ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΤΟ 1915;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
TAYGETHS
Rookie poster
Rookie poster

Re: ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΤΟ 1915;

Δημοσίευσηαπό TAYGETHS » 22 Δεκ 2019, 15:34

NikosVy έγραψε:Και να ανοίξει και κανένα νήμα γιατί δεν κάναμε συμμαχία με την Αυστροουγγαρία και τη Γερμανία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο,

Αφού εκεί το πάει το θέμα.

καταλαβα τι μερος του λογου εισαι.
δεν ασχολουμαι μαζι σου. δεν εισαι καν σοβαρος .
διαβασε βιβλια που γραφουν οτι ο ελας εφτασε τους γερμανους στο βερολινο(ναι ετσι λενε καποιοι που εχουν στο κρανιο τους κοπρια και σου αρεσουν απο οτι φαινεται τα βιβλια αυτα)
0 .
Οποιος κανει εγκλημα και το μετανοιωνει είναι ανθρωπος.Οποιος καμαρωνει για αυτό είναι κομμουνιστης.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Δεκ 2019, 15:43

TAYGETHS έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Βάλε και κανέναν σύνδεσμο γιατί βλέπω να στο διαγράφουν το νήμα. :laugh1:
Ελλάδα 1915-1917 μέσα από τα Ρωσικά Αρχεία, του Heinz Richter (εκδόσεις Γκοβόστης)
https://www.istorikathemata.com/2018/11 ... chter.html

το αρθρο το ξερω και το εχω σχολιασει.
αλλα εχω δημοσιευσει απο το το 2004 αναλογο αρθρο με ολα τα τηλεγραφηματα.
θα το κανω και εδω εν καιρω.
αν θελουν ας με διαγραψουν.
θα σου πω μια ιστορια οχι πληρη ομως.
προ ετων με βρηκε ενας γερμανος που ησχολειτο με το θεμα και σε συζητηση του ειπα οτι εχω τσαρικα αρχεια για τα δαρδανελια.
μου τα ζητησε και του τα εστειλα ηλεκτρονικα,
εχασα επαφη μαζι του να μαθω αν αυτος τα εδωσε στον ριχτερ που λεει οτι τα βρηκε στο διαδυκτυο.
δεν με ενδιαφερει παντως η γνωση πρεπει να διαδιδεται.

εξ αλλου εχω και τα απομνημονευματα του εν αθηναις ρωσου πρεσβη ντεμιντωφ οστις ξεμεινε εδω και πεθανε στην κατοχικη αθηνα το 1943.

υγ,πως στελνω πμ σε καποιον;

Εικόνα
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 22 Δεκ 2019, 16:07

TAYGETHS έγραψε:υγ,πως στελνω πμ σε καποιον;

Κανένας δεν θα σου απαντήσει γιατί όλοι φοβούνται ότι θα τους στείλεις τις ατέρμονες αντικομμουνιστικές σου υστερίες.

Θα σου έλεγα εγώ αν απαντούσες με τα στοιχεία που σου ζήτησα. Αλλά δεν απάντησες.

Υ.Γ. Φαίνεται όλοι σε έχουν βάλει σε παράβλεψη, και θα το κάνω και εγώ. Υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να σε βάλουν σε παράβεψη :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: Είναι οι συντονιστές :laugh1: :laugh1:
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Δεκ 2019, 16:43

Μετά τα παράσιτα του παλιάτσου ας βάλουμε και τίποτα σχετικό με το θέμα. Ο Βενιζέλος ουσιαστικά είχε μείνει στο σχέδιο που του είχε πει ο Μεταξάς πριν την έναρξη του Α΄Π.Π. Είχε άγνοια απ' τα τα στρατιωτικά και γι' αυτό νόμιζε πως αρκούσε η συμμετοχή μίας και μόνο ελληνικής μεραρχίας για να πετύχει εκεί που απέτυχαν οι Σύμμαχοι. :laugh1: Μέσα από την αρθρογραφία Μεταξά - Βενιζέλου το 1934 μαθαίνουμε τι προέβλεπε εκείνο το σχέδιο και ποιες ήταν οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί και να επιτύχει.

Καίριον πλήγμα κατά της Τουρκίας η Ελλάς μόνον εις Μ. Ασίαν θα ηδύνατο να καταγάγη μεταφέρουσα εκεί τον στρατόν της , αναζητούσα και καταστρέφουσα εκεί τον όγκον των τουρκικών δυνάμεων. Αλλά τούτο το εθεώρησα αδύνατον. (…) η Τουρκία ηδύνατο κάλλιστα να εξακολουθήση την αντίστασίν της, και άνευ της Θράκης και της Κων/πολεως, αγωνιζομένη εν Μ.Ασία. Αλλά εφρόνουν ότι διά της καταλήψεως της Κων/πολεως , ο ηθικός αντίκτυπος επί του μουσουλμανικού πληθυσμού της Τουρκίας θα ήτο τόσον μέγας, ώστε εθεώρουν πιθανώτατον ότι η Τουρκία θα επειθαναγκάζετο εις ειρήνην , εφ’ όσον αι όροι [ 1. εκχώρηση στην Ελλάδα των 2 στην Αγγλία κατασκευαζομένων τουρκικών θωρηκτών για να συνεχίσουμε να κυριαρχούμε στο Αιγαίο 2. αναγνώριση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου. 3. να σταματήσουν οι διωγμοί κατά των Ελλήνων. ] μας θα ήσαν λίαν περιωρισμένοι , μη θιγομένων δι’ αυτών ζωτικών τουρκικών συμφερόντων. (…) Περί εδαφικών παραχωρήσεων εις την Ελλάδα εκ μέρους της Τουρκίας, ούτε λόγος έδει να γίνει. Επομένως κατέληγον εις την διά των Δαρδανελίων επίθεσιν κατά της Κων/πολεως. (…) η τοιαύτη εκστρατεία ΕΔΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ, με ταχύτατον αποτέλεσμα , ώστε και ταχυτάτη να είναι η άνευ μεγάλων απαιτήσεων εκ μέρους μας σύναψις της ειρήνης. Και τούτο , ένεκα φόβου (…) επεμβάσεων (…) της Βουλγαρίας (…) [και] μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων. (..) Πρός κατάληψιν της χερσονήσου της Καλλιπόλεως καί της αντίπεραν ασιατικής όχθης δια στρατού , θα έδει να γίνη απόβασις αυτού εις έν εκ των τριών κατωτέρω (…) Αργότερα φυσικά ηδύνατο να φέρη [ η Τουρκία ] και άλλας δυνάμεις εκ του εσωτερικού της Μ.Ασίας. (…) επομένως μεγίστην σημασίαν είχε το εάν η ελληνική επιχείρησις εγίνετο εν πλήρει ειρήνη, ανεπιστρατεύτου ούσης της Τουρκίας, ή εν πολέμω με πλήρη τουρκικήν επιστράτευσιν. Επί πλέον κεφαλαιώδη σημασίαν θα είχε το εάν η Τουρκία επληροφορείτο εγκαίρως ότι επίκειται απόβασις (…) Εάν η Τουρκία υπωψιάζετο κατά το διάστημα αυτό και ελάμβανε τα μέτρα της ; Τότε η επιχείρησις θα καθίστατο αδύνατος , θα ανεστέλλετο και θα εματαιούτο.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

TAYGETHS
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό TAYGETHS » 22 Δεκ 2019, 18:11

[url]

α[/url]
NikosVy έγραψε:
TAYGETHS έγραψε:υγ,πως στελνω πμ σε καποιον;

Κανένας δεν θα σου απαντήσει γιατί όλοι φοβούνται ότι θα τους στείλεις τις ατέρμονες αντικομμουνιστικές σου υστερίες.

Θα σου έλεγα εγώ αν απαντούσες με τα στοιχεία που σου ζήτησα. Αλλά δεν απάντησες.

Υ.Γ. Φαίνεται όλοι σε έχουν βάλει σε παράβλεψη, και θα το κάνω και εγώ. Υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να σε βάλουν σε παράβεψη :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: Είναι οι συντονιστές :laugh1: :laugh1:

αντε παρατα μας.δεν γουσταρω κουβεντες μαζι σου διοτι εχεις φτωχο μυαλο.
ειπες ρε φτωχε στο μυαλο οτι τα βιβλια μου ειναι σκουπουδια.
δηλαδη ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΙΩΝ ειναι σκουπιδια;
τα απομνημονευματα του αγγλου στραταρχη γουιλσον ειναι σκουπιδια;
τα επισημα τσαρικα αρχεια ειναι σκουπιδια;
σταματα να ασχολεισαι μαζι μου δεν γουσταρω και ειδοποιω αν με βρισεις θα σε βρισω πιο αγρια και ας κανουν οτι θελουν.
ασε με ησυχο.αυτο ζηταω.
0 .
Οποιος κανει εγκλημα και το μετανοιωνει είναι ανθρωπος.Οποιος καμαρωνει για αυτό είναι κομμουνιστης.

TAYGETHS
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό TAYGETHS » 22 Δεκ 2019, 18:13

τλαξκαλτεκο.
σε λιγο θα βαλω τα επισημα τηλεγραφηματα κατα χρονολογικη σειρα οπως τα βρηκα στα τσαρικα αρχεια.

εχω πολυ πραγμα.

viewtopic.php?f=20&t=11452
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Δεκ 2019, 18:17

O πλανήτης κρατάει την ανάσα του + ουλαμός γερμανών ιστορικών περιμένουν να κλέψουν στοιχεία απο τον ταϋγλέντη

Εικόνα
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Δεκ 2019, 18:54

TAYGETHS έγραψε:τλαξκαλτεκο.
σε λιγο θα βαλω τα επισημα τηλεγραφηματα κατα χρονολογικη σειρα οπως τα βρηκα στα τσαρικα αρχεια.

εχω πολυ πραγμα.

https://www.elefthero.net/viewtopic.php?f=20&t=11452

Ωραίος ! Θα τα διαβάσω ! Ξέρεις τι έχει παιχτεί με εσένα ; Είχα διαβάσει κείμενά σου τυχαία και έβλεπα που σε έβριζαν και έλεγα "μάλλον θα έχουν δίκιο". Έλα όμως που έψαχνα μια φορά κάτι μόνος μου για τους εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του '44 και βρήκα κάτι αρκετά καλό. Και λέω στον εαυτό μου "Μα πού το είχα πρωτοδιαβάσει αυτό ; :hmmm " . Και το είχα διαβάσει στον Ταϋγέτη ! :worship_sq1: Συνεπώς ο Ταϋγέτης δεν ήταν ο "γραφικός" τύπος που προσπαθούσαν να παραστήσουν αλλά ένας τύπος με δυνατό αρχείο !
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

TAYGETHS
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό TAYGETHS » 22 Δεκ 2019, 19:10

Έλα όμως που έψαχνα μια φορά κάτι μόνος μου για τους εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του '44 και βρήκα κάτι αρκετά καλό. Και λέω στον εαυτό μου "Μα πού το είχα πρωτοδιαβάσει αυτό ; " . Και το είχα διαβάσει στον Ταϋγέτη ! Συνεπώς ο Ταϋγέτης δεν ήταν ο "γραφικός" τύπος που προσπαθούσαν να παραστήσουν αλλά ένας τύπος με δυνατό αρχείο !

φιλε.
τα ανεγκεφαλα κουμουνια( να ξερεις δεν υπαρχει κομμουνιστικη ιδεολογια αυτα είναι κατι ακαταλαβίστικα τσιτατα και τιποτε παραπερα) δεν μπορουν να χωνεψουν ουτε τα στοιχεια ουτε την λογικη.Και αρχιζουν να βριζουν.
χαιρομαι παντως που βλεπω κειμενα δικα μου μετα από χρονια εστω και ας μην με μνημονευουν.Ενας δημος εχει βαλει αυτουσιο κειμενο δικο μου και μαλιστα τελειως ηλιθιως δεν εχει διορθωσει και τα σαρδαμ που εχω κανει!!(δεν με μνημονευει βεβαια αλλα δεν εχω πρόβλημα δεν είμαι ψωνιο να ζηταω ..πνευματικα δικαιώματα)

Οσον αφορα τους νεκρους της κασαριανης.Απο τους 200 καμμια 20αρια ηταν κομμουνιστες οι αλλοι ηταν εθνικόφρονες για αυτό στο μνημοσυνο τα πρωτα χρονια οι συγγενείς των θυματων τσακωνόντουσαν με τους καομμουνιστες που καπελωναν την εκδηλωση.μετα το 1982 το καπέλωμα είναι οριστικο πια δυστυχως.Συχαινεσαι να πας.
Αν διαβασεις ριζοσπαστη βγαζει κομμουνιστες τον κολοκοτρωνη,καραισκακη κτλ και φυσικα εξισωνει την βελουχιωταινα με αυτους!!
μιλαμε για ηλιθιοτητα την οποια την βλέπεις και εδώ μεσα
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Δεκ 2019, 19:25

TAYGETHS έγραψε:Έλα όμως που έψαχνα μια φορά κάτι μόνος μου για τους εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του '44 και βρήκα κάτι αρκετά καλό. Και λέω στον εαυτό μου "Μα πού το είχα πρωτοδιαβάσει αυτό ; " . Και το είχα διαβάσει στον Ταϋγέτη ! Συνεπώς ο Ταϋγέτης δεν ήταν ο "γραφικός" τύπος που προσπαθούσαν να παραστήσουν αλλά ένας τύπος με δυνατό αρχείο !

φιλε.
τα ανεγκεφαλα κουμουνια( να ξερεις δεν υπαρχει κομμουνιστικη ιδεολογια αυτα είναι κατι ακαταλαβίστικα τσιτατα και τιποτε παραπερα) δεν μπορουν να χωνεψουν ουτε τα στοιχεια ουτε την λογικη.Και αρχιζουν να βριζουν.
χαιρομαι παντως που βλεπω κειμενα δικα μου μετα από χρονια εστω και ας μην με μνημονευουν.Ενας δημος εχει βαλει αυτουσιο κειμενο δικο μου και μαλιστα τελειως ηλιθιως δεν εχει διορθωσει και τα σαρδαμ που εχω κανει!!(δεν με μνημονευει βεβαια αλλα δεν εχω πρόβλημα δεν είμαι ψωνιο να ζηταω ..πνευματικα δικαιώματα)

Οσον αφορα τους νεκρους της κασαριανης.Απο τους 200 καμμια 20αρια ηταν κομμουνιστες οι αλλοι ηταν εθνικόφρονες για αυτό στο μνημοσυνο τα πρωτα χρονια οι συγγενείς των θυματων τσακωνόντουσαν με τους καομμουνιστες που καπελωναν την εκδηλωση.μετα το 1982 το καπέλωμα είναι οριστικο πια δυστυχως.Συχαινεσαι να πας.
Αν διαβασεις ριζοσπαστη βγαζει κομμουνιστες τον κολοκοτρωνη,καραισκακη κτλ και φυσικα εξισωνει την βελουχιωταινα με αυτους!!
μιλαμε για ηλιθιοτητα την οποια την βλέπεις και εδώ μεσα

Τα παραλές λίγο. :laugh1: Αλλά αυτό ακριβώς είχα βρεί. Πως οι εκτελεσμένοι της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του '44 ( που μπορεί να μην ήταν ακριβώς 200 αλλά παραπάνω ) δεν ήταν όλοι αριστεροί. Οι περισσότεροι ήταν αριστεροί ( και κυρίως κομμουνιστές ) αλλά υπήρχαν εκτελεσμένοι και από άλλους χώρους. Συνεπώς οι εκδηλώσεις μνήμης δεν πρέπει να καπελώνονται απ' τον αριστερό χώρο. Δηλαδή ήταν κάπως σαν την τραγωδία της Θύρας 7 - αν μπορούμε βέβαια να συγκρίνουμε τα μικρά με τα μεγάλα που θα έλεγε και ο Θουκυ - ήταν κυρίως Ολυμπιακοί αλλά υπήρχε και ένας ΑΕΚτζής.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”