8.586 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: 8.586 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Ιούλ 2022, 22:39

Επίσης, πρέπει να ψάξεις πως έφτασε 15 χρονών και δεν ξέρει να κάνει πολλαπλασιασμό και διαίρεση, Είτε οι δάσκαλοί του στο Δημοτικό ήταν αλήτες, είτε οι γονείς, είτε και τα δύο.

Γι αυτά, θα πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση εκπαιδευτικών, καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες, σε συνδυασμό με πολλές θέσεις φιλοξενίας σε ιδρύματα ανηλίκων. Προφανώς πολλά παιδιά μεγαλώνουν σε οικογένειες στις οποίες δεν θα έπρεπε να μεγαλώνουν.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιούλ 2022, 22:46

Εν τω μεταξύ για να σας βάλω και λίγο στο κλίμα κάποια ενδιαφέροντα fun facts. Επεξήγηση ορολογιών μάλλον.

Τα σχολεία εκτός από το προσωπικό που ασκούν αποκλειστικά διδακτικό έργο είτε γενικής εκπαίδευσης είτε ειδικής εκπαίδευσης, πλαισιώνονται και από
ΕΕΠ = Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
ΕΒΠ = Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

Και όχι τίποτα από αυτά τα δύο δεν έχει να κάνει με το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ή σχολικούς τροχονόμους. Αυτοί είναι κάτι άλλο και νομίζω ότι οι συμβάσεις τους είναι μέσω των δήμων.

Όταν λέμε ΕΕΠ εννοούμε λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, σχολικούς νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργασιοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδιάτρους, μουσικοθεραπευτές, κτλ. Όλοι αυτοί είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Οι ΕΒΠ όμως είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην ουσία είναι αυτό που λέει η λέξη. Προσωπικοί βοηθοί σε παιδιά που χρήζουν βοήθειας.
Βασικά απαιτείται:
Πτυχίο Τμήματος Προσχολικής Αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες ή τμήματος Κοινωνικών Φροντιστών Τ.Ε.Ε. Β’ κύκλου ή του αντίστοιχου Τμήματος ειδίκευσης Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας ή Νηπιοβρεφοκόμων των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων & Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων ή πτυχίο Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων, Δημιουργίας και Έκφρασης Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Για τα δύο τελευταία απαιτείται βεβαίωση πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Ούτε οι ΕΕΠ ούτε οι ΕΒΠ έχουν στα καθήκοντά τους διδακτικό έργο.

Και νομίζω (αν δεν κάνω λάθος) ότι ανάμεσα στους διορισμούς εκπαιδευτικών είναι και αυτές οι ειδικότητες. Όχι μόνο εκπαιδευτικοί.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιούλ 2022, 22:48

Προέλλην έγραψε:Δεν γίνεται να δέχεσαι σε ΕΠΑΛ άτομο που δεν ξέρει να κάνει πολλαπλασιασμό και διαίρεση.

Εννοείς καθηγητή ή μαθητή;
Σόρι δεν κατάλαβα σε ποιους αναφέρεσαι.
Γιατί αρχικά με τους καθηγητές τα είχες βάλει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιούλ 2022, 22:50

Προέλλην έγραψε:Επίσης, πρέπει να ψάξεις πως έφτασε 15 χρονών και δεν ξέρει να κάνει πολλαπλασιασμό και διαίρεση, Είτε οι δάσκαλοί του στο Δημοτικό ήταν αλήτες, είτε οι γονείς, είτε και τα δύο.

Γι αυτά, θα πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση εκπαιδευτικών, καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες, σε συνδυασμό με πολλές θέσεις φιλοξενίας σε ιδρύματα ανηλίκων. Προφανώς πολλά παιδιά μεγαλώνουν σε οικογένειες στις οποίες δεν θα έπρεπε να μεγαλώνουν.

Αχ σε παρακαλώ μην ξύνεις πληγές.
Ανήκω σε αυτούς τους λιγοστούς αιρετικούς της εκπαίδευσης που οι απόψεις μου δεν είναι πάντα αρεστές.

Ειλικρινά άστο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Ιούλ 2022, 23:18

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν γίνεται να δέχεσαι σε ΕΠΑΛ άτομο που δεν ξέρει να κάνει πολλαπλασιασμό και διαίρεση.

Εννοείς καθηγητή ή μαθητή;
Σόρι δεν κατάλαβα σε ποιους αναφέρεσαι.
Γιατί αρχικά με τους καθηγητές τα είχες βάλει.

Επι του συγκεκριμένου, μαθητή. Όχι ότι δεν θα μπορούσε να αναφέρεται και σε καθηγητή φυσικά.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Ιούλ 2022, 23:21

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Επίσης, πρέπει να ψάξεις πως έφτασε 15 χρονών και δεν ξέρει να κάνει πολλαπλασιασμό και διαίρεση, Είτε οι δάσκαλοί του στο Δημοτικό ήταν αλήτες, είτε οι γονείς, είτε και τα δύο.

Αχ σε παρακαλώ μην ξύνεις πληγές.
Ανήκω σε αυτούς τους λιγοστούς αιρετικούς της εκπαίδευσης που οι απόψεις μου δεν είναι πάντα αρεστές.

Ειλικρινά άστο.

Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις, αν και θα με ενδιέφερε η γνώμη σου, αλλά ΟΚ, μπορούμε να κράξουμε τους δασκάλους ως κάποιο σημείο, γιατί έχουν το μερίδιο της ευθύνης, τους, αλλά απο κει και πέρα είναι καθαρά παιχνίδι σε επίπεδο κοινωνικών υπηρεσίων του κράτους. Πολλές οικογένειες σαμποτάρουν, έστω και άθελα, καταστρέφουν, τα παιδιά τους. Κάπου εκεί πρέπει να επεμβαίνει το κράτος με τις δομές του. Τα παιδιά είναι πολίτες του κράτους, έχει ευθύνες απέναντί τους, δεν είναι παιχνιδάκια στα χέρια του κάθε που έτυχε να τα γεννήσει.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Ιούλ 2022, 23:39

Προέλλην έγραψε:
Για να στρώσουν τα ΕΠΑΛ πρέπει να απολυθεί όλο το προσωπικό και να προσληφθεί νέο.

ολα καλα; αυτα τα λεω χρονια εγω :laugh1:

εγω θα διαλεγα ενα δεκα % να παραμεινει και το υπολοιπο σε καταναγκαστικα εργα
για τα νοητικα εγκληματα πανω στα παιδια -και για να μην παρεξηγηθω απο τον βαλλον
και το μπιζελι αναφερομαι σε ολες τις ειδικοτητες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Ιούλ 2022, 23:53

nemo έγραψε:
Προέλλην έγραψε:
Για να στρώσουν τα ΕΠΑΛ πρέπει να απολυθεί όλο το προσωπικό και να προσληφθεί νέο.

ολα καλα; αυτα τα λεω χρονια εγω :laugh1:

εγω θα διαλεγα ενα δεκα % να παραμεινει και το υπολοιπο σε καταναγκαστικα εργα
για τα νοητικα εγκληματα πανω στα παιδια -και για να μην παρεξηγηθω απο τον βαλλον
και το μπιζελι αναφερομαι σε ολες τις ειδικοτητες

Aν υπήρχαν τότε και σε είχαν βάλει σε κρατικό ίδρυμα οι κοινωνικοί λειτουργοί απο νωρίς, σήμερα θα ήσουν καλύτερος άνθρωπος.

Τώρα, στις καθυστερήσεις, το μόνο τέτοιο ίδρυμα που μπορεί να σε βοηθήσει, είναι η μπουζού.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Ιούλ 2022, 00:02

Προέλλην έγραψε:Επι του συγκεκριμένου, μαθητή. Όχι ότι δεν θα μπορούσε να αναφέρεται και σε καθηγητή φυσικά.

Με μεγάλη μου λύπη θα συμφωνήσω.
Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που είναι κάπως ακατάλληλοι. Είτε από θέμα συμπεριφοράς είτε από θέμα εργατικής συνέπειας είτε επαγγελματικής κατάρτισης.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Ιούλ 2022, 00:09

Προέλλην έγραψε:Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις, αν και θα με ενδιέφερε η γνώμη σου, αλλά ΟΚ, μπορούμε να κράξουμε τους δασκάλους ως κάποιο σημείο, γιατί έχουν το μερίδιο της ευθύνης, τους, αλλά απο κει και πέρα είναι καθαρά παιχνίδι σε επίπεδο κοινωνικών υπηρεσίων του κράτους. Πολλές οικογένειες σαμποτάρουν, έστω και άθελα, καταστρέφουν, τα παιδιά τους. Κάπου εκεί πρέπει να επεμβαίνει το κράτος με τις δομές του. Τα παιδιά είναι πολίτες του κράτους, έχει ευθύνες απέναντί τους, δεν είναι παιχνιδάκια στα χέρια του κάθε που έτυχε να τα γεννήσει.

Τίποτα ρε προέλληνα. Τι να πω;
Κοντεύω να κλείσω 20 χρόνια στην εκπαίδευση και είμαι σε φάση Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει.
Κάνω τη δουλειά μου όσο πιο σωστά μπορώ. Από κει και πέρα δεν περνάνε όλα από το χέρι μου.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”