Σε ξέρω

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Re: Σε ξέρω

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Ιούλ 2015, 20:41

ΧιΞιF έγραψε:
paralo έγραψε:Εγω το διαβαζα και μου φανηκε γρηγορο, καυστικό και εν μερει αληθες.

Σωστά. Όμως το κείμενο είναι μονόπατο. Δεν αναφέρει κάτι για την "δεξά" :rolleyes:

Εγώ στο Ελληνικό Πανεπιστημιο τα ΕΑΑΚ (πρώτη δυναμη της σχολής) με κατηχησαν οτι στον τοπο ετουτο "η αριστερά κυβερνά". Οχι η "δεξιά".

Το αρθρο , για να σας κανω και φιλολογική αναλυση γατιά μου, μιλάει για τα "trends" των εποχών. Τα κόμματα που βγηκαν νουμερο ούνο.
Προφανώς και το σημερινό πασοκ που εχει μπει στο συριζα ΔΕΝ ειναι εκεινης της εποχης του '81.
Προφανώς και η τωρινω ΝΔ δεν ειναι εκεινη του '90 για να την πει κανεις "αγαρμπη".
Προφανη στην κριση μου μού φαίνονται αρκετά.
Οπως προφανες ειναι και στον Κώλ οτι Ευρώπη=ειμαι πλούσιος ενώ Ο,ΤΙ αλλο=Φτωχός (??). Δεν το εχω πολυσυλλάβει ακριβώς το point.

Παντως προκαλεί. Χαίρομαι. ετσι, να υπάρχει ζωηρή αντιπαραθεση. Μεχρι να βγάλει αρθρο στην iskra ο Λαφαζαν, εχω ψιλοβαρεθεί.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 21 Ιούλ 2015, 21:43

ΧιΞιF έγραψε:
paralo έγραψε:Εγω το διαβαζα και μου φανηκε γρηγορο, καυστικό και εν μερει αληθες.

Σωστά. Όμως το κείμενο είναι μονόπατο. Δεν αναφέρει κάτι για την "δεξά" :rolleyes:

Θα συμφωνήσω.
Ο εσμός που έχει κυριαρχήσει στην ελλαδική ψοφοδεκσά είναι εξίσου εμετικός.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 21 Ιούλ 2015, 22:47

O καραπαρτάκιας Πόντικας, συμφωνεί με το κείμενο.
Λογικό, αφού βγάζει λάδι τον Σημίτη.
Δε μου λές, Πόντικα, το '93 Μητσοτάκη στήριζες (εσύ ή οι δικοί σου, αν δεν ψήφιζες)?
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Ιούλ 2015, 22:58

Kauldron έγραψε:O καραπαρτάκιας Πόντικας, συμφωνεί με το κείμενο.
Λογικό, αφού βγάζει λάδι τον Σημίτη.
Δε μου λές, Πόντικα, το '93 Μητσοτάκη στήριζες (εσύ ή οι δικοί σου, αν δεν ψήφιζες)?

[ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ρε, εχετε ΤΡΕΛΟ γέλιο! (πολύ καλοπροαίρετα το γραφω).
Μεχρι κι εγώ αρχιζω να προβλεπω ποστς. ]
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 22 Ιούλ 2015, 01:04

Μια φορά δεν σε έχω δει να βάζεις κάτι κριτικό για ΕΕ, Μητσοτάκηδες και Σημιτολαμόγια. Είσαι σιγανό ποταμάκι.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Αρχέλαος
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Αρχέλαος » 22 Ιούλ 2015, 06:46

Για τον περίφημο φιλελεύθερο Μητσοτάκη:
Με την αλλαγή κυβέρνησης το 1993 παρελήφθησαν κάποιοι πίνακες στους οποίους αναγράφονταν 475 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και έδειχναν μία μείωση 10% απο το 1990,όπως αυτη είχε συμφωνηθεί ώστε να ληφθεί το κοινοτικό δάνειο.
Λίγο αργότερα ανακαλύφθηκαν σχεδόν απο το πουθενά άλλοι 100 χιλιάδες μισθοδοτούμενοι απο το δημόσιο.
Τί είχε συμβεί;
Κατα τα φαινόμενα ήταν οι απασχολούμενοι σε 180 ΝΠΙΔ τους οποίους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε "εξαφανίσει",ώστε να πείσει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ότι τηρείται η ρήτρα δανεισμού για τη μείωση των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρατίθεντο τρείς διαφορετικοί πίνακες για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων,που ήταν διαφορετικοί απο αυτούς που είχαν παραδοθεί προ μηνών,οι οποίοι με τη σειρά τους διέφεραν απο αυτούς των προηγούμενων ετών!

Επίσης,απο πρακτικά της βουλής(1994).Στο τέλος παραθέτω και τον σύνδεσμο για να διαβάσει κάποιος περισσότερα.
Πρέπει να αγανακτούν αυτοί που παρανόμως προσελήφθησαν -μόνο στη ΔΕΗ π.χ. μέσα στον προεκλογικό μήνα, από 9 Σεπτεμβρίου μέχρι 9 Οκτωβρίου, 6.652 άνθρωποι χωρίς καν να τους έχει ανάγκη - ή πρέπει να αγανακτούν όλοι εκείνοι, που τους στερήθηκε η δυνατότητα ισότιμα να μπουν σε μια διαδικασία, να πάρουν και αυτοί κάποιες από αυτές τις θέσεις;
Και πέστε μου, γιατί είδαμε χθές πολλά "κροκοδείλια δάκρυα" να χύνονται, ποιος οργανισμός, ποια υπηρεσία του Δημοσίου, ποιες πάγιες, ποιες έκτακτες, ποιες εποχιακές ανάγκες είναι αυτές που μπορεί να έχει, ώστε να δικαιολογήσει μέσα σε ένα μήνα πάνω από 6.500 προσλήψεις;

Και αν υπάρχουν φαύλοι διαχειριστές των δημοσίων πραγμάτων, ας τους αναζητήσουμε σε εκείνους που από την 1η Απριλίου του 1990 έως τις 9 Οκτωβρίου του 1993 στη ΔΕΗ, παρά τις αντίθετες διαπιστώσεις του τότε Υπουργού κ. Μάνου, προσέλαβαν 11.073 άτομα, την ώρα που 4.322 άτομα αποχώρησαν, με αποτέλεσμα η δύναμη της ΔΕΗ από 29.251 άτομα να ανεβαίνει σήμερα στα 36.820.
Επίσης, να σημειώσουμε ότι αυτή η αύξηση του προσωπικού γίνεται καθ’ όν χρόνον η παραγωγή της ΔΕΗ παραμένει σταθερή. Δεν έχουμε, δηλαδή την αύξηση της παραγωγής της ΔΕΗ σε κιλοβατώρες, ώστε να δικαιολογείται η αύξηση του αριθμού του προσωπικού.
Ας αναζητήσουμε τη φαυλότητα στην περίοδο από 9.9.93 έως 9.10.93, οπότε προσλήφθηκαν ή έτυχαν μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου 6.652 άτομα. Ας αναζητήσουμε τη φαυλότητα στην περίπτωση εκείνη που 2.131 έκτακτοι, που δεν είχαν καν τα τυπικά προσόντα και κυρίως ήταν μεγάλης ηλικίας 60-62 ετών, αντίθετα με τον Κανονισμό, προσελήφθησαν στη ΔΕΗ ή μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Ας αναζητήσουμε τη φαυλότητα στη Σχολή Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, όπου 660 άτομα πέραν του προβλεπομένου ορίου εισήλθαν στη Σχολή αυτή

Επί πλέον αναφέρθηκε ο κ. Έβερτ στο διαγωνισμό του οποίου υπεραμύνθηκε ως δήθεν αντικειμενικού. Είναι γνωστό ότι εκείνος ο διαγωνισμός, για τους διοικητικούς υπαλλήλους ήταν γραπτός. Προσεβλήθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκδικάστηκε η υπόθεση στις 11-1-93 δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση, αλλά η εισήγηση προτείνει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός σαν αντισυνταγματικός.
Για την ποιότητα του προφορικού διαγωνισμού, που έγινε για το εργατοτεχνικό προσωπικό, διαβάζω μόνο μερικές ερωτήσεις, από εκείνες που τέθηκαν: "Τι κάνεις τη σφουγγαρίστρα σου όταν τελειώσεις;", "Τι γνώμη έχεις για τις απεργίες", "Πες μου στα Αγγλικά ότι η επιτροπή είναι στημένη", "Ποιο μαγαζί βρίσκεται στην Ευριπίδου για γυναίκες;", "Ποιο είναι το καλύτερο γαριδάδικο, στη Χαραυγή;", "Πώς ονομάζεται ο άνδρα σας και τι δουλειά κάνει;", "Που βρίσκονται οι τουαλέτες στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας";
Αυτά ήταν τα ερωτήματα στο διαγωνισμό, τον οποίο επικαλέσθηκε ο κ. Έβερτ σήμερα ως αναβαθμίζοντα την ποιότητα της Δημόσιας Διοίκησης και του δημόσιου βίου.

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=& ... 5608,d.bGE[/quote]
0 .

Αρχέλαος
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Αρχέλαος » 22 Ιούλ 2015, 06:57

Τώρα ακολουθεί και κάτι άλλο.

Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλου/συνταξιούχοι ψήφισαν τα τότε μνημονιακά κόμματα
Εικόνα

Συνταξιούχοι: ΣΥΡΙΖΑ 33% - ΝΔ 36%.
http://www.megatv.com/megaekloges2015/d ... d=34402993

Στους συνταξιούχους του ΔΤ,η ΝΔ έλαβε 38,6% (-2,4%, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2012) και στους συνταξιούχους του ΙΤ 34,7% (-7,3%). Στους συνταξιούχους του Δημοσίου, μάλιστα, η ΝΔ προηγήθηκε με σημαντική διαφορά 9,5% (ενώ μόλις 1,7% στους συνταξιούχους του ΙΤ).

http://www.mavris.gr/4610/antimemorandu ... coalition/
0 .

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 22 Ιούλ 2015, 09:21

Σε ξέρω,http://thecaller.gr/opinion/partakia-se-xerw/

Ξεράδια ξέρεις. Παπάρα.
0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 22 Ιούλ 2015, 10:12

Green Dragon έγραψε:Μια φορά δεν σε έχω δει να βάζεις κάτι κριτικό για ΕΕ, Μητσοτάκηδες και Σημιτολαμόγια. Είσαι σιγανό ποταμάκι.

Βαζω επικαιρότητα. Τι συγκλονιστικό εκανε ο Κυριακος και η Ντόρα αυτούς τους μηνες; Για τον Σημιτη δεν ξερω. Για την ΕΕ εχω βαλει, και ειναι εν δυναμει σε εξελιξη.

Στη λασπη εισαι Πρώτος! Ουτε ο Θεμος ετσι!
0 .
#ccc

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 22 Ιούλ 2015, 10:18

ΧιΞιF έγραψε:

Μα και η "δεξά" ως κακέκτυπο του πασοκ λειτούργησε. Για να προσελκύσει ως ψηφοφόρο τον συγκεκριμένο τύπο. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι πιο φανατικοί αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι του σύριζα είναι πρώην νεοδημοκράτες που δεν συγχώρησαν ποτέ στον Σαμαρά αυτά που σήμερα αποδέχονται χωρίς καμμία αντίδραση από τον Τσίπρα.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι σε χρήστες του φόρουμ γιατί είναι σαφές ότι εδώ το παιχνιδάκι είναι "αντίδραση για την αντίδραση", οπότε η υποκειμενική/γραμμική προσέγγιση είναι δεδομένη.
Αναφέρομαι σε ανθρώπους εκτός του διαδικτυακού χώρου.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”