Μείωση του άγχους

Ψυχική και σωματική υγεία, ομορφιά, ερωτική ζωή.
Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Re: Μείωση του άγχους

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 08 Ιουν 2015, 21:22

Metranion έγραψε:3 βδομάδες συνολικά και θα πρέπει να παραμείνω σπίτι άλλες 2 μέχρι να ξανααποκτήσω τις δυνάμεις μου

Περαστικά καταρχήν.

Για μείωση άγχους και όχι μόνο googlare ή ψάξτε στο youtube τον όρο 'Mindfulness meditation'
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 08 Ιουν 2015, 21:30

Το μόνο άγχος που είχα όλο αυτό το χρόνο ήταν για την δουλειά, άλλωστε γι' αυτό μετανάστευσα δεν μπορούσα να ζήσω στην Ελλάδα με χειρότερα εργατικά φαινόμενα και με συνάδελφους τρελούς για δέσιμο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 09 Ιουν 2015, 12:44

mixaliss έγραψε:
Metranion έγραψε:3 βδομάδες συνολικά και θα πρέπει να παραμείνω σπίτι άλλες 2 μέχρι να ξανααποκτήσω τις δυνάμεις μου

Περαστικά καταρχήν.

Για μείωση άγχους και όχι μόνο googlare ή ψάξτε στο youtube τον όρο 'Mindfulness meditation'

το εχω κάνει. Πιο πολύ για συγκέντρωση ειναι παρα για μειωση αγχους, ακόμα και σε δημόσιο χώρο με κόσμο τριγυρω να διαβάζει πχ (βιβλιοθηκη)

ειναι γνωστό και σαν "χαλαρωση σε επιπεδο αλφα".
Εξαιρετική τεχνική , εξηγειται νευρολογικά, (μη διαβασω τπτ για μεταφυσικά εδω πέρα...σας εχω για καλύτερο επιπεδο) και όσο βελτιώνεσαι (εγω δεν το εχω κανει) μαλλον μπορείς να το χρησιμοποιείς και για βοηθεια στον ύπνο (επαναλαμβάνω, εγώ ούτε μια στο εκατομμυριο να το καταφερω αυτό, αντιθέτως κιολας με ξυπνά. :s_dunno )
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 09 Ιουν 2015, 12:56

paralo έγραψε:Πιο πολύ για συγκέντρωση ειναι παρα για μειωση αγχους

Σε αγχώδεις καταστάσεις όμως το να είσαι συγκεντρωμένος, να εστιάζεις στην αναπνοή σου και να λειτουργείς αποστασιοποιημένος ( detached , δεν μπορώ να το εκφράσω με άλλη λέξη τώρα) βοηθά να ανταπεξέλθεις. Επίσης γενικότερα η έλλειψη συγκέντρωσης δημιουργεί άγχος. Για παράδειγμα πρέπει να γράψεις μια εργασία και λόγω έλλειψης συγκέντρωσης είσαι μη παραγωγικός , περνά ο χρόνος και αγχώνεσαι περισσότερο.

Φυσικά η μέθοδος αυτή είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο οτι έχει αποτέλεσμα και το ενδιαφέρον είναι οτι έχει τις ρίζες της σε πρακτικές των Βουδιστών μοναχών.
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 09 Ιουν 2015, 13:00

Ναι, επειδη το "αγχος" δεν ειναι κάτι άυλο και ανεπαφο με το σώμα, αυτό που γράφεις περιγράφει τη θετική αντροφοδότηση μεταξυ συγκέντρωση-αγχους. ΟΚ, μεχρι εκεί.

Δεν ισχυει οτι η τεχνική αυτή μειώνει τις επιπτώσεις μεγαλύτερων συγκεντρωσεων κατεχολαμινών πχ που ειναι χαρακτηριστικό της καταστασης που οριζεται ως "στρεςς".
Αυτά.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 09 Ιουν 2015, 13:06

Πάντως παίδες δεν κοιμόμουν και πολύ πχ 5 ώρες την ημέρα, ΣΚ 12 - 13 και χανόταν όλος ο καιρός.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 04 Φεβ 2016, 12:10

Ομοιοπαθής: 3 μέρες εντός και άλλες 15 από χτες σπίτι υποχρεωτικά με αγωγή. Με κατατρυπήσανε , με 2 ορούς ήμουν :nono: , με ξεσκίσανε στις εξετάσεις (αξονική, ακτινογραφίες ,αίματος ,ούρων ,οφθαλμολογικές, καρδιολογικές κλπ)

Χτύπησα ένα καλό 22 στην πίεση και στο αποκορύφωμα για κάποια λεπτά 25,8!!! :o :o. Ο φούστης μάλλον θα καταγραφώ στα ιατρικά παράδοξα..
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 04 Φεβ 2016, 17:51

Στύγιος έγραψε:Χτύπησα ένα καλό 22 στην πίεση και στο αποκορύφωμα για κάποια λεπτά 25,8!!! :o :o. Ο φούστης μάλλον θα καταγραφώ στα ιατρικά παράδοξα..

Μήπως έπαθες κρίση πανικού;

Μπορεί απότομα να πάει η πίεσή σου ακόμα και 30, αν έχεις κάτι τέτοιο.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Φεβ 2016, 18:56

Τουλάχιστον απέφυγες τις εγχειρήσεις, εγώ δεν τις γλίτωσα βάλε και λιποθυμίες μέσα, με διώξανε από το νοσοκομείο τα ζώα με αιματοκρίτη στα 25 ενώ το όριο είναι 50 κατακαλόκαιρο, να έχω ξεπαγιάσει, να φορώ το μπουφάν με ντάλα ήλιο 30 βαθμούς και να κάνω συνεχείς στάσεις για μια απόσταση 200 μέτρα μήπως τυχόν και λιποθυμήσω. Περαστικά!
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 11 Φεβ 2016, 20:01

Admin έγραψε:
Στύγιος έγραψε:Χτύπησα ένα καλό 22 στην πίεση και στο αποκορύφωμα για κάποια λεπτά 25,8!!! :o :o. Ο φούστης μάλλον θα καταγραφώ στα ιατρικά παράδοξα..

Μήπως έπαθες κρίση πανικού;

Μπορεί απότομα να πάει η πίεσή σου ακόμα και 30, αν έχεις κάτι τέτοιο.

Σκατούλες :nono: :nono: . Η πτάνα η πίεση παρά τα χαπάκια εδώ και μια βδομάδα δεν σταθεροποιείται π.χ απ'το 13 χτυπάει 17,18 και μετά πέφτει στο 14 ή 12,5. Ό,τι να ναι ρε πστη μου . Ο υπερτασιολόγος που με παρακολουθεί λέει ότι είμαι ιδιάζουσα περίπτωση ( ναι ρε γιατρέ ,το ξέρω :nono: )
0 .

Επιστροφή σε “Υγεία - Ερωτική ζωή”