DuckDuckGo

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Re: DuckDuckGo

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Οκτ 2018, 10:42

sharp έγραψε:Ακόμη και αν σβήσεις cookies και history; Αλλά και με history πώς το κάνει, μπορεί να την διαβάσει ο server της google;

Η μαγική λέξη είναι javascript. Είναι scripts που τρέχει ο browser και μπορούν να στείλουν δεδομένα σε ένα server. Για να κάνω ιστορική εισαγωγή θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του ελεύθερου. Το ελεύθερο τρέχει μια πλατφόρμα που λέγεται phpBB και είναι μια αρκετά παλιά πλατφόρμα που συνεχίζει μερικώς να λειτουργεί με τον παλιό τρόπου που λειτουργούσαν όλα τα sites. Όταν θες να μπεις σε ένα topic, ή όταν πατάς υποβολή για να στείλεις ένα post σου, ο server τρέχει ένα script και παράγει ένα html αρχείο το οποίο στο στέλνει και το κάνει render ο browser σου. Αυτό στη σημερινή εποχή δεν είναι αρκετά αποδοτικό με τόσο κόσμο που χρησιμοποιεί το web, γιατί αυξάνει τον φόρτο του server, ο οποίος για να μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο θα πρέπει να έχει είτε πολλά resources (που αυξάνει το κόστος του), είτε να λειτουργεί με περισσότερα από ένα instances (δηλαδή να έχεις παραπάνω από ένα server είτε σε hardware, είτε σε vm), που πάλι αυξάνει το κόστος. Γι αυτό αναπτύχθηκαν τεχνολογίες για να μοιραστεί η δουλεία και να τρέχει κώδικας τοπικά στον browser σου, ο οποίος να μπορεί να αλλάζει την εμφάνιση της σελίδας (ουσιαστικά να αλλάζει τον html κώδικα της σελίδας που κοιτάς) χωρίς να κάνει refresh όλη η σελίδα και κατά συνέπεια να χρειαστεί να την χτίσει απ' την αρχή ο server τρέχοντας κάποιο script. Τέτοιο παράδειγμα στο ελεύθερο είναι το like button στα posts. Όταν πατάς το like, δεν ζητάς από τον server να ξαναδημιουργήσει την σελίδα, αλλά τρέχει ένα script που στέλνει κάποια δεδομένα στον server (όπως το ποιος χρήστης το πάτησε και ποιο ποστ ήταν), ο οποίος με την σειρά του τρέχει ένα πολύ πιο ελαφρύ script, ίσα-ίσα για να αποθηκεύσει κάποια δεδομένα στην βάση και να απαντήσει στο script του browser ότι έλαβε και εκτέλεσε επιτυχώς το αίτημά του, το οποίο με τη σειρά του θα αλλάξει τοπικά την εμφάνιση της σελίδας προσθέτοντας τον άσο δίπλα από το like button και κάνοντάς το disable. Όπως καταλαβαίνεις, με τέτοιου είδους τεχνολογία μπορεί και η google να βλέπει πράγματα στον browser σου.

Το μεγάλο πρόβλημα με το tracking της google όμως, είναι όταν είσαι συνδεδεμένος στο google account σου. Κάθε site που τρέχει google analytics, ή έχει διαφημίσεις, δίνει την δυνατότητα στην google να καταλάβει ποιος είσαι με τα δεδομένα που αποθηκεύονται στον browser σου για όσο είσαι συνδεδεμένος στο account σου, ή/και δεν έχεις καθαρή την cache σου (τα cookies, αν και δεν είναι απαρχαιωμένα, είναι δευτερευούσης σημασίας). Δηλαδή ακόμη κι αν ανοίξεις ένα instance του browser σου σε ανώνυμη περιήγηση, ή αν χρησιμοποιήσεις το google χωρίς να είσαι συνδεδεμένος στο google account σου, ενώ δεν έχεις καθαρίσει όλα τα παραπάνω (cache, cookies, history), η google θα συνεχίσει να γνωρίζει ποιος είσαι, ή ποιοι είστε (αν δουλεύουν πάνω από ένα account σε εκείνο τον browser). Ακόμη όμως κι αν κάνεις όλα τα παραπάνω, η google έχει την δυνατότητα να γνωρίζει τουλάχιστον που είσαι, για το οποίο μπορείς να την ξεγελάσεις αν χρησιμοποιείς vpn. Επομένως, όλα τα παραπάνω, συν vpn είναι ένας τρόπος για να έχεις ένα clean state στην επικοινωνία σου με την google. Ή να χρησιμοποιείς Tor browser χωρίς να είσαι συνδεδεμένος στο google account σου.
2 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 26 Οκτ 2018, 10:57

itteithe έγραψε:Το μεγάλο πρόβλημα με το tracking της google όμως, είναι όταν είσαι συνδεδεμένος στο google account σου. Κάθε site που τρέχει google analytics, ή έχει διαφημίσεις, δίνει την δυνατότητα στην google να καταλάβει ποιος είσαι με τα δεδομένα που αποθηκεύονται στον browser σου για όσο είσαι συνδεδεμένος στο account σου, ή/και δεν έχεις καθαρή την cache σου (τα cookies, αν και δεν είναι απαρχαιωμένα, είναι δευτερευούσης σημασίας).

Και κάπου εδώ να πω ότι γι' αυτό δεν έχω βάλει google analytics, όπως έχουν σχεδόν όλα τα σάιτ, αλλά το αντίστοιχο της yandex. Και διαφημίσεις να βάλω, σίγουρα δεν θα είναι κάτι google related. ;)

Μόνο σελίδες με βίντεο από youtube μπορεί να έχουν κάτι από google που να κάνει tracking. Αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο, δεδομένου ότι το youtube ανήκει σε αυτούς.
3 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 26 Οκτ 2018, 11:33

Και να πω ότι είμαστε από τα ελάχιστα σάιτ που υποστηρίζουμε την ενσωμάτωση βίντεο του Rutube (ρώσικο Youtube), όπου βρίσκουν καταφύγιο τα αλάνια που διώκει το Youtube... :fico:

+ ΕΥΛΟΓΗCON + :priest_z:

Πχ για ενσωμάτωση του https://rutube.ru/video/7c7143b24bf5854 ... c46503309/

γράφω

Κώδικας: Επιλογή όλων

[rutube]7c7143b24bf58543d2e7821c46503309[/rutube]

και βλέπω

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Οκτ 2018, 11:43

:xaxax: :xaxax: :xaxax:
0 .

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 26 Οκτ 2018, 14:15

itteithe έγραψε::xaxax: :xaxax: :xaxax:
Ρε συ το ότι ανοίγει μονος του ο Κρομ στο αντρόιντ τι είναι;
Ψάχνω με μπρόυοσιγκ για κάποιο αρχείο που είανι κάτι σαν xdg-open εντολή (λέω τώρα) αλλά δεν βρίσκω.
Σίγουρα δεν βλέπω σε μπρόυσιγκ αρχεία συστήματος κι ας έχει επιλογή για εμφάνιση κρυφών αρχείων.

Τα σάιτ που μπαίνει είναι κάτι βουλβουκούτσουμπούτσου. κομ και συηθως σου ζηταει να κατεβάσεις κλίνερς και μαλακίες ξέρεις. Κάποια στιγμή θα πατιέται η οθόνη όπως το έχω στην τσέπη ή στην τσάντα γιατί κατά καιρούς βλέπω στις εφαρμογές κάτι που έχει εγκατασταθεί χωρίς να το κάνει εγώ. Gbrowser, Tbrowser, pure cleaner, system (με ένα βλαμένο εικονιδιάκι. Άκου οι πούστηδες όνομα που δώσανε), settings (πάλι φαίνεται ότι δεν είναι του συστήματίος σου. Ευτυχώς τις θυμάμαι τις εγκατεστημένες από ντεφάλτ και στην επιλογή "Εμφάνιση συστήματος" ). Καμια20 αριά είναι και τα θυμάμαι όταν τα βλέπω.

Καθαρίζω λοιπόν τη μνήμη σε όλες τις εφαρμογές. Σβήνω ότι μαλακία δω εγκατεστημένη, κάνω μπρόουσιγκ σε ότι φαίνεται και ότι έλεγε Ge6je8feje9 και το πάταγες και σου έγραφε "η μορφή αρχείου δεν υποστηρίζεται, τα σβήνω κι αυτά όλα. Πάω στις ρυθμίσεις γοογλε καθρίζω και απενεργοποιώ κάποιες ιδιότητες που μπορεί (λέω) να έχουν σχέση με τη συμπεριφορά του Κρομ, πάω και στον Κρομ στο τέλος
και κοιτάω τι ρυθμίσεις μπορεί ν α παίζουν με αυτό το θέμα, αλλά παπάρια. Κάτι απενεργοποιώ και σε αυτόν αλλά τίποτα.

Ανοίγει και σου προτείνει με ένα κλικ να αλλαχτούν οιρυθμίσεις συστήματόις σου και να επιτρέπεται η εγκατάσταση από άγνωστες πηγές. Τι μαλακία ρε; Θα έπρεπε να κλειδώνυν οι ρυθμίσεις. Κι αν είναι δυσλειτουργικό να βάζεις κωδικό κάθε φορά (ας το είχε όμως και σε όποιον την έσπαγε ας το απενεργοποιούσε), τουλάχιστον να μην μπορούν να αλλάξουν οι ρυθμίσεις έξω από πρόγραμα ρυθμίσεις.
Να πρέπει ο ίδιος από συγκεκριμένο μέρος νακάνεις κάτι εσύ για να αλλάξουν.

Τελιά πατιούνται τα κουμπιά και τα κάνει μόνο του.

Τι σχέση με το νήμα τώρα... Νομίζω ότι η γκουγκλ φταίει γι αυτό.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Οκτ 2018, 16:58

Γύπας έγραψε:Ρε συ το ότι ανοίγει μονος του ο Κρομ στο αντρόιντ τι είναι;
Ψάχνω με μπρόυοσιγκ για κάποιο αρχείο που είανι κάτι σαν xdg-open εντολή (λέω τώρα) αλλά δεν βρίσκω.
Σίγουρα δεν βλέπω σε μπρόυσιγκ αρχεία συστήματος κι ας έχει επιλογή για εμφάνιση κρυφών αρχείων.

Τα σάιτ που μπαίνει είναι κάτι βουλβουκούτσουμπούτσου. κομ και συηθως σου ζηταει να κατεβάσεις κλίνερς και μαλακίες ξέρεις. Κάποια στιγμή θα πατιέται η οθόνη όπως το έχω στην τσέπη ή στην τσάντα γιατί κατά καιρούς βλέπω στις εφαρμογές κάτι που έχει εγκατασταθεί χωρίς να το κάνει εγώ. Gbrowser, Tbrowser, pure cleaner, system (με ένα βλαμένο εικονιδιάκι. Άκου οι πούστηδες όνομα που δώσανε), settings (πάλι φαίνεται ότι δεν είναι του συστήματίος σου. Ευτυχώς τις θυμάμαι τις εγκατεστημένες από ντεφάλτ και στην επιλογή "Εμφάνιση συστήματος" ). Καμια20 αριά είναι και τα θυμάμαι όταν τα βλέπω.

Καθαρίζω λοιπόν τη μνήμη σε όλες τις εφαρμογές. Σβήνω ότι μαλακία δω εγκατεστημένη, κάνω μπρόουσιγκ σε ότι φαίνεται και ότι έλεγε Ge6je8feje9 και το πάταγες και σου έγραφε "η μορφή αρχείου δεν υποστηρίζεται, τα σβήνω κι αυτά όλα. Πάω στις ρυθμίσεις γοογλε καθρίζω και απενεργοποιώ κάποιες ιδιότητες που μπορεί (λέω) να έχουν σχέση με τη συμπεριφορά του Κρομ, πάω και στον Κρομ στο τέλος
και κοιτάω τι ρυθμίσεις μπορεί ν α παίζουν με αυτό το θέμα, αλλά παπάρια. Κάτι απενεργοποιώ και σε αυτόν αλλά τίποτα.

Ανοίγει και σου προτείνει με ένα κλικ να αλλαχτούν οιρυθμίσεις συστήματόις σου και να επιτρέπεται η εγκατάσταση από άγνωστες πηγές. Τι μαλακία ρε; Θα έπρεπε να κλειδώνυν οι ρυθμίσεις. Κι αν είναι δυσλειτουργικό να βάζεις κωδικό κάθε φορά (ας το είχε όμως και σε όποιον την έσπαγε ας το απενεργοποιούσε), τουλάχιστον να μην μπορούν να αλλάξουν οι ρυθμίσεις έξω από πρόγραμα ρυθμίσεις.
Να πρέπει ο ίδιος από συγκεκριμένο μέρος νακάνεις κάτι εσύ για να αλλάξουν.

Τελιά πατιούνται τα κουμπιά και τα κάνει μόνο του.

Τι σχέση με το νήμα τώρα... Νομίζω ότι η γκουγκλ φταίει γι αυτό.

Τι έχεις κάνει ρε παρανοϊκέ; Σε τι σπείρα με σπουργίτια έμπλεξες; :D

Έχεις δοκιμάσει να κάνεις επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις; Αν δεν το έχεις rootαρισμένο, ίσως να μπορέσει να επανέλθει. Το android σαν linuxάκι που είναι, έχει τρόπο να προστατευτεί (κάθε app είναι ξεχωριστό vm και μάλιστα ξεχωριστός user με συγκεκριμένα privileges, αλλά αν το έχεις rootαρισμένο τον ψιλοήπιες - βασικά δεν τον ήπιες, μπορείς να το ξαναφλασάρεις και να στρώσει, είναι σαν να του κάνεις format).
0 .

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 26 Οκτ 2018, 23:22

Βασικά κοίτα.
Το λινουξάκι, τα λινουξάκια δηλαδή τα έχω καρασκίσει πολλά χρόνια. Έχω πειράξει της Παναγιάς τα μάτια για να αποδέιξω στον εαυτό μου ότι δεν θα το χαλάσω όπως μου έλεγαν όταν ήμουν μικρός αν πήγαινα να πιάσω κάτι. Ρε θα το πατήσω κάτω μιλάμε, αλλά θα το φέρω εκεί που θέλω. Συνήθειά μου είναι να κάνω μπρόουζιγκ στα /usr και /etc και να ψάχνω αρχεία ρυθμίσεων αλλά και κώδικα και να τα πασπατεύω. Έτσι θέλω να κάνω και με δαύτο και πρέπει κάποια στιγμή να μάθω το ρουτάρισμα γιατί δεν το έχω καταλάβει, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου δηλαδή. Αντιμετώπιζα το κινητό σαν να ταν του 2000 με πάνκλειστο σύστημα. Βλέποντας όμως ότι κάνω διάφορα ικανοποιητικά πραγματάκια πχ με το kde connect και τις φωνητικές εντολές συνειδητοποιώ ότι πρέπει να το κάνω βασικό και ακόμα πιο καλό εργαλειάκι στις δουλειές τις καθημερινές.

Του έχω κάνει ρεσετάρισμα κάνα δυο φορές και θα το θυμηθώ επί τόπου άμα ξαναμπώ στη διαδικασία.

Βασικά αυτό γίνεται κάθε φορά που το δίνω στο βλαμμένο για να μπει φβ επειδή το δικό της έχει μείνει από μπαταρία. Δεν θέλω να βάλω αντιβάιρους επειδή δεν τα εμπιστεύομαι.
Δεν μπορώ να βρω αυτό το γαμίδι που εκτελεί το άνοιγμα σε λινκ;
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Επιστροφή σε “Πληροφορική”