ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2021, 16:59

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:αλλα στην παρουσα φαση μου αρεσουν οι κκεκεδες παρα τα υπολοιπα σουργελα
της αριστερας ....που τα ανακατευουν ολα σε μια σουπα
αυτοι τουλαχιστον βασιζονται σε πιο απτα πραγματα

Εικόνα

:giggle02:

ρε μπιζελι μας πηρες ολους με τον βουρδουλα και μας πας
το εννοουσα σε σχεση με τα αριστερα σουργελα που καθε φραση που αμολανε
ειναι και μια αντιθεση ή αντιφαση με την προηγουμενη
ενω οι σταλινικοι εχουν και ακολουθουν κανονες που αν δεν ..σου κοβουν το λαρυγγι
με αυτην την εννοια το ειπα ...κατα τα αλλα σε τιποτα δεν διαφερουν απο τους
αλλους παραμυθάδες της πολιτικης
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιουν 2021, 17:06

bizeli έγραψε:Εντάξει τι να πω; Δεν επιμένω άλλο. Μπορεί να έχεις δίκιο. Απλά θέλω να πω ότι μην έχουμε συνέχεια αντανακλαστικές ισοπεδωτικές αντιδράσεις και παρασυρόμαστε από αριστερά τσιτάτα και είμαστε σε μια τέτοια φάση μονίμως :lalalala: , γιατί κάποιο μέτρο μπορεί να είναι προς μια θετική κατεύθυνση και να το αδικούμε.

Αλλά ειλικρινά πιστεύεις ότι παλαιότερα στον ιδιωτικό τομέα ήταν καλύτερα τα πράγματα από άποψη νομοθεσίας; Μπορεί να ζούσαμε στην περίοδο των παχιών αγελάδων και όλα αυτά τα προβλήματα να μη "φαίνονταν" και τόσο αλλά εγώ πιστεύω ότι παλιότερα ο εργοδότης είχε μεγαλύτερο περιθώριο αυθαιρεσιών καθώς δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και οι σχέσεις ήταν περισσότερο διαπλεκόμενες και θολές.

Τώρα, οι εποχές έχουν στενέψει και δεν έχουμε το περιθώριο ξανά για σφάλματα του παρελθόντος. Υποτίθεται ότι βγήκαμε από μια μακροετή κρίση και τώρα πάμε λίγο να τα μαζέψουμε όλα αυτά. Νομίζω ότι πήραμε το μάθημά μας κάπως..

Ποια αριστερα τσιτατα? Εχεις μιλησει με κανενα γνωστο σου ιδιωτικο υπαλληλο τελευταια? Ολοι πανω κατω τα ιδια λενε ο,τι και αν ψηφιζουν. Οι απληρωτες υπερωριες ειναι θεσμος οπως και αλλες αυθαιρεσιες κατα των εργαζομενων. Εχεις μια διαστρεβλωμενη εικονα της πραγματικοτητας επειδη εισαι στο δημοσιο που δεν εχει καμια σχεση με τις συνθηκες του ιδιωτικου τομεα.

Αυτό πιστεύεις ότι δε θα βοηθήσει πουθενά; Ειλικρινά ρωτάω.

Απο μονα τους δε βοηθανε καπου για λογους που εχω αναφερει πιο πριν: αδιαφορια του κρατους κλπ

Ρε συ εντάξει. Άμα βγάλουμε τα τεφτέρια μας κάτω και κάτσουμε να τα υπολογίσουμε ακριβώς όλα αυτά, μπορεί να συμφέρει να έχει 1, 2, 3 ή 4 υπαλλήλους. Δεν είναι αυτό το θέμα.
Εγώ άλλο λέω.
Ότι παρουσιάζεται η υπερωριακή απασχόληση ως δείκτης οικονομικής ευημερίας και θα ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη και ότι γυρίσαμε σελίδα και τα λεφτά ρέουν και οι επιχειρήσεις καίγονται να προσλάβουν προσωπικό επειδή δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν πελάτες.
Στα ίδια σκατά δεν είμαστε ακόμα ή εγώ έχω χάσει επεισόδια;

Αυτο που ειπα ειναι η υπερωριακη απασχοληση σε τακτικη βαση ειναι ενδειξη οτι η επιχειρηση χρειαζεται προσωπικο (αφου δεν βγαινει η δουλεια μεσα στο νομιμο ωραριο) αλλα και οτι εχει κινηση αρα και τζιρο για να υποστηριξει το επιπλεον προσωπικο.

Ε αυτό δε λέμε τόση ώρα; Δεν είναι το πρόβλημα η υπερωριακή απασχόληση τόσο.
Αλλά ότι πρέπει να ξαναρχίσει να κινείται η αγορά και το χρήμα.
Αλλά εσείς χαιρόσασταν όταν εμένα μου κόπηκε ο μισθός :D , που παίζει να είμαι το μοναδικό άτομο που όλο μου τον μισθό να τον έριχνα στην αγορά.
Χωρίς πλάκα κάποτε είχα τόση ανετίλα που μπορεί ακόμα και μέσα σε ένα απόγευμα να αγόραζα αυτοκίνητο λες και αγόραζα μπλούζα.
Τώρα μετράω τα κέρματα.
Δε λέω ότι οι ΔΥ ήταν οι μόνοι που στήριζαν την αγορά αλλά κρίνοντας από μένα πραγματικά από τότε που μου έκοψαν τον μισθό περιόρισα τις καταναλωτικές μου ανάγκες στο μηδέν. Μαχαίρι όλα.
Για αυτό λέω κι εγώ ότι όλα είναι μια αλυσίδα.

Εχει κολλησει η βελονα. Ποιοι ''χαιρομασταν'' που σου κοπηκε ο μισθος? Αυτος που μπορει να χαιροταν ειναι ο Πλουτων που παρεα μαζι του υποστηριζετε το νομοσχεδιο. Εγω σιγουρα οχι.

Ε;
Δλδ φοβούνται να φύγουν από μια δουλειά που δεν τους πληρώνει τίποτα για να μην πάνε σε μια άλλη δουλειά που πάλι δε θα τους πληρώνει τίποτα.
Να καταλάβω ότι φοβάσαι να φύγεις από μια δουλειά αν παίρνεις έστω και λίγα αλλά να φοβάσαι να μη χάσεις το τίποτα για να μην παίρνεις πάλι το τίποτα ... does not make sense.
Αν φύγεις από μια δουλειά που παίρνεις το τίποτα το χειρότερο που έχεις να πάθεις είναι να ξαναπετύχεις το τίποτα ή στην καλύτερη να πληρώνεσαι και κάτι. Δεν αξίζει το ρίσκο;
Πόσο πιο κάτω από το τίποτα υπάρχει;
Εγώ από τον πρώτο μήνα αν έβλεπα ότι δεν πληρώνουν γεια σας. Σιγά μην άλλαζε η κατάσταση και ξαφνικά θα γινόταν συνεπής ο άλλος.
Αυτά κάνουν μπαμ από την αρχή

Οι περισσοτεροι εργαζομενοι ζουν υπο τετοιο καθεστως εκβιασμου που προτιμουν να συνεχισουν να δουλευουν για ενα μερος του μισθου και με την υποσχεση οτι θα παρουν τα υπολοιπα παρα να ρισκαρουν να μεινουν ανεργοι καποιες εβδομαδες ή μηνες μεχρι να βρουν νεα δουλεια.

Αυτος ο εκβιασμος δε θα ηταν ισχυρος αν επεφτε η ανεργια για αυτο λεω οτι ειναι απαραιτητο να πεσει η ανεργια γιατι ετσι και θα μειωθουν οι παρανομιες και θα ανεβουν οι μισθοι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιουν 2021, 17:11

bizeli έγραψε:Ναι αλλά και αυτό το κέρδος κάπου θα το ρίξει ρε συ Λαχουρένιε. Δεν θα το πάρει μαζί του στον τάφο (και να ήθελε δλδ).
Για αυτό σας λέω ότι και ο επιχειρηματίας είναι ένα ανταποδοτικό μέλος της οικονομικής διαδικασίας.
Ακόμα και αυτός που κατακλέβει το κράτος μέσω της φοροδιαφυγής (μεγάλος αλήτης αλλά τέλος πάντων) κάπου θα το αξιοποιήσει αυτό το μαύρο κέρδος.
Κάπως με κάποιον τρόπο θα το γυρίσει πίσω στην αγορά.

Και ο μισθος του εργαζομενου καπου θα πεσει και μαλιστα στο 100% γιατι ειναι τοσο μικρος που δεν υπαρχουν περιθωρια αποταμιευσης. Παρ'ολα αυτα οταν γινεται λογος για αυξηση των μισθων οι φιλελεδες αντιδρουν λες και θα πεσει ο ουρανος στο κεφαλι μας αν ανεβει ο βασικος εστω και 50 ευρω.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κοιτάτε ως μια συνολική εικόνα και έχετε πάντα τη λογική "εμείς" και "αυτοί".
Από πότε το επιχειρείν είναι κάτι κακό, όπου επιχειρηματίας μπορεί να είναι ο Τάκης που άνοιξε ένα σουβλατζίδικο μέχρι τον Κων/νο Αγγελόπουλο ιδιοκτήτη της χαλυβουργικής.

Ειναι αυτονοητο οτι με νοιαζει πως θα ανεβει το εισοδημα εκεινου που ζει με τα 600 ευρω του βασικου και οχι εκεινου που ηδη κονομαει πολλα χιλιαρικα το μηνα και δεν εχει προβληματα επιβιωσης. Αν εγω ειμαι μονομερης, το ιδιο ισχυει και για τους υποστηρικτες της ελευθερης αγορας που τους νοιαζει μονο ο επιχειρηματιας και δε δινουν δεκαρα για τον εργαζομενο.

Αλλά σε ρωτάω ειλικρινά χωρίς διάθεση κοντραρίσματος. Ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις που βγάζουν 2.000 ευρώ τον μήνα καθαρά; Άμα ισχύει αυτό θα έπρεπε να μας χαροποιεί. Μακάρι να ανθίζουν οι επιχειρήσεις.
Μπορείς να μου πεις σε τι στυλ επιχειρήσεις αναφέρεσαι και πώς βγαίνουν αυτά τα νούμερα;
Εγώ σου λέω στο δικό μου το μυαλό πρέπει να είσαι επιχείρηση μονοπώλιο τύπου microsoft για να έχεις υπερκέρδη, όχι ότι είναι απίθανο να βγουν με ζημία και με πτώση κερδών ακόμα και αυτές οι εταιρείες γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι ακόμα και εταιρείες κολοσσοί έχουν κηρύξει πτώχευση.

Αλλά πραγματικά επειδή είμαι παντελώς άσχετη με την επιχειρηματικότητα και τα έσοδα - έξοδα μιας επιχείρησης, μπορεί και κάτι να μου διαφεύγει.
Ξέρω, επίσης, ότι πολλές επιχειρήσεις επιδοτούνται ή και πολλοί εργαζόμενοι προσλαμβάνονται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ χωρίς ο εργοδότης να χρειάζεται να δώσει μία για τη μισθοδοσία τους.
Απλά τα αναφέρω στη συζήτηση αν κάποιος θέλει να μου τα εξηγήσει όλα αυτά.

Η συντριπτικη πλειοψηφια των επιχειρησεων που ειναι σε λειτουργια για καποια χρονια (γυρω στην 5ετια και πανω) εχουν τετοια κερδη στην πιο ξεφτιλα. Ειναι ευνοητο οτι ο αλλος δεν διατηρει μια επιχειρηση για να βγαζει ενα απλο μεροκαματο αλλιως θα πηγαινε για υπαλληλος. Κανενας δεν κραταει μαγαζι για να βγαζει ενα 500αρικο ουτε ζουν μεροδουλι μεροφαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2021, 17:12

Λαχουρένιος έγραψε:Ολα τα παραπανω ειναι ακυρο να τα λες σε εμενα, γιατι ουτε εγω προσωπικα, ουτε το κομμα που ψηφιζω στηριξε τις περικοπες στους ΔΥ γιατι ξερω πολυ καλα οτι οταν κοβουν σε εσας 1 μετα ερχονται σε μας και κοβουν 10. Εκεινοι που προωθουν το παρον νομοσχεδιο ειναι που εκοψαν και απο εσας, οχι οι αριστεροι.

Εσυ συντασσεσαι (αθελα σου) μαζι τους οχι εγω. Μην μπαινεις στην λουμπα του κοινωνικου αυτοματισμου και του να ψοφησει η κατσικα του γειτονα.

Βρε φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε.
Όταν συζητάμε δεν κατηγορώ εσένα ως Λαχουρένιο ούτε κι εγώ μιλάω ως εκπρόσωπος των ΔΥ ούτε βρήκα την ευκαιρία να κλαφτώ για τα δικά μας προβλήματα και να υποβιβάσω τα δικά σας και να μεταφέρω εδώ πέρα αυτή την αιώνια διαμάχη.
Καταρχήν δε θεωρώ ότι είμαστε "εμείς" κι "εσείς" με την έννοια των αντίπαλων στρατοπέδων. Το "εμείς" και το "εσείς" το χρησιμοποιώ για πρακτικούς λόγους πάνω στη συζήτηση.

Δεν είμαι εγώ αυτή που πέφτει στη λούμπα του κοινωνικού αυτοματισμού. Ίσα ίσα. Εγώ είμαι αυτή που τη δέχομαι. :laugh1:
Το τι έχω ακούσει ειδικά εγώ, δεν το έχει ακούσει κανένα άλλο επάγγελμα επί γης.
Εσύ τουλάχιστον αν απολυθείς ή οτιδήποτε κάποιο δάκρυ θα χυθεί.
Εμένα πολλοί ξυπνάν και κοιμούνται με τη σκέψη να με δουν κρεμασμένη με πίσσα και πούπουλα μπροστά από το Σύνταγμα.
Ποια κατσίκα; Να ήταν η κατσίκα μόνο το πρόβλημα...

Πολλοί θεωρούν ότι τα μοναδικά δύσκολα επαγγέλματα είναι η οικοδομή, να καθαρίζεις σκάλες και να κόβεις φέτες ζαμπόν στο σούπερ μάρκετ.
Πιστέψτε με υπάρχουν άπειρες νευραλγικές θέσεις στον δημόσιο τομέα που είναι τέρμα δύσκολες, έχουν πολλές ευθύνες, έχεις να κάνεις με δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις, να κρέμονται χίλιες υποθέσεις από πάνω σου, να διαβάζεις τη νομοθεσία, να εξυπηρετείς δύσκολο και απαιτητικό κοινό που σε απειλεί με αναφορές και καταγγελίες "επειδή δεν τον εξυπηρέτησες" , να ζαλίζεσαι από τη χαρτούρα και τη γραφειοκρατία και γενικά να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο από όλη αυτήν την παρανοϊκή κατάσταση.

Μα την παναγία παιδιά θα προτιμούσα να ήμουν χίλιες φορές άνεργη και να τρώω από συσσίτια παρά να μπλέξω σε μια τέτοια θέση και ας είναι και στο δημόσιο.

Ο στενός δημόσιος τομέας πάντως έτσι όπως τον φαντάζεστε έχει συρρικνωθεί τρομερά. Πλέον οι περισσότεροι προσλαμβάνονται με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου και οι μισθοί είναι όπως στον ιδιωτικό, άντε λίγο παραπάνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2021, 18:19

Λαχουρένιος έγραψε:Ποια αριστερα τσιτατα? Εχεις μιλησει με κανενα γνωστο σου ιδιωτικο υπαλληλο τελευταια? Ολοι πανω κατω τα ιδια λενε ο,τι και αν ψηφιζουν. Οι απληρωτες υπερωριες ειναι θεσμος οπως και αλλες αυθαιρεσιες κατα των εργαζομενων. Εχεις μια διαστρεβλωμενη εικονα της πραγματικοτητας επειδη εισαι στο δημοσιο που δεν εχει καμια σχεση με τις συνθηκες του ιδιωτικου τομεα.

Καλά δε ζω και σε άλλον πλανήτη ούτε υποστήριξα ότι όλα είναι τέλεια στον ιδιωτικό τομέα.
Με παρουσιάζεις σαν καμιά Μαρία Αντουανέτα που δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου και ζω στο δικό μου χρυσό βασίλειο.
Έχω την ευαισθησία να συμπάσχω με τους γύρω μου και δε νομίζω ότι κρατώ στάση ότι δε με αφορούν τα προβλήματα των άλλων κι εγώ να είμαι καλά.

Απλά αυτό που σχολιάζω είναι η ενστικτώδης αρνητική αντίδραση σε οποιοδήποτε θέμα και ειδικά όταν συνοδεύεται από συναισθηματικά και δακρύβρεχτα επιχειρήματα. Τα έχω βαρεθεί λίγο αυτά.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά κάθε φορά αυτό γίνεται.
Δεν μπορώ άλλο αυτή την κλάψα του μονίμως αδικημένου Έλληνα για όλα τα πράγματα (και ξαναλέω δε μιλάω τόσο για τα εργασιακά που άντε εδώ έχει κάποια βάση η αντίδραση) αλλά ως μια γενικότερη στάση.
Λες και ο Έλληνας είναι το υπόδειγμα σωστού νομοταγούς πολίτη.
Όλο μιλάει για δικαιώματα λες και όλος ο πλανήτης του χρωστάει αλλά στην κουτοπονηριά και στον παρτακισμό πρώτος είναι.

Λαχουρένιος έγραψε: Αυτο που ειπα ειναι η υπερωριακη απασχοληση σε τακτικη βαση ειναι ενδειξη οτι η επιχειρηση χρειαζεται προσωπικο (αφου δεν βγαινει η δουλεια μεσα στο νομιμο ωραριο) αλλα και οτι εχει κινηση αρα και τζιρο για να υποστηριξει το επιπλεον προσωπικο.

Ε άμα είναι σε τακτική βάση και έχει τόοοοοοοοση δουλειά θα πάρει έξτρα προσωπικό ρε συ Λαχουρένιε. Χαζός είναι; Και αυτό δεν θα το κάνει επειδή θα λυπάται τον υπάλληλό του αλλά επειδή δεν θα του βγάζει τη δουλειά.
Μακάρι να φτάσουν σε τέτοια λέβελ οι επιχειρήσεις.
Τώρα αν συζητάμε για υπερωριακή απασχόληση που θα τύχει μια φορά το δίμηνο και γίνεται όλος αυτός ο πανικός, εντάξει τι να πω;

Λαχουρένιος έγραψε: Εχει κολλησει η βελονα. Ποιοι ''χαιρομασταν'' που σου κοπηκε ο μισθος? Αυτος που μπορει να χαιροταν ειναι ο Πλουτων που παρεα μαζι του υποστηριζετε το νομοσχεδιο. Εγω σιγουρα οχι.

Ρε δεν κόλλησε η βελόνα ούτε το λέω με στυλ κλάψας.
Απλά πιστεύω ότι είμαι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς όπως σας έχω πει και στο παρελθόν, εξαρτώμαι απόλυτα από άλλους επαγγελματίες καθώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα από μόνη μου.
Έχω "πλουτίσει" κάθε είδους επαγγελματία που μπορείτε να φανταστείτε.
Για αυτό και με χρησιμοποίησα ως παράδειγμα.
Πιστέψτε με αυτοί που κάνουν ότι "συμπάσχουν" με τον φτωχό ιδιωτικό υπάλληλο μπορεί να μην έχουν ρίξει ποτέ φράγκο στην αγορά.
Διότι αυτοί μπορεί να έχουν κτήματα στο χωριό που παίρνουν το λάδι, όλα τα ζαρζαβατικά, το τσίπουρο το ένα τ 'άλλο, θα πιάνει το χέρι τους να φτιάξουν αν κάτι χαλάσει στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, θα πάρουν τον καφέ τους σε παγουρίνο από το σπίτι, θα έχουν το εξοχικό για τις διακοπές τους και γενικά θα προσπαθήσουν να αποφύγουν πάση θυσία να ξοδέψουν έστω και ένα ευρώ για κάτι που μπορούν να κάνουν και μόνοι τους. Μηδέν οικονομική συνδιαλλαγή με τους υπόλοιπους.
Γενικά κρατάνε ένα "αυτάρκες" τύπου προφίλ που προσπαθούν όλο να τη βγάζουν στο τζαμπέξ με κάθε τρόπο. Είτε χρησιμοποιώντας γνωστούς και φίλους είτε περιορίζοντας την κοινωνική τους ζωή για να κρατάνε τα έξοδά τους στο μηδέν.

Εγώ μπορεί να ακούγομαι "αντιεργατική" αλλά στην πράξη είμαι αυτή που στηρίζω την οικονομία της χώρας.
:laugh1:
Τι έχει περισσότερη σημασία;
Να κλαίμε μόνο όλοι πάνω από το πτώμα ή να πάρει μπρος η μηχανή;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2021, 18:22

nemo έγραψε:ρε μπιζελι μας πηρες ολους με τον βουρδουλα και μας πας
το εννοουσα σε σχεση με τα αριστερα σουργελα που καθε φραση που αμολανε
ειναι και μια αντιθεση ή αντιφαση με την προηγουμενη
ενω οι σταλινικοι εχουν και ακολουθουν κανονες που αν δεν ..σου κοβουν το λαρυγγι
με αυτην την εννοια το ειπα ...κατα τα αλλα σε τιποτα δεν διαφερουν απο τους
αλλους παραμυθάδες της πολιτικης

Ε μα τι ήταν αυτό που είπες;
Έβγαζε μάτι. Δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2021, 18:27

μπιζελι συμφωνω για τον λαχου πισσα και πουπουλα μαζι με βουρδουλα
γιατι μυαλο δεν βαζει με τιποτα
αλλα αλλες συνθηκες στο δημοσιο και αλλες στον ιδιωτικο απλα σου εγινε συνηθεια
και ρουτινα ...αμα σε παω να δεις γυναικες στην ηλικια σου το τι κανουν
θα τρελαθεις και θα πεις καλα ειμαι και εδω και θα πληρωσω και απο πανω

το ιδιο και εγω ασφαλως

υσ ..για το ματι που λες ..αφου με ξερεις τοσο καιρο πως γραφω :laugh1:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2021, 19:01

nemo έγραψε:αμα σε παω να δεις γυναικες στην ηλικια σου το τι κανουν

Τι κάνουν ρε συ νέμο; Τι κάνουν; Άντε πες.
Μη μιλάς έτσι αόριστα.
Άντε γιατί έχω βαρεθεί αυτό το στόρι με τους χτυπημένους από την μοίρα σκληρά εργαζόμενους που τους έριξε η ζωή να δουλεύουν στα χωράφια από το πρωί ως το βράδυ για ένα ξεροκάματο.

Εγώ δεν απαξιώνω κανενός το επάγγελμα αλλά εσύ έχεις εξιδανικεύσει και ηρωοποίησει συγκεριμένα πρότυπα με κριτήρια μόνο κατά πόσο ανταποκρίνονται σε φάση "βασίλης καίλας" .
Λες και όλοι οι υπόλοιποι περνάμε καταπληκτικά στη ζωής μας. Δεν έχουμε καμιά δυσκολία.
Γίνε πιο συγκεκριμένος αλλιώς δεν το δέχομαι αυτό που λες.

nemo έγραψε: θα τρελαθεις και θα πεις καλα ειμαι και εδω και θα πληρωσω και απο πανω

Εσύ φίλε θα τρελαθείς άμα σου πω πόστα στο δημόσιο τομέα που κρέμεται όλη η κοινωνία από πάνω σου και τα λέβελ πίεσης βαράνε κόκκινο, πρέπει να πάρεις στρατηγικές αποφάσεις και το παραμικρό λάθος μπορεί να σε στείλει φυλακή.
Υπάρχουν θέσεις ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ευθύνης και άπειρος όγκος εργασίας που μόνο αν είσαι κομάντο μπορείς να ανταπεξέλθεις και μου το συγκρίνεις με την πωλήτρια στα χόντος που πουλάει όζες.
Άσε μας ρε φίλε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Ιουν 2021, 19:39

Λαχουρένιος έγραψε:Και ο μισθος του εργαζομενου καπου θα πεσει και μαλιστα στο 100% ....

.

Κυρίως στο φαγητό, στέγαση και λοιπές καθημερινές ανάγκες.
Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε με τους μισθωτούς και τον δέκατο ένατο αιώνα (αλλά και τους προηγούμενους της δουλείας και της δουλοπαροικίας).
Και στη βάση αυτού έκανα μια αφελή ερώτηση.
Η εργατική δύναμη η οποία ήταν εμπόρευμα τον 19ο αιώνα έπαψε να είναι τον 21ο; Απάντηση γιοκ.
Και συμπληρωματικά θα ρωτούσα και πάλι αφελώς, με αφορμή την αναφορά σου για το πού πάει ο μισθός,
για ποιον είχε παραγωγικό χαρακτήρα ο μισθός τον 19ο αιώνα και για ποιον τον 21ο;
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Ιουν 2021, 19:59

nemo έγραψε:καλα εδω δεν βγαζουμε ακρη με τους εαυτους μας και θα βγαλουμε ακρη
με τους ιαχωβαδες του κκε και λοιπων βλαμμενων
-τον αραπη και αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας -καπως ετσι

Η παραγωγικοοικονομική διαδικασία δε λειτουργεί στη βάση του ''έτσι είναι γιατί έτσι νομίζω εγώ ότι είναι'' ρε παπάρα.
Λειτουργεί στη βάση οικονομικών νόμων που καθορίζουν το χαρακτήρα της ανάλογα με το πολιτικο-οικονομικό σύστημα
στο οποίο αναπτύσσονται οι κοινωνικές σχέσεις μέσα στη διαδικασία της παραγωγής.
Κατάλαβες τι λέω; :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”