Perseus1966 έγραψε:Μα τρελλαινομαι ,δεν βλεπουν τιμες κιλου πριν αγορασουν?
Να σου πω κάτι; Δίκιο έχεις αλλά πιστεύω ότι το αγοραστικό κοινό λειτουργεί με απόλυτους αριθμούς. Δλδ έχω 20 ευρώ. Τι μου φτάνουν να αγοράσω με αυτά τα λεφτά; Δεν κάθεται να κάνει αναγωγή στη μονάδα.
Μπορεί μια συσκευασία να συμφέρει πιο πολύ από μια άλλη αλλά άμα δεν φτάνουν τα λεφτά, ποιο το νόημα;
Δλδ κάτι έχει 4 ευρώ και η οικογενειακή συσκευασία 8 ευρώ (στην τύχη οι τιμές). Σύμφωνα με τα λεφτά που έχω μπορεί να με συμφέρει να αγοράσω τα 4 ευρώ για να μπορέσω να πάρω και κάτι άλλο.
Ενώ αν αγοράσω τη συσκευασία των 8 ευρώ, παρόλο που μπορεί να συμφέρει πιο πολύ, δε θα μου φτάσουν τα λεφτά να πάρω το κάτι άλλο που θέλω.
Θέλω να πω ότι όταν είσαι τσίμα τσίμα στα λεφτά και κοιτάς απλά να βγει η μέρα, αν κάτι κάνει 2,50 ευρώ και κάτι άλλο 3,50 ... ε θα επιλέξεις το 2,50 ανεξάρτητα αν συμφέρει λιγότερο με μαθηματικές πράξεις.
Συν ρε συ Περσέα αν το πάμε έτσι, που σου ξαναλέω έχεις δίκιο, κάθε φορά που πηγαίνουμε για ψώνια θα πρέπει να υπολογίζουμε και τη βενζίνη που θα ξοδέψουμε, το ρεύμα που θα καταναλώσουμε αν χρησιμοποιήσουμε το ασανσέρ και έρθουν περισσότερα τα κοινόχρηστα κοκ.
Θέλω να πω θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα μολύβι και ένα τεφτέρι και να καθόμαστε να υπολογίζουμε και το παραμικρό για να δούμε τι μας συμφέρει και τι δεν μας συμφέρει κάθε φορά που πάμε να αγοράσουμε ένα γιαούρτι.