Προέλλην έγραψε:Δεν γίνεται να έχεις παντού όλον αυτό τον κόσμο να μαγαρίζει τον τόπο, αλλά ως δια μαγείας οι αστυνομικοί του να είναι υποδείγματα ηθικής, λογικής και ικανοτήτων. Όπως είδαμε σε παλαιότερα περιστατικά, έχουμε και αστυνομικούς που δέρνουν και δολοφονούν τις γυναίκες τους. Και σε όλες τις άλλες επαγγελματικές κατηγορίες φυσικά.
Μέχρι πριν λίγες δεκαετίες ήταν μαγκιά να έχεις την γυναίκα σου σούζα με τίποτε μπάτσες ή να την σφάζεις αν αυτή κοιτάξει κανέναν άλλο, γιατί έτσι επέτασσε η κοινωνία. Με τα Στέλλα κρατάω μαχαίρι, με το πρότυπο καλλονής Βουγιουκλάκη που ερωτευόταν διαφόρους που την σφαλιαρίζανε, κτλ γαλουχήθηκαν οι σύγχρονοι ΕΛ.
Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς το πόιντ σου εγώ παρόλα αυτά δεν τα βάζω με τους αστυνομικούς. Το αν έγιναν κακοί χειρισμοί στη συγκεκριμένη περίπτωση, που πιθανώς έγιναν αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, για μένα σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ΕΝΑΣ είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω από όλα αυτά. Το ΚΡΑΤΟΣ.
Προφανώς και το κράτος δεν είναι δυνατόν να παρέχει προσωπική φρουρά σε κάθε πολίτη ξεχωριστά αλλά λόγω της φύσης αυτού του αγαθού που ονομάζεται προστασία του πολίτη, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό, οφείλεις να κόψεις τον λαιμό σου και να κάνεις τα αδύνατα δυνατά ΠΡΙΝ συμβεί το κακό.
Στην περίπτωση των Τεμπών είχε βγει το σίχαμα ο πορτοσάλτε και είχε πει ότι χρειαζόταν η θυσία στα Τέμπη για να φτιάξουν οι σιδηρόδρομοι.
Δλδ έτσι θα το πηγαίνουμε τώρα; Πρώτα θα πρέπει να συμβεί μια θυσία για διορθωθεί μια προβληματική κατάσταση;
Τι σόι άριστη κυβέρνηση είναι αυτή που υποστηρίζεις που δεν μπορεί από πριν να κάνει δυο τρία απλά πραγματάκια και χρειάζονται ανθρωποθυσίες;
Εγώ δεν είμαι από τους πολίτες που τα περιμένουν όλα από το κράτος όμως εφόσον η ίδια η κυβέρνηση μας τα έχει πρήξει περί αριστείας να δέχεται τότε και την αντίστοιχη αυστηρή κριτική.
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους.
Αλλιώς ας αφήσει στην άκρη το πόσο κυβερνησάρα νομίζει ότι είναι και ας προσγειωθεί λίγο στην πραγματικότητα.
Όσες πιο πολλές απαιτήσεις έχεις από τους πολίτες σου το ίδιο υψηλό επίπεδο θα έχουν και οι πολίτες σου από σένα στην παροχή υπηρεσιών.
Μόνη της αυτή η κυβέρνηση διεκδίκησε αυτόν τον τίτλο.