nemo έγραψε:εδω σε αυτο το ποστ εχω μερικες ερωτησεις να σου κανω 1) Ποιες ειναι οι ανωτερες
και διαφορετικες ιδεες των αριστερων σημερα;??? πραγματικα με εξεπληξες
γνωμη μου ειναι οτι εχουν αποδυναμωθει και το γνωριζουν και οι ιδιοι
μαλλον το ειπε και ο λαχουρ ..το συνοψίζω σε μια λεξη (εμπορευματοποίηση των ιδεων )
Έλα ρε νέμο. Είναι γνωστό ότι η αριστερά φημίζεται για τους αγώνες της υπέρ των φτωχών, των κατατρεγμένων και των αδικημένων της ζωής, της καταπιεσμένης λαϊκής τάξης εν ολίγοις.
Όλοι οι άλλοι είναι υπέρ των πλουσίων.
Δεν ειρωνεύομαι. Όντως ισχύει αυτό.
Πέρα από αυτό η αριστερά έχει μείνει γνωστή για τους αντιστασιακούς της αγώνες και την περίοδο της κατοχής και την περίοδο της χούντας.
Όντως ανώτερες ιδέες.
Απλά από την μεταπολίτευση και μετά η αριστερά δεν είχε για κάτι να αγωνιστεί τόσο ιδανικό, μετά ήρθε και η περίοδος της κρίσης που ο κόσμος απογοητεύθηκε από όλες τις ιδεολογίες και τους πήρε η μπάλα όλους δικαίως και αδίκως, μετά ήρθε και η αριστερή (κατά πολλούς) παρένθεση Τσίπρα που απογοήτευσε και ήρθε η αριστερά και έγινε σμπαράλια.
Ότι έχουν αποδυναμωθεί το είπα κι εγώ. Απλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι αρχίζει και ξαναμπαίνει σιγά σιγά στο παιχνίδι με μια άλλη ρητορική. Σαν τον φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του. Ξαναδίνει το παρόν. Αυτό βλέπω.
Και ξαναλέω δε μιλάω μόνο για τον χώρο της πολιτικής.
nemo έγραψε:2) ποια προπαγανδα των ακροδεξιων; αυτη που προυπηρχε; γιατι η ιδια ειναι και
παραμενει ιδια τιποτα δεν αλλαξε και απλως η αριστερη προπαγανδα εχει χασει
λογω οτι ηρθε αντιμετωπη με την πραγματικοτητα και δεν βρηκε τις λυσεις
των προβληματων που η ιδια δημιουργησε
Εντάξει έπαιξε και αυτό το ρόλο του ότι δεν κατάφερε να βρει λύσεις στη συνείδηση των περισσότερων (δε συμφωνώ 100% προσωπικά, τέσπα) αλλά νομίζω ότι η διαμάχη μεταξύ αριστερών και δεξιών στις μέρες μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Πχ πιο παλιά ήταν λίγο ταμπού να αμφισβητήσεις ιστορικά γεγονότα. Δλδ δεν έλεγες έτσι εύκολα πχ ότι δεν υπήρξε πολυτεχνείο ή δε μιλούσες το ίδιο εύκολα για τα εγκλήματα των κομμουνιστών.
Τα έλεγες πάλι αλλά σε πιο κλειστό κύκλο.
Τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει στο όνομα
της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας ναι αλλά κάπου έχει χαθεί η μπάλα πιστεύω.
Κάπου ώπα.
Η πλήρης αποδόμηση. Εμένα δε μου αρέσει αυτή η ισοπέδωση.
nemo έγραψε:3) ΕΠΙΣΗΣ να μου εξηγησεις γιατι θεωρεις την εθνικιστικη ιδεολογια ¨"σκατενια"
ή την ακροδεξια και ποιες σε συσχετιση παντα με τις αριστερες θεωριες
"αρωματα και γευστικες απολαυσεις" σε τι ακριβως δηλαδη οι ιδεες της αριστερας
ειναι ανωτερες απο τις εθνικιστικες;
Σκατένια ιδεολογία είναι οποιαδήποτε ιδεολογία ταξινομεί τους ανθρώπους σε ανώτερες και κατώτερες φυλές. Άλλο υγιής πατριωτισμός και άλλο εθνικισμός.
Δεν είναι θέμα σύγκρισης αριστερής και ακροδεξιάς ιδεολογίας.
Εθνικισμός είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο που είτε συμφωνείς με αυτό είτε όχι. Δε χρειάζεται να είσαι αριστερός για να μην συμφωνείς.
Ακόμα κι αν συμφωνούσα με τις ιδέες του εθνικισμού, τον θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί απευθύνεται σε μια μεγάλη μάζα ανιστόρητων και παραπληροφορημένων ανθρώπων που εύκολα μπορείς να την χειραγωγήσεις.
Αν οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν θωρακισμένοι με τις απαραίτητες
αντικειμενικές ιστορικές γνώσεις, δε θα με ανησυχούσε τόσο η ιδεολογία του εθνικισμού.
Αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν έχω καμία μα καμία εμπιστοσύνη στους ανθρώπους ότι όταν υιοθετούν μια άποψη πχ πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα ότι το κάνουν ψύχραιμα, ιστορικά ενημερωμένοι, με διαύγεια πνεύματος απαλλαγμένο από συναισθηματισμούς, φανατισμούς και επικλήσεις στο θυμικό.
nemo έγραψε: 4) ειναι πολλα ακομη που θελω να σε ρωτησω αλλα ενα τελευταιο
Διαβασες τον κυριο που εγραψε για το ανοητο της αναρχιας ;
εχεις καταλαβει τις παραληψεις του κειμενου; και που;
για να σε προλαβω και να σε βοηθησω δεν εχουν σχεση με την δομη του αναρχισμου
Ναι το διάβασα το κείμενο αλλά ξεκαθάρισα με ποια σημεία του συμφωνώ και για ποιο λόγο το παρέθεσα.
Είπα ότι συμφωνώ με την εισαγωγή του, γιατί θίγει το ζήτημα της πολιτικής ταμπελοποίησης και ήταν κάτι που συζητούσα με τον Λαχουρένιο εκείνη τη στιγμή και ήθελα να του δείξω μια άποψη πάνω στο θέμα αυτό.
Πάντως δεν το παρέθεσα επειδή παρακάτω αποδομεί τον αναρχισμό.
Παρόλα αυτά επειδή το διάβασα όλο, σε ποια σημεία του διαφωνείς;
Κοίτα, εγώ δεν μπορώ να πω ότι διάβασα κάτι "καινούριο" ή που δεν έχω ξαναδιαβάσει αλλού.
Απλά μου άρεσε ο τρόπος γραφής του που ήταν απλός, κατανοητός και διασκεδαστικός χωρίς πολλούς βερμπαλισμούς.
nemo έγραψε: 5) και τελευταιο εισαι αποστασιομενη απο πολιτικη και κομματα
- και αυτος ειναι και ο λογος που ζηταω να εξηγησεις με ενδιαφερει η γνωμη σου
αλλα στην τελικη εισαι και συ μια ΓΝΩΜΗ οπως ολοι μας
Ναι, σαφώς τη γνώμη μου λέω.