Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Φλωράκη και Σία…

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Φλωράκη και Σία…

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Αύγ 2018, 16:32

pan έγραψε:Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη
Εικόνα

Με κόκκινες σημαίες στα χέρια, με μία σιωπηλή πορεία...
Εικόνα

Πω πω κοσμοπλημύρα..........

Εικόνα

ΣΗΦΗΣ (Ιωσήφ) ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ : Ο πατέρας πέρασε άσχημα. Πήγαμε στη Μόσχα, στην πρεσβεία. Τους είπε: «Θέλω να πάω στην Ελλάδα να έχω δικαστήριο». Δεν του το επέτρεψαν. Και τελικώς τον έδιωξαν στη Σιβηρία!

(Προτιμούσε να πάει φυλακή στην Ελλάδα παρά να ζήσει στην ΕΣΣΔ)

Η τραγική αυτοκτονία του, το "73, στα 70 του χρόνια, στα βάθη της Σιβηρίας,
όταν δεν του επέτρεπαν καν να πάει στη Μόσχα ­ παρακαλούσε να μεταφέρουν μετά θάνατον, όταν δεν θα είναι επικίνδυνος για πολλούς, τα οστά του στην Ελλάδα ­ ήταν μία ηχηρή «απάντηση» προς πολλές πλευρές.

Εικόνα

«Παυλώφ 22». Η περιπέτεια του Νίκου Ζαχαριάδη έγινε μυθιστόρημα από τον
δημοσιογράφο Γιώργο Λεονταρίτη.

«Ο πατέρας πήρε τη σύνταξή του, κάπου το "64. Ήρθαν μετά και οι τρεις απεργίες πείνας, οι διαμαρτυρίες… Όταν πλέον είχε πάει στο άλλο σπίτι… Το αίτημά του ήταν μόνιμο… Ήθελε να πάει στην Ελλάδα. Δεν τον άφηναν… Δεν του έδιναν διαβατήριο. Ήθελε να είναι πολιτικός
πρόσφυγας. Ήθελε να πάει στη Μόσχα. Δεν τον άφηναν. Θυμάμαι στην πρώτη απεργία
πείνας του. Ο Κύρος ήρθε τη 18η μέρα. Δεν έτρωγε τίποτα. Μόνο νερό έπινε, τίποτε.

Τη δεύτερη φορά ήρθε ένας γιατρός και του έκανε ένεση με γλυκόζη. Τους είπε
ότι την άλλη φορά που θα έρθετε, έχω ένα όπλο και θα σας κυνηγήσω… Για
πολιτική δεν κουβεντιάζαμε. Έλεγε πως είναι το πιο βρώμικο πράγμα στον κόσμο.
Μου έλεγε να μην ασχοληθώ. Αυτός ήξερε τα πάντα, είχε εφημερίδες, είχε
ραδιόφωνο, άκουγε και BBC. Ο πατέρας αυτοκτόνησε την 1η Αυγούστου. Τον είχα
δει λίγο πριν, τον Ιούλιο του "73. Είχα τελειώσει στο Πανεπιστήμιο γερμανική
φιλολογία. Και είχα πάει με την πρώτη γυναίκα μου στα τέλη Ιουνίου και μείναμε
εκεί έως τις 5 Ιουλίου. Έπρεπε να φύγω όμως και να πάρω το δίπλωμά μου. Όταν
έφευγα, βγήκε έξω και με είδε. Στο μυαλό μου κάτι ήρθε, ότι ίσως ήταν η
τελευταία φορά… Τότε είναι που μου έδωσε τα δύο γράμματα, μία μέρα πριν
φύγω, το ένα για τη μητέρα και το άλλο για την Κ.Ε. του ΚΚΣΕ. Θυμάμαι
παλιότερα που ήθελε να στείλει κάτι ντοκουμέντα, μου τα είχε ράψει ανάμεσα σε δύο εσώρουχα που φόρεσα. Στην Ελλάδα κατάφερα να έρθω πολλά χρόνια αργότερα, το 1980, στα 30 μου. Ο πατέρας τους είχε προειδοποιήσει όλους. Αν δεν τον
άφηναν να πάει στην Ελλάδα, θα αυτοκτονούσε.

Τρεις φορές προσπάθησε να φύγει.
Μια φορά με το αυτοκίνητο, τον χειμώνα, μια φορά όταν εγώ ήμουν εκεί με το
καράβι, τον έπιασαν. Και μια φορά με το αεροπλάνο.

Ήταν πια απελπισμένος. Όταν αυτοκτόνησε ήμουν στη Βουλγαρία. Είχε έρθει η μάνα μου εκεί. Μας πήραν τηλέφωνο από τη Μόσχα ότι είναι άρρωστος, για να μην ανησυχήσουμε… Ο Κώστας
Λουλές είχε πάει στις 24-25 Ιουλίου. Ο πατέρας έθεσε το θέμα της αποκατάστασής
του. Δεν έγιναν δεκτοί οι όροι του, άλλη μια φορά.

Αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά, την 1η Αυγούστου, στις 4».
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 23 Αύγ 2018, 18:12

στις καρδιες μας
1 .

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 24 Αύγ 2018, 11:25

pluton έγραψε:>
>

Και γμ τους αξιόπιστους συγγραφείς ... Καλύτερα να διαβάσει κανείς τη Χρυσηίδα ...
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Αύγ 2018, 12:21

karhergr έγραψε:
>

Και γμ τους αξιόπιστους συγγραφείς ... Καλύτερα να διαβάσει κανείς τη Χρυσηίδα ...

Τα στοιχεία δεν είναι από το μυθιστόρημα..... συνέντευξη του ΣΗΦΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ είναι ο οποίος σημειωτέο τα εφηβικά του χρόνια τα πέρασε σε στρατιωτικές σχολές της ΕΣΣΔ....
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 24 Αύγ 2018, 12:45

>
Τα στοιχεία δεν είναι από το μυθιστόρημα..... συνέντευξη του ΣΗΦΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ είναι ο οποίος σημειωτέο τα εφηβικά του χρόνια τα πέρασε σε στρατιωτικές σχολές της ΕΣΣΔ....

Εντάξει, τόσο ο Χαρίλαος, όσο και Κουκούλου (η γυναίκα του Ζαχαριάδη που ήταν τότε στελεχάρα του ΚΚΕ), δεν πίστευαν ότι θα αυτοκτονούσε, τα θεωρούσαν όλα αυτά απειλές και μέθοδο πίεσης. Η απόκρυψη του γεγονότος έγινε για λόγους πολιτικούς, που σχετίζονταν με το εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον του 1973.

Επίσης παράτα τον Λεονταρίτη (όχι τον καθηγητή ιστορίας και τον ιστορικό του εργατικού κινήματος, τον άλλο που είναι όπου φυσάει ο άνεμος). Εντελώς αναξιόπιστος, θα μπορούσε να ήταν και σταλίνας αν έβλεπε ότι εκεί έχει ψωμί. «Σοσιαλιστής», συμπαθών του ΚΚΕ και αρθρογράφος στον Ρίζο παλιά (έχει δώσει ο Ρίζος το βήμα σε κάτι μπουμπούκια στο παρελθόν), «Κεντρώος», υμνητής του Μανιαδάκη, του Τσαλδάρη και του Γλύξμπουργκ τελευταία, παρέα με τον Κούκουνα, μέσα από το «αλήστου μνήμης» ΤΟΤΕ, που ήδη, όσο ζούσε ακόμα ο Μωραΐτης είχε αρχίσει να παίρνει την ακροδεξιά και αντισημιτική κατρακύλα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Αύγ 2018, 16:00

karhergr έγραψε:
>

Εντάξει, τόσο ο Χαρίλαος, όσο και Κουκούλου (η γυναίκα του Ζαχαριάδη που ήταν τότε στελεχάρα του ΚΚΕ), δεν πίστευαν ότι θα αυτοκτονούσε, τα θεωρούσαν όλα αυτά απειλές και μέθοδο πίεσης. Η απόκρυψη του γεγονότος έγινε για λόγους πολιτικούς, που σχετίζονταν με το εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον του 1973.

Επίσης παράτα τον Λεονταρίτη (όχι τον καθηγητή ιστορίας και τον ιστορικό του εργατικού κινήματος, τον άλλο που είναι όπου φυσάει ο άνεμος). Εντελώς αναξιόπιστος, θα μπορούσε να ήταν και σταλίνας αν έβλεπε ότι εκεί έχει ψωμί. «Σοσιαλιστής», συμπαθών του ΚΚΕ και αρθρογράφος στον Ρίζο παλιά (έχει δώσει ο Ρίζος το βήμα σε κάτι μπουμπούκια στο παρελθόν), «Κεντρώος», υμνητής του Μανιαδάκη, του Τσαλδάρη και του Γλύξμπουργκ τελευταία, παρέα με τον Κούκουνα, μέσα από το «αλήστου μνήμης» ΤΟΤΕ, που ήδη, όσο ζούσε ακόμα ο Μωραΐτης είχε αρχίσει να παίρνει την ακροδεξιά και αντισημιτική κατρακύλα.

Δεν λες ψέματα, μόνο η απόκρυψη δεν έγινε επειδή το εσωτερικό περιβάλλον (χούντα να μη δώσουμε δικαίωμα, αυτό ήταν η μετά επίσημη εκδοχή για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα)... και διεθνής τι;

Τι γνώμη έχεις για τον Νίκο Ζαχαριάδη;

Η Γρηγορία (Ρούλα) Κουκούλου .... πριν διαγράψουν τον Ζαχαριάδη σαν χαφιέ κλπ ήθελε να λέγεται Ρούλα Ζαχαριάδη από τις φυλακές «αποκήρυξε» τον άνδρα της το 1957. «Το ίδιο θα έκανε και ο Νίκος αν μάθαινε ότι με διαγράψανε» είπε έπειτα από πολλά χρόνια σε συνέντευξή της στον Φρέντυ Γερμανό.

Εικόνα

Σύμφωνα με τον Βαλταδώρο, η Κουκούλου είχε αναστατώσει όλη την Νάουσα, καθώς το 1933, όντας ανήλικη μαθήτρια 17 ετών, είχε συνάψει ερωτική σχέση με έναν καθηγητή του σχολείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου μαθητών και καθηγητών του σχολείου εναντίον της, επειδή «έβλαψε την τιμή της πόλης».

Ο Βαλταδώρος όμως διευκρίνισε ότι το συλλαλητήριο έγινε για λόγους ζηλοτυπίας: «άπαντες ζηλιαρόγατοι, γιατί μας πήρε ο καθηγητής την ωραία Ελένη-Ρούλα, που στη συνέχεια ο άνθρωπος τη στεφανώθηκε... Ψηλή, λυγερόκορμη, πρόσωπο όμορφο με συμμετρικές γραμμές, σώμα με εξαιρετικές σωματικές αναλογίες, κάτι μεταξύ Μελίνας Μερκούρη και Ρίτας Χέιγουορθ. Άναβε και ξυπνούσε πόθους κάτω από τα θρανία».
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Αύγ 2018, 17:51

Εικόνα

Ο Ν Ζαχαριάδης μιλάει σε συνέδριο της ΗΟΦ (ΝΟΦ)....

«Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ’δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».

(Απόφαση 5ης Ολομελείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ιανουάριος 1949).

Την έκανε πράξη ο Τσίπρας στις Πρέσπες πριν λίγους μήνες.........

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 26 Αύγ 2018, 17:57

Ή άγιος έγινε ή βρυκόλακας, τις αλήθειες να τις λέμε.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Αύγ 2018, 17:58

Τι σχεση εχει η αποφαση της 5ης Ολομελειας με την συμφωνια των Πρεσπων? :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Αύγ 2018, 18:03

Εδω ο Εθναρχης του Πλουτονα με τον στραταρχη Τιτο

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”