Να φύγω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.

Να μεταναστευσει ο μαλακας Σουηδια;;;

Ναι
18
49%
Οχι
19
51%

Σύνολο ψήφων: 37

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Να φύγω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 22 Σεπ 2018, 01:17

είτε είμαι είμαι γιατρός που μού βγήκαν επί χρόνια τα μάτια και έχω ευθύνη, είτε κολλάω ένσημα σε μια υπηρεσία μιλώντας με τη γκόμενα στο τηλέφωνο,

Ο άλλος συναρμολογεί πχ λέηζερ για εγχειρήσεις ματιών, άλλος χειρίζεται την εργαλειομηχανή που βγάζει τα πρόσθετα απο τιτάνιο, κλπ, και ο παρακάτω κάνει τον ποιοτικό έλεγχο για να βγούν στην κυκλοφορία. Ειδικευμένοι εργάτες. Λες να μην έχουν ευθύνη ή να είναι πνευματικά ανεπαρκείς;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 22 Σεπ 2018, 01:17

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:Είναι σαν να μού λες ότι προτιμάς ένα σύστημα στο οποίο δεν θα κάνεις τίποτε. Με συγχωρείς, αλλά αυτό δεν υπάρχει. Διότι για να πετύχω όλα τα παραπάνω που λες, πρέπει να κουραστώ, να διαβάσω κλπ.

Αν είναι να απολαμβάνω τα ίδια, είτε είμαι γιατρός που μού βγήκαν επί χρόνια τα μάτια και έχω ευθύνη, είτε κολλάω ένσημα σε μια υπηρεσία μιλώντας με τη γκόμενα στο τηλέφωνο, τότε γιατί να παιδευτώ; Θα κοιτάξω να κάνω όσα λιγότερα γίνεται, για να περνάω καλύτερα πάλι εις βάρος κάποιων άλλων τελικά. Έχεις μαγική συνταγή γι αυτό; Εγώ δεν έχω.

Θελω να πω πως οσοι λετε οτι ειστε υπερ του καπιταλισμου, πρακτικα ειστε υπερ πολυ συγκεκριμενων καπιταλιστικων χωρων αναμεσα στις δεκαδες του κοσμου και πολυ συγκεκριμενων επαγγελματων και ταξεων.

Αυτο που λες οτι οι κομμουνιστες ειναι υπερ του να παιρνουν ολοι τα ιδια ειναι αχυρανθρωπος. Μπερδευεις το ΕΛ δημοσιο με τον σοσιαλισμο/κομμουνισμο μου φαινεται.

Επισης εφερες αστοχο παραδειγμα γιατι η αρχουσα και πιο πλουσια ταξη στις καπιταλιστικες χωρες ειναι οι καπιταλιστες οχι οι γιατροι ή αλλοι μορφωμενοι.

Ενώ έχω την εντύπωση ότι δεν διαφωνούμε στα περισσότερα, μερικέ φορές μού το γυρίζεις και σε χάνω.

Επειδή οι βιομήχανοι έχουν τζετ, δεν σημαίνει οτι οι γιατροί δεν περνάνε καλά από υλικής πλευράς. Προσωπικά δεν ζήλεψα ποτέ τη ζωή των εφοπλιστών και άλλων παρόμοιων, δεν ξερω για σενα. Αν ισχύει τοτε δεν καταλαβαίνω γιατί πρεπει να σε ενοχλει τοσο πολύ.

Το αλλο που λες ότι δεν παίρνουν τα ίδια όλοι στον κομμ., σημαίνει ότι έχεις και κει φαβέλες λοιπόν. Επομένως;

Τελος δεν είμαι υπερ ή κατά του καπιταλισμου κλπ, αλλά βρίσκω ότι είναι εύκολο να λες το Α σύστημα έχει αυτό και κείνο το κακό, κόσμος πεινάει, πολεμοι κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίενι ότι το Β θα είναι καλύτερο. Είναι παρόμοιο με το ευρώ, κανει το ένα και το άλλο κακό, μνημόνιο, άρα δραχμή είναι καλυτερη. Ετσι δεν κανουν οι υποστηρικτές; Επί πλέον συγκρίνεις την πραγματικότητα με ένα θεωρητικό κατασκεύασμα.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 22 Σεπ 2018, 01:20

Διάδοχος έγραψε:
είτε είμαι είμαι γιατρός που μού βγήκαν επί χρόνια τα μάτια και έχω ευθύνη, είτε κολλάω ένσημα σε μια υπηρεσία μιλώντας με τη γκόμενα στο τηλέφωνο,

Ο άλλος συναρμολογεί πχ λέηζερ για εγχειρήσεις ματιών, άλλος χειρίζεται την εργαλειομηχανή που βγάλει τα πρόσθετα απο τιτάνιο, κλπ, και ο παρακάτω κάνει τον ποιοτικό έλεγχο για να βγούν στην κυκλοφορία. Ειδικευμένοι εργάτες. Λες να μην έχουν ευθύνη ή να είναι πνευματικά ανεπαρκείς;

Τώρα αυτά τι τα γράφεις; Μόνος σου έγραψες παραπάνω ότι άλλο να σπουδάσεις Οικονομικά και άλλο Μηχανολογία. Είναι το ίδιο να κάνω μαθήματα οδήγησης ή εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς; Μην γράφουμε τα αυτονόητα και κουραζόμαστε, εκτός κι αν δεν σε κατάλαβα
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 22 Σεπ 2018, 01:21

sharp έγραψε:
Διάδοχος έγραψε:Ο άλλος συναρμολογεί πχ λέηζερ για εγχειρήσεις ματιών, άλλος χειρίζεται την εργαλειομηχανή που βγάλει τα πρόσθετα απο τιτάνιο, κλπ, και ο παρακάτω κάνει τον ποιοτικό έλεγχο για να βγούν στην κυκλοφορία. Ειδικευμένοι εργάτες. Λες να μην έχουν ευθύνη ή να είναι πνευματικά ανεπαρκείς;

Τώρα αυτά τι τα γράφεις; Μόνος σου έγραψες παραπάνω ότι άλλο να σπουδάσεις Οικονομικά και άλλο Μηχανολογία. Είναι το ίδιο να κάνω μαθήματα οδήγησης ή εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς; Μην γράφουμε τα αυτονόητα και κουραζόμαστε, εκτός κι αν δεν σε κατάλαβα

Δεν γράφω για σπουδές. Μιλάω για τον τυπικό δυτικό ειδικευμένο εργάτη που απλά τέλειωσε μια καλή επαγγελματική μαθητεία σε κάποιον απαιτητικό τεχνικό τομέα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 22 Σεπ 2018, 01:22

Διάδοχος έγραψε:
sharp έγραψε:
Είναι σαν να μού λες ότι προτιμάς ένα σύστημα στο οποίο δεν θα κάνεις τίποτε. Με συγχωρείς, αλλά αυτό δεν υπάρχει. Διότι για να πετύχω όλα τα παραπάνω που λες, πρέπει να κουραστώ, να διαβάσω κλπ.

Αν είναι να απολαμβάνω τα ίδια, είτε είμαι γιατρός που μού βγήκαν επί χρόνια τα μάτια και έχω ευθύνη, είτε κολλάω ένσημα σε μια υπηρεσία μιλώντας με τη γκόμενα στο τηλέφωνο, τότε γιατί να παιδευτώ; Θα κοιτάξω να κάνω όσα λιγότερα γίνεται, για να περνάω καλύτερα πάλι εις βάρος κάποιων άλλων τελικά. Έχεις μαγική συνταγή γι αυτό; Εγώ δεν έχω.

Δεν πάει έτσι. Εδώ έχεις σοβαρά Φαχκρέφτε που ζούν με 9 ευρώ την ώρα μεικτά, ενώ κάνουν εξαιρετικά απαιτητική δουλειά, και νοητικά. Το χάσμα των αμοιβών απειλεί να πάρει δραματικές διαστάσεις.
Εργάτης -στην βιομηχανία τουλάχιστον- δεν είναι απλά βιδώνω ή βαράω με το σφυρί. Πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις τεχνικά σχέδια, λίστες εξαρτημάτων, λίγο απο ERP, να έχεις απίστευτη φωτογραφική μνήμη, σκιλς στα χέρια, κλπ. Και όλα αυτά με ταχύτητα Βέγκου, όχι τραλαλά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αισχρά ριγμένοι στους μισθούς, πλην αυτών που δουλεύουν σε πολύ μεγάλες εταιρίες.

Αναφέρεσαι σε zeitarbeit υποθετω
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 22 Σεπ 2018, 01:23

sharp έγραψε:Αναφέρεσαι σε zeitarbeit υποθετω

Κατά βάση ναι. Είναι όμως και οι αορίστου σε μικρές επιχειρήσεις, κυρίως οικογενειακές. Ούτε ταρίφ συμβόλαια έχουν (συλλογικές συμβάσεις), ούτε τίποτε.

Και όλα αυτά ενώ υπάρχει έλλειμα σε προσωπικό.

Καρτέλ κανονικό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Σεπ 2018, 01:25

sharp έγραψε:Ενώ έχω την εντύπωση ότι δεν διαφωνούμε στα περισσότερα, μερικέ φορές μού το γυρίζεις και σε χάνω.

Επειδή οι βιομήχανοι έχουν τζετ, δεν σημαίνει οτι οι γιατροί δεν περνάνε καλά από υλικής πλευράς. Προσωπικά δεν ζήλεψα ποτέ τη ζωή των εφοπλιστών και άλλων παρόμοιων, δεν ξερω για σενα. Αν ισχύει τοτε δεν καταλαβαίνω γιατί πρεπει να σε ενοχλει τοσο πολύ.

Το αλλο που λες ότι δεν παίρνουν τα ίδια όλοι στον κομμ., σημαίνει ότι έχεις και κει φαβέλες λοιπόν. Επομένως;

Τελος δεν είμαι υπερ ή κατά του καπιταλισμου κλπ, αλλά βρίσκω ότι είναι εύκολο να λες το Α σύστημα έχει αυτό και κείνο το κακό, κόσμος πεινάει, πολεμοι κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίενι ότι το Β θα είναι καλύτερο. Είναι παρόμοιο με το ευρώ, κανει το ένα και το άλλο κακό, μνημόνιο, άρα δραχμή είναι καλυτερη. Ετσι δεν κανουν οι υποστηρικτές; Επί πλέον συγκρίνεις την πραγματικότητα με ένα θεωρητικό κατασκεύασμα.

Δεν μιλαω θεωρητικα, σοσιαλιστικες χωρες υπηρχαν επι 70 χρονια και υπαρχουν ακομα η Κουβα και η ΒΚ. Δεν λεω για τιποτα φανταστικα σεναρια που υπαρχουν μονο στα βιβλια.

Ουτε ο κοσμος παρατουσε τα πανεπιστημια για να ξυνει το πουλι του στα τηλεφωνα, μια χαρα επιστημονες ειχε τοσο ποσοτικα οσο και ποιοτικα, αν και βεβαια κατωτερους της Δυσης. Ουτε η αναπτυξη πηγε πισω λογω τεμπελιας, οι ρυθμοι αναπτυξης της ΕΣΣΔ ηταν αξιοπρεπεις ακομα και στα χειροτερα της, ειδικα αμα τους συγκρινεις με τους σημερινους δυτικους.

Αυτο που δεν υπηρχε ηταν παμπλουτα καπιταλιστικα παρασιτα και πεινασμενοι εργατες οπως στην Δυση. Γιατροι, μανατζερ, μηχανικοι κλπ που καλοπερνουσαν μια χαρα υπηρχαν. Η μορφωση και η εργατικοτητα αμοιβοταν αλλα οι οικονομικες ανισοτητες περιοριζονταν σε λογικα πλαισια.

Οι μεγαλες ανισοτητες στον καπιταλισμο υπαρχουν λογω διαφορων ιδιοκτησιας οχι ικανοτητων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Σεπ 2018, 01:28

Επειδη πλατιασαμε, λες τον ΔΘ υποκριτη, αλλα κανενας φιλελευθερος ή φιλοκαπιταλιστης δεν ειναι διατεθειμενος να κανει την χαμαλοδουλεια του βιομηχανικου εργατη ή γενικα του χαμαλομισθωτου ολων των τομεων που συντηρει το σημερινο συστημα.

Καπιταλισμος ειναι ενα συνολο ταξεων και χωρων δεν ειναι μονο οι ΗΠΑ ή μονο ο μεγαλογιατρος ή ο εφοπλιστης
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 22 Σεπ 2018, 01:29

Διάδοχος έγραψε:
sharp έγραψε:Αναφέρεσαι σε zeitarbeit υποθετω

Κατά βάση ναι. Είναι όμως και οι αορίστου σε μικρές επιχειρήσεις, κυρίως οικογενειακές. Ούτε ταρίφ συμβόλαια έχουν (συλλογικές συμβάσεις), ούτε τίποτε.

Μην ξεχνάς ότι ζεις σε παγκοσμιοποιηση και η Γερμανία προσπαθεί και ακόμη καταφέρνει να εξάγει προιόντα σε όλο τον κόσμο με μισθούς 20πλασιους των κινεζων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 22 Σεπ 2018, 01:32

Λαχουρένιος έγραψε:Ουτε ο κοσμος παρατουσε τα πανεπιστημια για να ξυνει το πουλι του στα τηλεφωνα, μια χαρα επιστημονες ειχε τοσο ποσοτικα οσο και ποιοτικα, αν και βεβαια κατωτερους της Δυσης. Ουτε η αναπτυξη πηγε πισω λογω τεμπελιας, οι ρυθμοι αναπτυξης της ΕΣΣΔ ηταν αξιοπρεπεις ακομα και στα χειροτερα της, ειδικα αμα τους συγκρινεις με τους σημερινους δυτικους.

Εδώ διαφωνώ. Αν και δεν μπορείς να το πεις τεμπελιά ακριβώς, οι ρυθμοί εργασίας στις σοσιαλιστικές χώρες ήταν εξαιρετικά χαλαροί, πράγμα που δεν είναι απαραίτητα κακό.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”