Σκότωσε με 25 μαχαιριές τη μητέρα του - «Μου έλεγε να πάω για δουλειά»

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Σκότωσε με 25 μαχαιριές τη μητέρα του - «Μου έλεγε να πάω για δουλειά»

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Μάιος 2025, 09:15

Και η προσέγγιση που λέει να φεύγει το παιδί από τα 18 και η ελληνική που αντιμετωπίζει τους μεσήλικους κανακάρηδες σαν ανήλικα είναι ακραίες και κάνουν κακό στα παιδιά.

Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι οικογενειακές σχέσεις είναι νοσηρές γιατί βασίζονται στην ανάγκη (πχ οικονομική στήριξη, φύλαξη των παιδιών, δουλειές του σπιτιού από την μανούλα, κληρονομιές) και όχι σε ελεύθερη επιλογή. Είναι πολύ σημαντικό να είναι μια οικογένεια δεμένη, αλλά αυτό να συμβαίνει για καθαρά συναισθηματικούς λόγους και όχι επειδή έχεις ανάγκη τον μπαμπά να σε χαρτζιλικώνει στα 30 ή την μαμά να σου πλένει τα σώβρακα. Η ελληνική οικογένεια φαινομενικά είναι δεμένη αλλά στην πράξη είναι ένα σύνολο που ο καθένας κοιτάει πως να εκμεταλλευτεί τον άλλον (πχ οι γονείς να τους γηροκομήσουν τα παιδιά ή τα παιδιά να κληρονομήσουν οι γονείς) και όλοι μαζί να εκμεταλλευτούν την υπόλοιπη κοινωνία με ρουσφέτια, αντικοινωνικές συμπεριφορές και άλλα όμορφα παραδοσιακά.

Το ιδανικό κατά την γνώμη μου είναι ένας άνθρωπος σταδιακά να συνεισφέρει όλο και περισσότερο στο πατρικό του, οικονομικά και σε επίπεδο καθημερινότητας (δουλειές του σπιτιού κλπ) μέχρι που σε μια εύλογη ηλικία και αφού έχει σταθεί στα πόδια του να πάει σε δικό του σπίτι. Ο σταδιακός απογαλακτισμός είναι καλύτερος από το να φύγει από το σπίτι ο άλλος στα 18 και σίγουρα πολύ καλύτερο από το να τρώει το παστίτσο της μαμάς στα 50.

Ούτε και αυτό που φεύγουν από το σπίτι αλλά παίρνουν λεφτά και φαγητό από τους γονείς τους μου αρέσει. Κοροιδία είναι. Οι περισσότεροι 30άρηδες εργένηδες που ξέρουν στέλνουν την μπουγάδα στην μάνα τους.... :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Μάιος 2025, 09:18

Πιστεύω πως αυτή η μόνιμη εξάρτηση του έλληνα από τους γονείς είναι και ένας παράγοντας που επιβαρύνει το δημογραφικό. Όταν κάποιος δεν είναι αυτόνομος στην ζωή του πως θα αναλάβει την ευθύνη ενός παιδιού? Όταν δεν ξέρει να σιδερώσει ή να μαγειρέψει πως από την μια μέρα στην άλλη θα κάνει το ίδιο όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τα παιδιά του? Τα παιδιά των σημερινών 30αρηδων και 40αρηδων τα μεγαλώνουν περισσότερο οι παππούδες παρά οι γονείς τους. Και ίσως ένα μέρος της βίας των ανηλίκων να οφείλεται και σε αυτό. Οι παππούδες δεν είναι σε θέση να βάλουν τα ίδια όρια με τους γονείς.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Μάιος 2025, 22:22

Λαχουρένιος έγραψε:Και η προσέγγιση που λέει να φεύγει το παιδί από τα 18 και η ελληνική που αντιμετωπίζει τους μεσήλικους κανακάρηδες σαν ανήλικα είναι ακραίες και κάνουν κακό στα παιδιά.

Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι οικογενειακές σχέσεις είναι νοσηρές γιατί βασίζονται στην ανάγκη (πχ οικονομική στήριξη, φύλαξη των παιδιών, δουλειές του σπιτιού από την μανούλα, κληρονομιές) και όχι σε ελεύθερη επιλογή. Είναι πολύ σημαντικό να είναι μια οικογένεια δεμένη, αλλά αυτό να συμβαίνει για καθαρά συναισθηματικούς λόγους και όχι επειδή έχεις ανάγκη τον μπαμπά να σε χαρτζιλικώνει στα 30 ή την μαμά να σου πλένει τα σώβρακα. Η ελληνική οικογένεια φαινομενικά είναι δεμένη αλλά στην πράξη είναι ένα σύνολο που ο καθένας κοιτάει πως να εκμεταλλευτεί τον άλλον (πχ οι γονείς να τους γηροκομήσουν τα παιδιά ή τα παιδιά να κληρονομήσουν οι γονείς) και όλοι μαζί να εκμεταλλευτούν την υπόλοιπη κοινωνία με ρουσφέτια, αντικοινωνικές συμπεριφορές και άλλα όμορφα παραδοσιακά.

Το ιδανικό κατά την γνώμη μου είναι ένας άνθρωπος σταδιακά να συνεισφέρει όλο και περισσότερο στο πατρικό του, οικονομικά και σε επίπεδο καθημερινότητας (δουλειές του σπιτιού κλπ) μέχρι που σε μια εύλογη ηλικία και αφού έχει σταθεί στα πόδια του να πάει σε δικό του σπίτι. Ο σταδιακός απογαλακτισμός είναι καλύτερος από το να φύγει από το σπίτι ο άλλος στα 18 και σίγουρα πολύ καλύτερο από το να τρώει το παστίτσο της μαμάς στα 50.

Ούτε και αυτό που φεύγουν από το σπίτι αλλά παίρνουν λεφτά και φαγητό από τους γονείς τους μου αρέσει. Κοροιδία είναι. Οι περισσότεροι 30άρηδες εργένηδες που ξέρουν στέλνουν την μπουγάδα στην μάνα τους.... :laugh1:

Δεν αποτελούν κάποια ΕΛ ιδιαίτερότητα όλα αυτά.

Σε χώρες με ασθενές κράτος πρόνοιας (όπως πολλές χώρες της Νότιας Ευρώπης π.χ. Ελλάδα, Ιταλία), οι οικογένειες αναλαμβάνουν συχνά ρόλο υποκατάστατου του κράτους. Φροντίζουν ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, άνεργους νέους κ.λπ. Υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από το οικογενειακό δίκτυο για παροχή στήριξης.

Αντίθετα, σε χώρες με ανεπτυγμένο κράτος πρόνοιας (π.χ. Σουηδία, Νορβηγία), η στήριξη παρέχεται περισσότερο από το κράτος και λιγότερο από την οικογένεια. Οι οικογενειακές σχέσεις είναι λιγότερο "χρησιμοθηρικές" και περισσότερο βασισμένες σε προσωπική επιλογή και συναισθηματικούς δεσμούς.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Μάιος 2025, 17:58

στο ψαρεμα οι περισσοτεροι 38ρηδες ειναι ανυπαντροι και τους βαζω χοντρο χερι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Μάιος 2025, 16:15

Προέλλην έγραψε:Δεν αποτελούν κάποια ΕΛ ιδιαίτερότητα όλα αυτά.

Σε χώρες με ασθενές κράτος πρόνοιας (όπως πολλές χώρες της Νότιας Ευρώπης π.χ. Ελλάδα, Ιταλία), οι οικογένειες αναλαμβάνουν συχνά ρόλο υποκατάστατου του κράτους. Φροντίζουν ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, άνεργους νέους κ.λπ. Υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από το οικογενειακό δίκτυο για παροχή στήριξης.

Αντίθετα, σε χώρες με ανεπτυγμένο κράτος πρόνοιας (π.χ. Σουηδία, Νορβηγία), η στήριξη παρέχεται περισσότερο από το κράτος και λιγότερο από την οικογένεια. Οι οικογενειακές σχέσεις είναι λιγότερο "χρησιμοθηρικές" και περισσότερο βασισμένες σε προσωπική επιλογή και συναισθηματικούς δεσμούς.

Δεν είναι κακό να σε φροντίζει η οικογένεια σου, το κακό είναι όταν η φροντίδα αυτή είναι μονόδρομος λόγω έλλειψης κρατικής μέριμνας ή παρέχεται επειδή υπάρχει ιδιοτέλεια εκ μέρους των συγγενών.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 29 Μάιος 2025, 23:43

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν αποτελούν κάποια ΕΛ ιδιαίτερότητα όλα αυτά.

Δεν είναι κακό να σε φροντίζει η οικογένεια σου, το κακό είναι όταν η φροντίδα αυτή είναι μονόδρομος λόγω έλλειψης κρατικής μέριμνας ή παρέχεται επειδή υπάρχει ιδιοτέλεια εκ μέρους των συγγενών.

Αν μιλάμε να σε τσοντάρουν τίποτε χρήματα για προκαταβολή δανείου κατοικίας, μάλλον δεν είναι ντροπή.

Αν εννοείς να έχεις τελειώσει με την οποιαδήποτε εκπαίδευσή σου και να είσαι σε ηλικία εργασίας, και να σου πληρώνουν ρουχαλάκια, βενζίνες, καφέδες, ποτάκια, κλπ, επί σειρά ετών, φυσικά και είναι ντροπή. Δεν είναι απλώς ντροπή, καταστροφή του παιδιού είναι καθώς επαναπαύεται και όσο περνάει ο καιρός καθίσταται ολοένα και πιο ανίκανο για να επιβιώσει μόνο του όταν αποδημήσουν οι γονείς χορηγοί.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Ιουν 2025, 11:04

Προέλλην έγραψε:Αν μιλάμε να σε τσοντάρουν τίποτε χρήματα για προκαταβολή δανείου κατοικίας, μάλλον δεν είναι ντροπή.

Αν εννοείς να έχεις τελειώσει με την οποιαδήποτε εκπαίδευσή σου και να είσαι σε ηλικία εργασίας, και να σου πληρώνουν ρουχαλάκια, βενζίνες, καφέδες, ποτάκια, κλπ, επί σειρά ετών, φυσικά και είναι ντροπή. Δεν είναι απλώς ντροπή, καταστροφή του παιδιού είναι καθώς επαναπαύεται και όσο περνάει ο καιρός καθίσταται ολοένα και πιο ανίκανο για να επιβιώσει μόνο του όταν αποδημήσουν οι γονείς χορηγοί.

Δεν λέω για τους ημιπιτσιρικάδες ρε, για τους γέρους λέω που τους προσέχουν τα παιδιά τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 08 Ιουν 2025, 11:37

Ως προς αυτό, η λύση είναι αυτό που κάνουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες: να αυξηθούν τα ασφάλιστρα και να εισαχθεί ασφάλιση φροντίδας γήρατος + ατομικές οικονομίες του καθενός γι αυτό τον σκοπό.
Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί ένας τομέας της οικονομίας στην Ελλάδα που εν πολλοίς σήμερα είναι ανύπαρκτος.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Ιουν 2025, 10:17

Προέλλην έγραψε:Ως προς αυτό, η λύση είναι αυτό που κάνουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες: να αυξηθούν τα ασφάλιστρα και να εισαχθεί ασφάλιση φροντίδας γήρατος + ατομικές οικονομίες του καθενός γι αυτό τον σκοπό.
Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί ένας τομέας της οικονομίας στην Ελλάδα που εν πολλοίς σήμερα είναι ανύπαρκτος.

Καλό είναι να υπάρχουν υποδομές αν χρειαστεί αλλά ο καθένας θα προτιμούσε να τον προσέχουν τα παιδιά του και όχι μια νοσοκόμα ανάμεσα σε άλλους 100 αγνώστους
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Ιουν 2025, 21:31

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ως προς αυτό, η λύση είναι αυτό που κάνουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες: να αυξηθούν τα ασφάλιστρα και να εισαχθεί ασφάλιση φροντίδας γήρατος + ατομικές οικονομίες του καθενός γι αυτό τον σκοπό.

Καλό είναι να υπάρχουν υποδομές αν χρειαστεί αλλά ο καθένας θα προτιμούσε να τον προσέχουν τα παιδιά του και όχι μια νοσοκόμα ανάμεσα σε άλλους 100 αγνώστους

:hmmm

Μόνο βλαμένος θα προτιμούσε να βάλει τα παιδιά του σε τέτοιο λούκι, αντί να έχει ένα εκτεταμένη φροντίδα στο σπίτι απο γηροκόμους υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών, ή να βρίσκεται σε κάποια δομή.

Αυτά που έχεις στο μυαλό σου, με τίποτε γερόντια σε τετράκλινα με μέγαιρες να τα βασανίζουν, κλπ, είναι χαρακτηριστικά του βαθέους 3ου κόσμου. Δεν αμφιβάλλω ότι η ζωή στην Ελλάδα για τους ευάλωτους είναι πραγματικά εφιαλτική, τα έχω δεί και με τα μάτια μου εξάλλου.

Σε κάθε περίπτωση, κόψιμο από τα καφεδάκια και τα ποτάκια, και πλερώ ασφάλιση φροντίδας γήρατος. Μόνο σε βαρβαρικές κοινωνίες προκρίνεται τα σινανάι γιάβρουμ έναντι του ανθρωπισμού.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Κοινωνία”