Μερκελ και ακροδεξια υποκρισια

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Re: Μερκελ και ακροδεξια υποκρισια

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 28 Απρ 2020, 19:55

Λαχουρένιος έγραψε:Αυτο που τους πειραζει δεν ειναι η παγκοσμιοποιηση. Δεν θα ακουσεις τους περισσοτερους απο αυτους να εχουν προτασεις για δασμους, για εθνικο νομισμα, για εξοδο απο διεθνεις οργανισμους που πραγματι θα σημαιναν μια σταση κατα της παγκοσμιοποιησης.

Η παγκοσμιοποιηση ειναι ο μπαμπουλας. Στην πραξη τα περισσοτερα απο τα ατομα που δηλωνουν ''αντιπαγκοσμιοποιητες'' ειναι ρατσιστες και αυτο που τους καιει δεν ειναι η παγκοσμιοποιηση αλλα η μεταναστευση και δευτερευοντως οι γκει. Τα πραγματικα ''παγκοσμιοποιητικα'' ζητηματα τους καινε ελαχιστα ως καθολου, μαλιστα αρκετοι απο αυτους ειναι φανατικοι ευρωλιγουρηδες.

Αν ο Τραμπ ειχε ακριβως την ιδια πλατφορμα και συμπεριφορα αλλα δεν ειχε αντιμεταναστευτικη ρητορικη, τοτε θα εχανε το 90% των θαυμαστων του εκτος ΗΠΑ. Εντος ΗΠΑ κανει γκελ και για αλλους λογους περα απο το μεταναστευτικο.

Οσο για την Μερκελ μια χαρα πατριωτισσα ειναι απο την στιγμη που βελτιωσε την χωρα της. Αν τα χε κανει σκατα αλλα πυροβολουσε μεταναστες στα συνορα τοτε οι ''πατριωτες'' θα την χειροκροτουσαν αλλα δεν ειναι σοβαρος πατριωτισμος αυτο.

Υπάρχουν και αυτοί που λες, δεν είναι περίεργο, σε όλους τους χώρους βρίσκονται άτομα που ίσως και να μην έπρεπε να είναι εκεί. Αλλά δεν μπορείς να μιλάς με αυθαίρετα ποσοστά που δεν γίνεται να γνωρίζεις (ίσως και κανένας).

Έχω αρκετούς γνωστούς που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει με τον γενικότερο όρο 'αντιπαγκοσμιοποιητές' και δίνουν μεγάλη έμφαση στο θέμα των δασμών που φαίνεται να επιβάλλει όλο και περισσότερο ο Τραμπ, για παράδειγμα.

Η μετανάστευση ναι, είναι πολύ βασικό κομμάτι της παγκοσμιοποίησης (θυμίσου το τρίπτυχο 'ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων - εμπορευμάτων - κεφαλαίων') και φυσικό να ενοχλεί εκείνους που διαφωνούν. Κατ' εσέ, απ' ότι καταλαβαίνω, αυτό είναι δευτερεύον αλλά αυτό είναι μόνο η δική σου γνώμη, όχι κάποιο αυταπόδεικτο αξίωμα. Για εμένα για παράδειγμα είναι εξίσου σημαντικό με τους άλλους δύο πυλώνες για συγκεκριμένους πρακτικούς λόγους που δεν θα απαριθμήσω εδώ αφού θεωρώ ότι ήδη ξέρεις τι περίπου θα πω (δεν θα είμαι ο πρώτος που τα αναπτύσσει).

Το να υποστηρίζει κανείς αντιφατικά πράγματα, σαν αυτούς που λες - ευρωλιγούρηδες κλπ, δείχνει ότι δεν έχει αρκετά σφαιρική αντίληψη των παραμέτρων ώστε να καταλάβει τις επιμέρους διασυνδέσεις. Κάποιοι βέβαια απλά αρέσκονται στο να φωνάζουν αλλά τέτοιοι επίσης υπήρχαν πάντα και παντού. Είναι μέρος του παιχνιδιού, τι να κάνουμε.

Σχετικά με την Μέρκελ, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με την γενικότερη λογική του 'έχει κάνει καλό στην χώρα της' εισάγοντας την παράμετρο του χρονισμού. Τι θέλω να πω - το να κουβαλήσεις στην χώρα σου μετανάστες για να βοηθήσουν σε κάποιους τομείς της οικονομίας μπορεί να εξυπηρετήσει βραχυπρόθεσμα καλύπτοντας πχ θέσεις εργασίας που δεν γινόταν να πληρωθούν από τον γηγενή πληθυσμό αλλά να δημιουργήσει ετεροχρονισμένες παρενέργειες, όπως την αύξηση της εγκληματικότητας, την γκετοποίηση, την δημιουργία θυλάκων εν δυνάμει υποκινούμενων επαναστατών με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως εκείνο της θρησκείας, κλπ. Για παράδειγμα, εγώ αρνούμαι από την πρώτη στιγμή πεισματικά να προσλάβω μουσουλμάνους στην επιχείρησή μου θεωρώντας ηλίθια και καταστροφική την τακτική του χαμηλού εργατικού κόστους, ακόμα και για οικονομικούς λόγους που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να είναι υπέρ μιας τέτοιας πρακτικής.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 28 Απρ 2020, 20:18

Παραθέτω και την προσωπική μου θεώρηση σχετικά με το θέμα για να γίνονται περισσότερο κατανοητά αυτά που εκφράζω.

Οι ανθρώπινες κοινωνίες είναι σύνολα που αποτελούνται από άτομα και οι δύο αυτές παράμετροι συνυπάρχουν είτε το θέλει κάποιος είτε όχι. Από την στιγμή που το ανθρώπινο είδος ούτε μοναχικό είναι, ούτε διαθέτει hive mind, θεωρώ σαν δεδομένο ότι η έννοια του ατόμου υπερισχύει εκείνης του συνόλου αλλά απέχει πολύ από το να την μηδενίσει. Σε ένα μοναχικό είδος, όπως για παράδειγμα οι τίγρεις, η έννοια του ατόμου αποκτά απόλυτη αξία αφού το σύνολο δεν υφίσταται καν. Αντιθέτως, σε ένα κοινωνικό είδος με χαρακτηριστικά hive mind (δεν εννοώ ότι αναγκαστικά έχει hive mind, μπορεί κάλλιστα να έχει άλλα χαρακτηριστικά που να μιμούνται ένα hive mind σε σημαντικό βαθμό) η έννοια του ατόμου υποβαθμίζεται στις σωματικές του λειτουργίες που βοηθούν με κάποιον τρόπο την κοινότητα.

Εμείς είμαστε ένα κοινωνικό είδος με μεγάλο βαθμό αυτονομίας των επι μέρους ατόμων και ως εκ τούτου, αν ήθελα να θέσω αυθαίρετα ένα ποσοστό σημαντικότητας (και γνωρίζοντας ότι αυτή η εκτίμηση αντανακλά και προσωπικά χαρακτηριστικά που σημαίνει ότι θεωρώ δεδομένο πως διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο αλλά συνήθως όχι υπερβολικά), θα έλεγα ότι είναι 65% ατομικότητα και 35% συλλογικότητα.

Γι' αυτό και δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ ούτε τα εντόνως κολλεκτιβιστικά συστήματα αλλά ούτε και τις ανοησίες της Θάστερ που έβλεπε μόνο άτομα.

Να προσθέσω εδώ ότι πιστεύω στην παρατήρηση της φύσης και στην άντληση διδαχών από αυτήν. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε 100% φυσιοκρατικά, εξάλλου η ίδια η φύση μας εξέλιξε και μας έδωσε την δυνατότητα της διαφοροποίησης από εκείνη (αν και αυτή η θέση εμπεριέχει έναν ατέρμονα κύκλο κατάφασης και άρνησης) αλλά νιώθω ότι σε κάποια πράγματα το έχουμε παρακάνει.

Γιατί τώρα τα έγραψα αυτά; Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι επηρεάζουν την αντίληψη περί θεμάτων που συζητούμε καθημερινά, όπως η λαθρομετανάστευση.
1 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Απρ 2020, 20:53

σωστος σε ολα ο δρακος αλλα για να πω ταιριαζουμε στα γουστα θα πρεπει να διαβασω και αλλα
καταρχην αυτο μου αρεσε ιδιαιτερα δεν το ειχα σκεφθει ετσι (Εμείς είμαστε ένα κοινωνικό είδος με μεγάλο βαθμό αυτονομίας των επι μέρους ατόμων και ως εκ τούτου, αν ήθελα να θέσω αυθαίρετα ένα ποσοστό σημαντικότητας (και γνωρίζοντας ότι αυτή η εκτίμηση αντανακλά και προσωπικά χαρακτηριστικά που σημαίνει ότι θεωρώ δεδομένο πως διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο αλλά συνήθως όχι υπερβολικά), θα έλεγα ότι είναι 65% ατομικότητα και 35% συλλογικότητα.

Γι' αυτό και δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ ούτε τα εντόνως κολλεκτιβιστικά συστήματα αλλά
ούτε και τις ανοησίες της Θάστερ που έβλεπε μόνο άτομα.)
και εγω στις ιδιες σκεψεις κανω δεν ειμαι ουτε με κομμουνισμο αν και μου αρεσουν
πολλα απο αυτον αλλα ουτε και με τον ασπλαχνο φιλελευθερισμο τις αιτιες τις περιγραφει μια χαρα

ο ανθρωπος πρεπει να λειτουργει και με το συναισθημα και με την λογικη και με την πιστη
και με την ορθολογικη προσεγγιση των πραγματων να ζουμε στο μεταιχμιο των πραγματων
-αν παμε στην μια πλευρα θα χασουμε την αλλη και το αντιθετο και ο αριστοτελης μας ελεγε
οτι ο κοσμος και ολα που τον διεπουν αποτελειται απο μειγματα ετσι και η πολιτικη
δεν γινεται να εχει επιτυχια ενα πολιτικο συστημα οταν ο πληθυσμος εχει ανομοιομορφια
σε πνευμα και κουλτουρα ενας λαος για να εχει επιτυχιες σε ολους τους τομεις πρεπει να εχει
ομοιομορφια ...το να μας προτείνουν ολη την φαρα των φυλων της αφρικης και της ασιας
σαν δειγμα πολιτισμου ειναι το λιγοτερο ανήθικο 100 χρονια δεν μας φτανουν να ξεμπλέξουμε
απο τις μαλακιες των αριστερων αν και εγω τους εχω για αρρωστους στο πνευμα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Απρ 2020, 21:04

(Σχετικά με την Μέρκελ, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με την γενικότερη λογική του 'έχει κάνει καλό στην χώρα της' εισάγοντας την παράμετρο του χρονισμού. Τι θέλω να πω - το να κουβαλήσεις στην χώρα σου μετανάστες για να βοηθήσουν σε κάποιους τομείς της οικονομίας μπορεί να εξυπηρετήσει βραχυπρόθεσμα καλύπτοντας πχ θέσεις εργασίας που δεν γινόταν να πληρωθούν από τον γηγενή πληθυσμό αλλά να δημιουργήσει ετεροχρονισμένες παρενέργειες, όπως την αύξηση της εγκληματικότητας, την γκετοποίηση, την δημιουργία θυλάκων εν δυνάμει υποκινούμενων επαναστατών με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως εκείνο της θρησκείας, κλπ. Για παράδειγμα, εγώ αρνούμαι από την πρώτη στιγμή πεισματικά να προσλάβω μουσουλμάνους στην επιχείρησή μου θεωρώντας ηλίθια και καταστροφική την τακτική του χαμηλού εργατικού κόστους, ακόμα και για οικονομικούς λόγους που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να είναι υπέρ μιας τέτοιας πρακτικής.)

αυτοι θα το βρουν μπροστα τους σε πενηντα εκατο χρονια και εχουν και την δυναμη να λυσουν
το προβλημα οπως κανανε τοσους αιωνες -σε μια παγκοσμια αναταραχη τους εξαφανιζουν
σε χρονο ντε τε εμεις το αντιθετο αν δεν προσεξουμε και αν δεν κανουμε κατι σημερα θα γινουμε
λιβανος και συρια σε μερικα χρονια Ενας μεγαλος και φανατισμένος οχλος χωρις καμια προοπτικη
ειρηνικής διαβιωσης στην ουσια προκειται για μια βραδυφλεγη μπομπα στα θεμελια της χωρας μας
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Απρ 2020, 21:48

Green Dragon έγραψε:Υπάρχουν και αυτοί που λες, δεν είναι περίεργο, σε όλους τους χώρους βρίσκονται άτομα που ίσως και να μην έπρεπε να είναι εκεί. Αλλά δεν μπορείς να μιλάς με αυθαίρετα ποσοστά που δεν γίνεται να γνωρίζεις (ίσως και κανένας).

Έχω αρκετούς γνωστούς που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει με τον γενικότερο όρο 'αντιπαγκοσμιοποιητές' και δίνουν μεγάλη έμφαση στο θέμα των δασμών που φαίνεται να επιβάλλει όλο και περισσότερο ο Τραμπ, για παράδειγμα.

Η μετανάστευση ναι, είναι πολύ βασικό κομμάτι της παγκοσμιοποίησης (θυμίσου το τρίπτυχο 'ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων - εμπορευμάτων - κεφαλαίων') και φυσικό να ενοχλεί εκείνους που διαφωνούν. Κατ' εσέ, απ' ότι καταλαβαίνω, αυτό είναι δευτερεύον αλλά αυτό είναι μόνο η δική σου γνώμη, όχι κάποιο αυταπόδεικτο αξίωμα. Για εμένα για παράδειγμα είναι εξίσου σημαντικό με τους άλλους δύο πυλώνες για συγκεκριμένους πρακτικούς λόγους που δεν θα απαριθμήσω εδώ αφού θεωρώ ότι ήδη ξέρεις τι περίπου θα πω (δεν θα είμαι ο πρώτος που τα αναπτύσσει).

Αναφερομαι στην εμπειρια μου απο τους οπαδους του Τραμπ στην Ελλαδα απο κοντα και ιντερνετικα οχι σε οσους μπορει να δηλωνουν ''αντιπαγκοσμιοποιητες'' γενικα. Οι περισσοτεροι ειναι ψηφοφοροι της ΝΔ (ακροδεξια πτερυγα, Αδωνις, Βοριδης κλπ) και της ΧΑ πραγμα που απο μονο του λεει πολλα γιατι οι ανθρωποι υποστηριζουν ξενους ηγετες που ειναι κοντα στους πολιτικους που ψηφιζουν οι ιδιοι.

Οι πιο πολλοι απο αυτους καυλωνουν με τον Τραμπ επειδη βριζει τους μεξικανους και τους μεταναστες. Για τους δασμους ελαχιστα ενδιαφερονται. Σιγουρα δεν μπορω να ξερω τον καθε οπαδο του προσωπικα, αλλα δεν νομιζω το δειγμα που εχω να ειναι τοσο μη αντιπροσωπευτικο.

Επισης η συζητηση γινεται σε τελειως λαθος βαση γιατι ο Τραμπ οπως και αλλοι ηγετες που πλασαρονται (οχι τοσο οι ιδιοι, αλλα απο τους οπαδους τους) ''αντιπαγκοσμιοποιητες'' στην ουσια δεν ειναι τετοιοι. Οι περισσοτεροι ηγετες του κοσμου θελουν να συμμετεχουν στην παγκοσμια αγορα και σε παγκοσμιους οργανισμους και ο Τραμπ δεν ειναι εξαιρεση. Ο Τραμπ εβαλε δασμους ως μια πραγματιστικη επιλογη, απο την στιγμη που οι ΗΠΑ χανουν εμπορικα εδαφος απο την Κινα. Δεν ηταν μια ιδεολογικη επιλογη κατα της παγκοσμιοποιησης. Αλλωστε ο ιδιος παιδι της παγκοσμιοποιησης ειναι, γερμανος μεταναστης 3ης γενιας, με αλλοδαπη γυναικα και επιχειρησεις σε ολο τον κοσμο.

Επι της ουσιας δεν υπαρχει ηγετης στον κοσμο που να θελει να γυρισουμε στα κλειστα συνορα. Ολοι θελουν μεριδιο απο την παγκοσμια αγορα.

Το να υποστηρίζει κανείς αντιφατικά πράγματα, σαν αυτούς που λες - ευρωλιγούρηδες κλπ, δείχνει ότι δεν έχει αρκετά σφαιρική αντίληψη των παραμέτρων ώστε να καταλάβει τις επιμέρους διασυνδέσεις. Κάποιοι βέβαια απλά αρέσκονται στο να φωνάζουν αλλά τέτοιοι επίσης υπήρχαν πάντα και παντού. Είναι μέρος του παιχνιδιού, τι να κάνουμε.

Σιγουρα υπαρχει ασχετιλα αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι περισσοτερο υποκρισια. Δηλαδη αντι να πουν οτι στηριζουν Τραμπ επειδη ειναι ρατσιστης φερνουν διαφορες προφασεις ωστε να διατηρησουν την εξωθεν καλη μαρτυρια. Αντι να πουν γουσταρουμε που βριζει τους ξενους λενε γουσταρουμε που βαζει δασμους γιατι αυτο ακουγεται καλυτερο. Κατι αλλο που ειναι γελοιο ειναι οτι θυμηθηκαν ξαφνικα οτι οι πολεμοι των ΗΠΑ ηταν αδικοι και δεν εβγαζαν πουθενα, ομως οταν οι προηγουμενοι προεδροι εκαναν πολεμους δεν θυμαμαι κανενα νυν τραμπικο να διαμαρτυρεται. Μερικοι μαλιστα τους υποστηριζαν κιολας. Αυτος ο οψιμος φιλειρηνισμος ειναι αλλο ενα φυλλο συκης για τους τραμπικους.

Ενα αλλο ενδεικτικο της υποκρισιας τους ειναι οτι οι τραμπικοι δεν υποστηριζουν τον Τζονσον και αρκετοι τον κραζουν επειδη εβγαλε το ΗΒ απο την ΕΕ. Θα περιμενε κανεις τους ''αντιπαγκοσμιοποιητες'' να τον στηριζουν.

Η διαφορα του Τραμπ με τον Τζονσον ειναι οτι ο δευτερος δεν ειναι ρατσιστης ή τουλαχιστον δεν εχει κανει το μεταναστευτικο σημαια του οπως ο βαψομαλλιας ή ο Ορμπαν. Αυτο το γεγονος δειχνει και τι πραγματικα ενδιαφερει τους ελληνες τραμπικους, και αυτο σιγουρα δεν ειναι η παγκοσμιοποιηση.

Σχετικά με την Μέρκελ, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με την γενικότερη λογική του 'έχει κάνει καλό στην χώρα της' εισάγοντας την παράμετρο του χρονισμού. Τι θέλω να πω - το να κουβαλήσεις στην χώρα σου μετανάστες για να βοηθήσουν σε κάποιους τομείς της οικονομίας μπορεί να εξυπηρετήσει βραχυπρόθεσμα καλύπτοντας πχ θέσεις εργασίας που δεν γινόταν να πληρωθούν από τον γηγενή πληθυσμό αλλά να δημιουργήσει ετεροχρονισμένες παρενέργειες, όπως την αύξηση της εγκληματικότητας, την γκετοποίηση, την δημιουργία θυλάκων εν δυνάμει υποκινούμενων επαναστατών με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως εκείνο της θρησκείας, κλπ. Για παράδειγμα, εγώ αρνούμαι από την πρώτη στιγμή πεισματικά να προσλάβω μουσουλμάνους στην επιχείρησή μου θεωρώντας ηλίθια και καταστροφική την τακτική του χαμηλού εργατικού κόστους, ακόμα και για οικονομικούς λόγους που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να είναι υπέρ μιας τέτοιας πρακτικής.

Εκ του αποτελεσματος δικαιωθηκε ομως. Προβληματα υπαρχουν αλλα ποτε δεν υπηρχαν τελειες λυσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 29 Απρ 2020, 10:17

Μισό λεπτό, αντιπαγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει απομόνωση από το διεθνές γίγνεσθαι! Ποτέ δεν υπήρχε κάτι τέτοιο και ποτέ δεν θα υπάρξει γιατί δεν γίνεται. Και πριν την παγκοσμιοποίηση υπηρχε διεθνές εμπόριο και συναλλαγές, απλά δεν ήταν ανεξέλεγκτο. Ο Τραμπ υποστηρίζει την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, αυτό της εμπορικής διπλωματίας σε αντιδιαστολή με το ελεύθερο εμπόριο του ΠΟΕ.

Επισης, ο όρος ιδεολογία χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν χρησιμοποιείται. Και εσύ αναγνωρίζεις νομίζω ότι οι 'ιδεολογίες' στηρίζονται πάντα πάνω σε πρακτικά ζητήματα, έτσι δεν είναι; Άρα η ουσία ειναι το να λυνει κανείς προβλήματα και όχι να ακολουθεί τυφλοσούρτες. Γι' αυτό πάντα ξυνίζω όταν ακούω τον συγκεκριμένο όρο που συνήθως αποτελεί παράγοντα αποπροσανατολισμού της σκεψης.

Για την Μέρκελ δεν μπορείς να πεις ότι δικαιώθηκε γιατί η παρτίδα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι παρενέργειες πάντως είναι ήδη ορατές.

Εννοείται βέβαια ότι οι πιο συνειδητοποιημένοι αντιπαγκοσμιοποιητές είναι υπέρ του Τζόνσον.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Απρ 2020, 12:13

θα διαβασω αργοτερα τι γραψατε να προσθεσω κατι ακουσα απο δυο σταθμους και απο δυο δημοσιογραφους
ακριβως σχεδον με τα ιδια λογια να λενε οτι ο ομπαμπα ηταν μακραν ο καλυτερος προεδρος των ηπα
και ο τραμπ ο μακραν χειροτερος προεδρος ....τυχαιο; και απο τους δυο;
περιμενω και την τοποθετηση του δρακου
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 29 Απρ 2020, 13:57

Green Dragon έγραψε:Για την Μέρκελ δεν μπορείς να πεις ότι δικαιώθηκε γιατί η παρτίδα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι παρενέργειες πάντως είναι ήδη ορατές.

Ποιές είναι οι παρενέργειες :hmhmhm:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 29 Απρ 2020, 15:01

Green Dragon έγραψε:Μισό λεπτό, αντιπαγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει απομόνωση από το διεθνές γίγνεσθαι! Ποτέ δεν υπήρχε κάτι τέτοιο και ποτέ δεν θα υπάρξει γιατί δεν γίνεται. Και πριν την παγκοσμιοποίηση υπηρχε διεθνές εμπόριο και συναλλαγές, απλά δεν ήταν ανεξέλεγκτο. Ο Τραμπ υποστηρίζει την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, αυτό της εμπορικής διπλωματίας σε αντιδιαστολή με το ελεύθρο εμπόριο του ΠΟΕ.

Εδώ να πούμε κάποια πράγματα.

Καταρχας το αντίθετο του Globalization είναι το Localization.
Localization, ως ορισμός, σημαίνει να φτιάχνεις και να προσαρμόζεις προϊόντα και υπηρεσίες ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου πληθυσμού με κοινή γλώσσα, πολιτισμικό υπόβαθρο και γενικώς κοινή κουλτούρα.

Αντιπαγκοσμιοποίηση, ως όρος, μόνο με αυτό θα μπορούσε να ταιριάξει.
Η αόριστη και προσωπική ερμηνεία της παγκοσμιοποίησης και της "αντιπαγκοσμιοποίηση" δεν είναι κάτι που βοηθά την κοινή κατανόηση της πραγματικότητας.

Ο Τραμπ δεν ειναι αντιπαγκοσμιοποιητης. Αυτό είναι δεδομένο.
Έχεις δίκιο ότι υποστηρίζει το παλιό είδος παγκοσμιοποίησης. Έχεις άδικο, όμως, όσον αφορά την θεση σου για το ανεξέλεγκτο εμπόριο. Η μορφή παγκοσμιοποίησης, που στηρίζει ο Τραμπ, δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από συμφωνίες που ο ισχυρός επιβάλλει μια κατάσταση ανεξέλεγκτου εμπορίου και εκμετάλλευσης εις βάρος του πιο αδύναμου.
Το βλέπουμε αυτό στους εμπορικούς πολέμους που διεξάγει ο Τραμπ.

Αντιθέτως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε πολυμερείς διεθνείς συμφωνίες.
Για παράδειγμα είναι άλλο να κάνει εμπορική συμφωνία η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και αλλο η ΕΕ με τις ΗΠΑ. Η ισορροπία και η δυναμική αλλάζουν άρδην.

Σαφώς και σε αυτές υπάρχουν μελανά σημεία, αναμφίβολα, αλλά είναι δεδομένο πως θα είναι λιγότερο άδικες για τον αδύναμο.

Εν κατακλείδι, ο Τραμπ είναι παγκοσμιοποιητης και προάγει την πιο σκληρή και εκμεταλλευτική μορφή της εμπορικής, παραγωγικής και οικονομικής παγκοσμιοποίησης, δηλαδή αυτή της ακραίας καπιταλιστικης εκμετάλλευσης του αδύναμου από τον δυνατό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 29 Απρ 2020, 15:10

Προέλλην έγραψε:
Green Dragon έγραψε:Για την Μέρκελ δεν μπορείς να πεις ότι δικαιώθηκε γιατί η παρτίδα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι παρενέργειες πάντως είναι ήδη ορατές.

Ποιές είναι οι παρενέργειες :hmhmhm:

Η δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων που συνεχώς διογκόνωνται και πληθύνονται.
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”