Adminović έγραψε:Διάδοχος έγραψε: .....
![]()
O Διαδοχος σιγουρα θα βαζει τον εαυτο του στην θεση του Τιτο
οργασμος

Adminović έγραψε:Διάδοχος έγραψε: .....
![]()

Adminović έγραψε:Μάιστα.
Το ακούσαμε κι αυτό.
Που χωρίς τους Σλάβους ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε υπολογιστή θα είχες τώρα, ώστε να γράφεις αυτά τα πετυχημένα...![]()
![]()

Adminović έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Δεν λεει κατι αυτο, εξεταζουμε την συνολικη συνεισφορα στον πολιτισμο. Ουτε οι γαλλοι και οι γερμανοι εστειλαν ανθρωπο στο διαστημα αλλα εχουν προσφερει πολλα στον πολιτισμο και την επιστημη, περισσοτερα απο τους σλαβους.
Μάιστα.
Το ακούσαμε κι αυτό.
Που χωρίς τους Σλάβους ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε υπολογιστή θα είχες τώρα, ώστε να γράφεις αυτά τα πετυχημένα...![]()
Εγω δεν εχω εθνικιστικες αισθησεις μεγαλειου. Εσυ εχεις.
Καμία εθνικιστική αίσθηση μεγαλείου.
Απλά αποδίδω στα πράγματα την πραγματική τους διάσταση.
Όταν πχ ακούω μπαρούφες περί συνέχειας αρχαιοελληνικού πνεύματος στο Βυζάντιο μέχρι και τη σημερινή Ελλάδα, να μην αντιδράσω;
Όταν ακούω ότι εμείς οι Αίλυνες τα δημιουργήσαμε όλα ναούμ και σιγά τώρα οι Σλάβοι χιχιχαχαχουχου, να μην μιλήσω;
Εντάξει, είμαι ανθρωπιστής και δεν θέλω να δημιουργώ ψυχολογικά προβλήματα, αλλά όταν ξεφεύγει το πράγμα σε γελοιότητες μοιραία θα αντιδράσω.

Adminović έγραψε:Nikola Tesla (Serbian Cyrillic: Никола Тесла; 10 July 1856 – 7 January 1943) was a Serbian inventor, electrical engineer, mechanical engineer, physicist, and futurist who is best known for his contributions to the design of the modern alternating current (AC) electricity supply system.
John Vincent Atanasoff (October 4, 1903 – June 15, 1995) was an American-Bulgarian physicist and inventor, best known for being credited with inventing the first electronic digital computer.

Λαχουρένιος έγραψε:Δηλαδη οι γονεις σου αυτοπροσδιοριζονται-νιωθουν ως κροατες?
itteithe έγραψε:Ρε θα σε μαστιγώσω, είσαι και ηλεκτρολόγος μηχανικός![]()

Λαχουρένιος έγραψε:'71 έγραψε:Γιατί είναι άποψη των δυτικών και κυρίως αυτών του μεσαίωνα που επειδή έβλεπαν το βυζάντιο σαν εχθρό το δυσφήμησαν όσο δεν πήγαινε.Το ίδιο κάνουν και με τη Ρωσσία και τους άλλους λαούς τους προκαλούν τρόμο.Το ότι σε βρίζει κάποιος αποδεικνύει το γεγονός ότι είσαι εν δυνάμει απειλή.Είναι άλλο πράγμα το να περιπαίζεις έναν αδύναμο για καβλάντισμα (πχ. ο όρος γραικύλος των ρωμαίων) και άλλο η συστηματική και οργανωμένη δυσφήμηση από την κορυφή των αντιπάλων(βλ. Λιουτπράνδος),πράγμα που έκαναν οι δυτικοί της ρωμαϊκής,μεσαιωνικής και σημερινής εποχής.Και στη Ρωσσία γίνονται αυτά,παρά το ότι η χώρα είναι το νο1 πολιτικο-στρατιωτικά,διάφοροι καραγκιόζηδες λένε εγώ δε νιώθω Ρώσσος,είμαι δυτικός και άλλα γραφικά.Είναι οι ίδιοι που μισούνε το Στάλιν και την ανατολική αυτοκρατορία που έστησε.Οι Δυτικοί είναι πιο αδύναμοι σε πολλές στιγμές της ιστορία,όπως πχ στο πρώτο μέρος του ψυχρού πολέμου επί Στάλιν όπου και το παιχνίδι το έχαναν.Το να συγκρίνεις το βυζάντιο(πολυεθνική αυτοκρατορία οικουμενικών διαστάσεων) με την αρχαία ελλάδα(ένα σύνολο μη-πολιτικά ενοποιημένο πόλεων κρατών) είναι απλά γραφικό.Το πρώτο πολεμούσε διαρκώς και άλλοτε αμυνόταν επιτυχώς άλλοτε όχι,ενώ στη δεύτερη έχουμε να κάνουμε με μια μάλλον ειρηνική περίοδο με τοπικές αψιμαχίες και σοβαρή απειλή μόνο τους Πέρσες οι οποίοι από έναν κακό κυβερνήτη απέτυχαν στην εκστρατεία τους και όχι τόσο από την ελληνική πολεμική δεξιότητα.Για να το κλείσω επειδή πρέπει να πάω στο γιατρό,σε κάθε εποχή αναπνέουν και κάνουν έρωτα αξιόλογοι άνθρωποι που θα ήταν λάθος να τους υποτιμούμε επειδή κάποιοι ίσως γεννήθηκαν σε σχετικά κακές εποχές για το έθνος τους.Εγώ εξακολουθώ να βλέπω καλούς και αξιόλογους ανθρώπους στην παρακμιακή Ελλάδα του μνημονίου,όπως βλέπω και πολλά σκουπίδια.Τα σκουπίδια τα πετάω και με τους καλούς προσπαθώ να οικοδομήσω καλές σχέσεις (στο βαθμό που επιτρέπεται πάντα).Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με άτομα και καλά θεωρούν αυτούς επεράνω και όλους τους γύρω τους σκατά πατημένα,είναι δείκτης ότι κάτι δεν πάει καλά.Καλό μεσημέρι.
Ρε συ, πλατιαζεις πολυ.
Κατι απλο σε ρωταω: ειναι ή δεν ειναι γεγονος οτι οι σημερινοι ελληνες ειναι πατος τοσο σε σχεση με τους προγονους τους οσο και σε σχεση με τους δυτικοευρωπαιους και αμερικανους?
Δεν το λεω για να νιωσουμε υπερηφανοι ή ντροπιασμενοι τα γεγονοτα ρωταω. Εννοειται οτι ο καθενας κρινεται ατομικα οχι συλλογικα, και οποιος εχει εθνικιστικες τασεις ειναι αφελης.