Ξένες γλώσσες

Η μελέτη των γλωσσών του κόσμου.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Ξένες γλώσσες

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 31 Ιαν 2015, 18:11

Για πες, με ενδιαφέρει. Και κυρίως αν ξέρεις κάποια μέθοδο (από νετ ή εκτός νετ) για την εκμάθηση της γλώσσας.

Για Α1 - Α2

Nuovo Progetto Italiano Libro dello studente
Nuovo Progetto Italiano Quaderno degli esercizi
Nuovo Progetto italiano Glossario
Grammatica Italiana Τίνα Ζωγοπούλου

Καθημερινό διάβασμα 2 - 3 ωρών, οπωσδήποτε τεστάκια με το γλωσσάριο για να μάθεις τις λέξεις μια δυο σελίδες καθημερινά και επανάληψη, κατέβασμα εβοοκς για εκφώνηση της γλώσσας με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω. Σε 6 μήνες θα έχεις φτάσει Β1 - Β2. :yesyes:

Εγώ πάντως, όσες φορές επιχείρησα αυτό με άτομα που έχουν μητρική γλώσσα τα ισπανικά, παιδεύτηκα αρκετά μέχρι να τους μάθω την σωστή προφορά.

Ξέχασέ το οι ισπανόφωνοι δεν μπορούν να τα εκφράσουν σωστά, επειδή η γλώσσα τους είναι πολύπλοκη φωνητικά και δεν μοιάζει με την ελληνική. Σε όσους προσπάθησα, μόνο οι γερμανόφωνοι έχουν την δυνατότητα, ίσως και οι ιταλόφωνοι.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 31 Ιαν 2015, 18:14

Ψάχνοντας βρήκα αυτό για εκμάθηση http://livemocha.com/
κι αυτό (ξένες tv) για ακουστική εξάσκηση http://wwitv.com/
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 31 Ιαν 2015, 18:26

Metranion έγραψε:
Για πες, με ενδιαφέρει. Και κυρίως αν ξέρεις κάποια μέθοδο (από νετ ή εκτός νετ) για την εκμάθηση της γλώσσας.

Για Α1 - Α2

Nuovo Progetto Italiano Libro dello studente
Nuovo Progetto Italiano Quaderno degli esercizi
Nuovo Progetto italiano Glossario
Grammatica Italiana Τίνα Ζωγοπούλου

Καθημερινό διάβασμα 2 - 3 ωρών, οπωσδήποτε τεστάκια με το γλωσσάριο για να μάθεις τις λέξεις μια δυο σελίδες καθημερινά και επανάληψη, κατέβασμα εβοοκς για εκφώνηση της γλώσσας με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω. Σε 6 μήνες θα έχεις φτάσει Β1 - Β2. :yesyes:

Θενξ! :good:
Θα τα ψάξω.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
White
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό White » 27 Φεβ 2015, 22:50

Εγώ έχω μάθει λίγα ρώσικα. τα οποία νομίζω τα έχω ήδη ξεχάσει...
θέλω να μπώ σε πρόγραμμα και να μάθω κινέζικα! τώρα πότε θα μπώ σε αυτό το πρόγραμμα... άγνωσται αι βουλαί του κυρίου
0 .
Κοιτάζοντας το είδωλο μου στον καθρέπτη, ένα πράγμα μπορώ να πω:
"Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!"

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 27 Φεβ 2015, 23:13

Βασικά σήμερα μου είπαν αρκετοί φίλοι, ότι μαθαίνω λάθος τα γερμανικά, γιατί υπάρχουν λέξεις που δεν χρησιμοποιούνται καν, τους μιλώ λέξεις οι οποίες είναι αρκετά δύσκολες για αυτούς και όταν τους λέω δεν καταλαβαίνουν χριστό. :LoL: :LoL:

Και να βλέπεις τα πρόσωπά τους μόνο, ένας άλλος μου λέει "ρε φίλε, μίλα τα πιο απλά, δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που μου λες", του απαντώ "είναι επειδή διαβάζω βιβλία". :s_crazy :LoL: :LoL: :enamorado: :enamorado:
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 08 Απρ 2015, 14:51

Metranion έγραψε:Βασικά σήμερα μου είπαν αρκετοί φίλοι, ότι μαθαίνω λάθος τα γερμανικά, γιατί υπάρχουν λέξεις που δεν χρησιμοποιούνται καν, τους μιλώ λέξεις οι οποίες είναι αρκετά δύσκολες για αυτούς και όταν τους λέω δεν καταλαβαίνουν χριστό. :LoL: :LoL:

Και να βλέπεις τα πρόσωπά τους μόνο, ένας άλλος μου λέει "ρε φίλε, μίλα τα πιο απλά, δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που μου λες", του απαντώ "είναι επειδή διαβάζω βιβλία". :P :s_crazy :LoL: :LoL: :enamorado: :enamorado:

χαχαχα Καλό.

Λοιπον, σχετικά με ξενη γλώσσα σε ξενη χώρα, ενας αποδοτικός τρόπος είναι α) socializing β) documentaries γ) public services. Εξηγουμαι:
α) η κοινωνικοποιηση ειναι μεσα απο κοινοτικές ομάδες (πχ ομαδα κατασκευης ceramics ξερω γω...) γτ οι ανθρωποι σε κατι τετοια ειναι ομιλητικοι και θελουν να πουν την καθημερινότητά τους. 12 Points
β) ντοκιματερ πανω σε ευγλυπτο θεμα (οχι καμια μεταγλωττισμενη σειρα του bbc για δεινόσαυρους...αλλά για constructive processes αν εισαι μηχανικός, o House αν εισαι γιατρός, καμια δικηγοριστικη για νομικούς και τετοια. Αυτό ειναι το ποιντ)
γ) public services οριζεται τυπου ευρωπαικά προγραμματα ανταλλαγής εθελοντών (ο όμιλος θεραπευτικης ιππασίας στην αθηνα το κάνει) ή για κανονικές κοινοτικες εργασιες (μαζευουμε φυλλα απο τα παρκα κτλ).

Η πιο μποχο εκφανση των εγραζομενων ειναι τα παραπανω. Δουλεια, διασκεδαση και εκπαιδευση για λεβελ 1.
Απο τον Τυπο ειναι σωστότερη η γλώσσα σε γενικού ενδιαφεροντος περιοδικά, παρά σε εφημεριδα, αναλογα με το αντικείενο απασχόλησης. Ασε που στην εφημεριδα γραφουν και ενα σωρό inside terms (της πολιτικής, της οικονομιας..) που αν δεν σε ενδιαφερουν, σε μπερδευουν. Περιοδικά και πάλι περιοδικά.

Τελος, για να εχεις το grasp του τι συζητιέται (αναλογα τη χωρα, την περιοχη κτλ) εγώ κάνω το εξής: παντου υπάρχει τοπικη φυλλάδα. Ε, γίνεται η καλύτερή μου φίλη. Οι πιο τοπικές κοινωνίες που δεν πεθαινουν να συζητάνε για πιο global θεματα, μαθαινω εγώ για αυτές τις κοινωνίες μεσα απο βαρετες τοπικες ειδησεις(οτι δλδ ΔΕΝ θα εκανα ποτε Ελλάδα γιατι θα μου τα σφυριζαν στομα με στόμα, ακόμα και στο κέτρο της Αθηνας). ΑΥτά. Δοκιμασμενα ΟΛΑ τα παραπανω (ειτε απο τη πλευρα του μεταναστη, ειτε του οικοδεσποτη)
0 .
#ccc

Επιστροφή σε “Γλωσσολογία”