Ο Τίτο πρώτος σε δημοσκόπηση στην Σερβία!

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ο Τίτο πρώτος σε δημοσκόπηση στην Σερβία!

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 11 Σεπ 2018, 14:24

Adminović έγραψε:
Διάδοχος έγραψε: .....

:D

O Διαδοχος σιγουρα θα βαζει τον εαυτο του στην θεση του Τιτο

οργασμος :D
1 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 11 Σεπ 2018, 14:39

Adminović έγραψε:Μάιστα.
Το ακούσαμε κι αυτό.
Που χωρίς τους Σλάβους ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε υπολογιστή θα είχες τώρα, ώστε να γράφεις αυτά τα πετυχημένα... :laugh1: :laugh1:

:mastigio234: :sdup: :mastigio234:

Το πως να παράγουμε ρεύμα μας το έδειξε ο Faraday. Μάλιστα ο τρόπος που το παράγουμε ακόμη και σήμερα δεν διαφέρει από τον τρόπο που το παρήγαγε αυτός πριν καμιά διακοσαριά χρόνια με το πρώτο δυναμό που επινόησε και κατασκεύασε. Το εναλλασσόμενο vs συνεχές ρεύμα είναι ένα άλλο ζήτημα.

Όσον αφορά τους υπολογιστές, αν αναφέρεσαι στον Ούγγρο (αν θεωρούνται σλάβοι οι Ούγγροι) John von Neumann (Neumann János Lajos), μπορεί ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιείται η αρχιτεκτονική του, αλλά για να φτάσουμε στην αρχιτεκτονική von Neumann, μεσολάβησαν τετρακόσια χρόνια επιστημονικής έρευνας με αδιάλειπτη συμβολή -κυρίως- Γερμανών μαθηματικών.

:mastigio234: :mastigio234:
2 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Σεπ 2018, 15:27

Adminović έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Δεν λεει κατι αυτο, εξεταζουμε την συνολικη συνεισφορα στον πολιτισμο. Ουτε οι γαλλοι και οι γερμανοι εστειλαν ανθρωπο στο διαστημα αλλα εχουν προσφερει πολλα στον πολιτισμο και την επιστημη, περισσοτερα απο τους σλαβους.

Μάιστα.
Το ακούσαμε κι αυτό.
Που χωρίς τους Σλάβους ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε υπολογιστή θα είχες τώρα, ώστε να γράφεις αυτά τα πετυχημένα... :laugh1: :laugh1:

Εγω δεν εχω εθνικιστικες αισθησεις μεγαλειου. Εσυ εχεις.

Καμία εθνικιστική αίσθηση μεγαλείου.
Απλά αποδίδω στα πράγματα την πραγματική τους διάσταση.

Όταν πχ ακούω μπαρούφες περί συνέχειας αρχαιοελληνικού πνεύματος στο Βυζάντιο μέχρι και τη σημερινή Ελλάδα, να μην αντιδράσω;
Όταν ακούω ότι εμείς οι Αίλυνες τα δημιουργήσαμε όλα ναούμ και σιγά τώρα οι Σλάβοι χιχιχαχαχουχου, να μην μιλήσω;

Εντάξει, είμαι ανθρωπιστής και δεν θέλω να δημιουργώ ψυχολογικά προβλήματα, αλλά όταν ξεφεύγει το πράγμα σε γελοιότητες μοιραία θα αντιδράσω. :pardon:

Τον Τεσλα εννοεις, το περιμενα θα ελεγες αυτον. Σημαντικη προσωπικοτητα αλλα οι δυτικοι εχουν βγαλει εναν ωκεανο αντιστοιχων προσωπικοτητων.

Επισης οταν λες οτι οι σλαβοι ειναι ο πιο σημαντικος λαος τοτε γινεσαι σαν τους αντιστοιχους ΕΛ που κοροιδευεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 11 Σεπ 2018, 15:57

Πότε είπα ρε μάστορα εγώ ότι οι Σλάβοι είναι ο πιο σημαντικός λαός;;;

Οι Σλάβοι είναι ένας σημαντικός λαός -ή καλύτερα ομάδα λαών-, με σπουδαία επιτεύγματα και παρουσία στην παγκόσμια ιστορία και τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ούτε θεοί είναι ούτε άγιοι ούτε τέλειοι.

Απλά, η δική μου νοοτροπία είναι πιο κοντά σε αυτούς τους λαούς και φυσικά δεν έχω κανένα λόγο να κρύβω την καταγωγή μου και να παριστάνω τον απόγονο του Περικλή.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Σεπ 2018, 16:00

Δηλαδη οι γονεις σου αυτοπροσδιοριζονται-νιωθουν ως κροατες? :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 11 Σεπ 2018, 16:18

:mastigio234: :mastigio234:

Είπαμε το εναλλασσόμενο vs συνεχές ρεύμα είναι άλλη κουβέντα και έχει να κάνει κυρίως με το πως να μεταφέρεις αποδοτικά το ρεύμα σε μακρινές αποστάσεις, όχι πως να το παράγεις. Οι περισσότερες (και γράφω οι περισσότερες και όχι όλες γιατί δεν είμαι 100% σίγουρος και θέλω να διατηρήσω μια επιφύλαξη) ηλεκτρονικές συσκευές, ούτως ή άλλως μετασχηματίζουν το εναλλασσόμενο που παίρνουν από την πρίζα σε συνεχές ρεύμα.

Ο Atanasoff μπορεί να παίρνει τα credits για τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή, ωστόσο η αρχιτεκτονική των σύγχρονων υπολογιστών δεν βασίζεται σ' αυτόν τον υπολογιστή, αλλά στην αρχιτεκτονική von Neumann, γιατί πολύ απλά ο υπολογιστής του Atanasoff ήταν μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή (ή καλύτερη μηχανή μαθηματικών πράξεων, γιατί έκανε αρκετά περίπλοκα πράγματα εκτός απ' το να προσθέτει και να αφαιρεί) και όχι υπολογιστής γενικού σκοπού (δεν ήταν ούτε προγραμματίσιμος, ούτε Turing-complete, δηλαδή κατά μια έννοια ο αργαλειός του Jacquard, εκατόν σαράντα χρόνια πριν τον υπολογιστή του Atanasoff, ήταν πιο προηγμένο μηχάνημα). Και για να είμαστε και δίκαιοι, ούτε στον von Neumann θα έπρεπε να πάνε τα credits, αλλά στους Αμερικανούς John Mauchly και J. Presper Eckert που κατασκεύασαν τον ENIAC, τον οποίο μελέτησε ο von Neumann και έγραψε το First Draft of a Report on the EDVAC, στο οποίο γίνονται όλες οι αναφορές σχετικά με την αρχιτεκτονική του.

Ρε θα σε μαστιγώσω, είσαι και ηλεκτρολόγος μηχανικός :mastigio234: :mastigio234:
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 11 Σεπ 2018, 18:00

Λαχουρένιος έγραψε:Δηλαδη οι γονεις σου αυτοπροσδιοριζονται-νιωθουν ως κροατες? :hmmm

Οι γονείς μου, όπως και εγώ, μεγάλωσαν με τα γνωστά παραμυθάκια των απογόνων του Περικλέους. Μέχρι να ψαχτω εγώ (που κι εγώ από αλλού κάτι διάβασα και ήρθε το αρχικό ερέθισμα), δεν ήξεραν κάτι.

Το ίδιο και συγγενείς ή φίλοι, συντοπίτες, που τους έχω αναλύσει πώς έχει το θέμα.

Γενικώς, δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο ενθουσιώδεις όταν μαθαίνουν την αλήθεια, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις έντονου έως πολύ θερμού ενθουσιασμού. Στάνταρ πάντως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα.

Ο φαδερ, τα αδέρφια, οι θείοι και τα ξαδέρφια μου γουστάρουν πολύ και σαφώς αυτοπροσδιορίζονται ως Κροάτες. :D

itteithe έγραψε:Ρε θα σε μαστιγώσω, είσαι και ηλεκτρολόγος μηχανικός :mastigio234: :mastigio234:

Μηχανικός ναι, ηλεκτρολόγος ουχί.
Δεν έχω σπουδασει τίποτα σχετικό με υπολογιστές και πληροφορική.
Ό,τι ξέρω είναι από χόμπι, προσωπική ενασχόληση και όσα έμαθα από κάτι χακερόνια φίλους ή σε ορισμένα είμαι και αυτοδίδακτος.
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 11 Σεπ 2018, 18:18

Λαχουρένιος έγραψε:
'71 έγραψε:Γιατί είναι άποψη των δυτικών και κυρίως αυτών του μεσαίωνα που επειδή έβλεπαν το βυζάντιο σαν εχθρό το δυσφήμησαν όσο δεν πήγαινε.Το ίδιο κάνουν και με τη Ρωσσία και τους άλλους λαούς τους προκαλούν τρόμο.Το ότι σε βρίζει κάποιος αποδεικνύει το γεγονός ότι είσαι εν δυνάμει απειλή.Είναι άλλο πράγμα το να περιπαίζεις έναν αδύναμο για καβλάντισμα (πχ. ο όρος γραικύλος των ρωμαίων) και άλλο η συστηματική και οργανωμένη δυσφήμηση από την κορυφή των αντιπάλων(βλ. Λιουτπράνδος),πράγμα που έκαναν οι δυτικοί της ρωμαϊκής,μεσαιωνικής και σημερινής εποχής.Και στη Ρωσσία γίνονται αυτά,παρά το ότι η χώρα είναι το νο1 πολιτικο-στρατιωτικά,διάφοροι καραγκιόζηδες λένε εγώ δε νιώθω Ρώσσος,είμαι δυτικός και άλλα γραφικά.Είναι οι ίδιοι που μισούνε το Στάλιν και την ανατολική αυτοκρατορία που έστησε.Οι Δυτικοί είναι πιο αδύναμοι σε πολλές στιγμές της ιστορία,όπως πχ στο πρώτο μέρος του ψυχρού πολέμου επί Στάλιν όπου και το παιχνίδι το έχαναν.Το να συγκρίνεις το βυζάντιο(πολυεθνική αυτοκρατορία οικουμενικών διαστάσεων) με την αρχαία ελλάδα(ένα σύνολο μη-πολιτικά ενοποιημένο πόλεων κρατών) είναι απλά γραφικό.Το πρώτο πολεμούσε διαρκώς και άλλοτε αμυνόταν επιτυχώς άλλοτε όχι,ενώ στη δεύτερη έχουμε να κάνουμε με μια μάλλον ειρηνική περίοδο με τοπικές αψιμαχίες και σοβαρή απειλή μόνο τους Πέρσες οι οποίοι από έναν κακό κυβερνήτη απέτυχαν στην εκστρατεία τους και όχι τόσο από την ελληνική πολεμική δεξιότητα.Για να το κλείσω επειδή πρέπει να πάω στο γιατρό,σε κάθε εποχή αναπνέουν και κάνουν έρωτα αξιόλογοι άνθρωποι που θα ήταν λάθος να τους υποτιμούμε επειδή κάποιοι ίσως γεννήθηκαν σε σχετικά κακές εποχές για το έθνος τους.Εγώ εξακολουθώ να βλέπω καλούς και αξιόλογους ανθρώπους στην παρακμιακή Ελλάδα του μνημονίου,όπως βλέπω και πολλά σκουπίδια.Τα σκουπίδια τα πετάω και με τους καλούς προσπαθώ να οικοδομήσω καλές σχέσεις (στο βαθμό που επιτρέπεται πάντα).Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με άτομα και καλά θεωρούν αυτούς επεράνω και όλους τους γύρω τους σκατά πατημένα,είναι δείκτης ότι κάτι δεν πάει καλά.Καλό μεσημέρι.

Ρε συ, πλατιαζεις πολυ.

Κατι απλο σε ρωταω: ειναι ή δεν ειναι γεγονος οτι οι σημερινοι ελληνες ειναι πατος τοσο σε σχεση με τους προγονους τους οσο και σε σχεση με τους δυτικοευρωπαιους και αμερικανους?

Δεν το λεω για να νιωσουμε υπερηφανοι ή ντροπιασμενοι τα γεγονοτα ρωταω. Εννοειται οτι ο καθενας κρινεται ατομικα οχι συλλογικα, και οποιος εχει εθνικιστικες τασεις ειναι αφελης.

Θα σου απαντήσω.Ως προς το πρώτο σκέλος θεωρώ λάθος να συγκρίνουμε αρχαία έθνη με σύγχρονα οπότε δεν θα σου πω κατι περί της σύγκρισης αρχαίων-μεσαιωνικών-σύγχρονων ελλήνων.Σε σχέση με τους λατινικούς και τους γερμανικούς λαούς η σημερινή Ελλάδα είσαι σαφέστατα καθυστερημένη υλικοτεχνικά δίχως αυτό να σημαίνει ότι σε κάποια πράγματα η Ελλάδα δεν υπερτερεί.Και πάλι όμως η Ελλάδα είναι άδικο να συγκρίνεται με όλους αυτούς γιατί δεν είναι δυτική χώρα και ανήκει σε διαφορετικό πολιτισμικό κόσμο.Αν οι μεταβυζαντινοί ευρωπαϊκοί λαοί δεν είχαν ζήσει με κομμουνισμό/ψευδοκομμουνισμό σχετικά πρόσφατα θα ήταν καλές για σύγκριση με την Ελλάδα λόγω κοινών βιωμάτων.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 11 Σεπ 2018, 18:40

Πωω, της πουτάνας έγινε... Είχατε δεν είχατε, πάλι στο Σχίσμα φτάσατε
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”