itteithe έγραψε:pluton έγραψε:Σε παρακαλώ, όλοι οι ευαίσθητοι θέλουν να μας δείξουν πόσο σκατόψυχοι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία που δεν τους θέλουμε.
Πολύ όμορφα ας μας το δείξουν με έργα, αντί να θέλουν να μας δημιουργήσουν ενοχές ας πράξουν το χρέος τους όπως το αντιλαμβάνονται.
Η μάνα μου έλεγε: "Με λόγια η κόρη, κτίζει ανώγια και κατώγια"... εμπρός λοιπόν δείξτε μας τον δρόμο με έργα να καταλάβουμε τι θέλετε να πείτε.
Εσείς θέλετε να κάνετε φιλανθρωπία, αλλά με τις πλάτες τις δικές μας, ο κάθε φιλάνθρωπος αν εννοεί αυτά που λέει να τα κάνει πράξη και να σταματήσει τις υποδείξεις. Εδώ και τώρα στα δωμάτια σας και στα σπίτια σας φιλοξενία. Και θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί που θέλετε να μας φορτώσετε, έχουν πολύ παράξενα βίτσια.
Ωραία. Μι τ' σειρά ξιούνται τα γομάρια, λέν' και στο δικό μου το χωριό. Αυτά τα παιδιάστικα επιχειρήματα θα τα βρείτε μπροστά σας.
Παιδιάστικα επιχειρήματα είναι να μας μιλάτε για τα καημένα τα μωρέλιαμ που ζούνε στα χωράφια και φοβούνται τα ποντίκια, όταν την κάνετε με ελφριά πηδηματάκια μόλις μπει το ζήτημα να εφαρμόσετε αυτά που υποστηρίζετε.
Εγώ όταν λυπάμαι κάποιον και θέλω να τον βοηθήσω, βάζω το χέρι στην τσέπη μου και κάνω το χρέος μου, δεν φωνάζω τους υπόλοιπους να τον βοηθήσουν τον καημένο.