Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?

Δημοσίευσηαπό nemo » 06 Ιούλ 2019, 08:49

bizeli έγραψε:Τέσπα, ήταν μια κατάφωρη αδικία συνοδευόμενη από κακία και ψέματα που πρώτη φορά ήρθα αντιμέτωπη και δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον κόσμο. παναγία μου,μόνο αυτό σας λέω
Το θετικό είναι ότι:
ουδέν κακόν αμιγές καλού

θυμαμαι και την δικη μου περιπτωση με αυτο που λες -την πρωτη φορα
υπαρχουν ατομα που ζουν ετσι ακριβως που τα λες γεματα με αρνητικα συναισθηματα
ετσι εχουν γεννηθει και δεν αλλαζουν με τιποτα
η μονη λυση ειναι να τους γκρεμισεις απο το βαρθο που τους εχεις στο μυαλο σου
αν το καταφερεις δεν θα σου προκαλουν κανενα συναισθημα
θα ειναι σαν να μην υπαρχουν ..το εχω καταφερει μετα απο πολυ κοπο

αν και παντα θα υπαρχουν ατομα του στενου κυκλου που θα καταφερουν
να εισχωρησουν στο πλεγμα ως ενα βαθμο αλλα η αντιμετωπιση ειναι η ιδια
τεσπα θα τα συζητησουμε μια αλλη φορα αναλυτικα τωρα δεν εχω πιει ουτε τον καφε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Ιούλ 2019, 14:09

nemo έγραψε:η μονη λυση ειναι να τους γκρεμισεις απο το βαρθο που τους εχεις στο μυαλο σου

αυτό
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 07 Ιούλ 2019, 02:26

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:2και παλι μπιζελι δεν εισαι κατατοπιστικη δεν επιασα
ποιο ηταν το διακυβευμα αυτο το απολυτως καθοριστικο που θα περιμενες
να το βρεις μεσα και απο την απολογια ενω υπαρχουν χιλιαδες αλλα βιβλια

Ξέρω κι εγώ τι έψαχνα ρε νέμο;
Άμα ήξερα τι έψαχνα όλα θα ήταν πιο εύκολα.
Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς τι έψαχνα.
Έψαχνα να βρω μια απάντηση σε αυτό που με βασάνιζε, μια φράση, μια λέξη ...κάτι να μου κάνει το κλικ και να ξεμπλοκάρει το μυαλό.
Διάβασα και άλλα βιβλία. Όλη μέρα στη βιβλιοθήκη την έβγαζα ψάχνοντας το "σωστό" βιβλίο που να με ξεμπλοκάρει.
Αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στον Σωκράτη μπας κι εκεί μέσα ήταν η απάντηση που έψαχνα που δεν ήξερα και τι έψαχνα.
Το οτιδήποτε.
Ήθελα να πάρω δύναμη από κάποιον σοφό.
Κάποιον έξω από τη σημερινή κοινωνία, κάποιον διαφορετικό.
Το είπα.
Δεν κούμπωσε ακριβώς στην περίπτωσή μου η απολογία του αλλά μου άρεσε που τον διάβασα.

Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι έψαχνα έναν τρόπο πώς γίνεται να τους γράφω όλους στα @@ μου και να καταπιώ πιο εύκολα την αδικία που βίωσα.
Τώρα θα σκέφτεστε τι αδικία ήταν πια αυτή που τόσο σε συγκλόνισε και μας τα έκανες τσουρέκια.

Τέσπα, ήταν μια κατάφωρη αδικία συνοδευόμενη από κακία και ψέματα που πρώτη φορά ήρθα αντιμέτωπη και δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον κόσμο. παναγία μου,μόνο αυτό σας λέω
Το θετικό είναι ότι:
ουδέν κακόν αμιγές καλού

σχολιο 1
Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι έψαχνα έναν τρόπο πώς γίνεται να τους γράφω όλους στα @@ μου και να καταπιώ πιο εύκολα την αδικία που βίωσα.

....αρα μπιζελι....δεν αναρωτιοσουν αν πραγματι αδικησες και πως θα επανορθωνες αλλα εψαχνες ενα τροπο να γλιστρησεις απο τον πονο που σου προκαλουσαν οσοι κατα την γνωμη σου σε αδικησαν ...μια γνωμη για την αληθεια της οποιας εχεις απολυτη σιγουρια απο οσα δηλωνεις ....

...χμμ μα ετσι κανεις κι ο,τι ο εν λογω <<Σωκρατης>> στην εν λογω <ΑΠΟΛΟΓΙΑ> ... δεχεσαι εκ προοιμιου οτι αδικηθηκες σαν απολυτη κι αδιαφιλονικητη αληθεια ..προβαλεις τον εαυτο σου ως δικαιο αρα .... μας παραπονιεσαι για την αδικια αλλα ..χμμ δεν μας δινεις την ευκαιρεια να γνωρισουμε τα γεγονοτα τι ακριβως συνεβη ..κι επειδη ενας κατηγορουμενος δεν ειναι ποτε ικανος και προθυμος να περιγραψει τα συμβαντα με αντικειμενικοττηα .. κι επειδη αλλοι μαρτυρες δεν υπαρχουν,,θα μας ηταν δυσκολο να δουμε σφαιρικα και να κρινουμε αν αδικηθηκες πραγματι...

...ωστοσο κανεις ο,τι κι Σωκρατης ...μιλας για την ""αδικια"" που σου εγινε ..παντα κατα την απολυτη γνωμη σου ...δεν μιλας για τα γεγονοτα...ουτε επιχιερηματολογεις γαι αυτα

...ξερεις γιατι σε απογοητευσε η <Απολογια> ... μπιζελι ??..χμμ γιατι εκει μεσα καθρεπτιστηκε η δικη σου σταση ...χμμμμ...σκεψου το...λιγουλακι ...αυτο δεν σου αρεσε καθολου ενιωσες να εκτιθεσαι ...χμμ...σαν να συνειδητοποιησες τις ακριβως εκανες και συ ...στο τροπο που επεξεργαζοσουν με την σκεψη σου την "αδικια" που σου εγινε ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Ιούλ 2019, 15:55

Δε χρειάζεται να το προσωποποιήσουμε τόσο το θέμα. Η αναφορά στην αδικία έγινε μόνο για να καταδείξω το κίνητρο που διάβασα την απολογία.
Απο κει και πέρα δε χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενδιαφέροντα τα σχόλιά σου μεν αλλά δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο επι προσωπικού.

Αλλωστε είναι κάτι που πέρασε.
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 18 Ιούλ 2019, 20:41

bizeli έγραψε:micro, φίλε, ωραίος

Τι κάθισες και έγραψες;

μπράβο

πολύ ενδιαφέροντα όλα

Σιγά, το πρώτο το έγραψα τώρα, το δεύτερο το είχα γράψει παλιότερα, αλλά του έκανα μερικές μετατροπές. :pardon:
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Ιούλ 2019, 08:33

bizeli έγραψε:Μα δε διαφωνούμε επί της ουσίας. Σαφώς και ο θάνατος σχετίζεται με τη μεταφυσική και κατά προέκταση και με την ηθική φιλοσοφία. Εγώ στο "κατά προέκταση" εστίασα. Κι εγώ ακριβώς το ίδιο είπα.
Από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες διαφορετικές μεταφυσικές προσεγγίσεις για τον θάνατο, είναι λογικό επόμενο ο καθένας να ορίζει τη ζωή του σε ηθικές βάσεις αναλόγως σε ποια μεταφυσική θεωρία πιστεύει.
Εμένα ξέρεις τι με ανησυχεί περισσότερο σε πρακτική βάση;
Αν όλοι οι άνθρωποι ορίζουν με τον ίδιο τρόπο τη ζωή μεταφυσικά μιλώντας αλλά και ηθικά.
Πχ σε μια δυτική κοινωνία η αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής είναι ηθικά μεμπτό (πέρα από ποινικά). Τι γίνεται αν βρεθείς σε μια πρωτόγονη φυλή της αφρικής όμως όπου πολύ πιθανά η ζωή ενός ανθρώπου να είναι λιγότερο σημαντική από ένα δέντρο πχ;
:laugh1:
Με πιανς;

Τοτε θα σε σκοτωσουν :D Εσυ το πας τωρα στο αν ειναι σχετικη η ηθικη. Αυτο θα αποτελουσε αλλο νημα απο μονο του.

Παντως πιστευω πως η εκαστοτε φιλοσοφια ειναι προιον της εποχης που εδρασε ο καθε φιλοσοφος και προσπαθει να δωσει απαντησεις στις αναγκες εκεινης της εποχης. Δεν θεωρω οτι ο θανατος ειναι εκεινος που οριζει την φιλοσοφια, αλλα αντιθετα η ζωη και οι αναγκες της, ειτε μιλαμε για επιστημες, ειτε για πολιτικη, ειτε για ηθικη.

Πχ ο Πλατωνας εγραψε ολοκληρα βιβλια πανω στο πολιτικο συστημα που ειχε δημιουργησει. Αυτο το εκανε γιατι ηταν προσανατολισμενος στην ζωη οχι τον θανατο. Ο Σωκρατης και αυτος επικεντρωθηκε στο πως πρεπει να ζει ο καθενας την ζωη του, οχι στον θανατο ο οποιος τον αφηνε αδιαφορο οπως ελεγε στην απολογια του.

Και πού σου φαίνεται εσένα στην καθημερινότητά σου χρήσιμη η μεταφυσική σε αντίθεση πχ με την ηθική ή την πολιτική φιλοσοφία που ας πούμε διερευνούν θέματα πιο διαχρονικά, πιο κοντά και πιο απτά στα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών;
Να μην παρεξηγηθώ. Τα ζητήματα που προσεγγίζει η μεταφυσική και η οντολογία και η γνωσιολογία και όλα αυτά είναι άκρως ενδιαφέροντα.
Αλλά δεν είναι να τα δέσεις και σχοινί κορδόνι.
Γιατί είναι αόριστες διαπιστώσεις, υποκειμενικές απόψεις, όχι επιστημονικά αποδεδειγμένες και οι περισσότερες θεωρίες μπορεί να σε τρελάνουν.

Τα περισσοτερα που εχουν πει οι φιλοσοφοι γυρω απο την μεταφυσικη ειναι πλεον για τα σκουπιδια γιατι αυτοι οι ανθρωποι εγραφαν χωρις να γνωριζουν τις σημερινες επιστημες. Την μεταφυσικη των φιλοσοφων πρεπει να την προσεγγιζει καποιος απο ιστορικη σκοπια, δηλαδη να βλεπει αν ο ταδε φιλοσοφος εξελιξε τις προγενεστερες γνωσεις και τι μπορουμε να κρατησουμε στο σημερα απο την μεταφυσικη του.

Απο καθαρη πρακτικη σκοπια δεν προσφερει κατι η μεταφυσικη. Απλα λεω οτι την θεωρω πιο σημαντικη απο την ηθικη φιλοσοφια, γιατι η ηθικη φιλοσοφια βασιζεται σε καποιες μεταφυσικες προυποθεσεις. Ειναι το παραγωγο της μεταφυσικης κατα καποιο τροπο.

Οσο για την ηθικη φιλοσοφια και εκεινη εχει περιορισμενη πρακτικη χρησιμοτητα γιατι συνηθως αντανακλα τις συνθηκες της εποχης που διατυπωθηκε καθως και τα ιδιαιτερα ενδιαφεροντα καθε φιλοσοφου. Επισης συχνα ειναι πολυ αφηρημενη, οπως πχ αυτα που λεει ο Σωκρατης για το αγαθο και την αρετη, αρα και δυσκολα εφαρμοσιμη
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Ιούλ 2019, 13:27

τι ειναι η ηθικη;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Ιούλ 2019, 23:22

Λαχουρένιος έγραψε:Τοτε θα σε σκοτωσουν :D Εσυ το πας τωρα στο αν ειναι σχετικη η ηθικη. Αυτο θα αποτελουσε αλλο νημα απο μονο του.

Ναι εκεί ακριβώς το πάω, γιατί είναι κάτι που με απασχολεί και μπορεί να έδωσα ένα ακραίο παράδειγμα αλλά είναι κάτι που παίζει ρόλο στην καθημερινότητά μας και ρυθμίζει τις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους. Πολλές φορές στην καθημερινότητά μου αναρωτιέμαι και παρατηρώ τις αντιδράσεις άλλων ανθρώπων σε περιπτώσεις που πρέπει να κινηθούν βάσει ηθικής. Το δύσκολο κομμάτι είναι να ξεχωρίσεις βάσει ποιας ηθικής ενεργούν.
Βάσει κάποιων ηθικών άγραφων οικουμενικών κανόνων, βάσει του φόβου της τιμωρίας, βάσει κάποιας θρησκευτικής ηθικής, βάσει κάποιας προσωπικής ηθικής ...
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα (πάλι ακραίο :laugh1: ) μπας και καταλάβεις τι εννοώ, γιατί έτσι όπως τα λέω μπορεί να σε μπερδεύω:
Ας πούμε είναι ένας Έλληνας οδηγός με το αυτοκίνητό του. Μπροστά του είναι ένας πεζός.
Έχει δύο επιλογές. Ή να φρενάρει για να μην τον πατήσει ή να πατήσει γκάζι και να τον σκοτώσει.
Ας δούμε πώς θα κινηθεί με βάσει τα παραπάνω:
άγραφοι κανόνες: η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό
φόβος τιμωρίας: θα μπει φυλακή αν τον πατήσει
θρησκευτική ηθική: ου φονεύσεις
προσωπική ηθική: χάριν του παραδείγματος ας πούμε ότι ο οδηγός δεν έχει και πολύ ψηλά την ανθρώπινη ζωή
Πώς λες θα ενεργήσει;

Άλλη περίπτωση:
Ας πούμε ότι υπάρχει μια φανταστική χώρα όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την ίδια σημασία που της δίνουμε εδώ. Αντιθέτως, σύμφωνα με τη θρησκεία αυτής της χώρας η ανθρωποκτονία θεωρείται αρετή. Από αυτή τη φανταστική χώρα έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα ένας τουρίστας και βρίσκεται στην ίδια θέση με τον παραπάνω Έλληνα οδηγό. Δλδ οδηγεί και βρίσκεται μπροστά του ένας πεζός.
άγραφοι κανόνες: δεν ισχύουν στην περίπτωσή του
φόβος τιμωρίας: θα μπει φυλακή αν τον πατήσει (στην Ελλάδα βρίσκεται)
θρησκευτική ηθική: θα πάει στον παράδεισο αν τον σκοτώσει
προσωπική ηθική: δεν πιστεύει καν στην ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής με την έννοια που την ορίζουμε εμείς
Πώς θα ενεργήσει;

Γίνομαι κατανοητή;
Λοιπόν, παιδιά το παραπάνω φιλοσοφικό ερώτημα μού γεννήθηκε ως πεζή μια φορά που ήμουν βόλτα με τον σκύλο σε ένα στενό κι ερχόταν ένα αμάξι με ξένες πινακίδες. Επειδή εκείνη την ώρα ο σκύλος μου ουρούσε και δεν μπορούσα να τον τραβήξω στην άκρη γιατί μουλάρωνε, τέσπα ήταν πολύ στενό δρομάκι το αμάξι είχε δυο επιλογές ή να μας πατήσει ή να φρενάρει. Πόνταρα ότι ο οδηγός θα έχει το ίδιο σύστημα αξιών με το δικό μας ή έστω τον φόβο της τιμωρίας και ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του. :laugh1:
Αν, όμως, δεν είχε το ίδιο σύστημα αξιών στη δική του χώρα και δε γνώριζε τους ελληνικούς νόμους εδώ (περί ανθρωποκτονίας) τι θα γινόταν;

Είδατε πόσο σχετική μπορεί να είναι η ηθική; Και τελικά ποια ηθική είναι αυτή που υπερισχύει όταν καλούμαστε να πράξουμε το σωστό ή το λάθος;

Λαχουρένιος έγραψε: Παντως πιστευω πως η εκαστοτε φιλοσοφια ειναι προιον της εποχης που εδρασε ο καθε φιλοσοφος και προσπαθει να δωσει απαντησεις στις αναγκες εκεινης της εποχης. Δεν θεωρω οτι ο θανατος ειναι εκεινος που οριζει την φιλοσοφια, αλλα αντιθετα η ζωη και οι αναγκες της, ειτε μιλαμε για επιστημες, ειτε για πολιτικη, ειτε για ηθικη.

Καλά αυτό εννοείται. Απλά είχε μπλεχθεί ο Λιαντίνης στη συζήτηση και προσπαθούσα να ερμηνεύσω τη δική του οπτική.

Λαχουρένιος έγραψε: Ο Σωκρατης και αυτος επικεντρωθηκε στο πως πρεπει να ζει ο καθενας την ζωη του, οχι στον θανατο ο οποιος τον αφηνε αδιαφορο οπως ελεγε στην απολογια του.

Επειδή τη διάβασα πρόσφατα την απολογία του, εμένα προσωπικά δε μου φάνηκε ότι του ήταν και τελείως αδιάφορος ο θάνατος, άσχετα με το τι έλεγε. Τέσπα, μια άλλη παράμετρος που δεν είχα σκεφθεί σχετικά με τον Σωκράτη είναι αυτό που είπε ο micro ότι ο Σωκράτης ήταν αρνητής της ζωής.
Δεν το είχα σκεφθεί ποτέ έτσι, ακόμα επεξεργάζομαι αυτό που είπε ο micro και προσπαθώ να το συνδέσω και να το καταλάβω με τον Σωκράτη σύμφωνα με όσα ξέρω. Γιατί από τη μια έχει δίκιο ο micro εδώ και ήταν πολύ σωστό αυτό που είπε. Εγώ δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Μάλλον ήμουν σε λάθος δρόμο.

Λαχουρένιος έγραψε: Οσο για την ηθικη φιλοσοφια και εκεινη εχει περιορισμενη πρακτικη χρησιμοτητα γιατι συνηθως αντανακλα τις συνθηκες της εποχης που διατυπωθηκε καθως και τα ιδιαιτερα ενδιαφεροντα καθε φιλοσοφου. Επισης συχνα ειναι πολυ αφηρημενη, οπως πχ αυτα που λεει ο Σωκρατης για το αγαθο και την αρετη, αρα και δυσκολα εφαρμοσιμη

Δε συμφωνώ. Εγώ τα περισσότερα τα βρίσκω πολύ διαχρονικά ακόμα κι αν αλλάζουν οι εποχές.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιούλ 2019, 09:12

bizeli έγραψε:Είδατε πόσο σχετική μπορεί να είναι η ηθική; Και τελικά ποια ηθική είναι αυτή που υπερισχύει όταν καλούμαστε να πράξουμε το σωστό ή το λάθος;

Ενταξει στις περισσοτερες κοινωνιες καποια πολυ χοντρα (πχ να μην σκοτωσεις) ειναι κοινα γιατι αν δεν υπαρχουν τοτε δεν μπορει να διατηρηθει οποιοδηποτε συνολο ανθρωπων. Δεν νομιζω να υπαρχει χωρα στον κοσμο που να μην τιμωρει τον φονο ή την κλοπη.

Κατα την γνωμη μου, την ηθικη του ανθρωπου την καθοριζει ο νομος και η κοινωνια. Ο νομος τιμωρει με χρηματικα προστιμα και φυλακιση ενω η κοινωνια μεσω της κοινωνικης απομονωσης και της κατακραυγης. Ο ανθρωπος απο μικρος παρατηρει ασυνειδητα ποιες συμπεριφορες ειναι αποδεκτες και ποιες οχι και προσαρμοζεται και αν ολα πανε καλα απο μια ηλικια και μετα μπορει να ενταχθει πληρως στο κοινωνικο συνολο.

Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει χωρος για ''παραβιασεις'' της ηθικης, ή οτι δεν υπαρχει υποκρισια και καποια πραγματα γινονται αλλα δεν πρεπει να λεγονται. Η ηθικη καθοριζει τα χοντρα χοντρα ωστε να μπορει να διατηρειται η κοινωνια. Δεν μπορει να μας κανει αγιους ουτε να μπει στο μυαλο του καθενος. Σημασια εχει ο καθενας να διατηρει μια συμπεριφορα οσο το δυνατον λιγοτερο αντικοινωνικη, ασχετα αν μεσα του πιστευει διαφορα.

Για αυτο και θεωρω πρακτικα περιορισμενη την ισχυ της ηθικης φιλοσοφιας γιατι αυτα τα ζητηματα λυνονται στην πραξη και ο βουρδουλας ειναι πιο ισχυρος απο τον λογο. Καποιος ανθρωπος θα αποτραπει απο το να κανει μια κακη πραξη γιατι αυτο θα εχει αρνητικες συνεπειες οχι επειδη τον επεισε καποιος με θεωρητικα επιχειρηματα.

Επειδή τη διάβασα πρόσφατα την απολογία του, εμένα προσωπικά δε μου φάνηκε ότι του ήταν και τελείως αδιάφορος ο θάνατος, άσχετα με το τι έλεγε.

Εχεις δικιο, θα ανοιξω νημα για την απολογια του εντος της ημερας.

Δε συμφωνώ. Εγώ τα περισσότερα τα βρίσκω πολύ διαχρονικά ακόμα κι αν αλλάζουν οι εποχές.

Φανταζομαι αναφερεσαι στην ηθικη και οχι την μεταφυσικη, γιατι πχ οταν ελεγε ο Θαλης οτι η πρωτη υλη ειναι το νερο, ή οταν ελεγε ο Πλατων τα κουλα του για τις Ιδεες, τι μπορεις να κρατησεις απο αυτο? Σιγουρα αξιζει καποιος να τα μελετησει αλλα οχι να τα υιοθετησει κατα γραμμα γιατι στον μεγαλυτερο βαθμο ειναι λαθος.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιούλ 2019, 10:54

απο που συμπερανουμε οτι ο σωκρατης ηταν αρνητης της ζωης;

και επισης πως μας διεβαλε το εμπορικο θεωρημα στις ζωες μας;
οταν ακομη και ενας ασχετος με αυτα θεωρει οτι ολοκληρωνεται αν τα ακολουθησει
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”