Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Φεβ 2023, 18:34

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:
Εμένα δεν με κόφτει ιδιαίτερα. Αλλά οι θέσεις Δημοσίου είναι πεπερασμένες. Μετά, Ι.Τ. και εκεί να δείς παράπονα.
Αλλά απ ότι βλέπω δεν υπάρχει καν σκέψη ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και η όλη φάση είναι αν θα δουλέψουμε στην τάδε ή δείνα υπηρεσία του Δημοσίου, με την αγάπη και προδέρμ που προσφέρει κι ας διαμαρτυρόμαστε για τούτη την κακιά μας την μοίρα.

Well ... όπως λέμε στη ζωή όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Δεν καταλαβαίνω προς τι η κλάψα.
Εφόσον κάποιος δεν κάνει κάτι παράνομο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογείται στον καθένα για τις αποφάσεις που παίρνει για τη ζωή του και τι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του.
Κανείς δεν εμπόδισε κανέναν... να σπουδάσει (ή να μην σπουδάσει) και από κει και πέρα να ακολουθήσει την όποια επαγγελματική πορεία του ανοίγεται μπροστά του.

Εφόσον το επάγγελμα του δασκάλου είναι τόσο ζηλευτό ... δεν είναι δα και κανένα κρατικό μυστικό. Δίνεις πανελλήνιες ... μπλα... μπλα... μπλα ... ο γνωστός πατροπαράδοτος τρόπος. Όποιος θέλει ας το κάνει.

Γιατί δε λες από την αρχή ότι το όλο θέμα είναι δημόσιο vs ιδιωτικό και κουραζόμαστε τζάμπα;

Από την αρχή ήξερα ότι αυτό είναι στην ουσία η βάση της συζήτησης αλλά είπα να παίξω το δικό σου το εργάκι να δω μέχρι πότε θα σκάσει η βόμβα... και θα πέσουν οι μάσκες.

Aυτό ακριβώς γράφω, ότι έχει πολλούς που και θέλουν και το κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Ασχέτως αξιολόγησης, εντατικοποίησης της εργασίας, κτλ.

Απο κεί και πέρα, το "δημόσιο vs ιδιωτικό" δεν αποτελεί κάποια διέξοδο. Το θέμα εδώ είναι αξιολόγηση των εκπαιδευτικών νομίζω. Οι εκπαιδευτικοί του Δημοσίου όμως είναι και δημόσιοι υπάλληλοι. Οπότε μπορούμε και να πλατιάσουμε.

Γενικά, το κράτος εκσυγχρονίζεται, εξορθολογίζεται, και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται, με το σωστό ή λιγότερο σωστό τρόπο, αυτά είναι ρευστά. Οι παλιές εποχές του πασοκισμού όπου διορισμός έως και νυχτοφύλακας ήταν κάτι σαν το τζόκερ, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, όχι γιατί έτσι, γιατί κακία, γιατί νεοφίλ, αλλά γιατί απλά χρεοκόπησε η χώρα (μαζί και οι παχυλές συντάξεις και η φοροδιαφυγή). Aν μπορούσαν ακόμη οι πολιτικοί να τα δίνουν, αν υπήρχαν, θα τα έδιναν και ακόμη παραπάνω, γιατί ψήφοι. Δεν υπάρχουν όμως.

Τα λεφτά αυτά που δινόταν για να εργάζονται απο καθόλου έως και σχετικά χαλαρά οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν υπήρχαν, δεν τα δημιουργούσε η οικονομία, ήταν δανεικά. O κρατικός προϋπολογισμός είχε παγίως έλλειματα επί δεκαετίες.

Εικόνα

Σήμερα, όλοι οι ΔΥ καλούνται να δουλέψουν πιο εντατικά και αποδοτικά, και αναλογικά με παλαιότερες εποχές με χειρότερες απολαβές. Η αξιολόγηση των εργαζομένων, οπουδήποτε, αποτελεί βασικό πυλώνα μέτρησης της διασφάλισης ποιότητας και σχεδιασμού για αποδοτικότητα. Το κράτος, οι φορολογουμενοι πληρώνουν και θέλουν να πιάνουν τα λεφτά τους τόπο, δεν είναι διαφορετικό απο μια άλλη επένδυση όπου δεν δίνει κάποιος τα λεφτά του απροβλημάτιστα σε κάποιον να τα κάνει ότι γουστάρει αυτός. Αυτό προκαλεί αντιδράσεις, αναταράξεις, κτλ. Αλλά αυτά όλα δεν είναι θέμα πολιτικής βουλησιαρχίας, αποτελούν οικονομική αναγκαιότητα.

Προσωπικά είμαι υπέρ ενός ευμεγεθους Δημοσίου, δεν πιστεύω στο πολύ μικρό κράτος και στην ιδιωτική πρωτοβουλία σε αρκετούς τομείς. Και σίγουρα, θα πρέπει να κρατηθούν οι αμοιβές στο Δημόσιο σε ανταγωνιστικό επίπεδο με τον Ι.Τ., συνυπολογιζόμενων όλων των παραγόντων (πχ κάποιος για την μονιμότητα είναι διατεθειμένος να πάρει μικρότερο μισθό). Αυτό που είναι κρίσιμο, είναι να έχουν έξτρα παροχές και κινητρα, εξέλιξη στην ιεραρχία κλπ όσοι ΔΥ είναι ενσυνείδητοι και αποδοτικοί , και να απομακρύνονται ο ασυνείδητοι, τεμπελχανάδες, άρπαγες, κλπ.

Γι αυτό, προϋπόθεση είναι υ ύπαρξη συστήματος αξιολόγησης. Λειτουργικού συστήματος αξιολόγησης.Όπως έγραψα και παραπίσω, το συγκεκριμένο σύστημα δεν το βλέπω ως κάτι το σπουδαίο, ως κάποια φοβερή λύση, απλά ως αρχή που θα χρειαστεί απανωτές αλλαγές και βελτιώσεις μέχρι να καταστεί πραγματικά χρήσιμο. Το μείζον εδώ είναι η εμπέδωση ύπαρξης συστήματος αξιολόγησης.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Φεβ 2023, 19:04

Προέλλην έγραψε:Σήμερα, όλοι οι ΔΥ καλούνται να δουλέψουν πιο εντατικά και αποδοτικά, και αναλογικά με παλαιότερες εποχές με χειρότερες απολαβές.

:laugh1: :laugh1:

Ηρέμησε λίγο. Ούτε ο υπουργός οικονομικών δεν βγάζει τέτοιο άγχος.
Μήπως θες να νομιμοποιήσουμε και την παιδική εργασία για να καλύψουμε τα ελλείμματα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Φεβ 2023, 19:12

Μα εδώ δεν λέμε για να βασανίσουμε κόσμο να μην έχουμε ελλείμματα*, απλά έχει μπεί τέλος στα παρατράγουδα των δεκαετίων 80ς, 90ς, έρλι 00ς. Με τα τόσα που έχουμε, πρέπει να δούμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.

*τα ελλείμματα δεν είναι κάτι που αν θες το έχεις, αν όχι δεν το έχεις. Είναι κάτι συγκεκριμένο, πχ βγάζω 1000 το μήνα και ξοδεύω 1500 με πιστωτικές κάρτες. Φυσικά και μπορείς και πρέπει να έχεις ελλείμματα παροδικά για την κάλυψη εκτάκτων καταστάσεων, βλέπε πανδημία ή κάποια παγκόσμια οικονομική αναταραχή. Αλλά, δεν μπορείς να έχεις πάγια ελλείματα σε βάθος χρόνου απλά και μόνο για να κάνεις ψηφοθηρική παροχολογία. Αυτό νομίζω πλέον είναι σαφές σε όλους που οδηγεί -> σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.
Αν θέλουμε περισσότερο πλούτο, πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσουμε κιόλας -> βιώσιμη αύξηση ΑΕΠ. Με αυτή τη σειρά.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Φεβ 2023, 19:15

Ναι αλλά φίλε φτάσαμε στο σημείο να ζούμε για να δουλεύουμε και όχι να δουλεύουμε για να ζούμε.

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Φεβ 2023, 19:50

bizeli έγραψε:Ναι αλλά φίλε φτάσαμε στο σημείο να ζούμε για να δουλεύουμε και όχι να δουλεύουμε για να ζούμε.

Υπερβολές :D

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Ποτέ ξανά δεν τρώγαμε τόση θερμίδα, δεν είχαμε τόση ζέστη, τόσο ελεύθερο χρόνο, ελευθερία μετακινήσεων, πρόσβαση στη γνώση, κοκ.

Γενικά όμως, μην πας μακριά. Το που οδηγεί ο λαϊκισμός και η έλλειψη κατανόησης βασικών οικονομικών αρχών, η πολιτικάντικη παροχολογία, αποφυγή σπασίματος αυγών, o παπανδρεισμός, ο καραμανλισμός, κλπ, το ξέρουμε όλοι, δεν υπάρχει δικαιολογία.
Υποτίθεται ότι οι περισσότεροι τουλάχιστον βάλανε μυαλό. Δεν είναι ο πάτος του βαρελιού, με επιστροφή και ένταση του λαϊκισμού, έχει και πιο κάτω. Πολύ πιο κάτω (βλέπε Υποσαχάρια Αφρική. Εκεί, φούλ αυξήσεις κάθε μήνα με τζάμπα χρήμα που τυπώνουν αβέρτα χωρίς μισητό Ευρώ, εννοείται δεν αξιολογείται κανείς, οι ΔΥ είναι πιο βασιλιάδες και απο πασόκους κλαδικής των 80ς, κλπ.)
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Φεβ 2023, 20:13

Προέλλην έγραψε:Ποτέ ξανά δεν τρώγαμε τόση θερμίδα, δεν είχαμε τόση ζέστη, τόσο ελεύθερο χρόνο, ελευθερία μετακινήσεων, πρόσβαση στη γνώση, κοκ.

Γενικά όμως, μην πας μακριά. Το που οδηγεί ο λαϊκισμός και η έλλειψη κατανόησης βασικών οικονομικών αρχών, η πολιτικάντικη παροχολογία, αποφυγή σπασίματος αυγών, o παπανδρεισμός, ο καραμανλισμός, κλπ, το ξέρουμε όλοι, δεν υπάρχει δικαιολογία.
Υποτίθεται ότι οι περισσότεροι τουλάχιστον βάλανε μυαλό. Δεν είναι ο πάτος του βαρελιού, με επιστροφή και ένταση του λαϊκισμού, έχει και πιο κάτω. Πολύ πιο κάτω (βλέπε Υποσαχάρια Αφρική. Εκεί, φούλ αυξήσεις κάθε μήνα με τζάμπα χρήμα που τυπώνουν αβέρτα χωρίς μισητό Ευρώ, εννοείται δεν αξιολογείται κανείς, οι ΔΥ είναι πιο βασιλιάδες και απο πασόκους κλαδικής των 80ς, κλπ.)

Φίλε ωραία όλα αυτά.
Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί αλλά έχω κι άλλα ενδιαφέροντα εκτός από τη δουλειά μου.
Όλα αυτά που ζητάει η υπουργός δεν είναι εφικτά εντός εργασιακού ωραρίου. Που σημαίνει ότι σου κλείνει το μάτι να δουλεύεις και εκτός...
Ήδη όλοι οι εκπαιδευτικοί θυσιάζουμε τον προσωπικό μας χρόνο χωρίς τις αντίστοιχες οικονομικές απολαβές κιόλας.
Παλιότερα παίρναμε και ένα εξωδιδακτικό επίδομα. Τώρα κόπηκε και αυτό. Τίποτα, νάδα, ζίροου.
Και τώρα ζητάνε ακόμα περισσότερα.
Κάπου ώπα...
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Φεβ 2023, 20:25

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς λοιπόν...

Καιρός να θυμηθούμε τα νιάτα μας
;)
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Φεβ 2023, 20:31

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ποτέ ξανά δεν τρώγαμε τόση θερμίδα, δεν είχαμε τόση ζέστη, τόσο ελεύθερο χρόνο, ελευθερία μετακινήσεων, πρόσβαση στη γνώση, κοκ.

Φίλε ωραία όλα αυτά.
Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί αλλά έχω κι άλλα ενδιαφέροντα εκτός από τη δουλειά μου.
Όλα αυτά που ζητάει η υπουργός δεν είναι εφικτά εντός εργασιακού ωραρίου. Που σημαίνει ότι σου κλείνει το μάτι να δουλεύεις και εκτός...
Ήδη όλοι οι εκπαιδευτικοί θυσιάζουμε τον προσωπικό μας χρόνο χωρίς τις αντίστοιχες οικονομικές απολαβές κιόλας.
Παλιότερα παίρναμε και ένα εξωδιδακτικό επίδομα. Τώρα κόπηκε και αυτό. Τίποτα, νάδα, ζίροου.
Και τώρα ζητάνε ακόμα περισσότερα.
Κάπου ώπα...

Eννοείς γενικά ή ότι σχετίζεται με την συγκεκριμένη αξιολόγηση;

Απ ότι έχω δεί, εν πολλοίς θα έρχεται ένας να δεί πως κάνετε μάθημα, μετά θα σας παίρνει συνέντευξη και θα γράφετε και κάτι αναφορές. Επίσης κάτι για κατάρτιση προγραμματος για όλο τον χρόνο κλπ (καλά, αυτό μέχρι τώρα δεν υπήρχε δηλαδή :hmmm )

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaide ... -2023.html
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Φεβ 2023, 20:45

Προέλλην έγραψε:Eννοείς γενικά ή ότι σχετίζεται με την συγκεκριμένη αξιολόγηση;

Απ ότι έχω δεί, εν πολλοίς θα έρχεται ένας να δεί πως κάνετε μάθημα, μετά θα σας παίρνει συνέντευξη και θα γράφετε και κάτι αναφορές. Επίσης κάτι για κατάρτιση προγραμματος για όλο τον χρόνο κλπ (καλά, αυτό μέχρι τώρα δεν υπήρχε δηλαδή :hmmm )

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaide ... -2023.html

Εννοώ και γενικά και όλα όσα σχετίζονται με την αξιολόγηση.
Κάποια ποστ πιο πριν σου εξήγησα για τον ήδη επιβαρυμένο πολλαπλό ρόλο μας (άσχετα με την αξιολόγηση). Και μόνο το μάθημά μου να ετοιμάσω φτάνει να μου φάει πολλές εργατοώρες. Και δε σου λέω με πόσα άλλα ασχολούμαι για το σχολείο.
Τώρα σε όλα αυτά προστέθηκε και ένα ολόκληρο πινακάκι με επιπλέον αρμοδιότητες στο πλαίσιο της αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
Την ατομική αξιολόγηση δεν την λαμβάνω καν υπόψη. Ήδη για μένα έχει καταντήσει γελοίος ο τρόπος που θα γίνει. Θα μπει κάποιος στην τάξη μου 2 φορές μέσα σε 4 χρόνια και τι θα καταλάβει αν δεν ζει τον άλλον στην καθημερινότητά του;
Ήδη στο ίντερνετ κυκλοφορούν "σκονάκια" με το τι θα προσέξει ο αξιολογητής. Το διανοείσαι αυτό; :laugh1:
Δεν σκοπεύω να ετοιμάσω τίποτα. Κανένα στημένο μάθημα.
Πέρα από το γεγονός ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου (μα όσα διάβασα ήδη τα κάνω), προτιμώ ο αξιολογητής να με δει σε real life situations.
Το εργάκι κανενός δεν πρόκειται να παίξω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Φεβ 2023, 21:02

Φίλε να σου πω κάτι; Πριν χρόνια χρειάστηκε να μπει ο σχολικός σύμβουλος στην τάξη μου για άσχετο λόγο και παρακολούθησε το μάθημά μου.
Εκείνη την ώρα είχα μαθηματικά. Και χρειάστηκε να γράψω τη λέξη "αριθμητής" στον πίνακα :laugh1: και τρώω μια κόμπλα ότι την έχω γράψει λάθος. Δεν ξέρω τι έπαθα. Από το άγχος μου ότι κάποιος με παρακολουθούσε μάλλον. Όχι μάλλον σίγουρα.
Και αρχίζω και σκέφτομαι από μέσα μου εκείνη την ώρα "αμάν ξεφτιλίστηκα" :laugh1:
Με το που έφυγε ο σχολικός σύμβουλος άνοιξα αμέσως λεξικό να δω αν την είχα έγραψα σωστά. Ευτυχώς την είχα γράψει.
:laugh1:

Εννοείται ο σύμβουλος με συνεχάρη για το μάθημά μου αν και δεν είχε έρθει για αυτό.
χι

Απλά θέλω να σου πω με αυτή την αξιολόγηση μπορεί ένας καλός εκπαιδευτικός να αδικηθεί από μια βλακεία και ένας κακός που θα έχει "στήσει" το μάθημά του να παραπλανήσει τον αξιολογητή.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”