Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 22 Σεπ 2018, 01:11
sharp έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:
Ενταξει να τα λεμε ολα ομως.
Οσοι ειστε υπερ του καπιταλισμου, θελετε ή να στε επιχειρηματιες ή ΔΥ ή αντε στελεχος εταιριας στην χειροτερη. Το μεροκαματο του κατα τα αλλα προνομιουχου και ξενοιαστου εργατη δεν το θελει κανεις.
Ουτε θελει κανεις να ζησει ως μαυρος σε αμερικανικο γκετο, βραζιλιανος σε φαβελα ή εργατης σε τριτοκοσμικο σουετσοπ.
Ετσι χαιρω πολυ, ειναι σαν να λεω ειμαι υπερ της δουλοκτησιας αλλα ειμαι εγω ο δουλοκτητης.
Είναι σαν να μού λες ότι προτιμάς ένα σύστημα στο οποίο δεν θα κάνεις τίποτε. Με συγχωρείς, αλλά αυτό δεν υπάρχει. Διότι για να πετύχω όλα τα παραπάνω που λες, πρέπει να κουραστώ, να διαβάσω κλπ.
Αν είναι να απολαμβάνω τα ίδια, είτε είμαι γιατρός που μού βγήκαν επί χρόνια τα μάτια και έχω ευθύνη, είτε κολλάω ένσημα σε μια υπηρεσία μιλώντας με τη γκόμενα στο τηλέφωνο, τότε γιατί να παιδευτώ; Θα κοιτάξω να κάνω όσα λιγότερα γίνεται, για να περνάω καλύτερα πάλι εις βάρος κάποιων άλλων τελικά. Έχεις μαγική συνταγή γι αυτό; Εγώ δεν έχω.
Δεν πάει έτσι. Εδώ έχεις σοβαρά Φαχκρέφτε που ζούν με 9 ευρώ την ώρα μεικτά, ενώ κάνουν εξαιρετικά απαιτητική δουλειά, και νοητικά. Το χάσμα των αμοιβών απειλεί να πάρει δραματικές διαστάσεις.
Εργάτης -στην βιομηχανία τουλάχιστον- δεν είναι απλά βιδώνω ή βαράω με το σφυρί. Πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις τεχνικά σχέδια, λίστες εξαρτημάτων, λίγο απο ERP, να έχεις απίστευτη φωτογραφική μνήμη, σκιλς στα χέρια, κλπ. Και όλα αυτά με ταχύτητα Βέγκου, όχι τραλαλά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αισχρά ριγμένοι στους μισθούς, πλην αυτών που δουλεύουν σε πολύ μεγάλες εταιρίες.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»