Συζητήσεις για ποια μουσική θέλετε να κάνουμε εδώ μέσα;

Ελληνική και ξένη μουσική.

Συζητήσεις για ποια μουσική θέλετε να κάνουμε εδώ μέσα;

Κλασσική μουσική γενικά
1
7%
Κλασσική μουσική και κυρίως όπερα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Κλασσική μουσική και λίγη όπερα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αρμονία, Σύνθεση Μουσικής αλλά και Κλασσική Μουσική με λίγη Όπερα
1
7%
Μπουζούκια
1
7%
Ελαφρά τραγούδια μιας παλιάς εποχής (π.χ. «Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα»)
1
7%
Λαϊκά
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Βυζαντινή μουσική – Ψαλτική.
2
14%
Πιάνο
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Άλλα μουσικά όργανα
1
7%
Ροκ/Τζαζ (αλλά σοβαρές συζητήσεις, όχι απλές αναρτήσεις youtubes)
1
7%
Όλα τα είδη μουσικής (πολύ γενικός όρος- πάντως σοβαρές συζητήσεις, όχι απλές αναρτήσεις youtubes)
2
14%
Δεν θέλω συζητήσεις για μουσική, θέλω ελαφρές συζητήσεις για ΣΥΡΙΖΑ,
1
7%
Novartis, Πετσίκη με μεταμεσονύκτιες αναρτήσεις νημάτων του κράχτη, μόνο για τέτοια θέματα που απασχολούν πραγματικούς άνδρες.
3
21%

Σύνολο ψήφων: 14

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Συζητήσεις για ποια μουσική θέλετε να κάνουμε εδώ μέσα;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Απρ 2019, 21:43

bizeli έγραψε:Υπάρχουν πάρα πολλοί όμως που δεν το δέχονται αυτό ειδικά όσοι είναι ταγμένοι φανατικά σε κάποιο είδος μουσικής. Πχ μεταλλάδες, ροκάδες, σκυλάδες, χιπχοπάδες κτλ
Σου λέει για να ακούς τα πάντα δεν ξέρεις από μουσική.

Ενταξει καλα σου λενε :D

Τα ατομα που ασχολουνται πολυ με την μουσικη ειναι κατασταλλαγμενοι, οχι απαραιτητα σε ενα ειδος, αλλα σε μια γκαμα ειδων.

Αποκλειεται να εχεις ακουσει ολα τα ειδη μουσικης που υπαρχουν σε ικανοποιητικο βαθμο, και αν ναι, καποια θα σου αρεσουν και καποια οχι.

Το να σου αρεσει ενα κομματι απο ενα ειδος δεν σε κανει θαυμαστη του ειδους.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 05 Απρ 2019, 22:48

bizeli έγραψε: τυχαίνει πολλές φορές να ερωτηθώ τι μουσική ακούω.

Και εγώ δεν είμαι προετοιμασμένος να απαντήσω όταν με ρωτάνε αυτό.

Και μια και σκέφτομαι για τον Βάγκνερ που θα παρακολουθήσω αύριο (και προβλέπω να κουράζομαι) υπάρχουν και κάποιοι συνειρμοί σχετικά με τη μουσική του και την Ελλάδα

Το 1937 ήρθε ο Γκαίμπελς στην Αθήνα. Θερμή υποδοχή, γερμανικές σημαίες, σβάτσικες, συζητήσεις που κατέληξαν στην υπογραφή μορφωτικής συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας-Ελλάδας (πρώτη φορά ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών από την Telefunken, υποτροφίες, επιχορηγήσεις σε μουσικά προγράμματα). Φυσικά, με Βάγκνερ ξύπναγαν το πρωϊ οι Έλληνες και με Βάγκνερ κοιμόντουσαν το βράδυ. Θεωρήθηκε ότι η Ελλάδα είχε βρει τη μουσική της συνείδηση στη γερμανική μουσική και έγιναν όνειρα για δημιουργία εθνικής σχολής. Παίχτηκε στην Αθήνα η Όπερα του Βάγκνερ "Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν". Απαντώντας οι δικοί μας έπαιξαν στο Βερολίνο το δικό μας "Δαχτυλίδι της Μάνας" την ίδια χρονιά που οι Γάλλοι ηττημένοι οπισθοχωρούσαν για να υπογράψουν συνθηκολόγηση και οι Άγγλοι έφευγαν όπως όπως από τη Δουνκέρκη.

Και φυσικά στην Ελλάδα στα Ωδεία, η Μουσική διδάσκεται με βάση ένα βασιλικό διάταγμα του 1957 το οποίο δεν λαμβάνει πρόνοια να συσχετίζεται η μουσική με το περιβάλλον εθνικό ή διεθνές και με την πολιτική.
Αποτέλεσμα, το παρακάτω στο οποίο υπήρξα μάρτυρας.
Σε ένα Ωδείο που παρακολουθούσα κάποτε, ρώτησε ο δάσκαλος: "Ποιος ξέρει τι ήταν ο Μακάριος;
Τρεις μαθήτριες απάντησαν "δεν ξέρουμε". Η τέταρτη είπε "Νομίζω ότι ήταν παπάς, αλλά δεν ξέρω πού"
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 06 Απρ 2019, 10:07

τρομερό...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πως και δεν έχει μπει στο τοπικ ο ύμνος της νουδουλας;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 06 Απρ 2019, 22:09

Μέχρι να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για το θέμα, εγώ θα το θεωρώ (με δική μου απόφαση σε ότι με αφορά) ως......

Εικόνα
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
tensor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό tensor » 26 Φεβ 2020, 00:58

itteithe έγραψε:Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μια εκλαϊκευμένη εισαγωγή πάνω στην αρμονία, αντίστιξη και φούγκα, ώστε να μπούμε στο νόημα για να προχωρήσουμε στα της κλασικής μουσικής και κατ' επέκταση κάθε μεταγενέστερου μουσικού είδους. Αν υπάρχει γνώστης/γνώστρια της μουσικής θεωρίας για να μας κάνει μια τέτοια εισαγωγή, θα παρακολουθούσα με μεγάλη προσοχή το σχετικό νήμα.

Έχω γνώσεις Αρμονίας αλλά είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εξηγηθεί μέσω ενός φόρουμ. Επιπλέον έχω πολύ λίγο χρόνο για τέτοια αλλά αν θέλεις βάζω μερικές εναρμονίσεις (δικές μου) σύντομων μελωδιών που έχω στο κανάλι μου. Έχω σταματήσει να ηχογραφώ γιατί η ζωή μου έχει αλλάξει πολύ και πλέον τρέχω και δε φτάνω.

Δεν το περίμενα πάντως ότι σε φόρουμ θα υπήρχε έστω και ένας που θα ενδιαφερόταν γι' αυτό.
1 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Φεβ 2020, 08:16

tensor έγραψε:Έχω γνώσεις Αρμονίας αλλά είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εξηγηθεί μέσω ενός φόρουμ. Επιπλέον έχω πολύ λίγο χρόνο για τέτοια αλλά αν θέλεις βάζω μερικές εναρμονίσεις (δικές μου) σύντομων μελωδιών που έχω στο κανάλι μου. Έχω σταματήσει να ηχογραφώ γιατί η ζωή μου έχει αλλάξει πολύ και πλέον τρέχω και δε φτάνω.

Δεν το περίμενα πάντως ότι σε φόρουμ θα υπήρχε έστω και ένας που θα ενδιαφερόταν γι' αυτό.

Κακώς διαφημίζω άλλους, αλλά υπάρχει μουσικό φόρουμ που ασχολούνται και με αυτά (δεν παραθέτω λινκ :D )

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την μουσική (λίγο βιολί -λόγω χρόνου, ίσως και καθόλου- και κιθάρα) και θα με ενδιέφερε πραγματικά μια πιο απλοϊκή και εκλαϊκευμένη εκδοχή της θεωρητικής μουσικής. Βέβαια είναι απολύτως κατανοητό οτι δεν μπορούν να απλοποιηθούν κάποια πράγματα.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
tensor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό tensor » 26 Φεβ 2020, 11:01

itteithe έγραψε:Κακώς διαφημίζω άλλους, αλλά υπάρχει μουσικό φόρουμ που ασχολούνται και με αυτά (δεν παραθέτω λινκ :D )

Δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ.

itteithe έγραψε:Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την μουσική (λίγο βιολί -λόγω χρόνου, ίσως και καθόλου- και κιθάρα) και θα με ενδιέφερε πραγματικά μια πιο απλοϊκή και εκλαϊκευμένη εκδοχή της θεωρητικής μουσικής. Βέβαια είναι απολύτως κατανοητό οτι δεν μπορούν να απλοποιηθούν κάποια πράγματα.

Τι ξέρεις από τα βασικά; Σολφέζ ας πούμε. Έχεις ολοκληρώσει κάποιο κύκλο μουσικών σπουδών, έστω ένα έτος;
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Φεβ 2020, 11:16

tensor έγραψε:Τι ξέρεις από τα βασικά; Σολφέζ ας πούμε. Έχεις ολοκληρώσει κάποιο κύκλο μουσικών σπουδών, έστω ένα έτος;

Είμαι ερασιτέχνης και δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ κανένα κύκλο μουσικών σπουδών. Αλλά ναι, γνωρίζω σολφέζ.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
tensor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό tensor » 27 Φεβ 2020, 13:31

itteithe έγραψε:Είμαι ερασιτέχνης και δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ κανένα κύκλο μουσικών σπουδών. Αλλά ναι, γνωρίζω σολφέζ.

Κι εγώ ερασιτέχνης είμαι αλλά ο ορισμός μπορεί να διαφέρει λίγο. Μήπως όμως κάνουμε πειρατεία στο θέμα;
0 .

Άβαταρ μέλους
tensor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό tensor » 01 Μαρ 2020, 11:29

NikosVy έγραψε:Τι λέτε;

Το είδος που με ενδιαφέρει θα μπορούσε να πάει στο «άλλα μουσικά όργανα» αλλά επειδή είναι το μείζον όργανο δε θα το έβαζα με όλα τα υπόλοιπα. Είναι κατηγορία από μόνο του, όπως το πιάνο. Φέρει όμως μερικούς αιώνες ρεπερτορίου επιπλέον σε σχέση με το πιάνο (από την Αναγέννηση ως σήμερα).
0 .

Επιστροφή σε “Μουσική”