το τραγουδι ο στρατιωτης του Παπακωσταντινου
-
enaon
- Rookie poster

Re: το τραγουδι ο στρατιωτης του Παπακωσταντινου
μιά χαρά ειναι το τραγουδάκι. Μην σε πιάνει άγχος πάντως, εσύ μπορεί και να είσαι πιο σκληρός, όταν πάς θα μας πεις πώς σου φάνηκε, δεν είναι τίποτα, θα δεις.
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Πηγαδισιος έγραψε:επιτελους καταλαβα τι ειναι λαθος σε αυτο το τραγουδι
Εγώ πάντως ακόμα δεν κατάλαβα τί μπορεί να είναι λάθος σε αυτό το τραγούδι.

0 .
-
Πηγαδισιος
- Rookie poster

stavmanr έγραψε:Πηγαδισιος έγραψε:επιτελους καταλαβα τι ειναι λαθος σε αυτο το τραγουδι
Εγώ πάντως ακόμα δεν κατάλαβα τί μπορεί να είναι λάθος σε αυτό το τραγούδι.
ε γαμησε μας τωρα
απο 2 χρονια στρατευση που ηταν τοτε
δε τον πειραξαν τα καψονια,οι αγγαριες,οι ποριες,η αγαμια,το ξυλο,η ελλειψη υπνου και φαγητου και οι ταλαιπωριες
και εκλαιγε για ενα συνθημα
αντε να τιναξεις καμια ελια στο χωριο σου κυρα μου,θα ελεγα στην στιχουργο
ειναι φανερο οτι γραφει με μονο γνωμονα τις πολιτικες της ιδεοληψιες
0 .
-
Πάνας
- Rookie poster

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Πηγαδισιος έγραψε:καταλαβαινω ότι δε βγαζει νοημα
ενα κλαψομουνο που κλαιγεται
και πλεον καταλαβα και γιατι
επειδη το εγραψε γυναικα ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑ
Δεν καταλαβαίνεις ότι ο φαντάρος φρικάριζε γιατί έπρεπε να λέει το εμβατήριο που ήταν φασιστικό και αυτός ήταν ευαίσθητος κανονικός άνθρωπος? Τόσο πολύπλοκο είναι?
Ευαίσθητους κανονικούς ανθρώπους λέμε τους μαμάκηδες τώρα;
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Πηγαδισιος έγραψε:stavmanr έγραψε:Εγώ πάντως ακόμα δεν κατάλαβα τί μπορεί να είναι λάθος σε αυτό το τραγούδι.
δε τον πειραξαν τα καψονια,οι αγγαριες,οι ποριες,η αγαμια,το ξυλο,η ελλειψη υπνου και φαγητου και οι ταλαιπωριες
Τα ...συνθήματα είναι που καθορίζουν γιατί τραβάς αυτά τα καψόνια, τις στερήσεις κλπ.
Όταν, λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι ότι οι θυσίες σου γίνονται για προδοτικούς λόγους (φασισμός) είναι λογικό να "πετάξεις πέρα το χακί και να κλάψεις".
Η, δε, σύνθεση κι ενορχήστρωση ενός εκ των κορυφαίων ελλήνων συνθετών, αποδίδει το νόημα υπέροχα.
0 .
-
Πηγαδισιος
- Rookie poster

stavmanr έγραψε:
Τα ...συνθήματα είναι που καθορίζουν γιατί τραβάς αυτά τα καψόνια, τις στερήσεις κλπ.
Όταν, λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι ότι οι θυσίες σου γίνονται για προδοτικούς λόγους (φασισμός) είναι λογικό να "πετάξεις πέρα το χακί και να κλάψεις".
Η, δε, σύνθεση κι ενορχήστρωση ενός εκ των κορυφαίων ελλήνων συνθετών, αποδίδει το νόημα υπέροχα.
ναι,τι να σου πω
δλδ μετα το τελος την αναληψης της διακυβερνησης της πατριδος μας απο τον συνταγματαρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο
ολοι στο στρατό πετάνε τη σκουφια τους για να υπηρετησουνε
οσο για τους αμπαλους αριστερους συνθετες που καναν καριερες με 3 ακορντα ... κανενα σχολια
οχι αλλο πλιατσικα
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Πηγαδισιος έγραψε:stavmanr έγραψε:
ναι,τι να σου πω
δλδ μετα το τελος την αναληψης της διακυβερνησης της πατριδος μας απο τον συνταγματαρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο
Μιλάει για συγκεκριμένο στρατιώτη. Με αυτοσεβασμό και συνείδηση.
οσο για τους αμπαλους αριστερους συνθετες που καναν καριερες με 3 ακορντα ... κανενα σχολια
Μην υποτιμάς τα 3 ακκόρντα.
Η μουσική δεν μετριέται σε ακκόρντα.

0 .
-
enaon
- Rookie poster

πάντως εγω που δεν είμαι κοπέλα και έχω κάνει μάχιμο στρατό, αυτό το τραγουδάκι το καταλαβαίνω μιά χαρά.
Τίποτε δε με ενόχλησε και όλα κατάφερα και τα έκανα όπως νομίζω οτι πρέπει να είναι, γενικά ήταν φοβερή εποχή, εκτός απο τα εμβατήρια. Καλά όχι τα εμβατήρια ακριβώς, αυτά είχαν επίσης πλάκα, λέγαμε το χαρωπά τα δύο χέρια μου κτυπώ σε κάστομ εκτέλεση, μια χαρά. Εκείνο που με διέλυε, με έκανε να χαροπαλεύω μέσα μου, να θέλω να σβήσω, ήταν οι εκκλησιασμοί. Ήμουν σοβαρός, άκουγα τι λέγαμε, έδινα σημασία, ήθελα να κρατάω ισορροπίες, έ, όποιος έχει βρεθεί στην θέση μου με καταλαβαίνει, εγκεφαλικός στραγγαλισμός, απίστευτο μαρτύριο.
Τίποτε δε με ενόχλησε και όλα κατάφερα και τα έκανα όπως νομίζω οτι πρέπει να είναι, γενικά ήταν φοβερή εποχή, εκτός απο τα εμβατήρια. Καλά όχι τα εμβατήρια ακριβώς, αυτά είχαν επίσης πλάκα, λέγαμε το χαρωπά τα δύο χέρια μου κτυπώ σε κάστομ εκτέλεση, μια χαρά. Εκείνο που με διέλυε, με έκανε να χαροπαλεύω μέσα μου, να θέλω να σβήσω, ήταν οι εκκλησιασμοί. Ήμουν σοβαρός, άκουγα τι λέγαμε, έδινα σημασία, ήθελα να κρατάω ισορροπίες, έ, όποιος έχει βρεθεί στην θέση μου με καταλαβαίνει, εγκεφαλικός στραγγαλισμός, απίστευτο μαρτύριο.
0 .
-
Πηγαδισιος
- Rookie poster

stavmanr έγραψε:Πηγαδισιος έγραψε:
ναι,τι να σου πω
Μιλάει για συγκεκριμένο στρατιώτη. Με αυτοσεβασμό και συνείδηση.οσο για τους αμπαλους αριστερους συνθετες που καναν καριερες με 3 ακορντα ... κανενα σχολια
Μην υποτιμάς τα 3 ακκόρντα.![]()
Η μουσική δεν μετριέται σε ακκόρντα.
σου εξηγησα οτι ο στρατιωτης ειχε πραγματικες δυσκολιες να αντιμετωπισε
η στιχουργος απλως προσπαθει να εκμεταλευτει πολιτικα φτιαχνωντας ενα ειδωλο
τωρα για τα 3 ακορντα
3 απ τα 3 μου
μεγαλωσαν γενιες ελληνων με αμουσους μουσικους
τι να λεμε
0 .
-
Γύπας
- Extreme poster

Πηγαδισιος έγραψε:stavmanr έγραψε:Εγώ πάντως ακόμα δεν κατάλαβα τί μπορεί να είναι λάθος σε αυτό το τραγούδι.
ε γαμησε μας τωρα
αντε να τιναξεις καμια ελια στο χωριο σου κυρα μου,θα ελεγα στην στιχουργο
ειναι φανερο οτι γραφει με μονο γνωμονα τις πολιτικες της ιδεοληψιες
Μήπως αυτά τα σκατά ψυχής που κατέθεσες χτες κι έλεγες για μένα ότι είμαι αλκοολικός και τέτοια τα τραβάς εσύ; Μπας κι είσαι εσύ πραγματικά αλκοολικός και λες τέτοιες μαλακίες;
0 .
itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις
Τέλος!