Σχέσεις των Ελλήνων με τα μουσεία.

Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.
Börklüce Mustafa

Re: Σχέσεις των Ελλήνων με τα μουσεία.

Δημοσίευσηαπό Börklüce Mustafa » 29 Απρ 2015, 09:32

Perseus έγραψε:υπερβαλλεις μια χαρα ειναι το Ακροπολεως.

Επισκέφθηκα το μουσείο της Ακρόπολης με τη σύζυγό μου που δεν είναι από Ελλάδα τα Χριστούγεννα.
Ήταν η πρώτη φορά που το επισκέπτομαι. Δε μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.
Στη γυναίκα μου άρεσε η αρχιτεκτονική του, η θέα του στην Ακρόπολη καθώς και κάποια σύντομα βίντεο που παρουσιάζουν.

Εμένα όμως που έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το αρχαιολογικό, μου φάνηκε "άδειο" και με την εξαίρεση μερικών εκθεμάτων όχι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 29 Απρ 2015, 13:10

δεν εχω επισκεφτει μουσει στο εξωτερικο κσι πιθσνον εχεις δικιο ,αλλα δεν ειναι το Ακροπολεως αδειο ,ειναι φισκα το Αρχαιολογικο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 29 Απρ 2015, 13:19

Μου φαίνεται περίεργη η κριτική σου Μουσταφά, διότι αν μη τι άλλο όλα τα μουσεία της ημεδαπής είναι με τα διεθνή στάνταρ υπερ-φίσκα και μάλιστα δεν αναδεικνύονται τα σημαντικότερα των εκθεμάτων λόγω ακριβώς του πλήθους αυτών.

Ας πούμε ήμουν τις προάλλες στο pergamum museum και σε σχέση με το μουσείο Ακροπόλεως είναι... άδειο. Εχει όσα εκθέματα ολόκληρο όσα έχει το αρχαιολογικό σε μία του αίθουσα.

Εξαίρεση βεβαίως τα μουσεία του Βατικανού, όπου μετά από τόσους αιώνες λεηλασίας όλης της μεσογείου από τις καθολικές ορδές, η πυκνότητα των εκθεμάτων και το πλήθος αυτών χτυπά στα ίσα ακόμη και το αρχαιολογικό και το μουσείο Ηρακλείου.
0 .

Börklüce Mustafa

Δημοσίευσηαπό Börklüce Mustafa » 29 Απρ 2015, 14:04

Προς κ. Περσέα και κ. Αλκιβιάδη.

Να μην παρεξηγηθώ.
Η σύγκριση που έκανα ήταν με το αρχαιολογικό στην Πατησίων.
Σίγουρα δεν είναι το ίδιο πράγμα ώστε να υπάρξει άμεση σύγκριση, αλλά ο πλούτος εκθεμάτων στο αρχαιολογικό είναι εντυπωσιακότατος.

Τα μουσεία στο εξωτερικό, με την εξαίρεση των μεγάλων, έχουν όντως μικρό αριθμό εκθεμάτων αλλά υπερτερούν κατά κράτος σε marketing.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 29 Απρ 2015, 21:46

Το πέργκαμον υφίσταται ριζική ανακαίνιση εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και θα επαναλειτουργήσει πλήρως το '19.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Börklüce Mustafa

Δημοσίευσηαπό Börklüce Mustafa » 29 Απρ 2015, 21:58

Ένα γενικό κακό με τα μουσεία είναι πως από χώρος εκμάθησης, μετατρέπεται σε λαϊκή απογευματινή για οικογένειες με τα πεθερικά και τα πιτσιρίκια που ουρλιάζουν. Και δεν είναι θέμα ελιτισμού, είναι θέμα οπτικής της χρηστικής αξίας ενός μουσείου.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στους ζωολογικούς κήπους. Ενώ θαυμάζω τα ζώα μέσα σε βαθιά θλίψη για την αιχμαλωσία τους αλλά και για την επικείμενη εξαφάνισή τους από το ανθρώπινο είδους, οι ορδές των βαρβάρων με τα σάντουιτς, τα τσιγάρα και τα πιτσιρίκια που επιδεινώνουν το μαρτύριο των ζώων με κάνουν να πνίγομαι από θυμό.

Αλλά για να επανέλθουμε στα μουσεία, μόνο ένα μικρό μέρος των Ελλήνων τα επισκέπτεται με πραγματικό ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι κάνουν τη βόλτα τους για να ρίξουν μια ματιά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 30 Απρ 2015, 01:46

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Το πέργκαμον υφίσταται ριζική ανακαίνιση εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και θα επαναλειτουργήσει πλήρως το '19.

Στοκάρουν τις τρύπες απο τις σοβιετικές σφαίρες στους εξωτερικούς τοίχους.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 30 Απρ 2015, 19:09

Τρου στόρι. Πριν δύο χρόνια ήμουνα σε μία συνάντηση σε ιστορικό κτίριο στην ζεντάρμενμαρκτ, το οποίο κτίριο είχε όντως άπειρα μερεμέτια από σφαίρες (το δε μοτίφ των πλακακιών στο εσωτερικό είχε σβάστικες!). Νομίζω ότι επίτηδες τα έχουν αφήσει σε φάση θυμάστε πόσο μαλάκες ήταν οι ναζί;
0 .

Άβαταρ μέλους
akirav
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό akirav » 01 Μάιος 2015, 10:43

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: Νομίζω ότι επίτηδες τα έχουν αφήσει σε φάση θυμάστε πόσο μλκς ήταν οι ναζί;

Nαι ναι ναι.
Αυτο ειναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 01 Μάιος 2015, 14:00

Αρχίσαμε τα νάζια; :fico:
0 .