Alejandro έγραψε:Εγώ πάντως να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάποιο "πρόβλημα" με το ΚΚΕ. Απλα δεν συμφωνώ με όσα λέει και δεν πιστεύω κιόλας ότι θα τα εφαρμόσει ποτέ. Περισσότερο την συζήτηση την έκανα επειδή κάποιοι έφεραν σαν παράδειγμα το ΚΚΕ, το οποίο είναι υποτίθεται το κόμμα που θα μας απαλλάξει από τον καπιταλισμό και θα μας φέρει την ευημερία.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν ξέρεις τι λέει και πιθανώς διαφωνείς με πράγματα που νομίζεις ότι λέει. Όχι ότι αν ήξερες δεν θα διαφωνούσες με αυτά που λέει, αλλά λέμε τώρα
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει κιόλας, αλλά είναι σπαζαρχιδιά να βλέπεις συνεχώς κάποιον να στήνει σκιάχτρο και να πολεμάει με το σκιάχτρο. Ναι, μην συμφωνείς, κράξε κλπ, αλλά τις πραγματικές θέσεις και απόψεις του κκε, όχι κάποιες θέσεις που νομίζεις βάσει μιας εντύπωσης που σου έχει δημιουργηθεί απο διάφορες ατάκες.
Όχι, το κκε δεν σου λέει ότι θα σε απαλλάξει απο το καπιταλισμό. Δεν τάζει παραδείσους. Και πριν πεταχτεί ατακομάχος για τα 1400 ευρώ μισθό κλπ, η απάντηση έχει δοθεί ήδη προηγουμένως
5. Οι Κομμουνιστές βουλευτές πρέπει να υποτάσσουν όλη την κοινοβουλευτική τους δράση στην εξωκοινοβουλευτική δράση του κόμματος. Πρέπει να κατεβάζουν νομοσχέδια, όχι με σκοπό να γίνουν αποδεκτά απ’ την αστική πλειοψηφία, αλλά για λόγους προπαγάνδας, ζύμωσης και οργάνωσης, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κόμματος.
Και, ας πούμε η ερώτηση αν το ΚΚΕ υποστηρίζει την βίαιη ανατροπή του συστήματος, είναι απλά αστεία. Δεν είναι θέμα το τι υποστηρίξει το κκε, πως θα ήθελε να γίνει, ούτε καν διαλεκτικό θέμα, αλλά απλής λογικής. Η βία δεν μπορεί να αποφευχθεί, όσο κι αν προσπαθήσει το κκε να την αποφύγει. Οι καπιταλιστές δεν θα παραδώσουν την περιουσία τους, γενικότερα την εξουσία της τάξης τους, επειδή το θέλει κάποια πλειοψηφία.
Το τι σε είπαν κάποιοι κάπου δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει ποια είναι η θέση του κκε που προέκυψε απο συνέδριο, θέση στην οποία υποτάσσονται απόλυτα όλοι όσοι είναι μέλη, αλλιώς παύουν να είναι μέλη. Οι απόψεις των φίλων, οπαδών, ψηφοφόρων, κλπ, δεν είναι απόψεις του κόμματος, είναι αυστηρά προσωπικές, και όντας μη μέλη δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής του.
Όσον αφορά την αλλαγή του συστήματος (έχει ξαναμπεί εδώ μέσα σε άλλο νήμα, αλλά είπαμε, όταν δεν ενδιαφέρεται να μάθει κάποιος τότε αναγκαστικά η φάση καταλήγει στο να γίνεται ατακομάχος)
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κάνω εγώ τις παραθέσεις. Είναι κουραστικό. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω.
Αντί να ρωτάς δλδ υποστηρίζει αυτό;το άλλο; και να λες ναι, όμως, μου είπαν κάτι σύντροφοι , μπορείς να ανοίξεις το γκούγκλ, να ρίξεις θέσεις κκε, και να δεις τι λέει. Αντ αυτού κάνεις υποθέσεις και μετά σκιαμαχία με αυτές.