Καταφύγιο θετικής σκέψης

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Καταφύγιο θετικής σκέψης

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιούλ 2019, 12:31

Άλλη μια ιστορία από ευγενικό παππού. Τι γίνεται τώρα τελευταία; Όλο σε νορμάλ παππούδες και γιαγιάδες πέφτω.
Βγάζω τώρα το πρωί τον σκύλο βόλτα. Από πίσω μας είναι ένας παππούς που του κλείναμε το δρόμο.Η δικιά μου είναι λίγο μοσχάρα και αργοκίνητη.
Μέχρι να την τραβήξω στην άκρη να περάσει ο παππούς, ο παππούς περίμενε υπομονετικά και στο τέλος μου είπε και "καλημέρα".
Αντί να μου πει πάρε το κωλόσκυλό σου, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι αγανακτισμένοι.
:laugh1:

Μετά συναντήσαμε άλλη μια πολύ πρόσχαρη κοπέλα που έβγαλε και τον δικό της σκύλο βόλτα. Αφού παίξανε λίγο τα σκυλιά μας με χαιρέτησε και αυτή τόσο ευγενικά."Καλή σου μέρα".

Το βάζω εδώ στο καταφύγιο θετικής σκέψης, γιατί πολύ μου αρέσει να με καλημερίζουν άγνωστοι άνθρωποι με τόση ευγένεια και θετικότητα.
Σου φτιάχνει τη μέρα.
:good:

Πολύ όμορφη βόλτα με τον σκύλο σήμερα.
Δεν είχε και πολλή ζέστη. Ήταν τέλεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιούλ 2019, 12:43

Ααααα και μια άλλη ιστορία ... από έναν πολύ ευγενή έφηβο. Μπορεί και μεγαλύτερος. Έχει πολύ καιρό βέβαια.
Πάλι με τον σκύλο βόλτα εγώ, συναντούμε μια παρέα εφήβων που δεν μας είδαν εξαρχής γιατί διασταυρωθήκαμε σε γωνία.
Σε κάποια φάση ένας από αυτούς καταλάθος κάνει κάτι που αιφνιδιάζει και τρομάζει τον σκύλο μου. Κάτι φώναξε δυνατά, σκόνταψε .... δε θυμάμαι.
Πάντως ο σκύλος αιφνιδιάστηκε και τραβήχθηκε φοβισμένος.
Και μου λέει και αυτός τόσο ευγενικά "ώπα ώπα σόρι .... τον τρόμαξα" μου έκανε ένα νεύμα συγγνώμης με το χέρι του κι φύγανε.
Με σκλάβωσε ο νέος, γιατί συνήθως αυτές οι ηλικίες είναι λες κι έχουν πιει μια κούτα red bull και χοροπηδάνε και φωνάζουν σαν κατσίκια.
Αλλά αυτός ήταν τόσο συνειδητοποιημένος.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Ιούλ 2019, 13:05

bizeli έγραψε:Άλλη μια ιστορία από ευγενικό παππού. Τι γίνεται τώρα τελευταία; Όλο σε νορμάλ παππούδες και γιαγιάδες πέφτω.
Βγάζω τώρα το πρωί τον σκύλο βόλτα. Από πίσω μας είναι ένας παππούς που του κλείναμε το δρόμο.Η δικιά μου είναι λίγο μοσχάρα και αργοκίνητη.
Μέχρι να την τραβήξω στην άκρη να περάσει ο παππούς, ο παππούς περίμενε υπομονετικά και στο τέλος μου είπε και "καλημέρα".
Αντί να μου πει πάρε το κωλόσκυλό σου, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι αγανακτισμένοι.
:laugh1:

Μετά συναντήσαμε άλλη μια πολύ πρόσχαρη κοπέλα που έβγαλε και τον δικό της σκύλο βόλτα. Αφού παίξανε λίγο τα σκυλιά μας με χαιρέτησε και αυτή τόσο ευγενικά."Καλή σου μέρα".

Το βάζω εδώ στο καταφύγιο θετικής σκέψης, γιατί πολύ μου αρέσει να με καλημερίζουν άγνωστοι άνθρωποι με τόση ευγένεια και θετικότητα.
Σου φτιάχνει τη μέρα.
:good:

Πολύ όμορφη βόλτα με τον σκύλο σήμερα.
Δεν είχε και πολλή ζέστη. Ήταν τέλεια.

Μπιζέλι, μου φαίνεται ότι μάζεψες όλους τους ευγενικούς και σε μένα έλαχαν όλοι οι προβληματικοί. Λες κι έχω μαλακομαγνήτη ένα πράμα :nono:
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιούλ 2019, 13:08

Στύγιος έγραψε:
Μπιζέλι, μου φαίνεται ότι μάζεψες όλους τους ευγενικούς και σε μένα έλαχαν όλοι οι προβληματικοί. Λες κι έχω μαλακομαγνήτη ένα πράμα :nono:

Κάνεις λάθος έτσι όπως το βλέπεις.
Απλά εγώ επιλέγω να εστιάζω σε θετικούς ανθρώπους και όχι σε προβληματικούς και τοξικούς.
Τους υπόλοιπους προσπαθώ να μην τους "βλέπω".
Προσπαθώ ... δεν το καταφέρνω και πάντα, γιατί οι θετικοί άνθρωποι δυστυχώς είναι λιγότεροι από τους τοξικούς.
Κάντο κι εσύ.
Εστίαζε μόνο σε θετικούς ανθρώπους.
Πραγματικά σου μεταδίδουν τη θετικότητά τους.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Ιούλ 2019, 13:23

καλό θα ήταν να ψάξετε λίγο το θέμα μεροληψίες και στερεότυπα

μια από αυτές είναι η κλασική που κάποιος βλέπει κάποιον το πρωί και τον καλημερίζει με θετική διάθεση, στη συνέχεια όλη η μέρα θα είναι όμορφη
πολύ απλά πράγματα που εξηγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά
μεροληψίες στερεότυπα
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιούλ 2019, 13:52

vallon έγραψε:καλό θα ήταν να ψάξετε λίγο το θέμα μεροληψίες και στερεότυπα

μια από αυτές είναι η κλασική που κάποιος βλέπει κάποιον το πρωί και τον καλημερίζει με θετική διάθεση, στη συνέχεια όλη η μέρα θα είναι όμορφη
πολύ απλά πράγματα που εξηγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά
μεροληψίες στερεότυπα

Τι λες βρε;
Δεν κατάλαβα;
Είναι στερεότυπο να καλημερίζεις κάποιον το πρωί;
Άλλη μια στεγνή τυπική καλημέρα και άλλο μια "καλημέρα" εκεί που δεν το περιμένεις από άνθρωπο που εκπέμπει θετικότητα ακόμα και στο βήξιμο.
Ξεχωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Ιούλ 2019, 14:06

https://share24.gr/katanoise-aftes-tis- ... i-zoi-sou/
πάρε ένα παράδειγμα,
εάν ψάξεις λίγο θα βρεις αυτό που σου λέω
σου λένε μια καλή καλημέρα πρόσχαρα; μετά στη συνέχεια της μέρας όποιον κι αν συναντήσεις θα τον αντιμετωπίζεις θετικά ανεξάρτητα τι μαλάκας μπορεί να είναι
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιούλ 2019, 14:17

Το κρατώ για λίγο αργότερα.
Καλό φαίνεται.
Με μια γρήγορα ανάγνωση νομίζω τώρα κατάλαβα τι θες να πεις.
Θα το διαβάσω αργότερα πιο προσεκτικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Ιούλ 2019, 14:20

bizeli έγραψε:Κάνεις λάθος έτσι όπως το βλέπεις.
Απλά εγώ επιλέγω να εστιάζω σε θετικούς ανθρώπους και όχι σε προβληματικούς και τοξικούς.

Eγω κανω ακριβως το αναποδο... :laugh1: :haka:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιούλ 2019, 14:28

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Κάνεις λάθος έτσι όπως το βλέπεις.

Eγω κανω ακριβως το αναποδο... :laugh1: :haka:

Κι εγώ το ίδιο έκανα επί πολλά χρόνια και άφηνα να με επηρεάζουν κιόλας.
Το άλλαξα και βρήκα την υγειά μου.
Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι άνθρωποι που εκπέμπουν θετικότητα για αυτό θέλει εξάσκηση να εστιάζεις μόνο σε αυτούς και να παραβλέπεις τους υπόλοιπους.
try it
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”