Καλά είναι δυνατόν;

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
libre

Re: Καλά είναι δυνατόν;

Δημοσίευσηαπό libre » 24 Μαρ 2015, 02:46

Χαοτικός έγραψε:Η HP είχε δώσει τον κώδικά της και απο τότε όλες οι διανομες που ξέρω λειτουργούν τις συσκευές της. Και όσο πιο καινούργια η διανομή, τοσο πιο ενημερωμένη είναι. Γιατι το λες αυτό με τις παλιές και τις καινούργιες;
Γιατί ενας driver εξελισσεται και οι διανομες βγάζουν τις παλιες versions. Εξελισσονται επίσης και οι βιβλιοθήκες (libs) κι άντε να βρεις ακρη. Αν μια διανομη δεν ειναι σπεσιαλ για παλιους υπολογιστες, δεν ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει με σημερινές version των drivers.
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 24 Μαρ 2015, 02:59

Πάντως η τελευταία ubuntu βλέπει παλιά μηχανήματα HP. Έχω σαρωτή από το 2000 που θα τον αποσύρω βέβαια, δε μου χρειάζεται. Ωστόσο το δοκίμασα για να δω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 24 Μαρ 2015, 04:29

το πιθανοτερο και εγω οταν εχω προβλημα αυτο κανω και παντα τα βρισκει.
0 .

θα δούμε μωρέ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό θα δούμε μωρέ » 24 Μαρ 2015, 12:31

Google for VUESCAN That's an excellent and not too expensive program. It allows to use the majority of old scanners under Win 7

αυτό που λέει ο τύπος παραπάνω (στο λινκ που έδωσε ο kauldron) το δοκίμασες impostor;

αλλιώς αυτό http://en.kioskea.net/faq/24611-install ... -windows-7

το έχω δοκιμάσει το compatibility mode σε 8αρια και έχει παίξει.

εγω θα δοκίμαζα κανά bootable usb stick με ubuntu/mint.
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 24 Μαρ 2015, 12:47

Να ρωτησω παιδες, ποσο κανει ενα multifunction (σκανερ+εκτυπωτής) στην Ελλάδα;

Πήρα το HP ENVY 4507 προσφατα (Γαλλία σε προσφορά) και μου κοστισε 59Ε μαζι με δυο μελανοδοχεια γεματα εντος της συσκευασιας. Δηλαδη ειχε τιμή 79 αλλά εστειλα δυο δικαιολογητικά που ζηταγε η HP (αποδειξη μαγαζιου, code bar κλπ) και μου επεστρεψαν 20Ε στο λογαριασμο. Αμα χρησιμοποιεις συχνα τυπωμα-σκαν δε λενε τα στικακια και ισως ουτε η virtualisation με λινουξ. Αυτα ειναι προσωρινες λυσεις, γιατι δεν ειναι και τοσο πρακτικά.

ΥΓ Βεβαια το να περασεις σε λινουξ γενικα, αν δεν εχεις ειδικο λογο να μενεις σε windows, ειναι το καλυτερο, αλλά αυτό ειναι για άλλο νημα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 24 Μαρ 2015, 15:51

χθες αγορασα για ενα φιλο μελανια για το Καννον ΜΧ 435 ,33 ευρω ,το ειχε παρει 80(νομιζω) εχουμε παρει 2 φορες μελανια (ειμαστε στα 66) με ελαχιστη χρηση.
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 24 Μαρ 2015, 16:01

libre έγραψε:Να ρωτησω παιδες, ποσο κανει ενα multifunction (σκανερ+εκτυπωτής) στην Ελλάδα;

Πήρα το HP ENVY 4507 προσφατα (Γαλλία σε προσφορά) και μου κοστισε 59Ε μαζι με δυο μελανοδοχεια γεματα εντος της συσκευασιας. Δηλαδη ειχε τιμή 79 αλλά εστειλα δυο δικαιολογητικά που ζηταγε η HP (αποδειξη μαγαζιου, code bar κλπ) και μου επεστρεψαν 20Ε στο λογαριασμο. Αμα χρησιμοποιεις συχνα τυπωμα-σκαν δε λενε τα στικακια και ισως ουτε η virtualisation με λινουξ. Αυτα ειναι προσωρινες λυσεις, γιατι δεν ειναι και τοσο πρακτικά.

ΥΓ Βεβαια το να περασεις σε λινουξ γενικα, αν δεν εχεις ειδικο λογο να μενεις σε windows, ειναι το καλυτερο, αλλά αυτό ειναι για άλλο νημα.

Συμφωνώ μαζί σου και διακρίνω ότι πας να τηρήσεις κάτι ρε παιδί μου! Κάτι το κορέκτ... δεν ξέρω πως να το πω εύστοχα. Κι καλά μην την κουράσουμε με πληροφορίες την κοπέλα... μια κάποια οικονομία στη δοτικότητά μας... για λόγους ισοοροπίας ... φιλοσοφικής άποψης, δεν ξέρω!
Πάντως δεν είναι και τόσο παραβίαση να το φέρεις εδώ ως ιδέα και το θέμα ας μεταλλαχθεί. Σιγά! Μουσείο είμαστε να έχουν όλα αξία; Ίσα ίσα που προτείνεται ως έγκυρη λύση. Κι αν δεν ξέρει θα κάνει έναν κόπο και θα μπει στο νόημα. Σάμπως το να περιγράψεις πως θα βάλει έναν οδηγό κατεβάζοντας ένα .exe δεν θα κάνει και πάλι κόπο;
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 24 Μαρ 2015, 16:11

Perseus έγραψε:χθες αγορασα για ενα φιλο μελανια για το Καννον ΜΧ 435 ,33 ευρω ,το ειχε παρει 80(νομιζω) εχουμε παρει 2 φορες μελανια (ειμαστε στα 66) με ελαχιστη χρηση.

33 Ε; Βεβαια δεν ξερω χωρητικότητα. Για απλή χρηση μπορεις να τυπωνεις σε draft grayscale για να κανεις οικονομια στο μαυρο και για να μην χρησιμοποιείς εγχρωμη μελανη. Επισης αν δεν κανεις συχνα εκτυπωση μπορεις να αγορασεις καλυμμα για τα μελανοδοχεια, ωστε να τα βγαζεις απο τον εκτυπωτη και να καλυπτεται το στομιο μελανης. Αν τα αφηνεις στον εκτυπωτη στεγνωνουν πανω στο μηνα και ειναι αχρηστα. Επισης υπαρχουν και εναλλακτικά μελανια απο μεγαλες εταιρειες που κοστιζουν λιγοτερο. Σε περιπτωση παλι που τυπωνεις πολύ η γραμματοσειρα παιζει ρολο. Εγω times new roman χρησιμοποιω που ειναι λεπτη.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Μαρ 2015, 16:12

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω ότι κατάλαβα τι εναλλακτικές έχω.

Δοκίμασα κάποιες εναλλακτικές version, 2-3 δλδ (δεν έψαξα και πάρα πολύ), και δεν έκατσε η φάση. Είτε δεν ήταν συμβατές με τα windows μου είτε ήταν πολύ latest version που δεν νομίζω να έτρεχαν στο δικό μου scanner. Θα επιμείνω λίγο ακόμα όμως μπας και κάτσει καμία άλλη version τελικά που δεν δοκίμασα.

Επίσης, δε δοκίμασα ακόμα αυτό που λέτε οι περισσότεροι να τρέξω τους drivers σε linux περιβάλλον. Αν και κατάλαβα τη φιλοσοφία του ωστόσο από μένα αυτός ο τρόπος απαιτεί να κάψω επιπλέον χρόνο αυτή τη στιγμή γιατί δεν το έχω ξανακάνει και θα παιδευτώ λίγο.

Άμα κάτσω όμως και ασχοληθώ λίγο παραπάνω και το ψάξω περισσότερο αυτό που μου είπατε θα το καταφέρω πιστεύω. Δε θέλω να το κάνω βιαστικά γιατί θα κάνω καμιά άλλη μαλακία στο τέλος.

Κρατώ τις προτάσεις σας, όμως και σίγουρα θα προκύψει κάποια στιγμή που θα πειραματιστώ γιατί γενικά μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες. Πχ δεν ήξερα ότι μπορώ να τρέξω τα linux μέσω usb και να δουλεύω σε virtual περιβάλλον, αν κατάλαβα καλά. Όπως και να έχει έμαθα και κάτι που νομίζω ότι θα μου χρειαστεί και σε άλλα πράγματα.
Αν και γενικά η σχέση μου με τα linux είναι μικρή και δεν είμαι πολύ εξοικειωμένη. Έχω δουλέψει σε υπολογιστή με linux αλλά πολύ επιφανειακά...οπότε θα με παιδέψει λίγο μέχρι να τα μάθω. Έχω συνηθίσει τα windows, αν και απ'ότι έχω καταλάβει υστερούν σε πολλά σε σχέση με τα linux.

Προς το παρόν βολεύτηκα με ένα άλλο scanner για να κάνω τη δουλειά μου.

Για κάποιον φίλο που ρώτησε (δε θυμάμαι ποιος) τι ανάλυση έχει...δεν μπόρεσα να τη βρω γιατί δεν έχω ούτε το κουτί του ούτε κάτι άλλο για να δω τα χαρακτηριστικά του. Και στο νετ δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικά με την ανάλυση του.

Το μοντέλο πάντως είναι hp scanjet 3600 series. Δεν ξέρω αν αυτό το 3600 παραπέμπει σε 3600 dpi ή μπορεί και να λέω μαλακίες. :s_cool
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 24 Μαρ 2015, 16:18

Α νομίζω το είχα. Ή κάποιο παρόμοιο.
Όχι δεν τρέχεις drivers σε linux. Απλά άμα κάνεις εκκίνηση με linux συνδέεις απλά το σκάνερ και παίζει με το καλημέρα. Δεν εγκαθιστάς τίποτα. :good:
Σόρυ γιατί ήδη έχεις απαντήσει, απλά μια τελευταία επισήμανση κάνω.
0 .

Επιστροφή σε “Πληροφορική”