Αρίστος έγραψε:Δεστε ενα τρειλερ απο το επομενο μου αρθρο που θα ειναι ιδιαιτερα σαρκαστικο και πεστε μου αν συμφωνειτε.![]()
Ας σκεφτούμε λίγο μια εναλλακτική ιστορία. Ο ρατσιστής Κολόμβος και οι Κονκισταδόρες δεν είχαν πάει στην Αμερική, ούτε οι Άγγλοι Πουριτανοί. Οι ρατσιστικές ΗΠΑ δεν δημιουργήθηκαν ποτέ αλλά στη θέση τους είχαμε τις αυτοκρατορίες των Ίνκας στη Νότια Αμερική, των Αζτέκων στην Κεντρική Αμερική ενώ στη Βόρεια και Δυτική Αμερική κυριαρχούσαν οι Απάτσι, οι Σιού και οι Τσεγιέν. Εγώ λέω ότι η εναλλακτική αυτή ιστορία των ΗΠΑ είναι ελεεινή και τρισάθλια, γεμάτη από συνεχείς πολέμους μεταξύ φυλών, επιδρομές, λεηλασίες, ατελείωτες θυσίες σκλάβων και φρικτή πολιτισμική και επιστημονική οπισθοδρόμηση. Στη θέση της επιστήμης θα υπήρχαν οι μάγοι των φυλών και το προσδόκιμο ζωής με το ζόρι θα έφτανε τα 50 χρόνια.
.
Κατα τη γνώμη μου είναι παιδιάστικο, αν θες να κάνεις μια ανάλυση που να περιεχει κάποιο βάθος ασχολείσου γιατί ο καπιταλισμός δημιουργεί διαφόρων ειδών αντιφασεις παρόλο που μέσα σε αυτές βρίσκεται η βασική αντίφαση κεφαλαιου-εργασίας αλλά δεν την αποκαλύπτει αντιθέτως εμφανίζεται με διάφορες άλλες μορφές, άντρας-γυναίκα, λευκοί-μάυροι, κ.α.