Η Μάχη της Αθήνας

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Η Μάχη της Αθήνας

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Δεκ 2017, 17:44

Επαναλαμβάνω διότι το ζουμί αυτό είναι.....

Ας δούμε όμως τι έγραφε ο Μάρκος το 1948 για τα Δεκεμβριανά στην επιστολή του στον Ζαχαριάδη.

"Σύντροφε,

Ως αρχηγός του Ελληνικού Δημοκρατικού Στρατού, είμαι υποχρεωμένος να σας επαναλάβω εγγράφως τα όσα σας εξέθεσα προφορικώς προ της αναχωρήσεώς σας διά Μόσχαν................

Γνωρίζετε καλώς το ιστορικόν μήνυμα του συντρόφου Στάλιν του Δεκεμβρίου 1944, το οποίον μας παρακίνησε να κηρύξωμεν την λαϊκήν εξέγερσιν με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα, άτινα μας ωδήγησαν εις Βάρκιζαν και άτινα οφείλονται εις το γεγονός ότι, όταν απηυθύνθημεν διά βοήθειαν προς την Μόσχαν, ο σύντροφος Στάλιν, λησμονών τας υποσχέσεις του, ωμίλησε περί διπλωματικών υποχρεώσεων...................

Μπορείτε να διαβιβάσατε την παρούσαν επιστολήν εις το Πολιτικόν Γραφείον του Κ.Κ. Ελλάδος, ίνα γίνη σχετική εκτίμησις των όσων εξέθεσα και ληφθή απόφασις ως πρός το μέλλον.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

στρατηγός ΜΑΡΚΟΣ. "

Αυτό είναι από την επιστολή που έστειλε ο Μάρκος Βαφειάδης στον Ν Ζαχαριάδη το 1948, απομόνωσα το τμήμα της επιστολής που αφορά τ Δεκεμβριανά, έχετε τον νου να καταλάβετε τι έγραψε ο αρχιστράτηγος του ΔΣΕ στον ΓΓ του ΚΚΕ; (φυσικά και η λοιπή επιστολή έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον).

Δεν ξέρω αν πρόσεξες την καθαρεύουσα του κειμένου (δεν το έγραψε ο καπνεργάτης Μάρκος, κάποιος βρέθηκε να το σουλουπώσει), οι κομμουνιστές μέχρι την μεταπολίτευση "έγραφαν" στην καθαρεύουσα (δεν έγραφαν διότι συνήθως ήταν αμόρφωτοι άνθρωποι, κάποιοι τα σουλούπωναν τα γραφτά τους) ... που να δεις η προ επαναστατική ΑΥΓΗ την γλώσσα που χρησιμοποιούσε. Μετά θυμήθηκαν ότι πρέπει να γράφουν στην μαλιαρή.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Δεκ 2017, 17:54

pluton έγραψε:
Λοιπόν Ρεκ--μας πρέπει να παραδεχτώ ότι για κομμουνιστής διαφέρεις, πως μπορείς βρε παιδί μου να βρίσκεσαι μαζί με όλο αυτό το πολιτικό σκουπιδ@ριό δεν νοιώθεις άσκημα (για σένα το γράφω να μη νοιώθεις άσκημα δηλαδή, είσαι και από την Καλαμάτα).

λοιπόν ρε πλούτωνα ξέρεις τι μου θύμισες τώρα; το εγχειρίδιο των αστυνομικών σχολών περί διαφόρων ανακριτικών τεχνικών.
μία από αυτές είναι και ψυχολογική αποκοπή του ανακρινόμενου από την ομάδα, τη συμμορία και λοιπές οργανωμένες μορφές δράσης, περιλαμβανομένης και της κομματικής.
και προτείνει ακριβώς αυτό που έγραψες κι εσύ, δλδ το ''εσύ τόσο καλό παιδί πώς έμπλεξες με τους αλήτες'' σε διάφορες παραλλαγές, που θα κάνουν τον ανακρινόμενο να αισθανθεί εχθρικά προς τους συντρόφους του και φιλικά προς τον ανακριτή του, που του παρουσιάζεται ως ο μόνος του φίλος στην κατάσταση που βρίσκεται και ο μόνος που μπορεί να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.
δλδ πλούτωνα όταν εγώ γύρναγα εσύ ακόμα δεν είχες ξεκινήσει να πας. άντε φέρε τώρα το ρετσινόλαδο και εγώ ανεβαίνω μόνος μου στον πάγο. :D :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Δεκ 2017, 18:01

Ρεκ_ _μας έγραψε:
pluton έγραψε:
Λοιπόν Ρεκ--μας πρέπει να παραδεχτώ ότι για κομμουνιστής διαφέρεις, πως μπορείς βρε παιδί μου να βρίσκεσαι μαζί με όλο αυτό το πολιτικό σκουπιδ@ριό δεν νοιώθεις άσκημα (για σένα το γράφω να μη νοιώθεις άσκημα δηλαδή, είσαι και από την Καλαμάτα).

λοιπόν ρε πλούτωνα ξέρεις τι μου θύμισες τώρα; το εγχειρίδιο των αστυνομικών σχολών περί διαφόρων ανακριτικών τεχνικών.
μία από αυτές είναι και ψυχολογική αποκοπή του ανακρινόμενου από την ομάδα, τη συμμορία και λοιπές οργανωμένες μορφές δράσης, περιλαμβανομένης και της κομματικής.
και προτείνει ακριβώς αυτό που έγραψες κι εσύ, δλδ το ''εσύ τόσο καλό παιδί πώς έμπλεξες με τους αλήτες'' σε διάφορες παραλλαγές, που θα κάνουν τον ανακρινόμενο να αισθανθεί εχθρικά προς τους συντρόφους του και φιλικά προς τον ανακριτή του, που του παρουσιάζεται ως ο μόνος του φίλος στην κατάσταση που βρίσκεται και ο μόνος που μπορεί να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.
δλδ πλούτωνα όταν εγώ γύρναγα εσύ ακόμα δεν είχες ξεκινήσει να πας. άντε φέρε τώρα το ρετσινόλαδο και εγώ ανεβαίνω μόνος μου στον πάγο. :D :fico:

:D Άντε να ξεγελάσεις τώρα Καλαματιανό, που το κατάλαβες βρε θηρίο ότι κρατάω ρετσινόλαδο; :D

Μια αφελή ερώτηση το εγχειρίδιο των αστυνομικών σχολών περί διαφόρων ανακριτικών τεχνικών τι δουλειά είχες εσύ να το διαβάζεις, διανέμετε σε ομάδες με "ειδικά" καθήκοντα από το κόμμα;

Και κάτι ακόμα επειδή θα έχει ενδιαφέρον να το διαβάσω, που το βρίσκω το εν λόγω εγχειρίδιο;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Δεκ 2017, 18:06

είχα μπάρμπα κομμουνιστή χωροφύλακα και μου άφησε κληρονομιά τη βιβλιοθήκη του. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Δεκ 2017, 18:12

Ρεκ_ _μας έγραψε:είχα μπάρμπα κομμουνιστή χωροφύλακα και μου άφησε κληρονομιά τη βιβλιοθήκη του. :fico:

Εικόνα εκτιμώ το χιούμορ σου, σπανιότατο πράγμα για κομμουνιστή, αυτός ο μπάρμπας σου σας γλύτωσε από τον Μαγγανά;

Εγώ πάλι είχα κάτι μπαρμπάδες εθνικόφρονες που κομμουνιστές χωροφύλακες τους έστειλαν φυματικούς στην ΣΩΤΗΡΙΑ....
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Δεκ 2017, 19:01

πλουτων οτι γραφεις ειναι ελεγμενο απο πολλες πλευρες εισαι σωστος
επισης ο ρεκ αν ισχυει αυτα που εγραψε σε ενα μηνυμα
ειναι κκεκες πατριωτης οποτε δεν μας χωριζουν πολλα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 04 Δεκ 2017, 19:51

Εικόνα
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Δεκ 2017, 19:56

pluton έγραψε:
Ρεκ_ _μας έγραψε:είχα μπάρμπα κομμουνιστή χωροφύλακα και μου άφησε κληρονομιά τη βιβλιοθήκη του. :fico:

Εικόνα εκτιμώ το χιούμορ σου, σπανιότατο πράγμα για κομμουνιστή, αυτός ο μπάρμπας σου σας γλύτωσε από τον Μαγγανά;

Εγώ πάλι είχα κάτι μπαρμπάδες εθνικόφρονες που κομμουνιστές χωροφύλακες τους έστειλαν φυματικούς στην ΣΩΤΗΡΙΑ....

δεν υπάρχει κομμουνιστής, σε αντίθεση με τους δεξιούς, χωρίς αίσθηση του χιούμορ. :D
βάλε τώρα τη συνέχεια του γράμματος βαφειάδη και ειδικά την παράγραφο από το άλλο γράμμα που κατηγορεί το ζαχαριάδη για πράκτορα των άγγλων. :fico:
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 04 Δεκ 2017, 20:00

Το σχέδιο για τη δεύτερη κατοχή από Άγγλους, αστούς, δοσίλογους, τάγματα ασφαλείας και χωροφυλακή,μπαίνει στην τελική ευθεία.
Όλα είναι έτοιμα για τη σφαγή των Αθηναίων.
Ο μισθοφόρος βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Ριζοσπάστης
28/11/1944
Εικόνα
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Δεκ 2017, 20:20

Ρεκ_ _μας έγραψε:
pluton έγραψε:

δεν υπάρχει κομμουνιστής, σε αντίθεση με τους δεξιούς, χωρίς αίσθηση του χιούμορ. :D
βάλε τώρα τη συνέχεια του γράμματος βαφειάδη και ειδικά την παράγραφο από το άλλο γράμμα που κατηγορεί το ζαχαριάδη για πράκτορα των άγγλων. :fico:

Όσο αφορά το πρώτο ας το αφήσω ασχολίαστο.

Δες πράκτορα και πολλά άλλα τον κατηγόρησε και ο Ν Ζαχαριάδης τον Μάρκο... εξ άλλου πράκτορα τον Ν Ζαχαριάδη τον κατηγόρησε το ίδιο το ΚΚΕ επίσημα.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”