Το κάνεις ή δεν το κάνεις;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Το κάνεις ή δεν το κάνεις;

Δημοσίευσηαπό vallon » 03 Μάιος 2022, 12:36

denplirono έγραψε:
vallon έγραψε:είναι και συρματοπλεγμένο έχει και ελιές για να βγάλω αγροτικό...
και είναι και στα λεφτά πολύ καλή και σαν επένδυση

τι κάνεις; το .........τσουρνάς;;;;

φιλε μου δεν ηερω την ηλικια σου, εγω δεν θα εκανα ποτε αγροκτημα. απο εκει και περα αν εισαι ανω των 60 ειναι θεμα χρονου μονον να σου πει ο γιατρος ξερεις μην κουραζεσαι πολυ ξερεις μην κανεις αυτο εντονα μην κανεις το αλλο κλπ και εσυ θα εχεις ριξεις ολο σου το βιος σε ενα αγροκτημα που θα μπορεις μεν - ισως- αλλα δεν θα πρεπει να το δουλεψεις και μετα θα αρχισεις να φερω εναν εργατη να κανω αυτο να κανω εκεινο...μετα απο λιγο καιρο θα πεις...πω πω τι λαλακια εκανα στους εργατες τα δινω.....βρες καποιον που μπορει να σε προμηθευσει με σωστα τροφιμα αφου αυτος ειναι ο καημος σου(εμενα δεν ειναι ας πουμε) και κρατα τα λεφτα σου μην τα ριχνεις σε κατι που δεν θα μπορεις να το φερεις βολτα οσο και αν θελεις....εγω λεω οχι παντως, αν ησουν 30 χρονων θα σου ελεγα ναι καντο αν σου αρεσει και το θελεις

Λοιπόν αυτό είναι που με προβληματίζει, όμως ξέρεις τι σκέφτηκα τελικά;
Ε αν δεν μπορώ θα πάρω μια καρέκλα και θα την βάλω εκεί ψηλά να αγναντεύω τη θάλασσα...
Ε πόσο θα ζήσουμε μωρέ; Ας το ευχαριστηθουμε...
Έτσι κι αλλιώς δεν μου στοιχίζει και πολλά , άσε που με το Κούλη θα πούμε το φαι φαγακι....
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Μάιος 2022, 17:55

vallon έγραψε:είναι και συρματοπλεγμένο έχει και ελιές για να βγάλω αγροτικό...
και είναι και στα λεφτά πολύ καλή και σαν επένδυση

τι κάνεις; το .........τσουρνάς;;;;

Και θέα στη θάλασσα. Λουκούμι.
Κάνε πλάνο τι και πόσα δέντρα θα βάλεις, που θα είναι ο λαχανόκηπος, η αποθήκη, η δεξαμενή, το σύστημα ποτίσματος, κτλ κτλ.
Δες λίγο για permaculture, plant guilds και γενικότερα φύτεψε ότι σηκώνει εύκολα το κλίμα και δεν θέλει πολύ νερό.
Οι ελιές πάντως αν είναι μερικών ετών και έχουν πιάσει, και δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απόδοση, θέλουν απο ελάχιστο έως και καθόλου νερό. Αμυγδαλιές είναι επίσης δέντρο με λίγες απαιτήσεις σε νερό. Το αυτό και δαμασκηνιές, κορομηλιές, κρανιές. Bάλε και κανένα πευκάκι χαλέπιο, κανένα κέδρο, κανένα ίταμο και κυπαρισσι, τίποτε φρύγανα (λεβάντα, κάπαρη, θυμάρι, κτλ), κανένα πουρναράκι, σπείρε και κανένα τριφύλλι για εδαφοκάλυψη. Τα δεντράκια, τουλάχιστον αρκετά απο αυτά, μπορείς να τα πάρεις και σε μεγάλο μέγεθος, λεφτά έχεις.

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
vallon έγραψε:
θα φτιάχνατε αγρόκτημα στην ηλικία μου;

Αν ήξερα τη δουλειά, θα το έκανα.

Μα όλη η χαρά είναι να μην την ξέρεις την δουλειά και να την μαθαίνεις ύστερα από σχετική έρευνα και πιλοτικά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Μάιος 2022, 18:07

vallon έγραψε:
denplirono έγραψε:φιλε μου δεν ηερω την ηλικια σου, εγω δεν θα εκανα ποτε αγροκτημα. απο εκει και περα αν εισαι ανω των 60 ειναι θεμα χρονου μονον να σου πει ο γιατρος ξερεις μην κουραζεσαι πολυ ξερεις μην κανεις αυτο εντονα μην κανεις το αλλο κλπ και εσυ θα εχεις ριξεις ολο σου το βιος σε ενα αγροκτημα που θα μπορεις μεν - ισως- αλλα δεν θα πρεπει να το δουλεψεις και μετα θα αρχισεις να φερω εναν εργατη να κανω αυτο να κανω εκεινο...μετα απο λιγο καιρο θα πεις...πω πω τι λαλακια εκανα στους εργατες τα δινω.....βρες καποιον που μπορει να σε προμηθευσει με σωστα τροφιμα αφου αυτος ειναι ο καημος σου(εμενα δεν ειναι ας πουμε) και κρατα τα λεφτα σου μην τα ριχνεις σε κατι που δεν θα μπορεις να το φερεις βολτα οσο και αν θελεις....εγω λεω οχι παντως, αν ησουν 30 χρονων θα σου ελεγα ναι καντο αν σου αρεσει και το θελεις

Λοιπόν αυτό είναι που με προβληματίζει, όμως ξέρεις τι σκέφτηκα τελικά;
Ε αν δεν μπορώ θα πάρω μια καρέκλα και θα την βάλω εκεί ψηλά να αγναντεύω τη θάλασσα...
Ε πόσο θα ζήσουμε μωρέ; Ας το ευχαριστηθουμε...
Έτσι κι αλλιώς δεν μου στοιχίζει και πολλά , άσε που με το Κούλη θα πούμε το φαι φαγακι....

Μπορείς να το στήσεις έτσι το αγρόκτημα ώστε να μην θέλει και τόσο πολύ δουλειά, πχ ως τεχνητό δάσος. Μετά απλά θα περπατάς μέσα και θα βοσκάς.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 08 Μάιος 2022, 17:53

vallon έγραψε:

Ποια είναι η ηλικία σου, αν επιτρέπεται;

Εγώ ξεκίνησα στα 47, και δεν το μετανιώνω.
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Μάιος 2022, 19:08

Γιάννης έγραψε:
vallon έγραψε:

στα 57 είμαι και αντέχω σαν βουβάλι...!!!
όργωμα με φρέζα όλη μέρα
το θέμα είναι ότι έπεσα σε άσχημη συγκυρία
έχουν ανέβει όλα τα ακίνητα και τα κτήματα και ψάχνεις με το μικροσκόπιο τώρα
ασε τις σαβούρες πουλιούνται
σε αυτό που έψαχνα όταν ξαναπήγα και το περπάτησα μέσα, ήταν γούβα, άρα ήθελε πέντε έξι φορτηγά χώμα για να φτιάξεις αυλακιές
αλλά το χειρότερο ήταν ότι κατέβαιναν τα νερά απο την κορυφή του λόφου και παράσερναν ακόμα και την τσιμεντένια περίφραξη... θα τα βάλεις με τη φύση; με τίποτα
0 .

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 09 Μάιος 2022, 10:32

vallon έγραψε:
Γιάννης έγραψε:

όργωμα με φρέζα όλη μέρα
σε αυτό που έψαχνα όταν ξαναπήγα και το περπάτησα μέσα, ήταν γούβα, άρα ήθελε πέντε έξι φορτηγά χώμα για να φτιάξεις αυλακιές
αλλά το χειρότερο ήταν ότι κατέβαιναν τα νερά απο την κορυφή του λόφου και παράσερναν ακόμα και την τσιμεντένια περίφραξη... θα τα βάλεις με τη φύση; με τίποτα

Άντε ρε, και σε νόμιζα νεαρό, χαρά στο κουράγιο σου!

Αυτό με τα ακίνητα είναι όντως πρόβλημα, εγώ εδώ και ένα χρόνο έχω χτενίσει όλη την ανατολική Αττική και έχω βαρεθεί να βλέπω χρέπια, θα ξεράσω...

Αυτό που λες που έχει πρόβλημα με τα νερά που κατεβαίνουν, άστο, θα είναι μόνιμος μπελάς. Κάνε υπομονή και ψάχνε.
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 09 Μάιος 2022, 10:52

Γιάννης έγραψε:
vallon έγραψε:
όργωμα με φρέζα όλη μέρα

Άντε ρε, και σε νόμιζα νεαρό, χαρά στο κουράγιο σου!

Αυτό με τα ακίνητα είναι όντως πρόβλημα, εγώ εδώ και ένα χρόνο έχω χτενίσει όλη την ανατολική Αττική και έχω βαρεθεί να βλέπω χρέπια, θα ξεράσω...

Αυτό που λες που έχει πρόβλημα με τα νερά που κατεβαίνουν, άστο, θα είναι μόνιμος μπελάς. Κάνε υπομονή και ψάχνε.

ο άνθρωπος γερνάει όταν γεράσει η ψυχή του...
;)
όταν έχεις ένα σατανικούλη και ένα προέλληνα να τους παίρνεις στα γονατάκια και να τους κάνεις νταχτρι ντι δεν γερνάς εύκολα
:laugh1:
πάντως είναι τρομερό να βλέπεις ένα οικόπεδο και να ξεχωρίζεις μερικά πράγματα,
το πρώτο που είδα ήταν οι γειτονικές περιφράξεις που είχανε γωνιάσει, λέω τι έγινε εδώ ρε συ; τσουνάμι περνάει;
κοιτάζοντας προσεκτικά αι την δική του περίφραξη ο τύπος που το έχει έβαλε συνάζι κάτω αλλά είχε κι όλα ξεκολλήσει.
λέω άσε ρε φίλε , εδώ θέλει τοίχο αντιστήριξης και ιστορίες δεν είμαστε για τέτοια παρ όλο που έχει ωραία θέση το οικόπεδο,
μόνο με ένα σοβαρό κατέβασμα τιμής θα το έπαιρνα, πάντως για να φυτέψεις αμπέλι είναι το καλύτερο..
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Μάιος 2022, 20:47

Πόσο το δίνει;
0 .