Intel ή AMD?

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Re: Intel ή AMD?

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 21:44

Metranion έγραψε:όχι καμία ένδειξη για ΡΑΜ, όπως είπα στην μια περίπτωση που δεν έχω την κάρτα γραφικών κουμπωμένη πάνω μου βγάζει ένδειξη στο VGA, στην δεύτερη περίπτωση που κουμπώνω την κάρτα γραφικών πάνω μου βγάζει ένδειξη το boot και το GPU. Να προσθέσεις ότι 2 φορές έκανα καθάρισμα το CMOS στην περίπτωση που το BIOS δεν ήταν στα καλά του.

Όπως είπα 2 είναι οι περιπτώσεις, η μια οι μνήμες, η δεύτερη η μητρική είναι για τα σκουπίδια.

Για αυτο πεταχτηκα, ειμαι φαν του MSI και ειδικα των μητρικων της :s_blush
δεν μπορω να πιστεψω οτι τους βγηκε μια χαλασμενη μητρικη και δεν την πιασαν τα control. :nono:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 21:51

Η μητρική έχει αρκετά υψηλές αποδόσεις για το είδος της, σε περίπτωση gaming η ASUS έρχεται πρώτη και οι MSI για gaming , δεύτερες ή τρίτες.

Επειδή έχω αρκετή εμπειρία πάνω σ αυτά τα θέματα, παλαιότερα είχα πάρει μια μνήμη στα 1600 (χωρίς overclocked) , αλλά οι προδιαγραφές ήταν στα 1333, στα 1600 ήταν με overclocked, σκέψου είχα βάλει 2 x 1 γίγα μνήμες με διαφορετικές συχνότητες η καθεμιά. Η μητρική μια χαρά τις έπαιζε και τις δυο, απλά η μια έκανε downgrade την συχνότητα και στα windows τις έβλεπε κανονικά. Επομένως δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 21:59

Κατσε γιατι μπερδευτικα. Τωρα διαβαζω γι τον ο επεξεργαστη που εχεις και φαινεται οτι δεν εχει την ενσωματομενη γραφικη. Ισχυει;
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 22:19

https://www.newegg.com/Product/Product. ... -_-Product

οχι δεν έχει, αλλά και πάλι έπρεπε να βγάζει έξοδο από το VGA όταν βάζω πάνω την κάρτα γραφικών
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 22:23

τώρα με έβαλες σε υποψίες και για την κάρτα γραφικών, επειδή δεν έχω HDMI και DVI υποδοχή στην οθόνη, παράγγειλα μια οθόνη να δοκιμάσω την κάρτα γραφικών. Προς το παρόν δεν στέλνω την μητρική και τις μνήμες.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 22:48

Αυτο εδω εχεις δει; https://forum-en.msi.com/index.php?topic=285107
Παντως αφου ο επξεργαστης δεν εχει ενσωματομενη γραφικη ειναι λογικο οτι οταν μπουταρεις χωρις καρτα γραφικων σου βγαζει issue VGA. Δεν μπορει να λειτουργει το VGA που εχεις στην μητρικη χωρις επεξεργαστη με ενσωματομενη γραφικη.
Παραξενο ειναι οτι οταν συνδεις την καρτα, βγαζει προβλημα με το boot (με το gpu λογικο να εχει προβλημα γιατι δεν ειναι καταλληλα ρυθμιζομενη).
Τεσπα, πιστευω οτι οταν θα παρεις οθονη με HDMI port και θα την συνδεσεις (με γραφικων γιατι απο μητρικη δεν υπαρχει signal αφου δεν υπαρχει ενσωματομενο GPU) τοτε το συστημα θα σου δειχνει τουλαχιστον το "Press Del to enter setup" και θα μπορεις να κανεις ρυθμηση εκει μεσα.
Να δουμε.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 22:57

Υπομονή, το αργότερο μέχρι δευτέρα....
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 23:02

Λογικά το boot βγάζει πρόβλημα, γιατί δεν είναι ρυθμισμένες σωστά ίσως οι μνήμες, αλλά θα δούμε μέχρι τότε. Να σε καλά για την παρατήρηση, αν και περίμενα να τροφοδοτεί η κάρτα γραφικών την μητρική. Δεν μπορώ να καταλάβω τις έχει αυτές τις θύρες, αφού γι αυτό το σκοπό το πήρα αρχικώς.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 23:23

Απο την μητρικη περναει video signal οταν ο επεξεργαστης εχει ενσωματομενο GPU, στην περιπτωση σου οι θυρες video (VGA, HDMI κλπ) που υπαρχουν στην μητρικη ειναι αχρηστες. Θα παιρνεις το video signal κατευθειαν απο την καρτα γραφικων (εδω ομως θα υπαρχει θεμα με το πως θα ρυθμηζεις την καρτα χωρις drivers, νταξει θα το δουμε μετα).
Παντως το νημα εχει πολυ ενδιαφερον γιατι εγω ας πουμε σπανια ασχολουμαι με τους AMD και δεν ηξερα καν οτι παραγουν επεξεργαστες χωρις GPU.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 23:26

Οταν συνδεεις την καρτα γραφικων με μητρικη και μπουταρεις, οι ανεμηστηρες της καρτας τρεχουν κανονικα; Τα λαμπακια (αν υπαρχουν στην καρτα) φωτηζουν;
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Επιστροφή σε “Πληροφορική”