4η εξουσία - υπερδύναμη

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: 4η εξουσία - υπερδύναμη

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Μαρ 2018, 20:39

Τέσπα ένα ακόμα νήμα διαπιστώσεων είναι.
Αλλά δεν μπορώ , μου πέφτουν τα μαλλιά με αυτά που βλέπω κι ακούω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2018, 22:40

Καθίστε πρώτα να γελάσω λίγο και θα καταλάβετε

:laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2018, 22:41

Ιδού

0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2018, 22:44

Κάνει παράπονα ο ΣΚΑΙ ρε μλκ για την ενημέρωση.
Θα τρελαθώ.

Κοσιώνη: "Η ενημέρωση δεν είναι προνόμιο. Είναι δικαίωμα"

Άκου τι είπε.

Αυτή που δουλεύει στον ΣΚΑΙ ... στον ΣΚΑΙ .... και έχουν κάνει την ενημέρωση λάστιχο.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα, λέει.
Τώρα το θυμήθηκαν.

Το κανάλι της αντικειμενικής ενημέρωσης.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2018, 23:22

Θα μου επιτρέψετε ένα τραγουδάκι αφιερώμενο στον Σπίρτζη εεεε;
:giggle02: :giggle02:

0 .

Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κουρκούας » 18 Απρ 2018, 10:55

Γιατί σου ρθε ειδικά τώρα; Ειδικά η ενημέρωση στα ελληνικά κανάλια ήταν από παντελώς σκουπίδι ως εντελώς διαβλητή από τη γέννησή τους. Βέβαια, την τελευταία πενταετία ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Αλλά το ρόλο της υπερδύναμης στην κοινωνία τον έχασαν. Τέτοιο ρόλο τον έχεις μόνο όταν δε σε έχουν πιάσει εκατό φορές ψεύτη. Μετά δε σε πιστεύει κανείς. Και οι καναλάρχες το κάψανε το όπλο τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Απρ 2018, 18:02

Κουρκούας έγραψε:Γιατί σου ρθε ειδικά τώρα; Ειδικά η ενημέρωση στα ελληνικά κανάλια ήταν από παντελώς σκουπίδι ως εντελώς διαβλητή από τη γέννησή τους. Βέβαια, την τελευταία πενταετία ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Αλλά το ρόλο της υπερδύναμης στην κοινωνία τον έχασαν. Τέτοιο ρόλο τον έχεις μόνο όταν δε σε έχουν πιάσει εκατό φορές ψεύτη. Μετά δε σε πιστεύει κανείς. Και οι καναλάρχες το κάψανε το όπλο τους.

Με έπιασε ειδικά τώρα για αυτό που σου υπογράμμισα και που παραδέχεσαι κι εσύ.
Ειδικά για τον ΣΚΑΙ που κάποτε τον είχα σε εκτίμηση, από τότε που ξεκίνησα να το βλέπω πιο συστηματικά έχω χάσει πάσα ιδέα για τον τομέα της ενημέρωσης.
Και λέω ειδικά για τον ΣΚΑΙ γιατί θέλει να περνιέται ως το μεγαλύτερο κανάλι ενημέρωσης. Αλλά δυστυχώς έχει δείξει πολλά άσχημα σημάδια που έχει χάσει κάθε μορφή αξιοπιστίας.
Αν μιλούσαμε για το extra3 με τον Στέφανο Χίο δεν θα το έκανα θέμα.

Κι επίσης πιστεύω ότι δεν έχασαν κανέναν ρόλο σήμερα. Ίσα ίσα. Ειδικά στις εποχές που ζούμε που ο κόσμος είναι περισσότερο ευάλωτος και άρα πιο ευκολόπιστος και ψάχνεται να πιαστεί από μια είδηση είναι πιο εύκολο να τον χειραγωγήσεις γιατί ο κόσμος έχει χάσει κάθε ελπίδα πλέον και δημαγωγείται πιο εύκολα.
Για αυτό θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή στις ειδήσεις που μας πλασσάρουν γιατί παρουσιάζονται αρκετοί ως "σωτήρες" και υπάρχουν ακόμα δυστυχώς πολλά θύματα που τους πιστεύουν. Κι επίσης, τα κανάλια τροφοδοτούν ειδήσεις που προσπαθούν να σπείρουν μίση και διχόνοιες και να στρέφουν τον έναν απέναντι στον άλλον.

Και τέλος επειδή είμαι και αρκετά ιδεολόγος και ρομαντική σε κάποια πράγματα, θυμάμαι από το σχολείο που συζητούσαμε για τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας με αφορμή κάποιο μάθημα και μου έχουν μείνει κάποια πράγματα από τότε και βλέπω ότι δεν ακολουθούνται στην πραγματικότητα όλα αυτά και σκέφτομαι ή μας τα έμαθαν λάθος στο σχολείο ή οι δημοσιογράφοι σήμερα έχουν ξεχάσει όσα διδάχθηκαν στη σχολή τους.
Απογοητεύομαι λίγο που δεν υπηρετούν σωστά το επάγγελμά τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Απρ 2018, 19:06

bizeli έγραψε:Απογοητεύομαι λίγο που δεν υπηρετούν σωστά το επάγγελμά τους.

Το επάγγελμα τους ως επάγγελμα μια χαρά το υπηρετούν. Το επάγγελμα τους ως λειτούργημα δεν υπηρετούν.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κουρκούας » 18 Απρ 2018, 20:50

bizeli έγραψε:
Κουρκούας έγραψε:Γιατί σου ρθε ειδικά τώρα; Ειδικά η ενημέρωση στα ελληνικά κανάλια ήταν από παντελώς σκουπίδι ως εντελώς διαβλητή από τη γέννησή τους. Βέβαια, την τελευταία πενταετία ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Με έπιασε ειδικά τώρα για αυτό που σου υπογράμμισα και που παραδέχεσαι κι εσύ.
Ειδικά για τον ΣΚΑΙ που κάποτε τον είχα σε εκτίμηση, από τότε που ξεκίνησα να το βλέπω πιο συστηματικά έχω χάσει πάσα ιδέα για τον τομέα της ενημέρωσης.
Και λέω ειδικά για τον ΣΚΑΙ γιατί θέλει να περνιέται ως το μεγαλύτερο κανάλι ενημέρωσης. Αλλά δυστυχώς έχει δείξει πολλά άσχημα σημάδια που έχει χάσει κάθε μορφή αξιοπιστίας.
Αν μιλούσαμε για το extra3 με τον Στέφανο Χίο δεν θα το έκανα θέμα.

Κι επίσης πιστεύω ότι δεν έχασαν κανέναν ρόλο σήμερα. Ίσα ίσα. Ειδικά στις εποχές που ζούμε που ο κόσμος είναι περισσότερο ευάλωτος και άρα πιο ευκολόπιστος και ψάχνεται να πιαστεί από μια είδηση είναι πιο εύκολο να τον χειραγωγήσεις γιατί ο κόσμος έχει χάσει κάθε ελπίδα πλέον και δημαγωγείται πιο εύκολα.
Για αυτό θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή στις ειδήσεις που μας πλασσάρουν γιατί παρουσιάζονται αρκετοί ως "σωτήρες" και υπάρχουν ακόμα δυστυχώς πολλά θύματα που τους πιστεύουν. Κι επίσης, τα κανάλια τροφοδοτούν ειδήσεις που προσπαθούν να σπείρουν μίση και διχόνοιες και να στρέφουν τον έναν απέναντι στον άλλον.

Και τέλος επειδή είμαι και αρκετά ιδεολόγος και ρομαντική σε κάποια πράγματα, θυμάμαι από το σχολείο που συζητούσαμε για τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας με αφορμή κάποιο μάθημα και μου έχουν μείνει κάποια πράγματα από τότε και βλέπω ότι δεν ακολουθούνται στην πραγματικότητα όλα αυτά και σκέφτομαι ή μας τα έμαθαν λάθος στο σχολείο ή οι δημοσιογράφοι σήμερα έχουν ξεχάσει όσα διδάχθηκαν στη σχολή τους.
Απογοητεύομαι λίγο που δεν υπηρετούν σωστά το επάγγελμά τους.

Δενξέρω αν υπήρχε δεοντολογία ποτέ στο επάγγελμα στην ελλάδα, Εγώ δεν την πρόλαβα, τουλάχιστον όσο θυμάμαι. Σίγουρα οι δημοσιογράφοι σχολής αντέννα δεν την έμαθαν, εννοώ τα κείμενα τους παραβιάζουν τους στοιχειώδεις κανόνες για το πώς παρουσιάζεις μια είδηση, δεν ξέρουν κάν τις σωστές λέξεις να πουν.

Βέβαια ζούμε σε μια εποχή δημοσιογραφικής παρακμής παγκοσμίως: ας πούμε στην αμερική, το αρχέτυπο της υψηλής δημοσιογραφίας, η Ουάσινγκτον ποστ έχει τάσει να γίνει πουτανάκι του Μπέζου, το επίπεδό της συγκρίνεται με πρώτο θέμα.

¨Οσο για την τωρινή ισχύ των καναλιών, εγώ θυμάμαι τα 90ς, που τα κανάλια έβγαλαν έναν ανίκανο άνθρωπο πρωθυπουργό για δυο τετραετίες, ήταν all in για την είσοδο στο ευρώ, καμία αμφισβήτηση, δεν είδαν σκάνδαλο στο χρηματιστήριο κοκ. Πλήρης θάψιμο κάθε αντίλογου των συμφρόντων των ιδιοκτητών τους. Έχουμε ακριβώς την ίδια παράνοια τώρα, απλά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τα έχει γραμμένα ολοκληρωτικά. Πριν καν μια 10ετία, αυτό δνε έπαιζε.
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 18 Απρ 2018, 21:39

Τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί από πολύ παλιά, ήδη από τα ομηρικά έπη.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”