Συμβουλες για τεκνα με ηλικιωμενους γονεις

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Συμβουλες για τεκνα με ηλικιωμενους γονεις

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Ιούλ 2022, 12:23

Perseus1966 έγραψε:
bizeli έγραψε:
67

Μικρη ρε .
Αλλα ακατανοητη συμπεριφορα για Ελλάδα,μοναχοπαιδι εισαι?

Όχι έχω μια αδερφή μεγαλύτερη.
Δεν την κατηγορώ σε κάτι. Το ξέρω ότι με αγαπάει έστω και με τον δικό της τρόπο. Αλλά έχει τα θέματά της.
Έχω μάθει να ζω χωρίς μητέρα. Δεν το λέω μελοδραματικά. Αλλά έχω αποδεχθεί την κατάσταση.
Μιλάμε καμιά φορά κτλ άμα τύχει αλλά τελείως τα τυπικά.
Δεν θέλει παραπάνω να εμπλέκεται μαζί μου.

Τέσπα είναι ανάλογα τις φάσεις της. Και από την πλευρά μου πλέον είναι whatever...έχω και άλλα προβλήματα να ασχοληθώ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Ιούλ 2022, 12:36

bizeli έγραψε:Όχι έχω μια αδερφή μεγαλύτερη.
Δεν την κατηγορώ σε κάτι. Το ξέρω ότι με αγαπάει έστω και με τον δικό της τρόπο. Αλλά έχει τα θέματά της.
Έχω μάθει να ζω χωρίς μητέρα. Δεν το λέω μελοδραματικά. Αλλά έχω αποδεχθεί την κατάσταση.
Μιλάμε καμιά φορά κτλ άμα τύχει αλλά τελείως τα τυπικά.
Δεν θέλει παραπάνω να εμπλέκεται μαζί μου.

Τέσπα είναι ανάλογα τις φάσεις της. Και από την πλευρά μου πλέον είναι whatever...έχω και άλλα προβλήματα να ασχοληθώ.

Συγγνωμη που ανακατευομαι αλλα δεν σε αγαπαει. Ξεκαθαρα. Αν ειχες μια φιλη ή εναν συντροφο που σου φεροταν ετσι θα ελεγες οτι σε αγαπαει?
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Ιούλ 2022, 13:29

Λαχουρένιος έγραψε:
Συγγνωμη που ανακατευομαι αλλα δεν σε αγαπαει. Ξεκαθαρα. Αν ειχες μια φιλη ή εναν συντροφο που σου φεροταν ετσι θα ελεγες οτι σε αγαπαει?

Δεν είμαι σε κατάσταση άρνησης. Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι δε με αγαπάει. Αλλά δεν είναι κάτι που το πιστεύω.
Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει με τη μάνα μου.
The bottom line είναι ότι δεν μπόρεσε ποτέ να σηκώσει όλο αυτό το βάρος της μητρότητας για τους δικούς της λόγους. Και εφεύρισκε προφάσεις για να δικαιολογήσει πρώτα στον ίδιο της τον εαυτό τη στάση της.

Θυμάμαι μια φορά μικρή της είχα πει ότι δε μου αρέσει το φαγητό και σηκώθηκε και εξαφανίστηκε για πόσους μήνες με τη δικαιολογία ότι δεν εκτιμούμε όλα όσα κάνει. Έμενε στους γονείς της, στις αδελφές της... δεν ξέρω κι εγώ πού.
Ο πατέρας μου μας μεγάλωσε στην ουσία. Αυτή μια εμφανιζόταν μια εξαφανιζόταν.
Ώσπου και αυτός έσκασε από τη στεναχώρια του και πέθανε. Την αγαπούσε πολύ τη μητέρα μου. Ποτέ δε μας την κατηγόρησε. Πάντα μας μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για αυτήν και μας την δικαιολογούσε.

Τώρα η μητέρα μου έχει βρει παρηγοριά στην εκκλησία για τα προβλήματά της και άλλη μια πρόφαση στον εαυτό της για να απέχει από τα γονεϊκά της καθήκοντα.

Ε και λέγε λέγε και οι παπάδες για το πόσο αμαρτωλό παιδί έχει της φούσκωσαν ακόμα πιο πολύ τα μυαλά. Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Ιούλ 2022, 14:08

Και να σας πω την αλήθεια κάποτε ήμασταν μια οικογένεια υπόδειγμα. Όλα τα προβλήματα άρχισαν όταν οι γονείς μου μετακόμισαν Θεσσαλονίκη (εκπαιδευτικοί γαρ :laugh1: ) και άρχισε να μπλέκεται το σόι της μάνας μου μέσα στην οικογένεια.

Δεν μπόρεσε ποτέ η μητέρα μου να κρατήσει έξω τους γονείς της και τις αδελφές της από τον γάμο της και να προστατέψει την οικογένειά της.
Οι δικοί της την έστρεψαν εναντίον μας ότι εμείς είμαστε η αιτία όλων των προβλημάτων της, ότι εμείς την αρρωστήσαμε και τρέχα γύρευε.

Όπως βλέπετε και στις καλύτερες οικογένειες πίσω από τις κλειστές πόρτες, όπως είπε ο λαχουρένιος....

Σε όλους φαινόμασταν μια τυπική οικογένεια αλλά ... :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 07 Ιούλ 2022, 14:48

bizeli έγραψε:Όπως βλέπετε και στις καλύτερες οικογένειες πίσω από τις κλειστές πόρτες, όπως είπε ο λαχουρένιος....

Σε όλους φαινόμασταν μια τυπική οικογένεια αλλά ... :laugh1:

Η εμπειρία μου, λόγω και του επαγγέλματος, με έχει διδάξει ότι οι πιο προβληματικές οικογένειες είναι συνήθως οι «οικογένειες-υπόδειγμα». :D

Γενικά, οι περισσότεροι είναι δυστυχισμένοι στους γάμους τους, αλλά προς τα έξω θέλουν να δείχνουν ότι όλα είναι μέλι-γάλα. Φωτογραφίες με χαμογελάκια στο φβ από χαρούμενες διακοπές υποτίθεται, κι από πίσω να πέφτουν τα μαχαιρώματα.
Αυτά και πολλά άλλα έχω δει, γι'αυτό και έχω αποφασίσει πότε να μην παντρευτώ. :laugh1:
2 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιούλ 2022, 07:17

bizeli έγραψε:Δεν είμαι σε κατάσταση άρνησης. Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι δε με αγαπάει. Αλλά δεν είναι κάτι που το πιστεύω.
Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει με τη μάνα μου.
The bottom line είναι ότι δεν μπόρεσε ποτέ να σηκώσει όλο αυτό το βάρος της μητρότητας για τους δικούς της λόγους. Και εφεύρισκε προφάσεις για να δικαιολογήσει πρώτα στον ίδιο της τον εαυτό τη στάση της.

Θυμάμαι μια φορά μικρή της είχα πει ότι δε μου αρέσει το φαγητό και σηκώθηκε και εξαφανίστηκε για πόσους μήνες με τη δικαιολογία ότι δεν εκτιμούμε όλα όσα κάνει. Έμενε στους γονείς της, στις αδελφές της... δεν ξέρω κι εγώ πού.
Ο πατέρας μου μας μεγάλωσε στην ουσία. Αυτή μια εμφανιζόταν μια εξαφανιζόταν.
Ώσπου και αυτός έσκασε από τη στεναχώρια του και πέθανε. Την αγαπούσε πολύ τη μητέρα μου. Ποτέ δε μας την κατηγόρησε. Πάντα μας μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για αυτήν και μας την δικαιολογούσε.

Τώρα η μητέρα μου έχει βρει παρηγοριά στην εκκλησία για τα προβλήματά της και άλλη μια πρόφαση στον εαυτό της για να απέχει από τα γονεϊκά της καθήκοντα.

Ε και λέγε λέγε και οι παπάδες για το πόσο αμαρτωλό παιδί έχει της φούσκωσαν ακόμα πιο πολύ τα μυαλά. Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος.

Δηλαδη πως εκδηλωνεται η αγαπη της αν εχει τετοια συμπεριφορα? Παντως, φαινεται σαν να εχει καποιο αδιαγνωστο ψυχολογικο θεμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιούλ 2022, 07:23

Adminović έγραψε:Η εμπειρία μου, λόγω και του επαγγέλματος, με έχει διδάξει ότι οι πιο προβληματικές οικογένειες είναι συνήθως οι «οικογένειες-υπόδειγμα». :D

Γενικά, οι περισσότεροι είναι δυστυχισμένοι στους γάμους τους, αλλά προς τα έξω θέλουν να δείχνουν ότι όλα είναι μέλι-γάλα. Φωτογραφίες με χαμογελάκια στο φβ από χαρούμενες διακοπές υποτίθεται, κι από πίσω να πέφτουν τα μαχαιρώματα.
Αυτά και πολλά άλλα έχω δει, γι'αυτό και έχω αποφασίσει πότε να μην παντρευτώ. :laugh1:

Μπορει να κανω λαθος αλλα με αυτα που βλεπω εχω καταληξει πως 999 στις 1000 γυναικες παντρευονται επειδη τους πιεζει η μανα τους και το περιβαλλον τους και 999 στους 1000 αντρες παντρευονται επειδη τους το ζηταει η γκομενα τους και δε θελουν να την χασουν. Υστερα υπαρχει και ο ανθρωπος που ειναι 1 στους 1000 που το κανει επειδη το γουσταρει και αυτοι ειναι οι καλυτεροι συζυγοι και γονεις.

Ο γαμος και τα παιδια ειναι μια δουλεια χωρις ωραρια, χωρις μισθο και χωρις συνταξη. Οπως δεν μπορεις να κανεις μια δουλεια που δεν σου αρεσει, ετσι δεν θα μπορεσεις να εισαι καλος οικογενειαρχης αν προχωρησες σε αυτο το βημα με μιση καρδια
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Ιούλ 2022, 08:54

Λαχουρένιος έγραψε:Δηλαδη πως εκδηλωνεται η αγαπη της αν εχει τετοια συμπεριφορα? Παντως, φαινεται σαν να εχει καποιο αδιαγνωστο ψυχολογικο θεμα.

Κατάθλιψη είχε βρε. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
;)
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιούλ 2022, 08:55

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Δηλαδη πως εκδηλωνεται η αγαπη της αν εχει τετοια συμπεριφορα? Παντως, φαινεται σαν να εχει καποιο αδιαγνωστο ψυχολογικο θεμα.

Κατάθλιψη είχε βρε. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
;)

Εχει διαγνωστει με αυτο το πραγμα? Θυμομουν οτι ειχε καποιο θεμα αλλα οχι οτι υπηρχε κανονικη διαγνωση.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Ιούλ 2022, 08:56

Λαχουρένιος έγραψε:
Εχει διαγνωστει με αυτο το πραγμα? Θυμομουν οτι ειχε καποιο θεμα αλλα οχι οτι υπηρχε κανονικη διαγνωση.

Φυσικά.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”