Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, οι Iron Maiden κυκλοφορούν το "Fear Of The Dark".

Ελληνική και ξένη μουσική.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, οι Iron Maiden κυκλοφορούν το "Fear Of The Dark".

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Μάιος 2024, 07:44

bizeli έγραψε:Ναι βέβαια το ίδιο μπορεί να σου πει οποιοσδήποτε άλλος ακούει ένα διαφορετικό είδος μουσικής.
Απλά αντί για riff μπορεί να έχει κάτι άλλο μέσα ως χαρακτηριστικό.

Στον Λαχουρένιο να τα πεις αυτά που όλα τα είδη μουσικής τα θεωρεί σκουπίδια (εκτός από αυτά που ακούει αυτός) και του λέω κι εγώ το ίδιο πράγμα.
Δεν γίνεται να μη σε συγκινεί μια μελωδία ανεξαρτήτως σε ποιο είδος ανήκει.
Γιατί εγώ ακούω απ' όλα και δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.

Πότε έχω πει κάτι τέτοιο :hmmm

Αυτό το έχω πει μόνο για την ελληνική εμπορική μουσική και κυρίως τα λαικά (Βέρτηδες, Οικονομόπουλους κλπ). Στα υπόλοιπα είμαι ανοιχτός αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω να εντρυφήσω όσο θα ήθελα (ή και καθόλου).

Προέλλην έγραψε:Μελωδία απο "μελωδία" έχει διαφορά. H μουσική κατά βάση είναι μαθηματικά. Οι Iron Maiden δεν είναι απλά κάποιοι μαλιάδες που γραντζουνάνε κιθάρες και βαράνε κλαπατσίμπαλα, είναι μουσικές ιδιοφυϊες, η μουσική τους, ως αρμονική σύνθεση είναι πολύ πιο σπουδαία απο θεοδωράκηδες και χατζιδάκηδες. Ο Χάρρις θα μπορούσε να διδάσκει στα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη θεωρία, αρμονία και αντίστιξη.

Δεν έχω ασχοληθεί με την μουσική τους αλλά οι δύο συγκεκριμένοι ήταν συνθέτες διεθνούς φήμης και όχι απλά κάποιες μετριότητες που κάναμε θεούς στην Ελλάδα, οπότε η μουσική τους από τεχνική άποψη έστω μπορεί και να αξίζει.

Θα μπορούσες να αναφέρεις σαν αρνητικό αντιπαράδειγμα τον Παντελίδη, που τα τραγούδια του δεν είχαν καν μελωδία ούτε και ομοιοκαταληξίες. Απλώς μιλούσε μονότονα πάνω από την μουσική και τα ζαβά τον είχαν για Μότσαρτ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Eliot1988
Rookie poster
Rookie poster

Re: Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, οι Iron Maiden κυκλοφορούν το "Fear Of The Dark".

Δημοσίευσηαπό Eliot1988 » 14 Μάιος 2024, 17:58

Προέλλην έγραψε:
bizeli έγραψε:
Ναι βέβαια το ίδιο μπορεί να σου πει οποιοσδήποτε άλλος ακούει ένα διαφορετικό είδος μουσικής.
Απλά αντί για riff μπορεί να έχει κάτι άλλο μέσα ως χαρακτηριστικό.

Στον Λαχουρένιο να τα πεις αυτά που όλα τα είδη μουσικής τα θεωρεί σκουπίδια (εκτός από αυτά που ακούει αυτός) και του λέω κι εγώ το ίδιο πράγμα.
Δεν γίνεται να μη σε συγκινεί μια μελωδία ανεξαρτήτως σε ποιο είδος ανήκει.
Γιατί εγώ ακούω απ' όλα και δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.

Μελωδία απο "μελωδία" έχει διαφορά. H μουσική κατά βάση είναι μαθηματικά. Οι Iron Maiden δεν είναι απλά κάποιοι μαλιάδες που γραντζουνάνε κιθάρες και βαράνε κλαπατσίμπαλα, είναι μουσικές ιδιοφυϊες, η μουσική τους, ως αρμονική σύνθεση είναι πολύ πιο σπουδαία απο θεοδωράκηδες και χατζιδάκηδες. Ο Χάρρις θα μπορούσε να διδάσκει στα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη θεωρία, αρμονία και αντίστιξη.

Πολυ ωραια αυτα που λες! Και λογικα ειναι αυτοδιδακτος ετσι? Το να εισαι τοσα χρονια στο προσκηνιο της μουσικης , ειναι αθλος. Και δεν ειναι μονο η μουσικη, ειναι και οι στιχοι που μιλανε...Αυτα που λεει ο Harris δεν νομιζω να υπαρχει πουθενα αλλου. Δεν μπορω να ακουω τραγουδια για αγαπες και λουλουδια. Και παραθετω ενα τραγουδι μεταφρασμενο στα Ελληνικα το οποιο απλα Respect

https://www.youtube.com/watch?v=QRpN5lxdnh4

Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς
Καθώς ταξιδεύει πάνω στο υποζύγιο
Ανεβαίνοντας την πλαγιά
Καθώς κοιτάζει κάτω στην κοιλάδα
Χωρίς τύψεις αλλά με την υπερηφάνειά του

Καθώς ταξιδεύει σε ορεινά μονοπάτια
Και χτυπάει δυνατά προς τα πάνω
Η αντανάκλασή του μέσα στην ομορφιά γύρω του
μοιάζει αδειανή

Τρέχει απ' τις πιο άγριες σκέψεις του
Τρέχει από τα πάντα μέσα του
Ψάχνει τώρα να βρει κάτι
Ελπίζοντας να σωθεί

Ψάχνει για την απάντηση τώρα
Είναι κάτι που κατάφερε να αποφύγει μέχρι τώρα
Ψάχνει για την καταδίκη που λαχταρά
Πρέπει να βρει την απάντηση αργά ή γρήγορα

Έφτασε τον εαυτό του στα άκρα
Έπρεπε να μοχθήσει για τα δυσκολότερα πράγματα στη ζωή
Αλλά τι να τον βάλεις να πληρώσει τώρα
Η ζωή του κι ο χρόνος είναι τα μόνα πράγματα που έχει

Η ζωή δεν είναι πρόβα, έχει μόνο αυτή τη μία ευκαιρία για να τη ζήσει σωστά
Το να ζεις αληθινά είναι ο μόνος τρόπος να ξέρεις
Ίσως κάποια μέρα να του συγχωρήσουν ο,τι έκανε
παρά τον πόνο του πρόωρου θανάτου

Πεπρωμένο, δεν είναι καλό να κρύβεσαι
Η μετάνοια θα είναι τώρα ο μοναδικός του δρόμος
Κατάλαβε, δεν είναι καλό να δραπετεύεις
Η μετάνοια θα είναι τώρα η σωτήρια προσευχή του

Απλά για να συμφιλιωθεί με τον Θεό
Όλα συγχωρούνται αλλά το άφησε για λίγο αργά
Προσπαθώντας κάτι που δεν είναι
Είναι αδύνατο να αλλάξεις τόσο πολύ

Αφαίρεσε τη ζωή κάποιου
Δεν περνάει μέρα που να μετανιώσει αυτό που έκανε
Θα έπρεπε να έχει βρει άλλο τρόπο
αλλά το άγιο βιβλίο λέει οφθαλμός αντί οφθαλμού

Σκεπτόμενος τις αποφάσεις που πάρθηκαν
Την κρίση που θα τον στοιχειώνει μέχρι το θάνατό του
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει άλλη ζωή
Αλλά στο μυαλό του δεν είχε άλλη επιλογή πέρα από αυτή

Μακριά, πολύ μακριά
Μακριά, πολύ μακριά
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Μάιος 2024, 20:59

Το "αυτοδίδακτος" δεν σημαίνει ότι απλά πατάει τα τάστα στην τύχη και διαλέγει τι ακούγεται καλά. To να μην έχεις επίσημο πτυχίο θεωρίας και αρμονίας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διαβάσεις μόνος σου. Ο τύπος κάνει μπαμ ότι έχει κάτσει με δασκάλους και έχει διαβάσει πάρα πολύ για να μάθει σωστά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Μάιος 2024, 21:15

Δώστε βάση στην Γέφυρα στο 03:25+. Αυτό, είναι αντίστιξη, το ήξερε και το έκανε, δεν έτυχε.
1 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Μάιος 2024, 21:18

Δώστε βάση στην Γέφυρα στο 03:25+. Έχει μια σύντομη στιγμή αντίστιξης, εκείνο το σόλο μπάσου και τα μέρη της κιθάρας μετά είναι η κύρια αντίστιξη. Οι αρμονίες των κιθάρων παρουσιάζουν παρόμοια κίνηση, το διάστημα μεταξύ των κιθάρων αλλάζει από μείζονα τρίτη σε ελάσσονα τρίτη και πάλι πίσω. Αυτά, δεν τα έμαθε γρατζουνώντας στην υπόγα, ο τύπος ήξερε θεωρία δίκην τύπου που πήγε μαθήματα ως επιμελές σχολιαρούδι καμιά δεκαετία, ήδη απο το 1ο άλμπουμ.
1 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Μάιος 2024, 13:40

Eliot1988 έγραψε:Και παραθετω ενα τραγουδι μεταφρασμενο στα Ελληνικα το οποιο απλα Respect

https://www.youtube.com/watch?v=QRpN5lxdnh4

Κομματάρα από το άκρως αδικημένο Final Frontier. Είναι ο δίσκος που είναι πιο κοντά στον 80s ήχο τους. Το συγκεκριμένο είναι από τα αγαπημένα μου.

Προέλλην έγραψε:

Δώστε βάση στην Γέφυρα στο 03:25+. Έχει μια σύντομη στιγμή αντίστιξης, εκείνο το σόλο μπάσου και τα μέρη της κιθάρας μετά είναι η κύρια αντίστιξη. Οι αρμονίες των κιθάρων παρουσιάζουν παρόμοια κίνηση, το διάστημα μεταξύ των κιθάρων αλλάζει από μείζονα τρίτη σε ελάσσονα τρίτη και πάλι πίσω. Αυτά, δεν τα έμαθε γρατζουνώντας στην υπόγα, ο τύπος ήξερε θεωρία δίκην τύπου που πήγε μαθήματα ως επιμελές σχολιαρούδι καμιά δεκαετία, ήδη απο το 1ο άλμπουμ.

Ύμνος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Eliot1988
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Eliot1988 » 16 Μάιος 2024, 16:36

Δηλαδη, δεν γινετε να ξερεις τοσα απο να εχεις γραψει τοσο ωραια τραγουδια που το καθε κομματι ειναι ξεχωριστο και εχει αυτο το "κατι".
Εχει διαβασει μουσικη ε? Ανελυσε το μου λιγο.. Τι αλλο ξερεις για τον Harris? Εχω παθος με αυτον τον ανθρωπο.

Καπου ειχα διαβασει οτι το metal ειναι η κλασικη μουσικη της εποχης μας.

Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι οτι ποσο απλα και ωραια δενει το μπασο σε καθε κομματι.. Ειναι τοσο ενεργο σαν οργανο στους Iron Maiden....

Κανενας δεν μπορει να αντιγραψει το στυλ του Harris...

Και περα απο την μουσικη ειναι και η θεματολογια των Iron Maiden ιδιαιτερη.

Ειχε πει καποτε ο Harris : "Δουλεψα σκληρα για τους Iron Maiden, αλλα ειχα και πολυ τυχη στον δρομο μου" ...
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Μάιος 2024, 18:53

Λαχουρένιος έγραψε:Πότε έχω πει κάτι τέτοιο :hmmm

Έχεις συμφωνήσει ποτέ σε νήμα μουσικής μαζί μου; ΟΧΙ

Μόλις πήρες την απάντησή σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Μάιος 2024, 18:58

Λαχουρένιος έγραψε:Θα μπορούσες να αναφέρεις σαν αρνητικό αντιπαράδειγμα τον Παντελίδη, που τα τραγούδια του δεν είχαν καν μελωδία ούτε και ομοιοκαταληξίες.

Όλα τα τραγούδια βασίζονται σε μελωδίες και στη σύνθεση ήχων. Άλλο αν δε σου αρέσουν.
Δλδ τι είναι τα υπόλοιπα τραγούδια; Ήχοι από εξάτμιση;
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 16 Μάιος 2024, 21:05

bizeli έγραψε:
Όλα τα τραγούδια βασίζονται σε μελωδίες και στη σύνθεση ήχων. Άλλο αν δε σου αρέσουν.
Δλδ τι είναι τα υπόλοιπα τραγούδια; Ήχοι από εξάτμιση;

Sorry for the off topic αλλά μάλλον δεν έχεις ακούσει τι μουσικά αριστουργήματα
συνθέτει σολάροντας στις 8.000 RPM το παρακάτω μουσικό όργανο. :D

Εικόνα
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Μουσική”