400M υπολογιστές λειτουργούν με windows 10 και δεν μπορούν να πάρουν τα 11

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: 400M υπολογιστές λειτουργούν με windows 10 και δεν μπορούν να πάρουν τα 11

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Οκτ 2025, 00:04

Λαχουρένιος έγραψε:Τόσο παλιό μηχάνημα έχεις ρε συ? Τα update μπορείς να τα κάνεις όταν κάνεις install με το στικάκι? Δεν έχω παρατηρήσει slowdown σε κανένα υπολογιστή που έχω δουλέψει τα 11 αλλά ίσως φταίει που ήταν όλοι αρκετά πάνω από τα μίνιμουμ.

Κυρίως λόγω επεξεργαστή κολλάει εμένα. Εντάξει, δεν το λες και τραγικό, απλά με τα 10 και τα λινουξ έχω μάθει να τα κάνω όλα τσακ μπαμ (ακόμη κι όταν τα τρέχω και εκείνα από στικάκια) και δε μου αρέσουν καθόλου οι καθυστερήσεις.
Ναι, updates κάνει κανονικά (αν και με τα όσα είδα και άκουσα, μάλλον δεν τα θέλω τα updates). :laugh1:

Λαχουρένιος έγραψε:Πιστεύω πως δεν θα μπουν καν στην διαδικασία να κάνουν την αναβάθμιση ακόμα, ειδικά το ελληνικό δημόσιο ή οι μικρές επιχειρήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών και πελατών. Στο δημόσιο παίζει να τρέχουν ακόμα Vista :laugh1:

Και ΧΡ έχουν νομίζω.
Καλά, μη νομίζεις, παγκοσμίως πολλοί οργανισμοί τρέχουν παλιότερες εκδόσεις. Γι'αυτό και έπεσε πολύ κλάμα σε επιθέσεις που έγιναν σε παλιές εκδόσεις των τρύπιων γουίντοουζ.
Τώρα ειδικά που θέλουν και νέο πισι, πολύ περισσότερο.

Λαχουρένιος έγραψε:https://elefthero.net/viewtopic.php?f=72&t=13136

Ναι, το ξέρω το τοπικ.
Το άνοιξα χωριστά αυτό, κυρίως για να σχολιάσω τις αθέμιτες πρακτικές και το "κρέμασμα" εκατομμυρίων πελατών της ΜικροΜαλακιας.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Οκτ 2025, 08:27

Adminović έγραψε:Κυρίως λόγω επεξεργαστή κολλάει εμένα. Εντάξει, δεν το λες και τραγικό, απλά με τα 10 και τα λινουξ έχω μάθει να τα κάνω όλα τσακ μπαμ (ακόμη κι όταν τα τρέχω και εκείνα από στικάκια) και δε μου αρέσουν καθόλου οι καθυστερήσεις.
Ναι, updates κάνει κανονικά (αν και με τα όσα είδα και άκουσα, μάλλον δεν τα θέλω τα updates). :laugh1:

Καλό είναι αυτό γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι αν τα βάλεις με στικάκι θέλει ολόκληρη διαδικασία για να βάζεις τα update. Πως και έβαλες τα 11 αφού δεν σου αρέσουν τα windows και δεν τα σηκώνει καλά το pc?

Και ΧΡ έχουν νομίζω.
Καλά, μη νομίζεις, παγκοσμίως πολλοί οργανισμοί τρέχουν παλιότερες εκδόσεις. Γι'αυτό και έπεσε πολύ κλάμα σε επιθέσεις που έγιναν σε παλιές εκδόσεις των τρύπιων γουίντοουζ.
Τώρα ειδικά που θέλουν και νέο πισι, πολύ περισσότερο.

Αυτό είναι μεγάλη μαλακία γιατί είναι πιο πιθανό να κλέψουν τα στοιχεία σου από τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που τα διαχειρίζονται παρά από τον προσωπικό σου υπολογιστή. Είναι σαν να κλείνεις το παράθυρο και να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Οκτ 2025, 11:56

Λαχουρένιος έγραψε:Καλό είναι αυτό γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι αν τα βάλεις με στικάκι θέλει ολόκληρη διαδικασία για να βάζεις τα update. Πως και έβαλες τα 11 αφού δεν σου αρέσουν τα windows και δεν τα σηκώνει καλά το pc?

Από περιέργεια πιο πολύ.
Είχα βρει πριν χρόνια σε ένα σάιτ άδεια για τα 11 κάπου με 3-4 ευρώ, οπότε την αγόρασα και είπα να τα ψάξω λίγο. Ευθύς εξ αρχής δεν μου άρεσαν, αν και αρχικά δεν κόλλαγαν τόσο.

Λαχουρένιος έγραψε:Αυτό είναι μεγάλη μαλακία γιατί είναι πιο πιθανό να κλέψουν τα στοιχεία σου από τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που τα διαχειρίζονται παρά από τον προσωπικό σου υπολογιστή. Είναι σαν να κλείνεις το παράθυρο και να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή.

Ναι, σίγουρα ήδη συμβαίνει αυτό.
Γι'αυτό και δεν πρέπει να δίνεις πολλά στοιχεία σου ή τα αληθινά στοιχεία σου (αν αυτό επιτρέπεται βέβαια), γιατί είναι θέμα χρόνου να καταλήξουν στα χέρια κάποιου απατεώνα ή κακόβουλου γενικά.
Κι έτσι μετά πχ ξέρουν ότι ο ηλικιωμένος πατέρας ή μητέρα σου πήγε με εσένα συνοδό σε κάποιο νοσοκομείο και θα τον/την πάρουν τηλέφωνο οι απατεώνες παριστάνοντας ότι είσαι εσύ και έπαθες ατύχημα ή έχεις μπλεξίματα με το νόμο κλπ. :pardon:
1 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Οκτ 2025, 15:00

Έτσι!
Ταράξτε τους στη νομιμότητα. :yesyes:

0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Οκτ 2025, 22:53

Εικόνα
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 25 Οκτ 2025, 00:23

Ναι, τρομερή επιχειρηματική κίνηση του Μπιλάρα τα 11. :laugh1:
Χάρη σε αυτόν θα πολλαπλασιαστούν οι χρήστες λινουξ μέσα στα επόμενα χρόνια. :thuuumbsup:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Οκτ 2025, 12:21

Δεν παίζει αυτό ρε, ο μέσος χρήστης προτιμάει την ευκολία του.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 25 Οκτ 2025, 14:17

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν παίζει αυτό ρε, ο μέσος χρήστης προτιμάει την ευκολία του.

Κοίτα, για πολλούς χρήστες τα windows δεν προσφέρουν κάτι που δεν θα βρουν στα λινουξ.
Η ευκολία και η συνήθεια σαφώς και παίζουν σημαντικό ρόλο, ωστόσο αυτό το πλεονέκτημα το ακύρωσαν ήδη με την εγκατάλειψη των 10 (που διέδιδαν ότι δήθεν είναι τα τελευταία).
Σε όλα αυτά πρόσθεσε κι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν βγει εκδόσεις λινουξ πολύ φιλικές για κάποιον που έχει συνηθίσει σε περιβάλλον windows, χωρίς να απαιτούν χρήση της γραμμής εντολών (αυτό που φοβούνται πολλοί δηλαδη σχετικά με τα λινουξ).
Και βέβαια μπορείς υπό προϋποθέσεις να τρέξεις και εφαρμογές windows στα λινουξ, ενώ αρκετές εταιρείες βγάζουν και έκδοση λινουξ των εφαρμογών τους.

Ουσιαστικά η απαίτηση για νέο υπολογιστή και όλο αυτό το spyware και adware με τα 11 έχουν δώσει την ώθηση που χρειάζονταν πολλοί για να πάνε στα λινουξ.
Θα δεις μέσα στα επόμενα χρόνια πόσο θα αυξηθεί το ποσοστό υπολογιστών που θα τρέχουν λινουξ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 27 Οκτ 2025, 18:02

Όσο πάει γίνεται και καλύτερο. :laugh1:
Έχουν βάλει ΑΙ λέει να γράφει τους κώδικες. :laugh1:

0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Οκτ 2025, 22:40

Έτσι, θα το κλείσει το μαγαζί ο Μπιλ (σαν την τελειωμένη Δύση). Ειδικά τώρα που έρχονται τα καινούργια τα OS απο κίνα, ρωσία, βραζιλία, ινδονησία μεριά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Πληροφορική”