Στύγιος έγραψε:Δεν μπορώ , μόνο σύσταση μπορώ να κάνω ,
το παράδοξο του νόμου

. Κι εγώ καπνιστής είμαι , αλλά καπνίζω εκτός σχολείου ,και δεν μπορώ να δώσω αποβολή σε όποιον μαθητή καπνίσει εντός σχολικού χώρου , δηλαδή προαύλιο ,θα καλέσω γονείς και θα τον κάνω 'ρόμπα" ,δεν επιτρέπεται τίποτα άλλο.
Δε θέλω να αμφισβητήσω τις γνώσεις σου περί σχολικής νομοθεσίας ούτε θέλω να μπω στα χωράφια σου ούτε και από την άλλη γνωρίζω ακριβώς τον τρόπο επιβολής κυρώσεων σε μαθητές με παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Και για να είμαι ακριβής έψαξα λίγο τη νομοθεσία και δεν βρήκα πουθενά αυτό που λες εσύ. Δλδ υπάρχει κάποιος νόμος που αναφέρει
ρητά ότι σε περίπτωση καπνίσματος δεν προβλέπεται η αποβολή;
Αυτό που βρήκα εγώ είναι η εγκύκλιος απαγόρευσης του καπνίσματος
http://msth.gr/attachments/article/1469 ... A_2014.pdfΘΕΜΑ: «Απαγόρευση του καπνίσματος»
Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την αριθ. 88202/25-06-2009 (Β΄1286)
Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των
εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Επομένως, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν επιτρέπεται να καπνίζουν σε όλους τους χώρους
του σχολείου.
Σε ό,τι αφορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η μη τήρηση των
ανωτέρω, επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 27 του Π.Δ. 104/1979
(Α΄23).
Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας. Η εγκύκλιος αναφέρει ρητά ότι προβλέπονται κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 27 του ΠΔ 104/1979 οι οποίες είναι:
1. Διά πάσαν υπαίτιον παρέκκλισιν εκ της προσηκούσης κατά την εννοίαν της παρ. 3 του άρθρου 25 του παρόντος Π. Δ/τος διαγωγής και αναλόγως του βαθμού της παρεκκλίσεως ταύτης επιβάλλονται εις τους μαθητάς αι κάτωθι κυρώσεις: α) Παρατήρησις, β) επίπληξις, γ) ωριαία απομάκρυνσις εκ του διδασκομένου μαθήματος, δ) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 3 ημερών, ε) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι πέντε (5) ημερών και στ) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.Εγώ ερμηνεύω τον παραπάνω νόμο ως εξής:
Ότι υπάρχουν διάφορα στάδια κυρώσεων σε περίπτωση που δε συμμορφώνεται κάποιος μαθητής με τους κανονισμούς του σχολείου. Μια απλή παρατήρηση στην αρχή και αν συνεχίσει να παραβιάζει τους κανονισμούς φτάνουμε μέχρι και στην αποβολή.
Εν πάση περιπτώσει, πέρα από το θέμα της βλαβερής συνήθειας που αφορά την υγεία τους, το πρόβλημα είναι επίσης και η απαξίωση του σχολείου και η μη συμμόρφωση στους κανονισμούς του που το θεωρώ επίσης σημαντικό πρόβλημα.
Γενικά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ένα ξέφραγκο αμπέλι και οι καθηγητές κάνουν τα στραβά μάτια σε πολλά πράγματα.
Μην παρεξηγηθώ. Με το μέρος σας είμαι. Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά σας και πως η νομοθεσία σας δένει τα χέρια πολλές φορές αλλά από την άλλη βλέπω και πολλά στραβά.
Σε λίγο οι μαθητές θα μπαίνουν με το φραπέ μέσα στην τάξη. Χαλλλλαρά.