"Εγώ για 800 Ευρώ δεν πάω να δουλέψω"

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: "Εγώ για 800 Ευρώ δεν πάω να δουλέψω"

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 17 Φεβ 2023, 20:30

Στο μυαλό μου είχα τους ανέργους δεν πάω να δουλέψω και όχι τους εργαζόμενους που μένουν με τους γονείς τους
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 17 Φεβ 2023, 21:07

Προέλλην έγραψε:Στο μυαλό μου είχα τους ανέργους δεν πάω να δουλέψω και όχι τους εργαζόμενους που μένουν με τους γονείς τους

Έστω οτι είσαι άνεργος και μένεις στη Θεσσαλονίκη με τους γονείς σου. Και σου λένε έλα για δουλειά Αθήνα με 800 ευρώ. Πηγαίνεις;
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 17 Φεβ 2023, 22:20

mixaliss έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Στο μυαλό μου είχα τους ανέργους δεν πάω να δουλέψω και όχι τους εργαζόμενους που μένουν με τους γονείς τους

Έστω οτι είσαι άνεργος και μένεις στη Θεσσαλονίκη με τους γονείς σου. Και σου λένε έλα για δουλειά Αθήνα με 800 ευρώ. Πηγαίνεις;

Δύσκολα ομολογουμένως. Αλλά μια δουλειά με τόσα λεφτα βρίσκεις και στη Θεσσνίκη σχετικά εύκολα, ειδικά αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα.
0 .
Ich bereue nichts

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 18 Φεβ 2023, 08:32

Προέλλην έγραψε:
mixaliss έγραψε:

Δύσκολα ομολογουμένως. Αλλά μια δουλειά με τόσα λεφτα βρίσκεις και στη Θεσσνίκη σχετικά εύκολα, ειδικά αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα.

Πως εισαι τοσο σιγουρος ? Διοτι εδω δτα γιαννενα για 800 ευρω πρεπει να δουλευεις 48 ωρες την εβδομαδα φουλ (καμαριερα)
0 .

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 18 Φεβ 2023, 10:54

Για 800 ευρώ ΠΑΩ να δουλέψω και δουλεύω.

Για 500 ευρώ όμως που έπαιρνα μέχρι πριν ένα χρόνο, παραιτήθηκα μετά από 4 μήνες.

Το θέμα είναι ότι όταν ήμουν άνεργος γιατί αποχώρησα που δεν ήθελα να σκίζομαι για τα 500, έβλεπα στο ίντερνετ προέλληνες να με αποκαλούν τεμπέλη και αχάριστο.

Επομένως το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι δε δουλεύουνε για τα 800. Το πρόβλημα είναι ότι και στα 300 να πέσει ο κατώτατος, κάποιοι θα κατακεραυνώνουν όσους δεν συμβιβάζονται να κάθονται να σκίζονται για μια τέτοια αμοιβή.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2023, 12:12

Perseus1966 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δύσκολα ομολογουμένως. Αλλά μια δουλειά με τόσα λεφτα βρίσκεις και στη Θεσσνίκη σχετικά εύκολα, ειδικά αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα.

Πως εισαι τοσο σιγουρος ? Διοτι εδω δτα γιαννενα για 800 ευρω πρεπει να δουλευεις 48 ωρες την εβδομαδα φουλ (καμαριερα)

Θεσσνίκη είναι πιο εύκολο να βρείς δουλειά απ ότι σε επαρχιακή πόλη και συνήθως πληρώνουν ελαφρώς καλύτερα.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Φεβ 2023, 02:55

Alien_ex_forums έγραψε:Για 800 ευρώ ΠΑΩ να δουλέψω και δουλεύω.

Για 500 ευρώ όμως που έπαιρνα μέχρι πριν ένα χρόνο, παραιτήθηκα μετά από 4 μήνες.

Το θέμα είναι ότι όταν ήμουν άνεργος γιατί αποχώρησα που δεν ήθελα να σκίζομαι για τα 500, έβλεπα στο ίντερνετ προέλληνες να με αποκαλούν τεμπέλη και αχάριστο.

Επομένως το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι δε δουλεύουνε για τα 800. Το πρόβλημα είναι ότι και στα 300 να πέσει ο κατώτατος, κάποιοι θα κατακεραυνώνουν όσους δεν συμβιβάζονται να κάθονται να σκίζονται για μια τέτοια αμοιβή.

Εγώ νομίζω αν δεν είχα στον ήλιο μοίρα θα πήγαινα και για 300 - 500 ευρώ. Λέμε να μην είχα στον ήλιο μοίρα. Τώρα αν εξακολουθούσα να μένω με γονείς και είχα εξασφαλισμένη τουλάχιστον στέγη και διατροφή ίσως να το σκεφτόμουν όπως εσύ.

Αλλά σε φάση να είμαι ένα βήμα πριν μείνω σε παγκάκι ... I mean τι άλλο θα είχα να χάσω;
Άσε που εγώ πιστεύω ότι δουλεύοντας (έστω και στην πιο σκατοδουλειά) σου ανοίγονται πόρτες. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πλέον ότι οι γνωριμίες είναι πιο σημαντικές ακόμα και από το πιο δυνατό βιογραφικό.

Οπότε κλεισμένη σπίτι μου τι θα καταλάβω; Θα έρθει κάποιος και θα μου χτυπήσει την πόρτα αν θέλω να δουλέψω;
Γενικά πιστεύω στη φάση ότι περνάω πρώτα από τα σκατά μέχρι να βρω κάτι καλύτερο. Και να σας πω την αλήθεια πιστεύω ότι έρχεται το καλύτερο κάποια στιγμή. Αρκεί να είσαι και λίγο τσακαλάκι. Τώρα άμα είσαι ντολμάς εντάξει.

Πάντως η λογική που θα είχα θα ήταν αρκεί να τρυπώσω κάπου.
2 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Φεβ 2023, 03:31

Εγώ παιδιά να σας πω την αλήθεια, χωρίς να θέλω να το παίξω βασίλης καίλας, έχω κάνει άπειρες σκατοδουλειές. Και όταν λέω σκατοδουλειές το εννοώ. Σε φάση να καθαρίζω τουαλέτες με σκατά στους τοίχους και εμετούς σε μαγαζί που δούλευα και χρησιμοποιούσαν όλοι οι άστεγοι τις τουαλέτες ως δημόσια λουτρά και όλοι οι afterαδες από τα κλαμπ να ξερνοβολάνε εκεί.

Έχω κάνει και ακόμα πιο χαμαλοδουλειές :laugh1:
Όμως έχω να πω το εξής. Σε όποια δουλειά και να πήγα (περιστασιακή ή μη) δεν υπήρχε ούτε ΜΙΑ, ούτε ΜΙΑ το τονίζω,που να μην μου προτάθηκε στο τέλος να αναλάβω θέση ευθύνης όπως πχ και προϊσταμένης σε μεγάλη εταιρεία.

Και μέσα σε όλα αυτά έκρυβα και το γεγονός ότι ήμουν φοιτήτρια και είχα να βγάλω και μια σχολή. Γιατί φοβόμουν ότι δεν θα με προσλάβουν. Αλλά ήμουν σκυλί μαύρο.

Στην τελευταία δουλειά που ήμουν όταν πλέον αισθάνθηκα ασφάλεια, τους ξεφούρνισα ότι σπουδάζω γιατί έπρεπε να παίρνω εξεταστικές άδειες. Δεν έβγαινε αλλιώς.
Οι άνθρωποι πολύ συνεργάσιμοι φυσικά μου έδιναν ό,τι δικαιούμουν κι έτσι κατάφερα και τέλειωσα τη σχολή. Και κάπου εκεί μου προτάθηκε η θέση της προϊσταμένης. Αλλά τους είπα σόρι γκάιζ με τιμά η πρότασή σας αλλά έχω άλλα επαγγελματικά σχέδια από δω και στο εξής.
Δεν τους κρέμασα. Έφυγα μέχρι να βρεθεί αντικαταστάστης. Κρατάω μέχρι και σήμερα άριστες σχέσεις. Μάλιστα τα καλοκαίρια που απολυόμουν από δασκάλα ως αναπληρώτρια, προτιμούσα αντί να βγαίνω ταμείο ανεργίας να πηγαίνω εκεί. Και πάντα με περίμενε η θέση για μένα. Ακόμα και σήμερα πιστεύω αν μπορούσα (γιατί πλέον δεν μπορώ) θα πήγαινα άνετα να έπιανα βάρδια για κανένα εξτραδάκι. :D
Και είναι αυτή η δουλειά που σας λέω που ξεκίνησα από το να καθαρίζω σκατά στις τουαλέτες. Τελείως βασίλης καιλης στόρι αλλά its true.

Η μοναδική δουλειά που απολύθηκα ήταν από ανθοπωλείο :laugh1: Ακόμα θυμάμαι και σήμερα τη φράση του αφεντικού. "Δεν θα χρειαστούμε άλλο τις υπηρεσίες σας". :laugh1:
Η φάση είναι ότι την ίδια μέρα είχα σκοπό κι εγώ να του πω ότι θα παραιτηθώ.
Ε τι ρε σεις; Εκεί ήταν κάτεργα. Έπρεπε να κουβαλάω τσουβάλια με χώμα και κάτι τέτοια. Λόγω σωματικής διάπλασης δεν τα κατάφερα. Αφού είμαι σαν φασόλι.

Δε θέλω να ακουστώ ψώνιο απλά σας παρουσιάζω τη νοοτροπία μου.

ΥΓ: Και να μην πω κιόλας πόσο άπειρο κόσμο γνώρισα με όλες αυτές τις δουλειές.
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 20 Φεβ 2023, 09:14

Να παω να δουλεψω υπο αυτες τις συνθηκες που αναφερεις ,αλλα αμα παιρνεις 300 και εχεις και 30 χλμ πηγαινελα ειναι προβληματικό και για λιγο καιρό.
Κοίτα να δεις η γυναικα ηρθε στα Γιάννενα απο κερκυρα μιας που εχω σπιτι εφω να μην πληρωνουμε διπλα.
Βρηκε δουλεια σε μεγαλο ξενοδοχειο 25 χλμ πηγαινελα ,πολυ δουλεια οχι διαλλειμα λιγο προσωπικο πολυ γκρινια ,οι πληρωμες και η ασφαλεια κανονικα ,εφυγε και πηγε σε πλυντηριο ρουχων ,πολλα λογια στην αρχη μετα απο δυο μηνες ουτε ασφαλιση ουτε υπερωριες ,εφτανε μεχρι 10 ωρες την ημερα ,εχει κανει και 15 ,που ειναι τρομερο σε τετοια βαρια δουλεια,αφου δεν την πληρωνανε καιιστα ηθελαν να τους χρεωσουν και κατι πραγματα που μπερδευτηκαν εφυγε και τους εστειλε το ικα ,μετα πηγε σε αλλο ξενοδοχειο στο κεντρο ,αρχισε 21/12 παλι ανασφαλιστη παλι να ζηταει τα λεφτα της ,την ασφαλισαν 28/1 δοοτι γους την έπεσε το ικα και φοβηθηκαν μεχρι τωρα εχει παρει 420 ευρω και εχθες της εδωσαν 443 ,χωρις να της λενε ποσο εοναι ο μισθός η τι αφορουν αυτα τα χρηματα ,τωρα τα ξαναμαζευει να παει κερκυρα παλι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Φεβ 2023, 19:30

Perseus1966 έγραψε:Να παω να δουλεψω υπο αυτες τις συνθηκες που αναφερεις ,αλλα αμα παιρνεις 300 και εχεις και 30 χλμ πηγαινελα ειναι προβληματικό και για λιγο καιρό.
Κοίτα να δεις η γυναικα ηρθε στα Γιάννενα απο κερκυρα μιας που εχω σπιτι εφω να μην πληρωνουμε διπλα.
Βρηκε δουλεια σε μεγαλο ξενοδοχειο 25 χλμ πηγαινελα ,πολυ δουλεια οχι διαλλειμα λιγο προσωπικο πολυ γκρινια ,οι πληρωμες και η ασφαλεια κανονικα ,εφυγε και πηγε σε πλυντηριο ρουχων ,πολλα λογια στην αρχη μετα απο δυο μηνες ουτε ασφαλιση ουτε υπερωριες ,εφτανε μεχρι 10 ωρες την ημερα ,εχει κανει και 15 ,που ειναι τρομερο σε τετοια βαρια δουλεια,αφου δεν την πληρωνανε καιιστα ηθελαν να τους χρεωσουν και κατι πραγματα που μπερδευτηκαν εφυγε και τους εστειλε το ικα ,μετα πηγε σε αλλο ξενοδοχειο στο κεντρο ,αρχισε 21/12 παλι ανασφαλιστη παλι να ζηταει τα λεφτα της ,την ασφαλισαν 28/1 δοοτι γους την έπεσε το ικα και φοβηθηκαν μεχρι τωρα εχει παρει 420 ευρω και εχθες της εδωσαν 443 ,χωρις να της λενε ποσο εοναι ο μισθός η τι αφορουν αυτα τα χρηματα ,τωρα τα ξαναμαζευει να παει κερκυρα παλι.

Γκρηκ επιχειρηματικότητα :dunno:
Και Γερμανία υπάρχουν αυτά, αλλά μόνο σε κάτι λουκανικάδικα που δουλεύουν αποκλειστικά αφρικανοί που δεν ξέρουν την γλώσσα σε επίπεδο να πάνε στην αστυνομία και να εξηγήσουν. Μιλάμε για κάπου το 0,05% της αγοράς εργασίας.
Κατά τα άλλα, αυτά που περιγράφεις για τον μέσο έως και κατώτερο εργαζόμενο του πολιτισμένου κόσμου είναι πράγματα που απλά δεν έχει ζήσει ποτέ, ανήκουν στην σφαίρα του μύθου. Ελλάδα 'ομως όλοι ξέρουμε ότι αποτελούν την κανονικότητα.
Δεν μεταναστεύετε λέω εγώ να βρείτε την υγεία σας; Η γυναίκα και στην Ευρώπη σκληρά θα δουλεύει σε τέτοιες δουλειές, αλλά θα έχει ωράριο, φούλ ένσημα και μισθό κάθε μήνα. Εσύ, με ένα δίπλωμα λεωφορείου ή νταλίκας, έχεις και το αρκουδιαρικο το στυλ, θα είσαι μπόμπα.
2 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Κοινωνία”