Σάιμποργκς.

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Σάιμποργκς.

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Απρ 2023, 12:03

seismicos έγραψε:Αυτό εννοώ όταν λέω ότι το σύμπαν δεν υπάρχει χωρίς εμάς. Το δικό μας σύμπαν δεν υπάρχει χωρίς τον άνθρωπο.

Όπως όμως και να το κάνεις χωρίς κάποιον παρατηρητή δεν υπάρχει το σύμπαν γιατί και να υπάρχει για ποιόν θα υπάρχει?

Πολιτικός έπρεπε να γίνεις ρε Σεισμίκ :D Αυτοαναιρέθηκες σε 4 γραμμές.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 23 Απρ 2023, 13:14

Λαχουρένιος έγραψε:
seismicos έγραψε:Αυτό εννοώ όταν λέω ότι το σύμπαν δεν υπάρχει χωρίς εμάς. Το δικό μας σύμπαν δεν υπάρχει χωρίς τον άνθρωπο.

Όπως όμως και να το κάνεις χωρίς κάποιον παρατηρητή δεν υπάρχει το σύμπαν γιατί και να υπάρχει για ποιόν θα υπάρχει?

Έγινα πολιτικός .... μηχανικός.
Που βλέπεις ότι αναίρεσα κάτι που είπα πριν?
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Απρ 2023, 13:30

seismicos έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Έγινα πολιτικός .... μηχανικός.

Tην μία λες ότι υπάρχει το σύμπαν χωρίς παρατηρητή και μετά λες ότι δεν υπάρχει
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 23 Απρ 2023, 14:03

Λαχουρένιος έγραψε:
seismicos έγραψε:Έγινα πολιτικός .... μηχανικός.

Tην μία λες ότι υπάρχει το σύμπαν χωρίς παρατηρητή και μετά λες ότι δεν υπάρχει

Ωραία απάντησε για ποιον θα υπάρχει το σύμπαν αν κανένας δεν το παρατηρεί.
Όταν έχεις ένα σύμπαν νεκρό και νεκρούς παρατηρητές για ποιο σύμπαν μιλάς?
Η κβαντομηχανική σε διαφορά από την κλασική φυσική λέει ότι δεν υπάρχει πραγματικότητα παρά μόνον αν ο παρατηρητής αν η συνειδητότητα ας το πούμε ο νους δεν λάβει μέρος στο φαινόμενο.
Δηλαδή το φαινόμενο δεν είναι μόνο του αλλά έχει να κάνει με τον παρατηρητή. Βασικά το σύμπαν δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαμε εμείς να το παρατηρούμε. Ή τουλάχιστον δεν μπορείς να αποκόψεις τον παρατηρητή από το σύμπαν.
Αλλά και αυτό που εμείς ονομάζουμε σύμπαν υπάρχει μέσα στο μυαλό μας γιατί το μυαλό μας το δημιουργεί. Είναι εικονικό αυτό το σύμπαν εκεί έξω δεν υπάρχει.
Εκεί έξω υπάρχει μόνο ενέργεια. Αν χαλάσει ο υπολογιστής σου θα βλέπεις κάτι μέσα του?
Ο Η/Υ έχει μέσα του ενέργεια και σου παρουσιάζει εικόνες πλασματικές Το ίδιο κάνει και ο άνθρωπος Παίρνει ενέργεια και κατασκευάζει ένα πλασματικό κόσμο μέσα στο κεφάλι μας.
Αν βάλεις άλλο πρόγραμμα μέσα στον άνθρωπο ( άλλες αισθήσεις ) και άλλο πρόγραμμα στον Η/Υ τότε θα μας παρουσιάσουν κάτι άλλο. Το μόνο αληθινό στον Η/Υ και τον άνθρωπο που θα είναι το ίδιο θα είναι η ενέργεια που χρειάζονται Αν χαλάσει ο άνθρωπος η ο Η/Υ πάπα λα όλα
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 23 Απρ 2023, 14:48

seismicos έγραψε:Ωραία απάντησε για ποιον θα υπάρχει το σύμπαν αν κανένας δεν το παρατηρεί.

Για ποιον υπάρχει σε σχέση με αυτούς που πέθαναν; Επειδή πέθαναν αυτοί και δεν το παρατηρούν αυτοί σημαίνει ότι παύει να υπάρχει, αλλά για αυτούς.
Επίσης η κβαντομηχανική δεν λέει αυτό που λες, απλά κάποιοι, ως συνέπεια κάποιων φαινομένων της κ.μ. βγάζουν λανθασμένα τέτοιο συμπέρασμα. Το οποίο έχει αποδειχθεί λάθος. (Συγκεκριμένα το ότι τα σωματίδια λαμβάνουν συγκεκριμένες τιμές μόνο τη στιγμή της παρατήρησης- μέτρησης τους).
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 23 Απρ 2023, 15:03

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Ωραία απάντησε για ποιον θα υπάρχει το σύμπαν αν κανένας δεν το παρατηρεί.

Για ποιον υπάρχει σε σχέση με αυτούς που πέθαναν; Επειδή πέθαναν αυτοί και δεν το παρατηρούν αυτοί σημαίνει ότι παύει να υπάρχει, αλλά για αυτούς.
Επίσης η κβαντομηχανική δεν λέει αυτό που λες, απλά κάποιοι, ως συνέπεια κάποιων φαινομένων της κ.μ. βγάζουν λανθασμένα τέτοιο συμπέρασμα. Το οποίο έχει αποδειχθεί λάθος. (Συγκεκριμένα το ότι τα σωματίδια λαμβάνουν συγκεκριμένες τιμές μόνο τη στιγμή της παρατήρησης- μέτρησης τους).

Δεν λέω ούτε εγώ ούτε η κβαντομηχανική άλλα.
Αν δεν υπάρχει κανένας παρατηρητής τότε δεν υπάρχει τίποτα.
Αν όλοι πεθάνουν σε όλο το σύμπαν τότε το σύμπαν δεν θα υπάρχει για κανέναν αφού κανένας δεν θα το παρατηρεί.
Θα μου πεις ότι το σύμπαν θα υπάρχει για τον εαυτό του. Ωραία. Τότε το σύμπαν για να υπάρχει για τον εαυτό του σημαίνει ότι έχει συνείδηση οπότε είναι παρατηρητής
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 23 Απρ 2023, 16:18

seismicos έγραψε:Θα μου πεις ότι το σύμπαν θα υπάρχει για τον εαυτό του. Ωραία. Τότε το σύμπαν για να υπάρχει για τον εαυτό του σημαίνει ότι έχει συνείδηση οπότε είναι παρατηρητής

Δεν είναι συνεπής με την προηγούμενη σκέψη σου αυτός ο συλλογισμός. Εξηγουμαι: Αν για να υπάρχει το σύμπαν χρειάζεται όπως λες κάποιον άλλον να το παρατηρεί (εμάς), τότε για να υπάρχει το σύμπαν χωρίς εμάς, χρειάζεται επίσης κάποιον άλλον να το παρατηρεί (όχι τον ίδιο τον εαυτό του). Που είναι το λογικό λάθος εδώ; Στο ότι υπολογίζεται a priori ο άνθρωπος ως κάτι ξεχωριστό κι αποκομμένο από το ίδιο το σύμπαν και για αυτό του δίνει "ύπαρξη" δια της παρατήρησης του. Ενώ είπαμε, είμαστε κομμάτι του σύμπαντος και αποτελούμαστε απ' τα συστατικά του, δεν είμαστε ούτε έξω ούτε πέρα, ούτε υπέρ άνω αυτού ώστε να το "δημιουργούμε".
Καταλαβαίνω ότι η κ.μ. είναι εντελώς "αφύσικη" και μπορεί να οδηγήσει σε παράδοξα συμπεράσματα, ωστόσο (ξαναλέω) δεν λέει πουθενά ότι υπάρχει προϋπόθεση παρατηρητή αλλά ότι οι τιμές γίνονται συγκεκριμένες τη στιγμή της μέτρησης μόνο. Υπάρχει διαφορά.
1 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 23 Απρ 2023, 16:32

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Θα μου πεις ότι το σύμπαν θα υπάρχει για τον εαυτό του. Ωραία. Τότε το σύμπαν για να υπάρχει για τον εαυτό του σημαίνει ότι έχει συνείδηση οπότε είναι παρατηρητής

Δεν είναι συνεπής με την προηγούμενη σκέψη σου αυτός ο συλλογισμός. Εξηγουμαι: Αν για να υπάρχει το σύμπαν χρειάζεται όπως λες κάποιον άλλον να το παρατηρεί (εμάς), τότε για να υπάρχει το σύμπαν χωρίς εμάς, χρειάζεται επίσης κάποιον άλλον να το παρατηρεί (όχι τον ίδιο τον εαυτό του). Που είναι το λογικό λάθος εδώ; Στο ότι υπολογίζεται a priori ο άνθρωπος ως κάτι ξεχωριστό κι αποκομμένο από το ίδιο το σύμπαν και για αυτό του δίνει "ύπαρξη" δια της παρατήρησης του. Ενώ είπαμε, είμαστε κομμάτι του σύμπαντος και αποτελούμαστε απ' τα συστατικά του, δεν είμαστε ούτε έξω ούτε πέρα, ούτε υπέρ άνω αυτού ώστε να το "δημιουργούμε".
Καταλαβαίνω ότι η κ.μ. είναι εντελώς "αφύσικη" και μπορεί να οδηγήσει σε παράδοξα συμπεράσματα, ωστόσο (ξαναλέω) δεν λέει πουθενά ότι υπάρχει προϋπόθεση παρατηρητή αλλά ότι οι τιμές γίνονται συγκεκριμένες τη στιγμή της μέτρησης μόνο. Υπάρχει διαφορά.

Είπες κάτι σωστό ότι είμαστε το ίδιο το σύμπαν Αφού είμαστε το ίδιο το σύμπαν σημαίνει ότι το σύμπαν ζει, σκέπτεται δημιουργεί.
Αν πεθάνουμε όλοι εμείς που είμαστε το σύμπαν θα πεθάνει και αυτό μαζί μας.
Τώρα να σου πω και την άλλη δική μου αλήθεια, επιστήμονες στην ζωή μου συνάντησα πολλούς στον χώρο της στατικής και της αντισεισμικής τεχνολογίας.
Το 99% από αυτούς ήταν διαπλεκόμενοι και καθοδηγούμενοι και ποτέ μου δεν τους πίστεψα.
Οι πολλοί επιστήμονες υπηρετούν την διαπλοκή των συμφερόντων και όχι την πραγματική επιστήμη και την απόδειξη του πειράματος.
Πιστεύω στην επιστήμη αλλά όχι στους επιστήμονες. Θαυμάζω τους ερευνητές και τους εφευρέτες. Με τους τελευταίους έχω να μοιραστώ πολλά.
Με το παλιό κατεστημένο δεν έχω να μοιραστώ τίποτα αφού ξέρω ότι είναι κολλημένοι στις υπάρχουσες γνώσεις τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 23 Απρ 2023, 17:03

Δλδ ρε παιδιά, για να το πιάσουμε το ζήτημα κι εμείς οι αδαείς περί τα κβαντομηχανικά,
καταργώντας τον συμπαντικό παρατηρητή και την αισθητηριακή του αντίληψη
(παράλληλα και τον παρατηρητικό συμπαντικό δημιουργισμό του :fico: )
καταργούμε και αυτό που λέμε ''αντικειμενική πραγματικότητα;'' :sgrat:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 23 Απρ 2023, 17:14

seismicos έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Δεν είναι συνεπής με την προηγούμενη σκέψη σου αυτός ο συλλογισμός. Εξηγουμαι: Αν για να υπάρχει το σύμπαν χρειάζεται όπως λες κάποιον άλλον να το παρατηρεί (εμάς), τότε για να υπάρχει το σύμπαν χωρίς εμάς, χρειάζεται επίσης κάποιον άλλον να το παρατηρεί (όχι τον ίδιο τον εαυτό του). Που είναι το λογικό λάθος εδώ; Στο ότι υπολογίζεται a priori ο άνθρωπος ως κάτι ξεχωριστό κι αποκομμένο από το ίδιο το σύμπαν και για αυτό του δίνει "ύπαρξη" δια της παρατήρησης του. Ενώ είπαμε, είμαστε κομμάτι του σύμπαντος και αποτελούμαστε απ' τα συστατικά του, δεν είμαστε ούτε έξω ούτε πέρα, ούτε υπέρ άνω αυτού ώστε να το "δημιουργούμε".

Είπες κάτι σωστό ότι είμαστε το ίδιο το σύμπαν Αφού είμαστε το ίδιο το σύμπαν σημαίνει ότι το σύμπαν ζει, σκέπτεται δημιουργεί.
Αν πεθάνουμε όλοι εμείς που είμαστε το σύμπαν θα πεθάνει και αυτό μαζί μας.
Τώρα να σου πω και την άλλη δική μου αλήθεια, επιστήμονες στην ζωή μου συνάντησα πολλούς στον χώρο της στατικής και της αντισεισμικής τεχνολογίας.
Το 99% από αυτούς ήταν διαπλεκόμενοι και καθοδηγούμενοι και ποτέ μου δεν τους πίστεψα.
Οι πολλοί επιστήμονες υπηρετούν την διαπλοκή των συμφερόντων και όχι την πραγματική επιστήμη και την απόδειξη του πειράματος.
Πιστεύω στην επιστήμη αλλά όχι στους επιστήμονες. Θαυμάζω τους ερευνητές και τους εφευρέτες. Με τους τελευταίους έχω να μοιραστώ πολλά.
Με το παλιό κατεστημένο δεν έχω να μοιραστώ τίποτα αφού ξέρω ότι είναι κολλημένοι στις υπάρχουσες γνώσεις τους.

σισμικ αν εξαφανισθει η ανθρωποτητα θα εξαφανισθει και το συμπαν;

κανονικα στο ραν ηθελα να φτασω οτι χρησιμοποιει και αυτος την δικη σου
ερμηνεια για τον παρατηρητη και το συμπαν στην ιδεολογια του κομμουνισμου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”