Μετανάστευση στον Καναδά

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Μετανάστευση στον Καναδά

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Αύγ 2016, 07:57

Καλώς ήρθες Ελένη! Ρώτα ότι θέλεις, αλλά να ξέρεις, ο καναδάς δεν είναι εύκολη υπόθεση, παραλίγο τώρα να ήμουν Καναδά. Υπάρχουν βέβαια προγράμματα που μπορείς να εγκατασταθείς μόνιμα στον καναδά, αλλά μόνο σε ορισμένες πόλεις. Στο Τορόντο για παράδειγμα είναι αρκετά δύσκολα. Μπορείς βέβαια να πάρεις την Working - Holiday visa αλλά αυτή δεν είναι εύκολη υπόθεση να την δεχθούν. Οπότε πολλοί αναγκάζονται μένουν παράνομα 6 μήνες καναδά και κάνουν αίτηση μέσω καναδά. Οι περισσότεροι λαμβάνουν απόρριψη. Αυτή την στιγμή ο Καναδάς δέχεται μόνο από χώρες που γίνονται πόλεμοι, όπως Συρία και Ιράκ.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Elena
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Elena » 15 Αύγ 2016, 13:18

Καλησπέρα!
Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη υποδοχή σας!
Ομολογώ ότι περίμενα πως θα ήταν πιο εύκολη η διαδικασία της μετανάστευσής μου, αλλά, τελικά, μάλλον θα δυσκολευτώ πολύ.
Η φάση είναι πως, στην Ελλάδα, η Πρεσβεία του Καναδά δε δίνει πληροφορίες για τη μετανάστευση στον Καναδά, παρά μόνο η Πρεσβεία της Ρώμης, όπου θα στείλω σε λίγη ώρα email.
Το μόνο που μου είπαν ήταν ότι μπορώ να μεταναστεύσω στον Καναδά, αρκεί να βρω δουλειά και να υπογράψω συμβόλαιο από 'δω, πριν πάω εκεί.
Από την ημέρα που το αποφάσισα ψάχνω καθημερινά να δω τι γίνεται σε επίπεδο μετανάστευσης, εργασίας, εγγράφων, κλπ.
Από ό,τι έχω καταλάβει, θα χρειαστώ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τα έγγραφα, χώρια τα μεταφορικά και μπορεί να πάρει πολλούς μήνες μέχρι να με δεχτούν.
Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πολλά προγράμματα μετανάστευσης, αλλά δεν ξέρω πού να τα βρω συγκεντρωμένα και σε ποιο εμπίπτω.
Έχω θείους στον Καναδά (πρώτα ξεδέλφια της μητέρας μου) κι έχουμε επαφές.
Αυτοί θα με φιλοξενήσουν, κιόλας, τον πρώτο καιρό και μου είπαν ότι θα κοιτάξουν τι μπορούν να κάνουν για να μου βρουν εργασία εκεί.
Μένουν στην Οττάβα και οι δύο.
Κάπου διάβασα ότι μπορουν να γίνουν κάτι σαν εγγυητές της παραμονής μου εκεί.
Όμως, εντάξει, δεν μπορώ να κρεμαστώ από πάνω τους και να περιμένω να τα κάνουν όλα εκείνοι.
Παράλληλα, είμα πτυχιούχος Τ.Ε.Ι., αλλά δεν έχω την εργασιακή εμπειρία που χρειάζεται για να μεταναστεύσω ως skilled immigrant, γιατί αποφοίτησα το φετινό Ιούνιο κι αύριο είναι η πρώτη μου μέρα στη δουλειά, με σύμβαση μέχρι το Δεκέμβριο, χωρίς καμία εγγύηση για συνέχιση σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, παρά μόνο υποθέσεις και προβλέψεις από τους προϊστάμενους.
Σχετικά με τα αγγλικά, έχω ξεκινήσει μαθήματα Proficiency κι έχω βρει ότι χρειάζομαι το I.E.L.T.S., E.L.P.I.P. ή το T.O.E.F.L., αλλά κι αυτά έχουν συγκεκριμένο σκορ που πρέπει να πετύχω στις εξετάσεις και δεν αναγράφεται κάπου ή, έστω, δεν το έχω βρει εγώ.
Και η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να πάω παράνομα εκεί και να παίζω κορόνα-γράμματα όλη τη φάση.
Όμως, εδώ η ζωή δεν βγαίνει εύκολα και τα πράγματα θα χειροτερεύσουν σίγουρα.
Τι λέτε εσείς;

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε όσα έγραψα ανωτέρω.

Καλώς σας βρήκα!

Ελένα
0 .
Love, Believe and Keep Dreaming

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Αύγ 2016, 13:48

Το βασικό είναι να βρεις δουλειά εκεί. Οι συγγενείς μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό ίσως. Γιατί χωρίς δουλειά μόνο αν παντρευτείς Καναδό θα πάρεις άδεια παραμονής. Οι συγγενείς σου μπορούν απλά να σε προσκαλέσουν εκεί, αλλά δεν είναι για μόνιμα αυτό. Επίσης, ψάξε σε πανεπιστήμια εκεί μήπως βρεις κάποιο μεταπτυχιακό.

Τέλος, εξαρτάται και ποια είναι η ειδικότητά σου κι αν εκεί υπάρχουν θέσεις εργασίας σε αυτό που θες. Δεν ξέρω ακριβώς την εργασιακή νομοθεσία του Καναδά, αλλά τα περισσότερα κράτη προωθούν όσους έχουν τη δική τους υπηκοότητα. Είναι βασικό να ερευνήσεις πόσες κενές θέσεις εργασίας υπάρχουν στον τομέα σου.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Elena
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Elena » 15 Αύγ 2016, 14:25

Είμαι κοινωνική λειτουργός και, κοιτάζοντας για κενές θέσεις εργασίας επί τούτου, είδα ότι υπάρχουν κάποιες.
Ωστόσο, κάπου διάβασα ότι μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσω έναν ακόμα κύκλο μαθημάτων εκεί, προκειμένου να αναγνωριστώ από το κράτος ως κοινωνική λειτουργός.
Βέβαια, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν στην περίπτωση που είχα τον απαιτούμενο χρόνο εργασιακής εμπειρίας που ζητούν για έναν skilled immigrant.
Σχετικά με το μεταπτυχιακό, είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί!
Εξαιρετική ιδέα, σε ευχαριστώ πολύ!
Συνεπώς, αν μου κάνουν πρόσκληση οι συγγενείς μου και βρω δουλειά εκεί, μπορώ να μεταναστεύσω.
Οι νομικές δικλείδες είναι που με ανησυχούν, γιατί μπορεί να βρω δουλειά εκεί και να βγάλω άδεια εργασίας και μετά να μην μπορώ να εργαστώ ως κάτι άλλο.
Ωστόσο, ανησυχώ και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται και τα χρήματα που θα χρειαστούν.
Έστειλα το email στην Πρεσβεία του Καναδά στη Ρώμη κι αναμένω απάντηση, αν και πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να περιμένω για πολύ και να διαθέσω ένα σημαντικό ποσό χρημάτων.
Ανακουφίζομαι που μπορώ να εκφράσω τις ανησυχίες μου και να συζητήσω γι' αυτές, ειλικρίνα!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
:D :rolleyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Αύγ 2016, 14:44

Σαν κοινωνική λειτουργός ίσως πιο εύκολα θα έβρισκες δουλειά σε χώρα της ΕΕ, παρά στον Καναδά. Εντός ΕΕ έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να δουλέψεις όπου θες χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες αναγνώρισης πτυχίων κλπ. Τώρα βέβαια έχεις συγγενείς στον Καναδά, οπότε δεν ξέρω.

Τί ξένες γλώσσες ξέρεις;

Μια γνωστή μου είχε πάει ΗΠΑ με πρόσκληση συγγενων της εκεί και μετά έκανε αίτηση για μεταπτυχιακό και την δέχτηκαν και έμεινε και για διδακτορικό μετά. Βέβαια μέχρι να εγκριθεί η αίτηση είχε ένα φόβο μην κάνει ντου το αλλοδαπών και τη στείλει πακέτο πίσω. Και βέβαια για να βρει το μεταπτυχιακό και να τη δεχτούν, βοήθησαν πολύ και οι συγγενείς της.
0 .

Elena
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Elena » 15 Αύγ 2016, 15:26

Έχεις δίκιο, σε χώρα της Ε.Ε. θα είναι μακράν πιο εύκολο.
Μού πήρε πολύ καιρό κι έκαψα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα μέχρι να αποφασίσω και να κατασταλάξω πού θα πάω.
Αυτό ακριβώς που με έπεισε να πάω στον Καναδά είναι ότι έχω συγγενείς εκεί που εμπιστεύομαι και ξέρω ότι θα με βοηθήσουν.

Από ξένες γλώσσες, μόνο αγγλικά.
Έχω αρχίσει να διαβάζω για το Proficiency.

Συνεπώς, το να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό και να με δεχθούν είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από αυτή της study permit.
Αν επιτρέπεται, εκτός από το κομμάτι της αναζήτησης και -πιθανώς- των χρημάτων, πως αλλιώς βοήθησαν την γνωστή σου;
Εννοώ, χρειάζεται και σπονσοράρισμα και στο μεταπτυχιακό εκεί;
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Αύγ 2016, 16:11

Elena έγραψε:Καλησπέρα!
Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη υποδοχή σας!
Ομολογώ ότι περίμενα πως θα ήταν πιο εύκολη η διαδικασία της μετανάστευσής μου, αλλά, τελικά, μάλλον θα δυσκολευτώ πολύ.
Η φάση είναι πως, στην Ελλάδα, η Πρεσβεία του Καναδά δε δίνει πληροφορίες για τη μετανάστευση στον Καναδά, παρά μόνο η Πρεσβεία της Ρώμης, όπου θα στείλω σε λίγη ώρα email.
Το μόνο που μου είπαν ήταν ότι μπορώ να μεταναστεύσω στον Καναδά, αρκεί να βρω δουλειά και να υπογράψω συμβόλαιο από 'δω, πριν πάω εκεί.
Από την ημέρα που το αποφάσισα ψάχνω καθημερινά να δω τι γίνεται σε επίπεδο μετανάστευσης, εργασίας, εγγράφων, κλπ.
Από ό,τι έχω καταλάβει, θα χρειαστώ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τα έγγραφα, χώρια τα μεταφορικά και μπορεί να πάρει πολλούς μήνες μέχρι να με δεχτούν.
Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πολλά προγράμματα μετανάστευσης, αλλά δεν ξέρω πού να τα βρω συγκεντρωμένα και σε ποιο εμπίπτω.
Έχω θείους στον Καναδά (πρώτα ξεδέλφια της μητέρας μου) κι έχουμε επαφές.
Αυτοί θα με φιλοξενήσουν, κιόλας, τον πρώτο καιρό και μου είπαν ότι θα κοιτάξουν τι μπορούν να κάνουν για να μου βρουν εργασία εκεί.
Μένουν στην Οττάβα και οι δύο.
Κάπου διάβασα ότι μπορουν να γίνουν κάτι σαν εγγυητές της παραμονής μου εκεί.
Όμως, εντάξει, δεν μπορώ να κρεμαστώ από πάνω τους και να περιμένω να τα κάνουν όλα εκείνοι.
Παράλληλα, είμα πτυχιούχος Τ.Ε.Ι., αλλά δεν έχω την εργασιακή εμπειρία που χρειάζεται για να μεταναστεύσω ως skilled immigrant, γιατί αποφοίτησα το φετινό Ιούνιο κι αύριο είναι η πρώτη μου μέρα στη δουλειά, με σύμβαση μέχρι το Δεκέμβριο, χωρίς καμία εγγύηση για συνέχιση σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, παρά μόνο υποθέσεις και προβλέψεις από τους προϊστάμενους.
Σχετικά με τα αγγλικά, έχω ξεκινήσει μαθήματα Proficiency κι έχω βρει ότι χρειάζομαι το I.E.L.T.S., E.L.P.I.P. ή το T.O.E.F.L., αλλά κι αυτά έχουν συγκεκριμένο σκορ που πρέπει να πετύχω στις εξετάσεις και δεν αναγράφεται κάπου ή, έστω, δεν το έχω βρει εγώ.
Και η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να πάω παράνομα εκεί και να παίζω κορόνα-γράμματα όλη τη φάση.
Όμως, εδώ η ζωή δεν βγαίνει εύκολα και τα πράγματα θα χειροτερεύσουν σίγουρα.
Τι λέτε εσείς;

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε όσα έγραψα ανωτέρω.

Καλώς σας βρήκα!

Ελένα

Χρειάζεσαι IELTS υπάρχουν 2 ειδών ένα το απλό και ένα πανεπιστημιακό. Αν έχεις σκοπό για μεταπτυχιακό τότε, χρειάζεσαι IELTS ακαδημαϊκό. Οι συγγενείς ναι μεν μπορούν να βοηθήσουν και να γίνουν εγγυητές για την διαμονή σου, αλλά όχι να γίνουν εγγυητές για την δουλειά. Εκτός βέβαια και αν έχουν επιχειρήσεις, αυτό θα το καθιστούσε ευκολότερο. Για εργασία χρειάζεται ο εργοδότης να στείλει ένα χαρτί LMIA, Labour Market Impact Assessment για να σε δεχτεί. http://www.cic.gc.ca/english/work/permit.asp Όλα τα σχετικά θα τα βρεις στην σελίδα τους.

Για την αναγνώριση πτυχίου θα χρειαστείς μόνο 230$ κάπου εκεί, έκανα την αναγνώριση μέσω https://www.wes.org/ca/ και περίπου θα σε πάρει ένα μήνα, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι το ΤΕΙ σου να στείλει σφραγισμένο φάκελο στα αγγλικά την αναλυτική αν θυμάμαι καλά και τον τίτλο πτυχίου σου, αλλά πρόσεχε το ΤΕΙ πρέπει να στείλει τον φάκελο. Θα πληρώσεις και μετά θα περιμένεις την απάντηση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Αύγ 2016, 17:47

Elena έγραψε:Έχεις δίκιο, σε χώρα της Ε.Ε. θα είναι μακράν πιο εύκολο.
Μού πήρε πολύ καιρό κι έκαψα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα μέχρι να αποφασίσω και να κατασταλάξω πού θα πάω.
Αυτό ακριβώς που με έπεισε να πάω στον Καναδά είναι ότι έχω συγγενείς εκεί που εμπιστεύομαι και ξέρω ότι θα με βοηθήσουν.

Από ξένες γλώσσες, μόνο αγγλικά.
Έχω αρχίσει να διαβάζω για το Proficiency.

Συνεπώς, το να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό και να με δεχθούν είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από αυτή της study permit.
Αν επιτρέπεται, εκτός από το κομμάτι της αναζήτησης και -πιθανώς- των χρημάτων, πως αλλιώς βοήθησαν την γνωστή σου;
Εννοώ, χρειάζεται και σπονσοράρισμα και στο μεταπτυχιακό εκεί;

Η γνωστή μου είχε πάει με βίζα ενός έτους και δεν ξαναγύρισε. Έκανε την αίτηση εκεί, στο μεταξύ είχε λήξει η βίζα της, αλλά έβγαλε κανονικά άδεια διαμονής. Νομίζω αυτό που κοιτάνε είναι αν υπάρχει ένταλμα απέλασης και όχι αν απλά παραβίασες τους όρους της βίζα. Δεν θυμάμαι αν έδωσε λεφτά για το μεταπτυχιακό και πόσα. Στο διδακτορικό σίγουρα πληρωνόταν.

Οι συγγενείς της είχαν γνωριμίες στο Πανεπιστήμιο που την έκαναν δεκτή και μάλλον μεσολάβησαν. Ξέρω επίσης ότι της είχαν βρει δουλειά σαν βοηθός μάγειρα, σε εστιατόριο, όπου για καιρό δούλευε μαύρα. Μετά που ήταν νόμιμη και είχε χαρτιά, πήγε κάπου σαν γραμματέας και παράλληλα σπούδαζε.
0 .

Elena
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Elena » 15 Αύγ 2016, 19:50

Ακόμα δεν έχω βρει πώς κανετε την τσαχπινιά που αναγράφετε από πάνω το post μου κι από κάτων την απάντησή σας.

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου δώσατε και οι δύο!!!

Ύστερα, μήπως γνωρίζετε γιατί προτιμάται το IELTS κι όχι κάποιο από τα άλλα δύο, που είναι επίσης προτεινόμενα πτυχία αγγλικών το κομμάτι της μετανάστευσης στον Καναδά;

Ακόμα, δηλαδή, μπορούν να μου κάνουν πρόσκληση οι συγγενείς μου, να βρω κάποια δουλειά εκεί και να κάνω αίτηση για άδεια εργασίας από την Ελλάδα και, πηγαίνοντας και δουλεύοντας εκεί, να βρω τρόπο να μονιμοποιήσω την παραμονή μου;
Δεν ξέρω τι θα κάνω με την εκπαίδευση, γιατί χρειάζεται και το ακαδημαϊκό πτυχίο αγγλικών, πράγμα ιδιαιτέρως δύσκολο για την τωρινή φάση μου.

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ ξανά από καρδιάς!
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Αύγ 2016, 22:19

To IELTS είναι πτυχίο του Cambridge και είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως για πανεπιστημιακούς σκοπούς, ας πούμε στην Γερμανία το αντίστοιχο είναι το TestDaF, έχει μέσα γραφικές παραστάσεις που πρέπει να εξηγήσεις, η οποία γλώσσα ομιλείται μόνο για επιστημονικούς σκοπούς. Βασικά το πτυχίο IELTS έχει να κάνει λίγο και με την μοναρχία στην Αγγλία, ο Καναδάς και η Αυστραλία αναγκαστικά αναγνωρίζουν αυτό το πτυχίο λόγω αποικιών, για την ευρώπη το καλύτερο πτυχίο είναι του Cambridge και το Michigan, στην Αμερική αναγνωρίζεται το ΤOEFL.

Μπορείς να πας σαν επισκέπτης μέχρι 6 μήνες μόνο με τουριστική βίζα και μετά να αιτηθείς για άλλη βίζα, είτε για σπουδές, είτε εργασίας. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι συγγενείς σου είναι να δηλώσεις ότι για αυτό το διάστημα θα μείνεις στους συγγενείς σου. Μπορουν να σε βοηθήσουν να βρεις εργασία αλλα όπως ειπα είναι αρκετα δυσκολα και χρονοβόρα για εναν επιχειρηματία.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”