Αποκλειστική φώτο των γονέων απο την γιορτή με τα σουβλάκια.

vallon έγραψε:Εμείς τους το μαθαίνουμε και νομίζω ότι εκεί βρίσκεται η επιτυχία μας όπου το καταφέρνουμε γιατί μετά την οικογένεια το μόνο εφαλτήριο για να μην "χαθεί" ένα παιδί είναι η εκπαίδευση.

BaKXOS_Lysios έγραψε:vallon έγραψε:Εμείς τους το μαθαίνουμε και νομίζω ότι εκεί βρίσκεται η επιτυχία μας όπου το καταφέρνουμε γιατί μετά την οικογένεια το μόνο εφαλτήριο για να μην "χαθεί" ένα παιδί είναι η εκπαίδευση.
Η παιδεία είναι (ή θα έπρεπε να είναι) ακόμα σημαντικότερος φορέας από την οικογένεια γιατί πολλά παιδιά γεννιούνται και μεγαλώνουν σε οικογένειες που φυσικά δεν επέλεξαν, κι όταν οι οικογένειες αυτές είναι 2#$%^:@#$%^%...... η μόνη εναλλακτική πιθανότητα που έχουν τα παιδιά να μάθουν και να δουν κάτι διαφορετικό είναι η παιδεία!
(Φυσικά να διευκρινίσω πως αναφέρομαι σε μια παιδεία υπεράνω σουβλακογιορτών. Όταν ο ιερός χώρος του σχολείου μετατρέπεται σε λαϊκό πανηγύρι σουβλακοκατάστασης δεν πρέπει να απορούμε που εκεί μέσα μπορεί να δοθεί βήμα για τέτοια περιστατικά.)

vallon έγραψε:Το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία,
ακόμα και οι σουβλακογιορτές έτσι όπως έχουν καθιερωθεί έχουν τη σημασία τους.
vallon έγραψε:Ας πούμε λοιπόν ότι ένα πρωί ακούμε στις ειδήσεις ότι γίνεται εισβολή στην κύπρο και οι κακοί τούρκοι σκοτώνουν τους ροδίτες. Θα πάει κανένας να πολεμήσει για να σώσει τους ροδίτες;( το ερώτημα παγίδα που μπαίνει).
Δεν σε πιάνω...
BaKXOS_Lysios έγραψε:vallon έγραψε:Το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία,
ακόμα και οι σουβλακογιορτές έτσι όπως έχουν καθιερωθεί έχουν τη σημασία τους.
Διαφωνώ, τα σχολεία είναι φτιαγμένα για τους μαθητές, όχι για να μπεκρουλιάζουν και να αλωνίζουν με σουβλάκια γονείς... Σε κάθε περίπτωση το τι συμβαίνει μεσα στα σχολεία ακόμα και στις γιορτές τους είναι "παιδεία".vallon έγραψε:Ας πούμε λοιπόν ότι ένα πρωί ακούμε στις ειδήσεις ότι γίνεται εισβολή στην κύπρο και οι κακοί τούρκοι σκοτώνουν τους ροδίτες. Θα πάει κανένας να πολεμήσει για να σώσει τους ροδίτες;( το ερώτημα παγίδα που μπαίνει).
Δεν σε πιάνω...
vallon έγραψε:Ας πούμε λοιπόν ότι ένα πρωί ακούμε στις ειδήσεις ότι γίνεται εισβολή στην κύπρο και οι κακοί τούρκοι σκοτώνουν τους ροδίτες. Θα πάει κανένας να πολεμήσει για να σώσει τους ροδίτες;( το ερώτημα παγίδα που μπαίνει).

vallon έγραψε:Παράλληλα σε κάποια άλλη ειδικότητα έχουμε και κάποιους που ονειρεύονται ότι είναι ουτσεκάδες. Είναι αλβανοί στην καταγωγή, έχουν γεννηθεί εδώ όμως.Η δε συμπεριφορά τους είναι τραγική. Εγώ θα γίνω έμπορος ναρκωτικών, θα πουλάω όπλα κλπ κλπ. Τέτοια σαχλά.
vallon έγραψε:αφορά μια συζήτηση που κάνω υπό τη μορφή υποθετικού λόγου, πλάθοντας μια ιστορία με τους μαθητές μου, για να τους τονίσω την ανάγκη να ενδιαφέρονται για ότι συμβαίνει στον διπλανό τους, στον γείτονα, στο φίλο, στον άγνωστο άνθρωπο,ο οποίος εάν υποφέρει κάποια στιγμή θα υποφέρουν κι εκείνοι.

vallon έγραψε:'Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στα σχολεία, ειδικά τα τελευταία είκοσι χρόνια.