ΩRIΩNAS7 έχω πάει στα σύνορα και έχω υπηρετήσει όπως και όλη η οικογένειά μου.... όπως ακριβώς στα έγραψα.... δες κανένα χάρτη να δεις που έκανα την θητεία μου.
Ραν ταν πλαν έγραψε:pluton έγραψε:Είχε πει την ημέρα της απελευθέρωσης στο Σύνταγμα εκείνο το "ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΝ" μπροστά στο κατάμεστο Σύνταγμα από ΕΛΑΣίτες και ΕΑΜίτες που φώναζαν ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.
Τα ζωντόβολα θέλανε λαοκρατία λες και η λέξη "λαοκρατία" είναι διαφορετική από την λέξη "δημοκρατία"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = κυβερνά ο Δήμος δηλαδή ο λαός
ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ = κυβερνά ο λαός.
Τα ζωντόβολα ξέρανε τι θέλουν. Εσύ δεν ξέρεις.
«Λαοκρατία» είναι η άμεση διεύθυνση του κράτους και όλων των λειτουργιών του από το λαό.
«Δημοκρατία» είναι η λήψη αποφάσεων, άμεσα ή αντιπροσωπευτικά αλλά όχι καθολικά, με ψηφοφορία.
Και ο παπατζής, που ήξερε τη διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και λαοκρατίας, δε δίστασε ως πολιτικός καιροσκόπος να συμφωνήσει με τα ζωντόβολα, που ήξεραν πολύ καλά τι απαιτούσαν, μέχρι να έρθουν τα αφεντικά του οι Εγγλέζοι να αναλάβουν δράση και να σώσουν από την κρεμάλα τους ομοϊδεάτες σου ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες, λαδέμπορους και συνεργάτες των Γερμανών.
Όχι βρε Ραν ταν πλαν μη τα γράφεις έτσι

....
Δηλαδή
«Λαοκρατία» είναι η άμεση διεύθυνση του κράτους και όλων των λειτουργιών του από το λαό.
Τι μας λες, και σε ποιο κράτος εφαρμόστηκε αυτό;
Ο παπατζής, που ήξερε τι ζωντόβολα είχαν μαζευτεί με διατεταγμένη αποστολή στο Σύνταγμα και ενώ έβγαλε ένα ήπιο ενωτικό λόγο οι κομισάριοι καθοδηγούσαν τα ζωντόβολα σε εξτρεμισμούς.
Άκου Ραν ταν πλαν ο Παπατζής είχε αφεντικά τους Άγγλους και οι ΚΚΕέδες της ΕΣΣΔ.... Όταν ο ΕΛΑΣ επιτέθηκε κατά της νόμιμης κυβέρνησης, η επίθεση αποκρούστηκε και στου Μακρυγιάννη από την Χ/Φ και στο Γουδή από τις ΙΙΙ ορεινή ταξιαρχία και στην ΣΩΤΗΡΙΑ και στην Σχολή Χ/Κής ... ο ΕΛΑΣ δεν ήταν σε θέση να καταλάβει ούτε τον Βασιλικό κήπο .... φυσικά από ένα σημείο και μετά επενέβησαν και οι Άγγλοι και τρέχανε μετά οι κομισάριοι να ζητάνε ανακωχή και κατάπαυση του πυρός.... όσο αφορά τις κρεμάλες, ελπίζω να μη θες να σου βάλω τις βαρβαρότητες που έγιναν στα Δεκεμβριανά από το ΕΑΜ, την Πολιτοφυλακή, την ΟΠΛΑ και τον ΕΛΑΣ ...
Τώρα αν είναι
ομοϊδεάτες σου ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες, λαδέμπορους και συνεργάτες των Γερμανών
Όπως είναι γνωστό το σύνθημα ήταν δεδομένο "ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΜΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΣΤΑΜΠΙΤΗΣ".
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».