Η Ελλαδα πρακτικα δυσκολα μπορει να κανει κατι ''καλυτερο'' απ'οτι κανει τωρα. Ειναι τετοια η γεωγραφικη της θεση και το διεθνες κλιμα, που δεν μπορει παρα να τους προωθει με ρυθμους χελωνας ή πισω στις χωρες τους ή στην υπολοιπη Ευρωπη.
Μια φορα να τους πυροβολαει στα συνορα ή να βυθιζει βαρκες, ουτε ηθικο ειναι, ουτε ρεαλιστικο, γιατι θα γινουμε ο περιγελως της Γης.
Δεν λεω οτι θες κατι τετοιο, απλως λεω οτι δεν βλεπω αλλη εναλλακτικη.
Μετανάστες και πολιτική.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

-
Διάδοχος
- Danchō

Re: Μετανάστες και πολιτική.
Ερμής έγραψε:ВладимирВладимирович έγραψε:Μήπως γιατί ειναι ενας γεωγραφικος διάδρομος απο την Εγγυς Ανατολη προς Ευρωπη;
Αυτό λέω, γιατί Ευρώπη και όχι ΗΑΕ,Σαουδική Αραβία, ΟΜΑΝ, Κουβέιτ, Ιορδανία, Τουρκία; Οι χώρες εκεί είναι με ίδια κουλτούρα και με πολλά περισσότερα χρήματα.
Όλες αυτές οι χώρες έχουν μετανάστες. Οι πλούσιες είναι τίγκα στον Μπαγκλαντεσιανό και Πακιστανό δούλο, η Ιορδανία έχει 100αδες 1000άδες Παλαιστίνιους και Σύρους, και η Τουρκία περίπου 2.000.000 Σύρους, μεταξύ άλλων.
Προφανώς κάποιος απο την Συρία ή την Λιβυή, χώρες μη τέρμα κατσιβελιά, θα προτιμήσει την Ευρώπη απο το να κάνει τον δούλο σε καταπιεστικές χώρες.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Προσωπικα ειμαι υπερ ενος μικρου ελεγχομενου αριθμου μεταναστων, με προτεραιοτητα σε οικογενειες και οχι μοναχικους ψωλαραδες που ειναι συνηθως πιο επικινδυνοι για εγκληματα, τρομοκρατια κλπ σε σχεση με οικογενειαρχες.
1 .
-
Juno
- Rookie poster

Λαχουρένιος έγραψε:Ερμής έγραψε:Αυτό λέω, γιατί Ευρώπη και όχι ΗΑΕ,Σαουδική Αραβία, ΟΜΑΝ, Κουβέιτ, Ιορδανία, Τουρκία; Οι χώρες εκεί είναι με ίδια κουλτούρα και με πολλά περισσότερα χρήματα.
Γιατι μπορουν να πανε Γερμανια, Γαλλια κλπ που ειναι ακομα καλυτερα
Κανεις δε θελει να μεινει εδω, περαστικοι ειναι, απλως οι αλλοι δεν τους αφηνουν μετα να φυγουν απο εμας ή τους ξαναστελνουν στην χωρα υποδοχης (Ελλαδα δηλαδη)
Το ερώτημά μου είναι πώς μπορούν να πάνε. Και εγώ μπορώ να πάω ένα ταξίδι κάπου στην Ευρώπη την άλλη εβδομάδα, αλλά αν είναι να πάω στην Χαβάη, πρέπει να το προγραμματίσω καιρό πριν για να μην ξεπουπουλιαστώ.
Οι πλούσιες αραβικές χώρες είναι δίπλα τους και οι κανόνες δεν είναι σκληροί για αυτούς γιατί κάπως έτσι ζούσαν και στις χώρες τους. Άντε πες στα δεκαεξάχρονα εδώ να μην περπατάνε έξω χέρι-χέρι. Εκεί μιλάμε για την ίδια αυστηρή θρησκεία και το ίδιο lifestyle, όχι πλούσιοι-φτωχοί, αλλά σε αυστηρότητα.
Και ακούς από όσους έρχονται ότι πλήρωσαν και ποτέ δεν ήταν κάτω από 2.000 δολάρια το άτομο. Το ποσόν που λένε παίζει 2.000-5.000 το άτομο. Πού τα βρήκε αυτά ο μέσος Αφγανός χωρικός πάνω στα βουνά και φέρνει ολόκληρη οικογένεια;
Και τα εκατοντάδες (σύμφωνα με τις ειδήσεις) ασυνόδευτα παιδιά πού βρήκαν το καθένα 2.000-5.000 δολάρια για να περάσουν;
Απλώς δεν γίνεται! Κοινή λογική!
0 .
https://elefthero.net/viewtopic.php?f=6&t=7399 Απορία:αν ήταν free ομοφυλοφιλία/παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα,ξέρουμε gay ζευγάρια της εποχής;Αν οι νόμοι του Σόλωνα δεν απαγόρευαν σε ομοφυλόφιλους να πολιτεύονται, να γίνονται ιερείς,να κυκλοφορούν στην αγορά, ξέρουμε gay ιερέα, πολιτικό;
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

ritz έγραψε:Επιπλεον, αν πραγματι ειναι αυτος ο λογος, τοτε γιατι οι αλβανοι ηρθαν κι αυτοι εδω και δεν πηγαν γερμανια κατευθειαν;
Υποθετω λοιπον οτι δεν ειναι αυτος ο λογος που ισχθριζεστε.
Πιθανολογω οτι ερχονται εδω επειδη ειμαστε οι πιο χαλαροι. Αν τους ζοριζαμε λιγο θα διαλεγαν πιο ανεκτικες χωρες
Αυτο το κοθμοθνι ο Σαμαρας τους εδωσε γη και ύδωρ. Επισης αμα δεις τα σχετικα φεκ της πρωθυπουργίας του θα διαπιστωσεις οτι 90% πολιτογραφηθεντων ηταν οι Αλβανοι.
Μας αλλιωσε τον μπολιτιζμο μας ο πστης

1 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Juno
- Rookie poster

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Ερμής έγραψε:
Αυτό λέω, γιατί Ευρώπη και όχι ΗΑΕ,Σαουδική Αραβία, ΟΜΑΝ, Κουβέιτ, Ιορδανία, Τουρκία; Οι χώρες εκεί είναι με ίδια κουλτούρα και με πολλά περισσότερα χρήματα.
Όλες αυτές οι χώρες έχουν μετανάστες. Οι πλούσιες είναι τίγκα στον Μπαγκλαντεσιανό και Πακιστανό δούλο, η Ιορδανία έχει 100αδες 1000άδες Παλαιστίνιους και Σύρους, και η Τουρκία περίπου 2.000.000 Σύρους, μεταξύ άλλων.
Προφανώς κάποιος απο την Συρία ή την Λιβυή, χώρες μη τέρμα κατσιβελιά, θα προτιμήσει την Ευρώπη απο το να κάνει τον δούλο σε καταπιεστικές χώρες.
Το γιατί ας πούμε ότι το λύσαμε, το πώς είναι το θέμα.
Και εγώ θέλω να γίνω πολίτης Μονακό. Αλλά δεν αρκεί. Ούτε είναι εύκολο να φορτώσει ο άλλος ετοιμόγεννη και δύο κουτσούβελα για τέτοια διαδρομή και να έχει και καμια 20αριά χιλιάδες δολάρια εύκαιρα για να πληρώσει τον δουλέμπορο.
0 .
https://elefthero.net/viewtopic.php?f=6&t=7399 Απορία:αν ήταν free ομοφυλοφιλία/παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα,ξέρουμε gay ζευγάρια της εποχής;Αν οι νόμοι του Σόλωνα δεν απαγόρευαν σε ομοφυλόφιλους να πολιτεύονται, να γίνονται ιερείς,να κυκλοφορούν στην αγορά, ξέρουμε gay ιερέα, πολιτικό;
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Juno έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:
Γιατι μπορουν να πανε Γερμανια, Γαλλια κλπ που ειναι ακομα καλυτερα
Κανεις δε θελει να μεινει εδω, περαστικοι ειναι, απλως οι αλλοι δεν τους αφηνουν μετα να φυγουν απο εμας ή τους ξαναστελνουν στην χωρα υποδοχης (Ελλαδα δηλαδη)
Το ερώτημά μου είναι πώς μπορούν να πάνε. Και εγώ μπορώ να πάω ένα ταξίδι κάπου στην Ευρώπη την άλλη εβδομάδα, αλλά αν είναι να πάω στην Χαβάη, πρέπει να το προγραμματίσω καιρό πριν για να μην ξεπουπουλιαστώ.
Οι πλούσιες αραβικές χώρες είναι δίπλα τους και οι κανόνες δεν είναι σκληροί για αυτούς γιατί κάπως έτσι ζούσαν και στις χώρες τους. Άντε πες στα δεκαεξάχρονα εδώ να μην περπατάνε έξω χέρι-χέρι. Εκεί μιλάμε για την ίδια αυστηρή θρησκεία και το ίδιο lifestyle, όχι πλούσιοι-φτωχοί, αλλά σε αυστηρότητα.
Και ακούς από όσους έρχονται ότι πλήρωσαν και ποτέ δεν ήταν κάτω από 2.000 δολάρια το άτομο. Το ποσόν που λένε παίζει 2.000-5.000 το άτομο. Πού τα βρήκε αυτά ο μέσος Αφγανός χωρικός πάνω στα βουνά και φέρνει ολόκληρη οικογένεια;
Και τα εκατοντάδες (σύμφωνα με τις ειδήσεις) ασυνόδευτα παιδιά πού βρήκαν το καθένα 2.000-5.000 δολάρια για να περάσουν;
Απλώς δεν γίνεται! Κοινή λογική!
Προφανως υπαρχουν δουλεμπορικα κυκλωματα δεν το αμφισβητει κανεις αυτο
Οσο για την κοινη κουλτουρα που λες, ειμαι σιγουρος οτι μεγαλο μερος των μουσουλμανων, το βλεπουν και σαν ευκαιρια να γλυτωσουν απο το καταπιεστικο περιβαλλον, οποτε το οτι το Καταρ πχ μοιαζει με τις χωρες τους το βλεπουν σαν κακο, οχι σαν καλο.
Επειδη γεννηθηκαν εκει, δε σημαινει οτι ασπαζονται ο,τι μαλακια τους λεει το ισλαμ.
0 .
-
Ερμής
- Rookie poster

Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουμε πολιτικό άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους σε πολίτες Πακισταν, Μπαγκλαντες, Σρι Λάνκα, Μαρόκου, Αλγερίας. Έχει κάποιο πόλεμο εκεί;
Σαφέστατα θα ανοίξω την αγκαλιά μου σε οικογένειες και παιδιά απο περιοχές - εμπόλεμη ζώνη όπως είναι το Ιρακ ή η Συρία.
Εννοείται ότι όποιος πει οτι πρέπει να βυθίζονται βάρκες και να πνίγονται παιδιά είναι καθίκι και αλήτης, δε το συζητώ.
Σαφέστατα θα ανοίξω την αγκαλιά μου σε οικογένειες και παιδιά απο περιοχές - εμπόλεμη ζώνη όπως είναι το Ιρακ ή η Συρία.
Εννοείται ότι όποιος πει οτι πρέπει να βυθίζονται βάρκες και να πνίγονται παιδιά είναι καθίκι και αλήτης, δε το συζητώ.
0 .
-
Mira
Οι αραβικές χώρες δεν τους δέχονται και αν τους δεχθούν δεν δίνουν επιδόματα. Νομίζω τα επιδόματα και η ανεκτικότητα είναι πόλοι έλξης.
Έχω διαβάσει ότι οι αραβικές χώρες τους χρηματοδοτούν για να πάνε στην Ευρώπη.
Επίσης η Ευρώπη με τον διαφωτισμό αποδεσμεύτηκε από τον μεσαίωνα της δικής της θρησκείας, δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να είναι ανεκτική στον μεσαίωνα άλλης θρησκείας, όπως λανθασμένα νομίζουμε.
Οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να χτίζονται τζαμιά ή να φοράνε μαντίλες αν θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη, για τον λόγο ότι υπάρχουν οι αρχές του διαφωτισμού και γίνεται σεβαστή η ανεξιθρησκεία. Για τον λόγο αυτό ακριβώς, θα έπρεπε να απαγορεύονται οι μαντίλες και να έχουν απλά τόπους λατρείας όπως και οι βουδιστές ή άλλες θρησκείες και φυσικά να σέβονται την δημοκρατία, τους νόμους και το κοσμικό κράτος που είναι πάνω από την θρησκεία τους και κάθε θρησκεία στην Ευρώπη.
Έχω διαβάσει ότι οι αραβικές χώρες τους χρηματοδοτούν για να πάνε στην Ευρώπη.
Επίσης η Ευρώπη με τον διαφωτισμό αποδεσμεύτηκε από τον μεσαίωνα της δικής της θρησκείας, δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να είναι ανεκτική στον μεσαίωνα άλλης θρησκείας, όπως λανθασμένα νομίζουμε.
Οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να χτίζονται τζαμιά ή να φοράνε μαντίλες αν θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη, για τον λόγο ότι υπάρχουν οι αρχές του διαφωτισμού και γίνεται σεβαστή η ανεξιθρησκεία. Για τον λόγο αυτό ακριβώς, θα έπρεπε να απαγορεύονται οι μαντίλες και να έχουν απλά τόπους λατρείας όπως και οι βουδιστές ή άλλες θρησκείες και φυσικά να σέβονται την δημοκρατία, τους νόμους και το κοσμικό κράτος που είναι πάνω από την θρησκεία τους και κάθε θρησκεία στην Ευρώπη.
2 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Ερμής έγραψε:Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουμε πολιτικό άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους σε πολίτες Πακισταν, Μπαγκλαντες, Σρι Λάνκα, Μαρόκου, Αλγερίας. Έχει κάποιο πόλεμο εκεί;
Μα δεν δινουν. Και πρακτικα η Ελλαδα δινει λιγες φορες ασυλο και με ρυθμο χελωνας. Οσοι ειναι εδω ειναι ή παρανομα εντελως ή περιμενουν να εγκριθει η αιτηση τους.
Επισημοι προσφυγες ειναι λιγοι σχετικα. Και ναι συμφωνω, οτι πλην των προσφυγων, οι καθαρα οικονομικοι μεταναστες θελουν αλλο χειρισμο με πιο αυστηρα κριτηρια.
0 .