nemo έγραψε:ελληνας έγραψε:περιμένω να μου παραθέσει κάποιος ένα γραπτό έργο των Βιντσα
και ένα των Κροατων πριν τον 9αι μχ
πως και δεν το παρουσιασε ο αντιμν ;![]()
Όταν μου φέρετε γραπτά έργα των Μινωιτών, θα σας φέρω κι εγώ αυτά που ζητάτε.

nemo έγραψε:ελληνας έγραψε:περιμένω να μου παραθέσει κάποιος ένα γραπτό έργο των Βιντσα
και ένα των Κροατων πριν τον 9αι μχ
πως και δεν το παρουσιασε ο αντιμν ;![]()

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ο Τζαβέλας στέλνει επιστολή στους Αλβανούς να παραδοθούν . Αρνούνται και ανταπαντούν.
Επιστολή που έστειλε στον Κίτσο Τζαβέλα ο Τουρκαλβανός δερβέναγας Κραβάρων Αχμέτ Νεπρεβιστάνη:
Υ.Γ.
Λέγεις ότι είναι τόπος Ελληνικός, ήξευρε ότι εγώ όπου έχυσα τόσον αίμα ως καθώς λέγεις άλλον τόσον θέλεις χύσει και εσύ και τότε θα φας Κράβαρα και Λοιδορίκι, πλην μη στέλνεις και μαζώνεις καρβουναραίους ότι αυτοί δια κάρβουνα ηξεύρουν και όχι δια ντουφέκι, πολλά λόγια δεν σου λέω σύρε από κει όπου ήλθες ορφανέ, ότι σας λυπούμαι όπου εμείνατε τρείς Σουλιώτες και θα χαθήτε όλοι.
Και δια τόπον ελληνικόν όπου τον λέγεις εδώ, τόπος είμαι εγώ και νησάλα θέλεις με γνωρίσεις ογλίγορα. Μωρέ Κίτζο εγώ σε ηξεύρω Αρβανίτην ωσάν εμένα, εσύ που στον διάβολον τα έμαθες αυτά τα ελληνικά και εγώ δεν τα ηξεύρω;
Θα 'χε διαβάσει το ελληνοαλβανικό λεξικό του Μπότσαρη .![]()

Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ο Τζαβέλας στέλνει επιστολή στους Αλβανούς να παραδοθούν . Αρνούνται και ανταπαντούν.
Επιστολή που έστειλε στον Κίτσο Τζαβέλα ο Τουρκαλβανός δερβέναγας Κραβάρων Αχμέτ Νεπρεβιστάνη:
Υ.Γ.
Λέγεις ότι είναι τόπος Ελληνικός, ήξευρε ότι εγώ όπου έχυσα τόσον αίμα ως καθώς λέγεις άλλον τόσον θέλεις χύσει και εσύ και τότε θα φας Κράβαρα και Λοιδορίκι, πλην μη στέλνεις και μαζώνεις καρβουναραίους ότι αυτοί δια κάρβουνα ηξεύρουν και όχι δια ντουφέκι, πολλά λόγια δεν σου λέω σύρε από κει όπου ήλθες ορφανέ, ότι σας λυπούμαι όπου εμείνατε τρείς Σουλιώτες και θα χαθήτε όλοι.
Και δια τόπον ελληνικόν όπου τον λέγεις εδώ, τόπος είμαι εγώ και νησάλα θέλεις με γνωρίσεις ογλίγορα. Μωρέ Κίτζο εγώ σε ηξεύρω Αρβανίτην ωσάν εμένα, εσύ που στον διάβολον τα έμαθες αυτά τα ελληνικά και εγώ δεν τα ηξεύρω;
Θα 'χε διαβάσει το ελληνοαλβανικό λεξικό του Μπότσαρη .![]()
Οι Σουλιώτες δεν πρέπει να οριοθετηθούν ως κάτι ενιαίο. Το Σουλι αποτελούνταν από πολλα χωριά. Η εθνολογική σύσταση της περιοχης ήταν πανομοιότυπη με αυτή της Χειμάρρας. Οι περισσότεροι ήταν αλβανοφωνοι και από κει και πέρα ελληνόφωνοι η δίγλωσσοι. Ο Τζαβελλας μάλλον ανηκε στην τριτη κατηγορία γιατί το ημερολόγιο του πατέρα του (1792) είναι γραμμένο σε νότιο ιδιωμα της ελληνικης

) θεωρούνται ένα είδος πρωτογραφής. Οι πιο συγκρατημένοι τα θεωρούν σύμβολα επικοινωνίας ή θρησκευτικά και διακοσμητικά σχέδια. 

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Γραφές ημιαλφαβητικές – ατελή αλφάβητα

Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Γραφές ημιαλφαβητικές – ατελή αλφάβητα