Λαχουρένιος έγραψε:Ακριβως, το ψεμα ειναι η ευκολη λυση πολλες φορες για αυτο το προτιμουμε. Υπαρχουν ομως περιπτωσεις που ακομα και ενα μικρο ψεμα με τον καιρο να διογκωθει και να προκαλεσει στο μελλον πολλα προβληματα, οποτε με το ψεμα το μονο που κανεις ειναι να αποφευγεις ενα μικρο προβλημα για να το αντιμετωπισεις σε χειροτερη μορφη στο μελλον. Εκτος και αν εχεις να κανεις με τελειως κοροιδα
Ναι απλά λέω το πώς θα δεχθεί ο άλλος την αλήθεια είναι δικό του θέμα.
Κακώς φοβόμαστε εμείς να την πούμε.
Αν κάποιος δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την αλήθεια, δλδ με την πραγματικότητα, έχει κάποιο πρόβλημα.
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζουμε.
Λαχουρένιος έγραψε:Στην εποχη μας που διαλυονται πολυ ευκολα οι δεσμοι και οι γαμοι δυσκολα μπορω να δικαιολογησω την απιστια πλην συγκεκριμενων περιπτωσεων. Η απιστια ειναι θεμα αθετησης της εμπιστοσυνης αναμεσα σε δυο ανθρωπους. Οπως ειναι κατακριτεος καποιος που στο παιζει φιλος και πισωπλατα σε βριζει και σε υπονομευει ετσι ειναι κατακριτεος και ο απιστος.
Κανείς δεν είναι κτήμα κανενός. Σου είπα ο γάμος είναι περισσότερο μια επιχειρηματική συμφωνία, μια συνεργασία να αντιμετωπίζεις από κοινού με κάποιον άλλον τα προβλήματα της ζωής. Δεν προσφέρει τίποτε άλλο.
Μη σου πω ότι ο γάμος δημιουργεί και περισσότερα προβλήματα που δεν θα είχες αν δεν παντρευόσουν.
Εγώ δεν καταλαβαίνω και η βέρα τι συμβολίζει. Δηλώνουμε ότι είμαστε πιασμένοι; Ότι ανήκουμε σε κάποιον; Μην με πλησιάζετε; Τι ακριβώς;
Οπότε την απιστία τη θεωρώ πολύ πιθανή ανάμεσα στα ζευγάρια. Και τι σημαίνει "απιστία";
Όταν είσαι με κάποιον δηλώνεις όρκους αιώνιας υποταγής; Κουλάρετε λίγο ρε παιδιά.
Σιγά μην είναι και ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
Κακώς υπάρχει ο θεσμός του γάμου με την έννοια ότι δένεσαι με τον άλλον για μια ζωή.
Περισσότερο μια νομική σύμβαση είναι για να να διεκπεραιώνεις τις υποθέσεις σου απέναντι στο κράτος και καλό είναι να το δουν όλοι έτσι για να μην έχουν δράματα σε περιπτώσεις
απιστίας.
Πάει ο άλλος/η και φωνάζει "μου έκλεψαν τον άντρα/γυναίκα"
Ρε είμαστε σοβαροί;
Δικός σου είναι; Τι είναι τσάντα;
Λαχουρένιος έγραψε:Στο δικαστηριο παιζει πολυ ρολο η οικονομικη κατασταση της καθε πλευρας το οποιο με την σειρα του επηρεαζει το τι δικηγορο θα βαλει και το πως θα αντιμετωπισει η αστυνομια τον κατηγορουμενο κατα την διαρκεια της συλληψης και της προανακρισης.
Αλλιως θα αντιμετωπισουν εναν αλβανο απο εναν γιο πλουσιας οικογενειας. Εχει παρατηρηθει οτι αν εισαι κακομοιρης μπορει να σου φορτωσουν ανεξιχνιαστες υποθεσεις για να τις κλεισουν, για παραδειγμα να εχεις κλεψει μια φορα και να σου φορτωσουν αλλες 10 κλοπες. Ή μπορει για το ιδιο αδικημα ενας φτωχος να φαει την ανωτατη και ενας πλουσιος την κατωτατη ποινη.
Στα δικαστηρια, η αληθεια εχει καταντησει να ειναι θεμα ισχυος. Οσο πιο ισχυρος εισαι τοσο περισσοτερο υπολογιζουν την ''αληθεια'' σου. Κατα την γνωμη μου το ζητημα εχει να κανει λιγοτερο με τους μαρτυρες και περισσοτερο με τους δικαστες και την αστυνομια.
Άρα στα δικαστήρια δεν αναζητούν την αλήθεια αλλά να "λυθεί" απλά η υπόθεση όπου η λύση της υπόθεσης μπορεί να απέχει μακριά από την αλήθεια.
.gif)