Έτος 2015 ,η μεγαλύτερη μου απογοήτευση .

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Έτος 2015 ,η μεγαλύτερη μου απογοήτευση .

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Ιαν 2016, 10:57

Admin έγραψε:Το σφάλμα που καταλογίζω στον Τσίπρα είναι ότι δεν έκανε νωρίτερα το δημοψήφισμα, δεν έθεσε το κρίσιμο ερώτημα "ευρώ ή έξοδος" και δεν σεβαστηκε το αποτέλεσμα, ακόμα και έτσι όπως ήρθε τελικά το πράγμα.

Άσχετα με το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση, που σίγουρα ήταν, το δημοψήφισμα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. Ο Τσίπρας εταζε "ευρώ χωρίς μνημόνιο" με το σκεπτικό ότι τα ευρωπέη θα κάνουν πίσω για να μην διαλυθεί η ευρωζώνη και χωρίς να προετοιμαστει για το ενδεχόμενο να επιμένουν (όπως και έγινε τελικά). Όταν λοιπόν βλέπεις ότι το πράγμα σκαλωσε, κάνε το δημοψήφισμα και πραξε αναλόγως. Ή πεσε στα τέσσερα (αν βγει ΝΑΙ) ή ρίξε 10 μούτζες και καντα όλα μπουρδελο (αν βγει ΟΧΙ). Έστω λοιπόν και έτσι όπως έγινε, βγήκε ΟΧΙ και την άλλη μέρα σούταρε τον Βαρουφάκη που ήθελε την ρήξη και έφερε αυτό το γελοίο από την Ολλανδία να υπογράψει τα πάντα.

Δεν ξέρω αν θα άρεσε τελικά στον κόσμο η έξοδος και αν ήταν όντως προετοιμασμενος για τις συνέπειες, αλλά αυτό ψήφισε και έπρεπε να γίνει σεβαστό. Πολλά σφάλματα έχει κάνει ο Τσίπρας, με κυριότερο ότι δεν ξεκαθάρισε από νωρίς τί θα κάνει και δεν είχε προετοιμαστει για μια ενδεχόμενη ρήξη.

Φυσικά οι αντίπαλοί του είναι ακόμα χειρότεροι, γι' αυτό και κυβερνά ακόμα.

Eλεος ρε,φουμαρα πουλαγε συνειδητα.Δε γινεται αυτο που μπορει να σκεφτει ο μεσος ψηφοφορος,να μην το ξερουν τα κομματα,που ειναι μεσα στα πραγματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 01 Ιαν 2016, 11:50

Και αυτά που λέει το ΚΚΕ γίνονται, ή μας πουλάει συνειδητά φούμαρα κι αυτό?
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 01 Ιαν 2016, 11:53

Πως δεν γινονται , σημερα μαλιστα , δεν βλεπετε οτι ολη η γη ειναι κοκκινη?
Τι διαλο, αχρωματοψια εχετε?
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Ιαν 2016, 15:19

Kauldron έγραψε:Και αυτά που λέει το ΚΚΕ γίνονται, ή μας πουλάει συνειδητά φούμαρα κι αυτό?

Ναι
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 01 Ιαν 2016, 17:17

Εγώ είμαι υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε γενικότερα.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 01 Ιαν 2016, 18:49

Λαχουρένιος έγραψε:
Kauldron έγραψε:Και αυτά που λέει το ΚΚΕ γίνονται, ή μας πουλάει συνειδητά φούμαρα κι αυτό?

Ναι

Δε νομίζω. Πές οτι ο λαός της Ελλάδας παίρνει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, επαναστατεί, ρίχνει την άρχουσα τάξη κλπ.
Αυτά που παράγει η Ελλάδα, με τα μέσα που βρίσκονται στην χώρα μας, ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της σε όλα ή έστω σε όλα τα βασικά αγαθά (σ' αυτό το σημείο μας έφεραν).

Χρειάζονται περισσότερα μέσα παραγωγής. από πού θα έρθουν στα χέρια του ελληνικού λαού? Ακόμα και με Λαϊκή Εξουσία, πάλι θα έπρεπε να "διαπραγματευτούμε" εντός της Ε.Ε.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 01 Ιαν 2016, 19:22

ΓΑΛΗ έγραψε:H "Ελλάδα" του σύριζα θυμίζει τον έφηβο μπαχαλάκια παύλα αντιεξουσιαστή που έχει κάνει σημαία το "αντικάτι" βασιζόμενος στο "κάτι" που τον συντηρεί.

Δεν γίνεται να είσαι συγχρόνως αντιευρωπαίος και ανθέλληνας.

Οπότε, αυτό που βιώνουμε τώρα δεν είναι το τέλος της ιστορίας αλλά το τέλος της ψευδοαριστερής μυθολογίας. Δεν είναι κάτι ευχάριστο αλλά είναι απαραίτητο να γίνει.

Δεν θα το έλεγα αγαπητή Γαλή , μια χαρά προετοιμασμένοι ήταν και ουδόλως αντιευρωπαϊστές, τα υπόλοιπα ήταν για εγχώρια κατανάλωση..και ιδού το αποτέλεσμα!
0 .

Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 02 Ιαν 2016, 02:36

Μαντη,φιλικα θα στο πω,εισαι πολυ αθωος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Τί έχει αλλάξει σήμερα σε σχέση με τα αίτια για να ελπίζουμε

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 02 Ιαν 2016, 08:41

Στην χώρα μας εκ των υστέρων βρέθηκαν σκάνδαλα , όπως π.χ φουσκωμένα τιμολόγια στην Ολυμπιάδα ή στα εξοπλιστικά.
Πολλά όμως ήτανε τόσο οφθαλμοφανή και γεμάτα θράσος που αναρωτιέσαι πως μπορεί να γινόντουσαν; Από τον υπουργό που αγόραζε κτίριο στην Ρηγίλλης και χρησιμοποιούσε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για μεταφορά καλεσμένων στον ακριβό γάμο του στην Γαλλία , μέχρι τον πρώην υπουργό που πιάστηκε να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και να έχει κτίσει βίλα με χρήματα του εσπα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ,τι είναι αυτό που τους έκανε να συμπεριφέρονται με τόση θρασύτητα;

Συνήθως εντοπίζουμε το πρόβλημα μόνο στους πολιτικούς , αλλά σε μια χώρα , σε ένα οργανωμένο κράτος που λειτουργεί σωστά στις αρχές τις ισονομίας του δικαίου και της ισοπολιτείας πρέπει να λειτουργούν σωστά όλες οι εξουσίες.
Δικαστική , νομοθετική , εκτελεστική, εδώ θα ήθελα να βάλω και τα μμε.
Όταν η δικαστική εξουσία είχε μπλεχθεί στο παραδικαστικό κύκλωμα , οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας έγιναν νονοί της νύχτας ,οι βουλευτές δεν παρουσιαζόντουσαν καν στην βουλή πήγαινε ένας και υπέγραφε για δέκα .
Τότε το κάθε λαμόγιο προσπαθούσε να βολευτεί όπως μπορούσε γιατί αυτό ήτανε το σύστημα.
Ναι αυτό ήτανε το σύστημα.
O Λιάπης γεννήθηκε μεγάλωσε και πολιτεύτηκε σε αυτό το σύστημα.
Το οποίο σύστημα έγινε έτσι γιατί κατάφεραν να το οικοδομήσουν έτσι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νδ.
Δηλαδή το πρόβλημα της χώρας είναι ότι τα δύο κόμματα εκτός του χρέους των 500 δις που κληρονόμησαν στην χώρα.
Έκτισαν ένα σύστημα σάπιο για να μπορέσουν να κάνουν ότι έκαναν.
Εδώ ακριβώς βάζω την ευθύνη και την συνένοχη στάση των δημοσιογράφων σαν εξουσία .Αυτοί οι μισοί πληρωνόντουσαν από το κράτος (από τα δύο κόμματα ) και οι άλλοι μισοί Παπαχειλiγναντιοτρεχάμενοι μπαινόβγαιναν στις πρεσβείες χωρών να πληρωθούν για να προπαγανδίσουν τα συμφέροντα τους.
Δεν θέλω να συζητήσουμε αν ήτανε οργανωμένο σχέδιο ντόπιων ή ξένων συμφερόντων ούτε να αναφερθούμε στον Χριστοφοράκο.
Θέλω να το δούμε το θέμα ,στην πραγματική του διάσταση ,να το καταλάβουμε , να δούμε τι έχει αλλάξει σήμερα - αν κάτι εχει αλλάξει- , που να δίνει κάποια ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλλίτερο και για την χώρα.
Το πρόβλημα αν το δούμε στην πραγματική του διάσταση θα δούμε ότι δεν είναι μόνο οικονομικό.
Από τονΤσίπρα οι περισσότεροι απαιτούν να στήσει ένα κράτος από την αρχή σαν να απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους χθες και να τα βρει με τους δανειστές χωρίς να σπάσει μύτη διαγράφοντας το χρέος ,
αν καταφέρει και πάρει και τίποτα πολεμικές αποζημιώσεις από Γερμανία ,Siemens , κ.λ.π.
Ε..ακόμα καλλίτερα.

Ένα είναι το σίγουρο λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να προκύψει σε συνεργασία , με όλους αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα εξάρτησης .
Λύση μπορεί να προκύψει μόνο με τον δύσκολο δρόμο της απεξάρτησης.

Καλή αριστερή προκομένη χρονιά σε όλους.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 02 Ιαν 2016, 09:15

Μάντη, πρώτη προτεραιότητα του Τσίπρα, όπως και των προηγούμενων, είναι το ευρώ. Και επειδή η κυβέρνηση δεν την βγάζει για πολύ με τόσο μικρή πλειοψηφία, ετοιμάσου για συνεργασίες με αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Μην περιμένεις τίποτα καλό από τον Συριζα.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”