Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Νοέμ 2016, 20:17
mixaliss έγραψε:Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Έχουν παρόμοιο πόιντ σύστεμ με την Αυστραλία για σκιλντ γουόρκερ βίζαζ.
Κοινώς, 3 χρόνια αποδείξιμη προϋπηρεσία (συμβόλαιο όπου αναγράφονται τα καθήκοντα + αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας για κάθε μήνα) πάνω στο αντικείμενο των σπουδών/τεχνικής σχολής, άριστη γνώστη αγγλικών με φρέσκο IELTS, κλπ κλπ
υπάρχει ειδική βίζα για την κομητεία του Canterbury, για το σεισμόπληκτο Κράιστσερτς δηλαδή. Με μια πρόσκληση από εργοδότη φεύγεις εύκολα. Φυσικά για να σε πάρει και αγγλίκα πρέπει να ξέρεις καλά, και προυπηρεσία να έχεις. Νομίζω από Ελλάδα και το γαμάτο βιογραφικό να έχει κάποιος, δύσκολα να ασχοληθεί Νεοζηλανδός εργοδότης. Εδώ στο ΗΒ υπάρχουν και γραφεία recruiter που διαφημίζουν θέσεις για ΝΖ. Υποθέτω οτι οι νεοζηλανδοί θα πάρουν πιο εύκολα κάποιον με UK experience.
Με εξιτάρει η ιδέα της ΝΖ, αλλά υπάρχουν πολλά αρνητικά. Υψηλό κόστος ζωής και απομόνωση από τις υπόλοιπες χώρες.Ειδικά στο νότιο νησί, τα πράγματα πρέπει να είναι αρκετά δύσκολα. Έκταση μεγαλύτερη από Ελλάδα και πληθυσμός 1.εκ . Μεγαλύτερη πόλη 300κ πληθυσμός (Πάντα για τον νότιο νησί μιλάω.)
Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν είσαι κανένας ηλεκτρονικός, προγραμματιστής κλπ, μπορεί να μην χρειαστείς αναγνώριση της άδειας, αλλά αν είναι είναι να ασχοληθείς εκεί σε πολιτικομηχανιλίκι, δεν νομίζω να ασχοληθεί μαζί σου κανείς αν δεν έχεις κάνει αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο Engineers New Zealand. Το αστείο είναι ότι, τουλάχιστον στην Αυστραλία, ζητάνε αναγνώριση ακόμη και απο τους αποφοίτους ΗΒ, σκέψου ότι τους βάζουν να δώσουν και το IELTS
http://www.workpermit.com/immigration/a ... ts#English language proficiency
It really depends if you need the points to pass the points test. As a British passport holder you automatically get 15 points (competent English). To qualify for the full 25 points for proficient, you will need to pass the IELTS exam. Remember, just because you hold a British passport doesn't mean you are fluent in English, for example an elderly parent of an Indian immigrant may hold a British passport, but never spoken a word of English in their lives.http://www.expatforum.com/expats/austra ... ielts.html
Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι ισχύει συγκεκριμένα για εκεί που λες, αν υπάρχει κάποια έκτακτη βίζα για την συγκεκριμένη κομητεία με πιο ελαστικούς όρους.
Γενικά, Καναδάς, Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία είναι οι καλύτεροι προορισμοί για επιστήμονες. Θέλει όμως να πληρούνται ορισμένες αντικειμενικές αλλά και γραφειοκρατικές προϋποθέσεις. Το άλλο είναι ότι θέλει δυνατό κομπόδεμα, πέραν των πρώτων εξόδων εκεί, οι αιτήσεις, τα παράβολα κλπ, δαγκώνουν άσχημα
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»