Η επιστήμη στατικής βασίζεται στη θεώρηση ότι κάθε φόρτιση δημιουργεί εσωτερικές ροπές και τέμνουσες στη διατομή και αντίστοιχες παραμορφώσεις. Λέω ότι αυτές οι ροπές οι παραμορφώσεις και οι τέμνουσες που δημιουργεί η φόρτιση αντιμετωπίζονται
1. Με εκτροπή των ροπών μέσα στο έδαφος
2. Οι τέμνουσες και οι παραμορφώσεις αντιμετωπίζονται με αύξηση του μήκους της διατομής και την σωστή διαστασιολόγηση + την θλίψη της διατομής.
Δες πως το κάνω Στο σχήμα 1 υπάρχει μια κατασκευή πλαίσιο με υποστυλώματα.
Αν της εφαρμόσεις την πλάγεια δύναμη του σεισμού θα παραμορφωθεί όπως στο σχήμα 2
Αν του βάλεις δύο τοιχώματα με προεντεταμένα και πακτωμένα τα άκρα τους στο έδαφος όπως δείχνει το σχήμα 3 δεν θα υπάρξει παραμόρφωση ούτε στον κορμό του τοιχώματος ούτε στους κόμβους της κατασκευής και χωρίς παραμόρφωση δεν υπάρχουν αστοχίες.
Πάνε και οι ροπές στους κόμβους πάνε και οι τέμνουσες πάνε οι παραμορφώσεις και οι εφελκυσμοί και οι αστοχίες της συνάφειας περίπατο.
Η πλάγια δύναμη του σεισμού έχει εκτραπεί μέσα στο έδαφος.
Αυτό το απλό πράγμα το καταλαβαίνει και ο εγγονός μου που πάει δημοτικό.
Θα μου πείτε ....
Η θεωρία σου είναι ορθή αλλά ανεφάρμοστη.
1. Μια εφαρμογή μπορεί να γίνει εμπορική αν είναι οικονομική και εύκολα εφαρμόσιμη, χωρίς να χρειάζεται εξειδικευμένο συνεργείο.
2. Οι σημερινοί κανονισμοί προστατεύουν τα κτίσματα κατά ποσοστό 99% Επομένως προσπάθησε να απευθυνθείς σε διπλωματούχους μηχανικούς που ασχολούνται με ειδικά έργα, πχ γέφυρες ανεμογεννήτριες βαριά σιλό σιτηρών, καυσίμων κλπ κλπ.
Απαντώ. Η μόνη περίπτωση να γίνει εμπορικά εφαρμόσιμη η μέθοδος αυτή εκτός των μεγάλων έργων και των έργων σπουδαιότητας όπως τα νοσοκομεία και τα δημόσια πολυσύχναστα μέρη όπου εκεί το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε προκατασκευασμένα βαρέως τύπου τον οποίων το κόστος είναι χαμηλό, διότι είναι βιομηχανοποιημένα, και των οποίων η μέθοδος που προτείνω τους λύνει προβλήματα όπως το ύψος των ορόφων και διότι η μέθοδός μου έχει μεγαλύτερη απόδοση σε επιμήκη τοιχώματα όπως αυτών των προκατασκευών. Ροπή ανατροπής + στατικά φορτία.
Αυτά υπάρχουν πάνω στην κατασκευή, ως δυνάμεις και ας μην φαίνονται οπτικός και υπάρχουν είτε σηκωθεί η βάση είτε κάτσει στα αυγά της.
Η πρωταρχική ροπή ανατροπής των τοιχωμάτων, αν δεν την εκ τρέψεις εκ της γεννήσεώς της μέσα στο έδαφος, με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας, θα κατευθυνθεί στους κόμβους οι κόμβοι θα αντισταθούν και θα σπάσουν ότι διατομή υπάρχει γύρο τους όταν ο σχεδιασμός σας είναι κατώτερος της επιτάχυνσης του εδάφους.
Η εκτροπή της ροπής μέσα στο έδαφος αποτρέπει την μεταφορά των ροπών στους κόμβους, την ανάπτυξη εντάσεων εφελκυσμού στο τοίχωμα και κάθε παραμόρφωση και αστοχία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχεις εκτροπή των δυνάμεων μέσα στο έδαφος είναι η πάκτωση του δώματος της κατασκευής με το έδαφος. ( με ή χωρίς προένταση των παρειών του τοιχώματος ) χρησιμοποιώντας τους τένοντες και τον μηχανισμό πάκτωσης της ευρεσιτεχνίας. Τέλος
Βασικά όλη η πρωταρχική δύναμη αδράνειας τις κατασκευής εκτρέπεται μέσα στο έδαφος πριν σπάσει τις διατομές.
Αυτή είναι δική μου μέθοδος σχεδιασμού δεν διδάσκετε ακόμα ούτε σε σχολές ούτε σε πανεπιστήμια ούτε την ξέρουν.
Για να αποφύγουμε και την κάμψη σχεδιάζουμε στιβαρά τοιχώματα και τους εφαρμόζουμε και προένταση στην διατομή για πολλούς λόγους.
Ξέρεις τι σημαίνει εκτροπή δυνάμεων?
Η δύναμη αδράνειας πάει και σπάει τις διατομές. Εγώ με την μέθοδό μου αλλάζω την κατεύθυνση της αδράνειας και την στέλνω έξω από την κατασκευή και βαθειά μέσα στο έδαφος για να την αναλάβει το έδαφος πριν κατευθυνθεί στις διατομές και τις σπάσει.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Πες ότι η αδράνεια είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο κατευθύνεται με φόρα επάνω σου και εσύ είσαι το κτίριο.
Και σε ρωτάω εγώ. Θέλεις να σού βάλω έναν λοξό τοίχο οπλισμένου σκυροδέματος ( - έδαφος ) ανάμεσα σε εσένα και το αυτοκίνητο ώστε το αυτοκίνητο να τρακάρει στον λοξό τοίχο και να εκτραπεί από την πορεία του για να μην σε κτυπήσει?
Και εσύ μηχανικέ μου απαντάς ότι αντέχεις την σύγκρουση και δεν χρειάζεσαι την πατέντα μου τον τοίχο.
Ε τι να πω ας συγκρουστείς με το αυτοκίνητο ευχόμενος να μην τρέχει πολύ.
Και ρωτώ τους πανεπιστημιακούς.
1.Αν από το πρώτο κιλό πλάγιας ώθησης της αδράνειας προς το τοίχωμα αυτό εκτρέπεται μέσα στο έδαφος ...και
2. Αν καταργήσουμε την κάμψη στο είδη άκαμπτο τοίχωμα, και του εξαλείψουμε τον εφελκυσμό και την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης που καταστρέφει τον μηχανισμό συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα, και συγχρόνως του αποτρέψουμε να κόβεται σαν αγγούρι η διατομή κοντά στην βάση λόγο τέμνουσας βάσης, και όλα αυτά τα πετυχαίνουμε με την προένταση στα άκρα των παρειών των τοιχωμάτων.
3. Αν διασφαλίσουμε ισχυρό έδαφος θεμελίωσης λόγο πάκτωσης.
Τότε ρωτώ.
Πως στο διάβολο θα πέσει το σπίτι σε ισχυρό σεισμό?
Πως θα πάνε ροπές στους κόμβους αφού την αρχική ροπή του τοιχώματος την έχει παραλάβει το έδαφος?
Πως καταργώ την λοξή ρωγμή?
Μα λοξή ρωγμή χωρίς ροπή δεν υφίσταται.
Εγώ καταργώ την λοξή ρωγμή καταργώντας την ροπή.
Η ροπή δημιουργεί θλίψη στην μία παρειά του τοιχώματος και εφελκυσμό στην άλλη.
Τον εφελκυσμό τον παραλαμβάνει από το δώμα ο τένοντας και τον στέλνει μέσα στο έδαφος και η άλλη παρειά του σκυροδέματος κατεβάζει την θλίψη στην βάση. Έτσι γίνεται η εκτροπή μέσα στο έδαφος. Ρωγμή χωρίς εφελκυσμό που προκαλεί η ροπή δεν γίνεται.
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.