Ο διάσημος ιστορικός Γουβάλ Νώε Χαράρι προειδοποιεί: Έρχεται μια ψηφιακή δικτατορία

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Ο διάσημος ιστορικός Γουβάλ Νώε Χαράρι προειδοποιεί: Έρχεται μια ψηφιακή δικτατορία

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 08 Απρ 2020, 23:31

Το πρωτο παραπληροφορηση καραμπινατη, το δευτερο θα ξερουμε σε λιγο αν ισχυει, το τριτο θα ισχυσει 100% εφοσον επαληθευθει η προγνωση του ΟΗΕ για 1,2 ΔΙΣ ανεργους.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Re: Ο διάσημος ιστορικός Γουβάλ Νώε Χαράρι προειδοποιεί: Έρχεται μια ψηφιακή δικτατορία

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 09 Απρ 2020, 09:30

Θα συμφωνήσω στο θέμα των μηχανών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας θα οδηγήσει αναγκαστικά σε αλλαγή του οικονομικού μοντέλου. Πρακτικά ο καπιταλισμός θα εγκαταλειφθεί γιατί δεν θα μπορεί να γίνει αλλιώς και θα εφαρμοστεί κεντρικά αποφασιζόμενη παραγωγή και κατανομή των αγαθών. Η εργασία θα είναι απλά μια ολιγόχρονη θητεία όπου θα πατάς κουμπιά σε κέντρα ελέγχου μηχανών και ο άνθρωπος θα πρέπει να βρει τι στο καλό να κάνει για να γεμίσει τον άπειρο υπόλοιπο χρόνο που θα έχει. Το πόση ελευθερία ή αυταρχισμός θα υπάρχει δε νομίζω ότι μπορεί να προβλεφθεί αξιόπιστα αυτην την στιγμή.

Σίγουρα το ανθρώπινο είδος θα περάσει μια μεγάλη κρίση και είτε θα προσαρμοστεί είτε θα πέσει σε παρακμή και σταδιακή εξαφάνιση. Η μεγαλύτερη δυσκολία κατά την γνώμη μου είναι το ότι η βιολογική μας εξέλιξη είναι πολύ πιο αργή από την τεχνολογική. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος του μέλλοντος θα έχει αρκετά ισχυρά κίνητρα που είναι και ο λόγος για να ζει κανείς.

Δεν θα έπρεπε το θέμα αυτό να είναι στην φιλοσοφία;
2 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Απρ 2020, 10:08

Green Dragon ..λογικα θα ειναι εκατομμυρια οι ανεργοι μπορει και δις ανθρωποι που θα ψαχνουν
μια οποιαδηποτε εργασια και δεν θα μπορουν να βρουν ...και δεν πιστευω οτι για ολους να υπαρχει τροφη
ή να τους τρεφουν με ειδικα κουπονια .....ο ενας λογος που ειμαι εθνικιστης ειναι και αυτος
λιγοτεροι ανθρωποι και ομοιοι σε γλωσσα ηθη και εθιμα μπορει να τους θρεψει η ελλαδα με αξιωσεις
αν καταντησουμε σταθμος διερχομενων οπως κανουν και θελουν την εχουν βαψει οι αυριανες γεννιες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Απρ 2020, 10:49

Green Dragon έγραψε:Θα συμφωνήσω στο θέμα των μηχανών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας θα οδηγήσει αναγκαστικά σε αλλαγή του οικονομικού μοντέλου. Πρακτικά ο καπιταλισμός θα εγκαταλειφθεί γιατί δεν θα μπορεί να γίνει αλλιώς και θα εφαρμοστεί κεντρικά αποφασιζόμενη παραγωγή και κατανομή των αγαθών. Η εργασία θα είναι απλά μια ολιγόχρονη θητεία όπου θα πατάς κουμπιά σε κέντρα ελέγχου μηχανών και ο άνθρωπος θα πρέπει να βρει τι στο καλό να κάνει για να γεμίσει τον άπειρο υπόλοιπο χρόνο που θα έχει. Το πόση ελευθερία ή αυταρχισμός θα υπάρχει δε νομίζω ότι μπορεί να προβλεφθεί αξιόπιστα αυτην την στιγμή.

Kαι όλοι αυτοί που αποτελούν την προνομιούχα τάξη επι καπιταλισμού (πες τους καπιταλιστές, κεφαλαιοκράτες, πλούσιους, ολιγάρχες, κοκ), τι θα γίνουν; Θα παραδώσουν τα κλειδιά;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 09 Απρ 2020, 11:03

Αυτοί είναι συνήθως άνθρωποι που επιδιώκουν την άνοδο. Αν η νέα άνοδος που θα είναι εφικτή δεν αφορά τόσο χρήμα αλλά κυρίως την εξουσία, θα είναι αυτοί που θα στελεχώσουν τις κυβερνήσεις του μέλλοντος. Όπως στις κομμουνιστικές χώρες, όπου μόλις άλλαξε το καθεστώς οι περισσότεροι ολιγάρχες ξεπήδησαν από τους κόλπους του. Σαφώς θα έχουν περισσότερα προνόμια και μάλλον και περισσότερη εξουσία από όση έχουν οι σημερινές κυβερνήσεις αλλά και οι σημερινοί μεγιστάνες. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από το πως ακριβώς θα διαμορφωθεί το σύστημα.

Προνομιούχα τάξη πάντα θα έχεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γιατί είσαι κοινωνικό είδος και όπως όλα τα κοινωνικά είδη σχηματίζεις κοινωνίες με πυραμιδοειδή διάταξη.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Απρ 2020, 11:08

Προέλλην έγραψε:
Green Dragon έγραψε:Θα συμφωνήσω στο θέμα των μηχανών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας θα οδηγήσει αναγκαστικά σε αλλαγή του οικονομικού μοντέλου. Πρακτικά ο καπιταλισμός θα εγκαταλειφθεί γιατί δεν θα μπορεί να γίνει αλλιώς και θα εφαρμοστεί κεντρικά αποφασιζόμενη παραγωγή και κατανομή των αγαθών. Η εργασία θα είναι απλά μια ολιγόχρονη θητεία όπου θα πατάς κουμπιά σε κέντρα ελέγχου μηχανών και ο άνθρωπος θα πρέπει να βρει τι στο καλό να κάνει για να γεμίσει τον άπειρο υπόλοιπο χρόνο που θα έχει. Το πόση ελευθερία ή αυταρχισμός θα υπάρχει δε νομίζω ότι μπορεί να προβλεφθεί αξιόπιστα αυτην την στιγμή.

Kαι όλοι αυτοί που αποτελούν την προνομιούχα τάξη επι καπιταλισμού (πες τους καπιταλιστές, κεφαλαιοκράτες, πλούσιους, ολιγάρχες, κοκ), τι θα γίνουν; Θα παραδώσουν τα κλειδιά;

τι εννοεις οτι θα παραδωσουν;
αυτοι θα ζουν κανονικα οπως και οσοι χρειαζονται για το συστημα ...
θα υπαρχει ενα συστημα παρακολουθησης με αυξητικα επιπεδα ασφαλειας
εχεις τον ταδε αριθμο; θα μπορεις να εισελθεις σε μια περιοχη δεν τον εχεις δεν θα μπορεις
εχεις τον καταλληλο αριθμο; θα εχεις και την αναλογη εργασια

δεν εχεις αριθμο; θα σε τρωνε τα ορνια ή θα ψωμολυσας
πχ σημερα ακομη και ενας ρομα μπορει να ανοιξει μια επιχειρηση στο μελλον αυτο θα ειναι ακατανοητο
στην θεση του ρομα ΄΄η τον προσφυγα λαθρο που βλεπουμε σημερα χωρις επιδοματα και αμκα
θα βρισκονται εκ.πολιτες
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Απρ 2020, 11:16

δυο απαντησεις για μια ερωτηση ...εγω παντα οταν σκεφτομαι σκεφτομαι για το συνολο και για την ταξη
που ανηκω .. οι ελευθεριες που εχουμε για αιωνιες συγκρουστει με την ελιτ θα περιοριστουν
δεν με ενδιαφερει τι θα κανει ο μπιλ και οι ολιγαρχες ... αυτοι μπορει τοτε να ζουν στο διαστημα
προφυλαγμενοι απο τα παντα καθως ενας ολοκληρος στρατος θα ειναι υπο τις διαταγες τους
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Απρ 2020, 14:39

Σίγουρα το ανθρώπινο είδος θα περάσει μια μεγάλη κρίση και είτε θα προσαρμοστεί είτε θα πέσει σε παρακμή και σταδιακή εξαφάνιση. Η μεγαλύτερη δυσκολία κατά την γνώμη μου είναι το ότι η βιολογική μας εξέλιξη είναι πολύ πιο αργή από την τεχνολογική. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος του μέλλοντος θα έχει αρκετά ισχυρά κίνητρα που είναι και ο λόγος για να ζει κανείς.

Δεν θα έπρεπε το θέμα αυτό να είναι στην φιλοσοφία;

Xωρις να καταλαβαινεις μολις συμφωνησες με τον Μαρξ :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Απρ 2020, 14:41

Προέλλην έγραψε:Kαι όλοι αυτοί που αποτελούν την προνομιούχα τάξη επι καπιταλισμού (πες τους καπιταλιστές, κεφαλαιοκράτες, πλούσιους, ολιγάρχες, κοκ), τι θα γίνουν; Θα παραδώσουν τα κλειδιά;

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 09 Απρ 2020, 18:41

Λαχουρένιος έγραψε:Xωρις να καταλαβαινεις μολις συμφωνησες με τον Μαρξ :fico:

Νομίζεις. Ξέρω ακριβώς τι είπα και είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων αν δεν παρέμβουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που δεν είναι ορατοί αυτήν την στιγμή. Δεν πιστεύω να φαντάζεσαι ότι δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει κεντρικός σχεδιασμός.

Ακριβώς όπως αυτό δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι και το σημερινό σύστημα με τα δεδομένα μιας υπεραναπτυγμένης τεχνολογικά κοινωνίας. Το εκάστοτε κυρίαρχο οικονομικό σύστημα δείχνει να καθορίζεται από τα διαθέσιμα μέσα και όχι από τις επιθυμίες. Το σημαντικότερο ίσως από αυτά τα μέσα είναι η τεχνολογία.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα γίνει με την ανθρώπινη φύση (και την φύση κάθε μορφής ζωής) που είναι προσαρμοσμένη να αγωνίζεται (για κάτι που νομίζει σημαντικό, άσχετα με το τι είναι αυτό, και φαίνεται να υπάρχει ισχυρή γενετική βάση γι' αυτήν την συμπεριφορά). Δεν πιστεύω να φαντάζεται κανείς ότι θα επιταχυνθεί Χ100000 η διαδικασία της εξέλιξης του είδους.
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”