bizeli έγραψε:Αν θες να δεις το ΚΚΕ κυβέρνηση σημαίνει ότι θες να δεις τη χώρα υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Ειλικρινά το θες αυτό;
Γιατί όταν λέμε κομμουνισμός λέμε να πάρεις όλο το πακέτο. Όχι απλά να βάλει μια τάξη στα εργασιακά.
Eννοειται, αφου σου λεω ειμαι κομμουνιστης. Μεχρι τοτε και αν γινει ποτε αυτο ομως, το ΚΚΕ ειναι το μονο κομμα που θελει να βαλει φρενο στα αντιλαικα μετρα στον βαθμο που μπορει.
Συγγνώμη το μη ρεαλιστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να πιάσει 30%; Αυτό είναι το πρόβλημα;
Αν είναι αυτό το πρόβλημα, λύνεται.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάποτε στο 3% και έγινε κυβέρνηση.
Δεν είναι και τόσο ουτοπικό ένα κόμμα του 3% να γίνει 23%.
Ουτοπικο γενικα δεν ειναι, ουτοπικο ειναι να πιστεψω οτι θα γινει απο την μια μερα στην αλλη. Βραχυπροθεσμα το ΚΚΕ και καθε αλλο κομμα πλην ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μονο ως αντιπολιτευση μπορουν να λειτουργησουν.
Αλλα με την λογικη σου, και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτευση θα ναι στις επομενες εκλογες, αρα ριξε ΝΔ που θα κυβερνησει
Καταλαβαινεις το ατοπο αυτης της αποψης, ετσι?
Δεν είναι εκεί το πρόβλημα και το ξέρεις.
Το μη ρεαλιστικό είναι αυτό που προτείνει το ΚΚΕ και για αυτό μένει στο 5%.
Ειδαμε και οι ρεαλιστες του ΣΥΡΙΖΑ που θα εσκιζαν τα μνημονια μερα μεσημερι τι καταφεραν. Τελικα εφαρμοσαν το προγραμμα της ΝΔ και της τροικας.
Με την λογικη σου πρεπει να ψηφιζουμε την ΝΔ, τον Τζημερο κλπ και αλλους νεοφιλελεδες γιατι μεχρι στιγμης μονο η πολιτικη τους εφαρμοζεται. Να μου λειπει τετοιος ''ρεαλισμος''.
Δεν συναινω στην μειωση του βιοτικου μου επιπεδου. Οταν βγαινει ενα κομμα ειτε λεγεται ΣΥΡΙΖΑ ειτε ΝΔ, τοτε οσοι ανηκουμε στα λαικα στρωματα ειμαστε χαμενοι, ο,τι και αν ψηφιζουμε.
Το πιο ρεαλιστικο κατω απο αυτες τις συνθηκες ειναι να ψηφισω ενα κομμα που θεωρω οτι ειναι πιο κοντα στα δικα μου συμφεροντα. Το να ψηφισω ενα κομμα που υπηρετει αντιπαλα συμφεροντα ειναι αυτοκτονια οχι ρεαλισμος.