Καταφύγιο θετικής σκέψης

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Καταφύγιο θετικής σκέψης

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Ιούλ 2019, 10:06

ισως να βοηθησει και εμενα το μπιζελι για την εσωτερικη αλλαγη που προσπαθω

το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω υπομονη με τους βλακες και την ηλιθιοτητα
και πολλες φορες προηγειται η αντιδραση μου απεναντι τους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιούλ 2019, 15:39

nemo έγραψε:ισως να βοηθησει και εμενα το μπιζελι για την εσωτερικη αλλαγη που προσπαθω

Βρε παιδιά τα πάντα ξεκινάνε από το πόσο καλά είμαστε εμείς στην προσωπική μας ζωή.
Αν όλοι και όλα μας ενοχλούν τότε έχουμε δικά μας θέματα να λύσουμε πρώτα.
Διαφωνείς;

Γενικά δεν κοιτάμε να διορθώσουμε το σύμπτωμα αλλά την αιτία που προκαλεί μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Ιούλ 2019, 20:41

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:ισως να βοηθησει και εμενα το μπιζελι για την εσωτερικη αλλαγη που προσπαθω

Βρε παιδιά τα πάντα ξεκινάνε από το πόσο καλά είμαστε εμείς στην προσωπική μας ζωή.
Διαφωνείς;

Γενικά δεν κοιτάμε να διορθώσουμε το σύμπτωμα αλλά την αιτία που προκαλεί μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

μπρε μπιζελι αν και το θεωρω χαμενος κοπος να εμπλακω σε μια συζητηση
που γνωριζω το τελος -που σημαινει με την σειρα του "καλος μαλακας και αυτος
αντε να την κανουμε και ας αρχισουμε με την πρωτη φραση σου
ολα ξεκινανε απο το ποσο καλα ειμαστε εμεις ...ωραια! υπαρχουν διαφορες
με το τι εννοει κανεις ειμαι καλα ή δεν ειμαι καλα
ρεζουμε ειναι λοιπον διαφορετικες οι πεποιθησεις με το τι εννουμε καλα
το καλα ειναι σχετικο .....αν υπαρχει ενα αλλά καπου στο καλα
τοτε δεν σημαινει τιποτα το καλα Αλλος τα εχει ολα εργασια λεφτα αλλα δεν μπορει
να βρει μια θεουσα για να παντρευτει και να κανουν πολλα παιδια Αλλος το αντιθετο
Εχει την θεουσα και τα πολλα παιδια αλλα δεν μπορει να τα βγαλει οικονομικα
περα αρχισα με πολλα λογια κακως γιατι σηκωνει σεντονι και δεν το μπορω
ας παμε στα προσωπικα μου ειμαι καλα αλλα δεν εχω χρονο για μενα
και αν βρω λιγο χρονο θα πρεπει να συμπιεσω τοσο πολυ το προγραμμα μου
ξεκωλωνοντας τον εαυτο μου και τους γυρω μου που αναγκαστικα γινομαι λιγο
απο ολα εριστικος επικριτικός και στην τελικη θυμωμενος με μενα
ολα αρχιζουν απο τον χαρακτηρα που εχω θελω να προλαβω να τα κανω ολα
την εργασια μου τα χομπι μου και μεσα σε αυτα να ζησω την ποιοτητα
επισης διαθετω την ωμη ειλικρίνεια με καθολου την διπλωματια
και ολον εκεινον τον κωδικα της ηθικης μαζι με τις υποχρεώσεις που τον διεπουν
αν καποιος μου δωσει ενα ποτηρι νερο κατι μεσα μου με ωθει να το ανταποδωσω σε διπλουν Αν παλι νιωσω μια καποια ευτυχια αμεσως σκεφτομαι και αυτους
που δεν μπορουν να την εχουν υπαρχει μια ποικιλια στον χαρακτηρα μου
με διαφορετικες αξιες απο τους γυρω μου και καπως πρεπει να βρω
την συμβατικοτητα αναμεσα σε ολα αυτα χωρις ομως να χασω μερος
της αντιληψης μου σε ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μου
αν βγαλεις ακρη θελω να μου την πεις
αν παλι θελεις να συμπληρωσω κατι θα το κανω
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιούλ 2019, 21:32

bizeli έγραψε:Βρε παιδιά τα πάντα ξεκινάνε από το πόσο καλά είμαστε εμείς στην προσωπική μας ζωή.
Διαφωνείς;

Ειναι σωστο αυτο που λες αλλα οχι απολυτο. Υπαρχουν πολλα ατομα που ειναι προβληματικα και θα σου δημιουργησουν θεματα στην ζωη σου αν εχεις κατι κοινο μαζι τους (πχ ειστε στον ιδιο εργασιακο χωρο). Ειναι ανθρωπινο να αντιδρας ασχημα σε μια ασχημη συμπεριφορα, δεν σημαινει οτι εχεις καποια ελλειψη.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιούλ 2019, 10:51

αυτο που σου λεει παπαρα λαχου ειναι να μην δινεις μεγαλυτερη αξια σε μια περισταση
ανευ αξιας απο την πραγματικη ...και ναι ειναι ελλειψη μια ασχημη συμπεριφορα
1 .

Άβαταρ μέλους
Αγις
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αγις » 27 Ιούλ 2019, 14:16

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Βρε παιδιά τα πάντα ξεκινάνε από το πόσο καλά είμαστε εμείς στην προσωπική μας ζωή.
Διαφωνείς;

Ειναι σωστο αυτο που λες αλλα οχι απολυτο. Υπαρχουν πολλα ατομα που ειναι προβληματικα και θα σου δημιουργησουν θεματα στην ζωη σου αν εχεις κατι κοινο μαζι τους (πχ ειστε στον ιδιο εργασιακο χωρο). Ειναι ανθρωπινο να αντιδρας ασχημα σε μια ασχημη συμπεριφορα, δεν σημαινει οτι εχεις καποια ελλειψη.

:yesyes:

O προβληματικος - προβληματικη ειναι σαν κινουμενη άμμος.
Μακρια κ αλάργα .
0 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Ιούλ 2019, 15:15

Φίλε, nemo, εμένα όλο αυτό μου κάνει άγχος και "σκασμένος" από την καθημερινότητά που σε ωθούν σε συγκρουσιακή κατάσταση με τον εαυτό σου κι είσαι έτοιμος να εκραγείς.
Όταν φτάνουμε σε σημείο να μην μπορούμε να διαχειριστούμε την πραγματικότητα και τους γύρω μας μπορεί να σημαίνει ότι ίσως είναι η ώρα να ζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια.
Η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο δε θα σου λύσει τα προβλήματα αλλά θα σου προτείνει τρόπους να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις, θα σου πει κάτι που δεν είχες σκεφτεί και αυτήν την έκρηξη θα στην κάνει πιο ελεγχόμενη, αντί να κάνεις μπαμ από μόνος.
Η καθημερινότητα για όλους μας είναι τραγικά δύσκολη που στην κυριολεξία "μας έχουν σπάσει" τα νεύρα και η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο ίσως θα βοηθούσε.
Αυτό θα το πρότεινα στον καθένα. Δεν το λέω ειδικά σε εσένα.
Καλό είναι να μην αμελούμε θέματα που έχουν σχέση με την ψυχική μας υγεία, γιατί μετά όλο αυτό το άγχος σωματοποιείται και θα τρέχεις σε άλλους γιατρούς στο τέλος γιατί θα έχεις κλατάρει.
Όπως θα πήγαινες σε έναν γιατρό γιατί σε πονάει το δόντι, έτσι θα πας και στον γιατρό που θα σε βοηθήσει για τη ψυχική σου υγεία.
Μην περιμένεις να φτάσεις στο αμήν, μην υποτιμάς σημάδια που δείχνουν ότι η ψυχική σου υγεία έχει κλονιστεί και μην εφευρίσκεις δικαιολογίες για να αποφύγεις τον ειδικό.
Δικαιολογίες τύπου "τι να μου κάνει ο ψυχολόγος; δεν έχω λεφτά για ψυχολόγο, δεν έχω χρόνο για ψυχολόγο, μπορώ μόνος μου να τα καταφέρω, τι θα πει η κοινωνία κτλ".
Όλοι περνάμε δύσκολα και όλοι έχουμε περάσει φάσεις όπου το άγχος μας καταβάλει και η καθημερινότητα μας σπάει τα νεύρα.
Εγώ πιστεύω σχεδόν όλος ο κόσμος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.
Το θέμα είναι πόσοι είναι σε θέση να τα ρυθμίσουν με τη βοήθεια ειδικού ή μόνοι τους.
Πολύς κόσμος πάσχει από κάποια ψυχική νόσο που είτε δεν το ξέρει είτε δεν το παραδέχεται.
Πιο πολύ θα φοβόμουν κάποιον που αφήνει άλυτα τα ψυχολογικά του θέματα παρά αυτόν που πάει σε έναν γιατρό να τα λύσει.
Αυτό σημαίνει ότι στην καθημερινότητά σου θα συναντήσεις πολλούς προβληματικούς ανθρώπους (μπορεί και οι ίδιοι να είμαστε προβληματικοί και να μην το ξέρουμε).

Όσον αφορά το "να είμαστε καλά στα προσωπικά μας" αυτό δεν θα σου πω εγώ ποιο είναι. Εσύ ξέρεις ποιο είναι το καλό για εσένα για αισθάνεσαι καλά. Πάντως μην περιμένεις να αλλάξει ο κόσμος γύρω σου ή να τακτοποιηθούν πρώτα οι υποχρεώσεις σου για να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου.
Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και τα χρόνια θα περνάνε κι εσύ θα περιμένεις πρώτα να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις και μετά να κοιτάξεις τον εαυτό σου. Τότε θα είναι πολύ αργά.
Βρες χρόνο για κάτι που σε ευχαριστεί και ας πάνε τα υπόλοιπα πίσω. Πρέπει να γεμίσεις μπαταρίες γιατί μάλλον έχεις αδειάσει.

Και αυτοί τα ίδια λέγανε:
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Ιούλ 2019, 15:22

Λαχουρένιος έγραψε:

Είναι ανθρώπινο ναι αλλά λέμε για περιπτώσεις που έχεις φτάσει σε σημείο πλέον όλοι και όλα να σε κουράζουν.
Ο "ευτυχισμένος" άνθρωπος ακόμα κι αν εργάζεται και στις χειρότερες εργασιακές συνθήκες, αν έχει κάτι που τον γεμίζει στην προσωπική του ζωή δεν θα το πάρει και τόσο βαριά. Θα μπορεί να το διαχειριστεί πιο εύκολα, χωρίς να τον επηρεάζει.

Είναι αυτό που είχε πει ο Παπακαλιάτης:
"Για να αντέξεις την σημερινή πραγματικότητα, θα πρέπει να είσαι ή 5 χρονών ή ερωτευμένος"
Ε ... επειδή 5 χρονών δεν μπορούμε να ξαναγίνουμε, ας ερωτευθούμε.
:D
0 .

Άβαταρ μέλους
Αγις
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αγις » 27 Ιούλ 2019, 15:25

Υπέροχη είναι η ζωη και καθε φορα που βλεπουμε τον ηλιο να ανατέλλει - αισθανομαστε τυχεροι που το ζησαμε αλλη μια ημέρα.

Οποιος - οποια εχει θεματα - υπαρχουν δομες κρατικες ( πληρωμενες με τους φορους μας)
που μπορουν να απευθυνθουν κ να λαβουν βοηθεια - δεν εχουμε καμια διαθεση να μας κανουν την ζωη σκατα .
0 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Ιούλ 2019, 15:30

bizeli έγραψε:Είναι ανθρώπινο ναι αλλά λέμε για περιπτώσεις που έχεις φτάσει σε σημείο πλέον όλοι και όλα να σε κουράζουν.
Ο "ευτυχισμένος" άνθρωπος ακόμα κι αν εργάζεται και στις χειρότερες εργασιακές συνθήκες, αν έχει κάτι που τον γεμίζει στην προσωπική του ζωή δεν θα το πάρει και τόσο βαριά. Θα μπορεί να το διαχειριστεί πιο εύκολα, χωρίς να τον επηρεάζει.

Είναι αυτό που είχε πει ο Παπακαλιάτης:
"Για να αντέξεις την σημερινή πραγματικότητα, θα πρέπει να είσαι ή 5 χρονών ή ερωτευμένος"
Ε ... επειδή 5 χρονών δεν μπορούμε να ξαναγίνουμε, ας ερωτευθούμε.
:D

Δεν ειναι τοσο ευκολη η ζωη οσο περιγραφεις. Μακαρι να ηταν ετσι.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”