Ο Τίτο πρώτος σε δημοσκόπηση στην Σερβία!

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
sharp
Basic poster
Basic poster

Re: Ο Τίτο πρώτος σε δημοσκόπηση στην Σερβία!

Δημοσίευσηαπό sharp » 11 Σεπ 2018, 18:46

Λαχουρένιος έγραψε:
Adminović έγραψε:Απο τις σλαβικες χωρες, η Τσεχια, η Σλοβακια και η Σλοβενια αξιζουν, οπως και η Ρωσια, χωρις ομως να συγκρινονται με τις χωρες της δυτικης και βορειας Ευρωπης. Οι υπολοιπες ειναι σαν την Ελλαδα και χειροτερα, τοσο στη διαφθορα οσο και στο βιοτικο επιπεδο.

Ούτε καν η Τσεχία. Είναι πρώτη σε διαφθορά από τις χώρες στην κεντρική ΕΕ, κι ας συνορεύει με την Γερμανία.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 11 Σεπ 2018, 18:50

Όχι πως ενδιαφέρει κανέναν η γνώμη μου, αλλά ο 71 έχει ιστορικά πιο σωστή και ολοκληρωμένη αντίληψη επί του θέματος ελληνισμός εις το διηνεκές ...τεσπα πώς να το πουμ :D
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 11 Σεπ 2018, 18:51

Adminović έγραψε:Πότε είπα ρε μάστορα εγώ ότι οι Σλάβοι είναι ο πιο σημαντικός λαός;;;

Οι Σλάβοι είναι ένας σημαντικός λαός -ή καλύτερα ομάδα λαών-, με σπουδαία επιτεύγματα και παρουσία στην παγκόσμια ιστορία και τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ούτε θεοί είναι ούτε άγιοι ούτε τέλειοι.

Απλά, η δική μου νοοτροπία είναι πιο κοντά σε αυτούς τους λαούς και φυσικά δεν έχω κανένα λόγο να κρύβω την καταγωγή μου και να παριστάνω τον απόγονο του Περικλή.

Στην Ελλάδα εχεις γεννηθεί ή στην Κροατία;
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 11 Σεπ 2018, 19:13

Adminović έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Δηλαδη οι γονεις σου αυτοπροσδιοριζονται-νιωθουν ως κροατες? :hmmm

Οι γονείς μου, όπως και εγώ, μεγάλωσαν με τα γνωστά παραμυθάκια των απογόνων του Περικλέους. Μέχρι να ψαχτω εγώ (που κι εγώ από αλλού κάτι διάβασα και ήρθε το αρχικό ερέθισμα), δεν ήξεραν κάτι.

Το ίδιο και συγγενείς ή φίλοι, συντοπίτες, που τους έχω αναλύσει πώς έχει το θέμα.

Γενικώς, δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο ενθουσιώδεις όταν μαθαίνουν την αλήθεια, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις έντονου έως πολύ θερμού ενθουσιασμού. Στάνταρ πάντως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα.

Ο φαδερ, τα αδέρφια, οι θείοι και τα ξαδέρφια μου γουστάρουν πολύ και σαφώς αυτοπροσδιορίζονται ως Κροάτες. :D

Α, τώρα κατάλαβα. Όλα τα παιδιά μεταναστών αισθάνονται και συμπεριφέρονται κατά 80% σαν τους συντοπίτες τους. Προφανώς σε ενοχλεί η λαμογιά των συμπολιτών σου, κάτι που συμβαίνει και σε αρκετούς εδώ μέσα, όπως διαβάζουμε. Οπότε προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το "ε, ψιτ, εγώ δεν είμαι σαν και σας". Και γω δεν είμαι σαν αυτούς, αλλά δεν μου χρειάζεται αιτιολογία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Υπερκουλτουριάρης » 11 Σεπ 2018, 20:32

Πω ρε μλκες τι ξενέρα είναι αυτή; Ειδα τόσες σελίδες και υπέθεσα ο αφελής πως θα διαβάσω συζήτηση για τον τιτοικό σοσιαλισμό, αντ αυτού παρανοικά παραληρήματα για την... Croatian Supermacy.
Μια και με παρασύρατε ας γράψω την παντελή μου αδιαφορία για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Δεν μου λέει τίποτα, ούτε με αγγίζει καθόλου. Την πιο μεγάλη εθνική συγκίνηση την ένιωσα όταν πρώτη φορά πάτησα το πόδι μου στην Κωνσταντινούπολη. Αισθάνθηκα πως γύρισα εκεί που ανήκω. Την απώτερη καταγωγή μου δεν την έψαξα, το μόνο που ξέρω είναι πως οι πρόγονοι μου από τις δυο πλευρες ήταν ελληνόφωνοι από την Μακεδονία,αλλά είχαν σχέσεις με την Πόλη. Αισθάνομαι πολύ Ρωμιός και γουστάρω.
Γενικά συμπαθώ τους νεους Έλληνες, είναι ΟΚ λαός και για το μεγεθος της χώρας, αντικειμενικά μέσα και έξω τα πάμε καλά. Αγαπώ και τους περισσότερους βαλκανικούς λαούς. Δεν έχω καμιά απέχθεια στους βόρειους,αλλά δεν τρελαίνομαι και για πάρτη τους. Σιγά τα ωα,ούτε καν αισθητικά δεν μου αρέσουν. Νομίζω πως οι πιο προηγμένοι πνευματικά λαοί είναι οι Μεσογειακοί.
Υ.Γ. Οι νεοελ, έχουν πολλά κοινά με τους Ισραηλίτες. Ίδιες φάτσες εντελώς, οι μόνοι τουρίστες στην Θεσσαλονίκη, που αν δεν μιλήσουν δεν καταλαβαίνουμε πως είναι ξενοι, ίδια κουλτούρα και μπον βιβερ καλοπερασάκιδες.
Υ.Γ.2 Δεν το ξαναγυρνάμε στην αυτοδιαχείριση;
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 11 Σεπ 2018, 21:14

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:Δεν έχω καμιά απέχθεια στους βόρειους,

Κακώς.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Σεπ 2018, 21:51

'71 έγραψε:Θα σου απαντήσω.Ως προς το πρώτο σκέλος θεωρώ λάθος να συγκρίνουμε αρχαία έθνη με σύγχρονα οπότε δεν θα σου πω κατι περί της σύγκρισης αρχαίων-μεσαιωνικών-σύγχρονων ελλήνων.Σε σχέση με τους λατινικούς και τους γερμανικούς λαούς η σημερινή Ελλάδα είσαι σαφέστατα καθυστερημένη υλικοτεχνικά δίχως αυτό να σημαίνει ότι σε κάποια πράγματα η Ελλάδα δεν υπερτερεί.Και πάλι όμως η Ελλάδα είναι άδικο να συγκρίνεται με όλους αυτούς γιατί δεν είναι δυτική χώρα και ανήκει σε διαφορετικό πολιτισμικό κόσμο.Αν οι μεταβυζαντινοί ευρωπαϊκοί λαοί δεν είχαν ζήσει με κομμουνισμό/ψευδοκομμουνισμό σχετικά πρόσφατα θα ήταν καλές για σύγκριση με την Ελλάδα λόγω κοινών βιωμάτων.

Δεν μπορουν να συγκριθουν αμεσα μεταξυ τους οντως, αλλα μπορει ο καθε πολιτισμος ή χωρα να συγκριθει με καποιον αλλης εποχης στη βαση του τι ειδικο βαρος ειχε ο καθενας στην εποχη του.

Ο ελληνικος πολιτισμος ηταν κυριαρχος στην εποχη του (αν και οχι σε ολο το διαστημα υπαρξης του). Η σημερινη Ελλαδα δεν ειναι ουτε καν μια μικρομεσαια δυναμη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Σεπ 2018, 21:53

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: Μια και με παρασύρατε ας γράψω την παντελή μου αδιαφορία για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Δεν μου λέει τίποτα, ούτε με αγγίζει καθόλου. Την πιο μεγάλη εθνική συγκίνηση την ένιωσα όταν πρώτη φορά πάτησα το πόδι μου στην Κωνσταντινούπολη. Αισθάνθηκα πως γύρισα εκεί που ανήκω. Την απώτερη καταγωγή μου δεν την έψαξα, το μόνο που ξέρω είναι πως οι πρόγονοι μου από τις δυο πλευρες ήταν ελληνόφωνοι από την Μακεδονία,αλλά είχαν σχέσεις με την Πόλη. Αισθάνομαι πολύ Ρωμιός και γουστάρω.

Δε σε αδικω, το Βυζαντιο ειναι πολυ πιο κοντα στην εποχη μας απ'οτι η αρχ. Ελλαδα, οπως και τα ηθη μας ηταν μεχρι προσφατα κοντα στα βυζαντινα-χριστιανικα και οχι στα αρχαιοελλαδιτικα. Η αρχ. Ελλαδα ηταν ενας αλλος κοσμος εντελως.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 11 Σεπ 2018, 22:50

Λαχουρένιος έγραψε:
'71 έγραψε:Θα σου απαντήσω.Ως προς το πρώτο σκέλος θεωρώ λάθος να συγκρίνουμε αρχαία έθνη με σύγχρονα οπότε δεν θα σου πω κατι περί της σύγκρισης αρχαίων-μεσαιωνικών-σύγχρονων ελλήνων.Σε σχέση με τους λατινικούς και τους γερμανικούς λαούς η σημερινή Ελλάδα είσαι σαφέστατα καθυστερημένη υλικοτεχνικά δίχως αυτό να σημαίνει ότι σε κάποια πράγματα η Ελλάδα δεν υπερτερεί.Και πάλι όμως η Ελλάδα είναι άδικο να συγκρίνεται με όλους αυτούς γιατί δεν είναι δυτική χώρα και ανήκει σε διαφορετικό πολιτισμικό κόσμο.Αν οι μεταβυζαντινοί ευρωπαϊκοί λαοί δεν είχαν ζήσει με κομμουνισμό/ψευδοκομμουνισμό σχετικά πρόσφατα θα ήταν καλές για σύγκριση με την Ελλάδα λόγω κοινών βιωμάτων.

Δεν μπορουν να συγκριθουν αμεσα μεταξυ τους οντως, αλλα μπορει ο καθε πολιτισμος ή χωρα να συγκριθει με καποιον αλλης εποχης στη βαση του τι ειδικο βαρος ειχε ο καθενας στην εποχη του.

Ο ελληνικος πολιτισμος ηταν κυριαρχος στην εποχη του (αν και οχι σε ολο το διαστημα υπαρξης του). Η σημερινη Ελλαδα δεν ειναι ουτε καν μια μικρομεσαια δυναμη.

Πρώην σοσιαλιστική χώρα απο πρώην σοσιαλιστική χώρα έχει τεράστιες διαφορές. Π.χ. εν είναι το ίδιο η Βουλγαρία με την Τσεχία. Έχει να κάνει με το ήταν οι χώρες προ σοσιαλιστικής οικονομίας, και με το ποιον -οικονομικό- ρόλο τους αναθατέθηκε στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 11 Σεπ 2018, 23:03

Η Τσεχία δεν είναι σήμερα αυτή που ήταν πριν τον πόλεμο. Τότε είχε πολλούς Γερμανούς και Εβραίους που κινούσαν τα νήματα. Οι δεύτεροι εκδιώχθησαν πριν και κατά τον πόλεμο και οι πρώτοι μετά το τέλος του. Καλύτερα από όλες αυτές τις χώρες στέκει η Πολωνία σήμερα.
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”