Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Ιουν 2018, 19:34
Κάποιος που δεν μπορεί να τα καταφέρει σε μια χώρα πιστεύω ότι είναι αδύνατον να τα καταφέρει σε μια άλλη.
Πολύ συζήτηση για το πόσο σοβαρή χώρα είναι η κάθε άλλη ξένη χώρα. Τρίχες, μόνο και μόνο η εξυπνάδα, η καπατσοσύνη που διαμορφώνεται στον χαρακτήρα κάποιου είναι τα στοιχεία που δίνουν τη δυνατότητα σε εργαζόμενο να εκτελεί συνδυασμένα σχέδια multitasking και myltiprossesing. Αυτά ή τα έχεις ή δεν τα έχεις.
Οι Έλληνες είμαστε μια επικίνδυνη ράτσα γιατί από μικροί είμαστε , οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω , εφοδιασμένοι με τέτοιες ικανότητες. Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι. Δεν πάει όλων το μυαλό μέχρις εκεί. Αυτό το διαπιστώνω καθημερινά ειδικά αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με άτομα εφηβικής ηλικίας. Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις πόσο μεγάλες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στα νέα παιδιά. Ακόμα και σε αδέλφια. Αυτό όμως που με συναρπάζει είναι να κοουτσάρω τα νέα παιδιά ειδικά μετά το τέλος της μαθητικής ζωής τους. Σε άλλους διαβλέπω την ικανότητά τους να "ελιχθούν" ,άλλοι δεν την έχουν πως να το κάνουμε; Έτσι όταν παρακολουθήσω τη ζωή τους μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια επεμβαίνω και τους καθοδηγώ εκεί που τελικά βρίσκουν ένα δρόμο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι μαθητές μου μετά το τέλος της μαθητικής ζωής μου έρχονται πολύ συχνά να με συμβουλευτούν για πολλά πράγματα.Ειδικά στα επαγγελματικά.
Άρα με εκνευρίζουν τύποι σαν τον οργισμένο. Όχι ότι έχω κάτι προσωπικό μαζί του, απλά δεν ανέχομαι να βγαίνει ο τυχαίος ΔΥ και να υποστηρίζει ότι όλα είναι σάπια, οι συνάδελφοί του είναι μαλάκες και τελικά θα βρει πολύ καλύτερη ζωή κάπου αλλού. Ρε φίλε, πολύ απλά, εάν μπορείς να τα βγάλεις πέρα στη ζωή σου , στην επαγγελματική ή στην προσωπική ζωή, δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο παρά την μαγκιά σου; την καπατσοσύνη σου; την εξυπνάδα σου; τι άλλο να πω.. Ο Οργισμένος είναι ο τυπικός κλαψομούνης. Χωρίς κακίες. Τους ξέρω πολύ καλά αυτούς τους τύπους. Επιζητεί την συμπάθεια κλαψομουνιάζοντας και θέλει όλα να δουλέψουν γι αυτόν χωρίς να μπορεί να βάλει τον εγκέφαλό του να λειτουργήσει με συνδυαστική λογική. Κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν με μονοσήμαντη αποστολή δεδομένων. Σειριακά. Το ένα τασκ πίσω από το άλλο. Υπάρχει και ο τρόπος παράλληλης λειτουργίας. Άλλο φαινόμενο κι αυτό. Όσοι ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα έχουν την δυνατότητα του multitasking και myltiprossesing.
Για παράδειγμα, κάθεται και κλαψομουνιάζει διαρκώς ενώ έχει καβατζώσει το πακέτο του ΔΥ και απλά δεν μπορεί το μυαλό του να σκεφτεί ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό εφαλτήριο για παράλληλες δραστηριότητες. Όχι φυσικά παράνομες.
Όταν βλέπω το πακετάκι που ονειρεύεται με πιάνουν τα γέλια. Φαντάσου πόσο λίγο μπορεί να φτάσει το βλέμμα του όταν σου λέει , έλα ρε φίλε με ένα τριάρι το μήνα είμαστε μια χαρά. Άρα δεν κάνει για επιχειρηματίας. Άρα κάνει για υπάλληλος. Άρα κάνει για μια κατευθυνόμενη μονάδα που θα έχει ένα γραφείο και μια στρογγυλή σφραγίδα και θα κάθεται όλη μέρα, αλλά όλα κι όλα, θα βάζει καλές σφραγίδες, με τέχνη , άριστα.
Έχει μεταβληθεί στον κλασικό ΔΥ που ζει παρασιτικά στην κοινωνία και κλαψομουνιάζει ονειρευόμενος ότι ήταν για μεγάλα πράγματα , καλό παιδί , αλλά κρίμα ρε δεν είχε τις κατάλληλες ευκαιρίες γιατί όλοι οι άλλοι φταίνε , ποτέ όμως εκείνος. Κλασική μεροληψία. Τόσο ανίκανος που όταν εμπλέκεται με πράγματα που απαιτούν ο επεξεργαστής του να φορτσάρει αρχίζει την επανάσταση.
Στοιχηματίζω ότι η συνέχεια της πορείας της ζωής του θα είναι μια από τα ίδια. Αφού αποκλειστικός στόχος του είναι η καβάντζα, απλά θα φύγει απο την Ελλάδα και θα πάει να καβαντζωθεί στη Σουηδία. Αυτό λοιπόν είμαι καλό για εμάς καθώς στην Ελλάδα πας μπροστά μόνο αν έχεις τσαγανό και μπορείς να "παίξεις το παιχνίδι". Τα στοιχήματα δεκτά.
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.